Şimdi Ara

Üniversite 2. sınıfta tekrar YGS/LYS sınavına hazırlanıyorum.Yardımınıza ihtiyacım var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben 2014 te orta seviyede bir anadolu lisesinden mezun oldum.Bütün lise hayatım bilgisayar başında oyun oynayarak, yazılıma meraktan araştırmalarla, film izlemelerle, arkadaşlarla ps lara kaçmalarla, lise 3 te aşık olduğum ve hala birlikte olduğum sevgilimle zaman geçirmekle geçti.Tabi bunlar bi mazeret olamaz ama aşk hayatı hariç nedense ötekilerden pişmanım Lise son sınıfta da aynıydım tabi kitabın kapağını açmamın sayısı bir elin parmaklarını geçmez belkide ve haliyle ygs kötü geçti ygs1 den 254 aldım.Tabi pişmanlık o zaman geldi de bi etkisi olmadı.Napıyım ne ediyim derken ben birdaha ki senede hazırlanamam dedim ve 2 yıllık bölüm olan bilgisayar programcılığına gittim.Gitmeden önce düşüncelerim iyiydide gidince anlıyo insan her şeyi.Ben diyodum geliştiririm yazılımda kendimi yolum açık olur diyodum.Meğersem öyle değilmiş milletin lafına çok inanmamak lazımmış.Burdan 2 yıllık okulları da düşünen arkadaşlara söylemek istiyorum.Gitmeyin arkadaş adam yerine koymuyolar işini en iyi şekilde yapsanda diplomaya bakıyo herşey.Bu sene geçti tabi.Okul puanıda yarıya düşüyodu.Bende 2016 ygs/lys ye çalışma kararı aldım.

    Sınav konusuna gelecek olursak.

    -Türkçe de pek sıkıntım yok kitap okumam ama okudugumu anlamada sıkıntı yaşamıyorum.Biraz zaman sıkıntım var onuda soru çözerek geliştiririm sanırım.

    -Matematik 1 ygs için alt yapım iyi diyebilirim.Konulara biraz çalışsam zorluk yaşamıcamdan eminim.Fakat en büyük sorun süre.Çok süre kaybediyorum.Bu sorunu çok soru çözerek mi hallederim ne tavsiye edersiniz ?

    -Matematik lys beni en çok zorluyacak kısım.Alt yapı çok zayıf olduğu için bayağı mesai harcamam lazım sanırım.Ne yoğunlukta çalışmalıyım lys ye, ygs yi bitirdikten sonra mı başlamalıyım, yoksa çok ağırlık mı vermem lazım.

    -Sosyal bilgiler de tarihte iyiyim 14 soru çıkıyodu sanırım zaman ayırırda çözebilirsem 11 12 net rahat çıkartırım.Coğrafya pek iyi değil.Ona çalışmalımıyım ne dersiniz.Sayısalada net başına 1 puan felan katkı yapıyo sanırım eminde değilim yardımcı olursanız sevinirim.

    -Ygs fizik kimya biyoloji şuan çok iyi değil ama çokta kötü değil.Lys fizik kimya biyoloji berbat diyebilirim.Açıkcası o konuda napacağımı hiç bilmiyorum.


    Birdaha ki sene 2. sınıfta olcam hem ygs/lys ye çalışacam ve aynı zamanda da okula gidecem.Bilmiyorum çok zorluk yaşarmıyım.Derslerde çok ağır değil ama kararsızım.Zaten ikinci öğretimimim ygs/lys ye gündüz çalışacam.Akşam yaklaşık 4 e kadar zamanım olacak.Nerden baksanız günlük ortalama 5-6 saat çalışma fırsatım var var.Tek güvendiğim de o avantaj zaten akşam okuldan geldikten sonra ders çalışabileceğimi pek sanmıyorum.

    Sizden en çok yardım istediğim konu kitap konusu.2014 te fem e gittim onlardan kalan konu anlatımlı kitaplar soru bankaları felan var bütün derslerin. Hepsi yepisyeni Ama sadece onlarında yetmiyeceğini biliyorum.

    Tecrübeli arkadaşlar bana yol gösterirse çok sevinirim.

    Tüm önerilerinizi bekliyorum.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.