Şimdi Ara

Unity ve PHP İle Alakalı Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı sorularım var dostlar. PHP ile Unity birlikte kullanılabiliyor. Bunun birkaç örneğini de gördüm. Yüksek skor tablosu yapmak gibi vs. fakat bir sorum var. Unity ile PHP üzerinden anlık, gerçek zamanlı veri çekerek basit düzeyde bir multiplayer oyun yapılabilir mi?

Yalnız bu multiplayer oyundan kastım tarafların direkt birbiri ile kapıştığı türden bir oyun değil. İki tarafta misal ortaya bir bet koyup makineye karşı bir mücadele verecek ve bu mücadele sonunda en çok yanan ölen misal beti kaybedecek. Burada ki tek işlem tarafların yaptığı hatayı vs. alıp ona göre kazananı belirlemek.

Böyle bir şey PHP ile yapılabilir mi? PHP ile online olan oyuncuları tespit edip onları bir karşılaştırma içerisine sokup ana makineye karşı verilen mücadele sonunda kazanan yenilen tarafa yaptırım uygulamak mümkün mü?

Umarım anlaşılır olmuştur, Unity Photon gibi sistemleri araştırıyorum fakat hiç onlara girmeden direkt olarak PHP ile bunu gerçekleştirmek mümkün müdür?

• Yapılır.

unity den php servere istek gönderirsin olur biter.

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Yapılır.

unity den php servere istek gönderirsin olur biter.
    Bir soru daha sormak istiyorum. Bazı izlediğim yabancı videolarda adamlar baya client kurmaktan falan bahsediyor, ingilizcem yetmediği için anlamadım. Bu kadar uğraş gerektirir mi? Yoksa veri gönder al karşılaştır işlem yap kadar basit bir süreçle tamamlanır mı?

Http client web tarayıcı içinde standart var. Ama Unity de yok (gerçi arar bulursan asset olarak var çeşit çeşit). HTTP client yapman lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    15 yıl önce açıldı
    Windows xp ile ilgili birkaç soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.