Şimdi Ara

Üniversite hk. basit bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir dışında okumak mı ? yoksa yaşadığınız şehirde okumak mı ?
    Eksi yönleri nelerdir,artı yönleri nelerdir her iki durum içinde.

• Gittiğin sehire bağlı bence çok uzaklara gitme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehirdışında oku kafan rahat olur
  • Sehirdisinda okursan ailenle problemliysen iyi olur kafan rahat eder.

Ama yinede Evi ozlersin

• Bulunduğun şehire bağlı hocam ama ailenle bazı sorunların varsa ve artık nerdeyse yeni bir başlangıç istiyosan başka şehir.

• Liselilerden fikir alma derim.Şimdi sana uzağa git kafa rahat yeaaa anne baba yok yeaa derler dönem başlarında burda birsürü konu oluyo beyler yurttayım ağladım ailemi çok özledim arkadaş yapamadım bilmemne.

• Sayın forum üyemiz,

Böyle seviyeli konular açıp forumumuza destek olduğunuz için sizi yürekten kutluyorum, sizi aramızda görmek isteriz.

Saygılarımla

THE BIRTH - FIWL vakfı üyesi

http://forum.donanimhaber.com/m_117617020//tm.htm#117617020
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gidebildiğin kadar uzağı git. Ağlayacaksın, sızlayacaksın ama alışacaksın. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenirsin.
  • Maddi durum çok önemli bu konuda. Eğer büyük şehirlere gidersen özel yurtlar bile baya pahalı. Eve çıkayım desen tek başına ağır gelir, ilk seneden yanına birini alsan tanımıyorsun etmiyorsun. Önce bir maddi gelir belirle, ne kadar gelirim olur minimum diye ona göre şehir dışı düşün derim. Eğer gelirin az olur da eve falan çıkarsan asosyalliğin dibine vurursun benden söylemesi.
  • Ağlak bi tipsen kendi şehrin değilse uzaklar

• mobilephone M kullanıcısına yanıt
    bu arkadasi dinleyin.cidden benim icin de cok zordu ve bir sürü konu acilmisti.dayanamayip evine gidenler bile oluyor.hicteyse en fazla 2-3 saatlik yerleri yazin benim gibi 16 saatlik yol yazip mal gibi kalmayin.ucak biletlerine güvenmeyin öyle sandiginiz kadar ucuz degiller

• Paran yoksa, şehir dışı sefaletten başka bir şey olmaz.
  • Şehir dışına git. Ailemi özledim yiaaa diyen asosyallere takılma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehirdışı zordur fakat arkadaşların iyiyse sıkıntı olmaz geçinirsin onlarla lakin para meselesini çok düşünürsün tabi zengin değilsen,ayrıca kimse sana şu saatte gel demez ben kendi şehrimde okumayı tercih ederim yurtlar veya arkadaşınla çıktığın evler sorunlu oluyor yemek meselesi ayrı dert temizlik vs he ben bunları takmam hallederim diyorsan hiç bakma ardına yaz şehirdışı
  • Liseyi 60km uzakta okudum yurtta kaldım,
    Üniversite için 550km uzakta bir yere gidiyorum.

Bana kalırsa çok uzaklara gitmek valiz ve yol eziyeti çekmek sıkıntı ama ailenin yanında olmaması kendi kararlarına bağlı yaşamanın artısı kesinlikle çok büyük şehir dışında her türlü okunur ama gidipte çok uzaklarda okumak zor olur , üniversite adı ve avantajı olmadıkça çok uzaklara gitmeye gerek yok...

• Bence gidilmeli hayat tecrübesi oluyor. Ama haftasonları eve dönüşebilecek yakınlıkta bir yere gidilir. Uzak olmamalı.

• Bende hayat tecrübesi,rahatlık olur açısından düşünüyorum fakat şu da var babam eğer şu an yaşadığımız şehirde kalırsam araba alacağını filan söylüyor başka şehir'e gidersem
    fazla para yolamıyacağını, destek olmayacağın söylüyor. aslında para çok harcamam yine de açlıktan da ölmek istemiyorum. :) sosyal olmayı hiç sıkıntı etmedim yanımda insanlar
    olunca aslına bakarsanız daha çok sıkıyor beni bla bladan fazlası yapılmıyor insanlarla, tabi bu arkadaş çevresine göre değişir evet ama hangi arkadaş çevresi benim ilgilendiğim
    şeylerle ilgilenebilir ki. bu yüzden arkadaş olayı önemli değil. zorluk açısından detaylandırabilirseniz çok güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kizilbayir66

Bende hayat tecrübesi,rahatlık olur açısından düşünüyorum fakat şu da var babam eğer şu an yaşadığımız şehirde kalırsam araba alacağını filan söylüyor başka şehir'e gidersem
    fazla para yolamıyacağını, destek olmayacağın söylüyor. aslında para çok harcamam yine de açlıktan da ölmek istemiyorum. :) sosyal olmayı hiç sıkıntı etmedim yanımda insanlar
    olunca aslına bakarsanız daha çok sıkıyor beni bla bladan fazlası yapılmıyor insanlarla, tabi bu arkadaş çevresine göre değişir evet ama hangi arkadaş çevresi benim ilgilendiğim
    şeylerle ilgilenebilir ki. bu yüzden arkadaş olayı önemli değil. zorluk açısından detaylandırabilirseniz çok güzel olur.

Abartıldığı kadar zorluğu yok aslında tabi gittiğin yere göre değişir durumda..Zorlu kısım bilmediğin bir yere kimsesiz gidiyorsun sokaklar mekanlar yabancı kimseyi tanımıyorsun kime güvenmen gerektiğini bilmiyorsun falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

quote:

Orijinalden alıntı: kizilbayir66

Bende hayat tecrübesi,rahatlık olur açısından düşünüyorum fakat şu da var babam eğer şu an yaşadığımız şehirde kalırsam araba alacağını filan söylüyor başka şehir'e gidersem

Abartıldığı kadar zorluğu yok aslında tabi gittiğin yere göre değişir durumda..Zorlu kısım bilmediğin bir yere kimsesiz gidiyorsun sokaklar mekanlar yabancı kimseyi tanımıyorsun kime güvenmen gerektiğini bilmiyorsun falan.

Genel olarak hayatım kimseye güvenememek üzerine kurulu zaten. istediğim tek şey başka şehre gidersem. bir laptop alabileyim birde evde net tamamdır yiyecek kısmınıda çözdüğüm zaman üni ders-ev-kısa yürüyüşler etrafında geçer.

• Dışarda okuyup yiyeceğim parayı özel uniye yatıracağım tavsiye ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.