Şimdi Ara

Üniversite bitti, askerlik bitti. Yaş 23, şimdi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
17
Favori
23.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücretli bi iş bulursan öp başına koy

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: redwolf0

Bizim komşu ayni senin gibi köfteci açtı

Nasıl çalışıyormu memnunmu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hadjimurat

2001 yilinda kriz donemi universiteyi kazandim babam batmisti

Anadolu universitesi istatistik bolumunu.

babam gitme okutamam oglum durumumuzu biliyorsun dedi.

Ben okurum calisirim dedim. Ve universiteye gittim ingilizce hazirlik okudum 5 yilda universite bitti 2006 agustosunda mezun oldum.

2006 aralikta askere gittim 2007 mayisinda askerden geldim.

2007 yilinin temmuzunda bir kamu bankasinda gisede goreve basladim.

Cok calistim kendimi gelistirdim yavas yavas terfiler aldim.

2014 yili ocak ayinda bir ozel bankaya yaklasik maasimin 3 katina transfer oldum. Suan ayni kurumda mudurluk bekliyorum.

11.000 lira brut maasim+yemek kartim+ozel sigortam var. Ayrica yilda 2 defada prim aliyorum. Bu sene toplamda 32.000 lira prim aldim

Bu arada bankada calisirken yuksek lisans yaptim evlendim cocugum oldu evim ve arabam var.

35 yasindayim.

Ayrica dil belgemi yeniletmeye ugrasiyorum cunku avusturalyaya on kabulum yapildi. 2-3 yil icinde yerlesmeyi dusunuyorum bi aksilik olmaz ise oglumun biraz daha buyumesini bekliyorum.

Bunu sana neden anlattim biliyomusun sadece kiyisindan kosesinden ornek alman icin.

Umutsuz olmayin cok calisin ugrasin mucadele edin ve kesinlikle pes etmeyin.

Hicbirsey yapmadan calismadan ugrasmadan kaybedeceksiniz.

Ama calisarak ugrasarak didinerek sabirla kazanma sansiniz var

Ben cok calistim hala calisiyorum hala kendimi gelistitmek icin emek harciyorum neden biliyomusun bizim yaradilis amacimiz bu

Yasiniz cok genc calisin ugrasin ogrenin ve asla pes etmeyin
    Peki bir insanın kendini geliştirmesi için ilk adımı ne olmalı hocam? Şunu keşke ilk yapsaydım dediğiniz şey

• Pubg

Orijinalden alıntı: sermer

Bu kadar övmüşsün ama överkende kendi bölümünü kötünün iyisi olarak göstermişsin. Peki neden iyi bir üniversitede mühendislik okurum daha iyi diyemiyorsun? İktisat, işletme çöp bunu kabullenin artık.
    benim bölümüm diye birşey yok keza ben akademisyenim

dediğimi okumuyorsun galiba?Boğaziçi iktisat neredeyse tüm mühendislik bölümlerinden daha yüksek puanla alıyor.

İyi bir üniversitede çevre mühendisliği gibi abidik gubidik mühendislikler mi yoksa iktisat mı? Yine iktisat. :)

Şu çakma mühendislerdeki havaya da hastayım.Elini sallasan bugün inşaat mühendisine denk geliyorsun eee iktisattan farkın ne?Yine işsizsin.1 yıllık inşaat mühendisleri şuan asgari ücretin altında maaş alıyor neyin kafasındasınız anlamıyorum.

Sanarsın ki ODTÜ elektrik elektroniği bitirmiş havalara bak sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 7 Ocak 2019; 9:35:11 >

• Hocam eğer yabancı dilin varsa şirketlerin süreç ile ilgili işlerini yapan yazılımlar konusunda danışmanlık yapabilirsin. Nitekim maaş durumu fena sayılmaz. Yakın zamanda bankacılığa dönmesi muhtemel ama en azından günü kurtarabilirsin.

Salam ve sosis ile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hadjimurat H kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda gördüğüm en iyi yorum budur, gerçekten insan ne kadar çabalarsa o kadar rızkı olur.

Kimse üniversite okuyan biri gelsin otursun diye koltuk hazırlamıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

Pre intermediate = Çöp Google translate olmadan ingilizce konuşmayı geç makale bile okuyamazsın.
    Native speaker altı sektörün işine yaramaz.

O zaman ben Native olmak ıstiyorum,nasıl olabilirim ?

Orijinalden alıntı: Fatih617

2000 civarı yazdım bu bir. İkincisi de asgari ücret alacağı ne malum? Sen körsen benim yapabileceğim bir şey yok. Hadi köyüne

Alıntıları Göster
    ne artist adamsın lan sen.
    Almanya'da okuyorum? Almanya'da köy üniversitesinde mühendislik okusan odtüden yine iyi. Kişisel olarak .... yarıştırcaksak o meselelere girmesek daha iyi senin için. Burada okuduğum mühendislik Türkiye'nin tıpı gibi birşey oluyor. Ben yaptığım yorumları senin yazdığın cevaba göre yaptım. Bir akademisyen olarak gerçekten önce kendini anlatma becerisini kazanmanız gerekiyor. Konuya yazılan yorumları dikkate almanı tavsiye ederim herkes biliyor iktisatın ne olduğunu. Neyse senle konustuğumda kendimi mağara adamıyla konuşuyor gibi hissediyorum. Artık cevaplamayacağım.

Orijinalden alıntı: Tiny Titan

İyi oldu o zaman tıp dışındaki tüm bölümleri kapatalım herkes lise mezunu olsun ülkede,baya gelişiriz bu sayede.Herhalde zamanında okuyamadın o yüzden şimdi okuyanlara düşmanlık yapıyorsun.Yav her şeyi geçtim sırf kısa dönem askerlik için bile okunur.Eskiden okuyan sayısı azmış senin dediğin gibi herkes meslek öğreniyormuş bak meslek öğrenenler sayesinde şimdi yüksek katma değerli ürünler üretiyoruz tüm gelişmiş ülkeleri solladık maşallah.Türkiye senin gibi zihniyetlerden kurtulduğu zaman kalkınacak büyüyecek.

Alıntıları Göster
    İsteyen istediği bölümü okumakta özgür, beni bağlayan bir durum yok lakin ülke gerçekleri de ortada. Üniversite mezunuyum ayrıca, tanımadığınız insanları yaftalamaya çalışmayın.

• hadjimurat H kullanıcısına yanıt
    helal başkan
  • İş yok, üniversite mezunu çok. Sadece iktisat değil her bölüm artık aşırı mezun veriyor. Herkes üniversite mezunu olursa ki eğitimleri zaten dandik, işçi kim olacak? Böyle olunca da yüksek lisans sahibi bim kasiyeri gibi abuk sabuk durumlar ortaya çıkıyor.

Patates ve soğan ile...

• Bosuna demiyoruz herkes universiteye bel bagliyor biride mesleki egitime onem vermiyor bu ulkenin tamirciyede elektrikciye teshisatciyada ihtiyac var su konularin birinde kendinizi gelistirseniz hic yoktan cafelerde garsonluk pesinde kosmakla ugrasmaz 3 katini kazanirsiniz.Ama yok herkes universitede isletme iktisat kamu ivir zivir okuyor sonuc issiz.

Orijinalden alıntı: sermer

Bu kadar övmüşsün ama överkende kendi bölümünü kötünün iyisi olarak göstermişsin. Peki neden iyi bir üniversitede mühendislik okurum daha iyi diyemiyorsun? İktisat, işletme çöp bunu kabullenin artık.
    Marmara Hukuk'a çok rahat girebilecekken İTÜ Ekonomi yazdım. Pişman değilim. Dışarıdan "İktisat, işletme çöp yeaaa!" demek kolay.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.