Şimdi Ara

Unity'de ilerlemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 1 ay gibi bir süredir Unity ile uğraşıyorum. Şimdilik sadece 2D ile uğraşıyorum. Başladığım günden beridir internette Türkçe içerikler bularak onları izleyerek dinleyerek ilerliyorum fakat şöyle bir sorunum var...

    Şimdi öncelikle ben en başta Udemyde ücretsiz unity kurslarından birini tamamladım fakat kursun hocası kursu sonlandırmamış. Yani en son geliştirdiği oyun ucu açık bir şekilde duruyor ve nerden baksanız 2 aydır video atmıyor. Hal böyle olunca onun video atmasını bekleyemeyeceğim için ben de o kursu orda bıraktım ve başka Türkçe içeriklere geçtim. Bu sefer YouTube'da bi arkadaş buldum onun derslerini izlemeye başladım falan ama o da aynı şekilde 3-4 haftadır video atmıyor.

    Bu durum canımı sıktı. Benim ingilizcem iyi seviyede değil bu yüzden Türkçe içeriklere mahkumum maalesef. Sizlerden de bu konuda öneri/tavsiye istemek için bu konuyu açıyorum. Şimdi ben ne yapayım? Çok temel olarak bildiğim Unity ile kendi başımın çaresine mi bakayım. Yoksa sürekli videolar mı izleyeyim ( yarım kalsalar bile ) veyahut anlamayarak bile olsa yabancı içeriklere mi bakayım?

    Kısacası kendimi Unity'de nasıl geliştirebilirim temel olarak sorunum budur. Teşekkürler.







  • ingilizce ogren
  • İngilizce öğren

    ama cidden öğren yani
  • İngilizce konusunda planlarım zaten vardı fakat zaman bulamadığım için şimdilik bi kenara koymuştum. İngilizceyi yakın zamanlarda mutlaka halledeceğim. Onun dışında önerebileceğini kaynaktır, videodur, kitaptır bir şey var mı?
  • İngilizce öğren.

    Ben bir senedir unity ile yatıp kalkıyorum daha 5 kuruş ta kazanmış değilim. Yinede eh lik bir şeyler yapabiliyorum. Bir tane bile türkçe kaynak vs kullanmadım.

    Yani kendisi ne biliyor ki sana ne öğretsin.

    Piyasada benim diye gezenlerin çoğu kalifiye adam yokluğundan oraya gelebilmiş olanlar. Kalifiyeler zaten yurt dışında.
  • En iyisi İngilizce öğrenmen Türkçe kaynak çok zor bulursun belkide hiç bulamazsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProKağanFB -- 11 Haziran 2019; 20:25:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. İngilizceye karşı beni daha da motive ettiniz. 4 Gün sonra sıkı bir şekilde çalışmaya başlayacağım. İngilizce bende ^^
  • Arkadaslarin dedigi gibi isi meslek haline getirecek kadar degerli goruyorsan ingilizce sart.
    Benim gibi hobi olarak goruyorsan , yap bir oyun tutarsa tutar kafasinda isen yeterli turkce kaynak var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce bilmek avantajlıdır. Türkçe eğitim video ve kitaplarının yetersiz ve kötü olması, ekonominin kütü olması ile ilgili. Unity 'yi geç, Java EE gibi eski teknoloji üzerine doğru dürüst Türkçe kitap yok. Türkiye 2018'de $1Milyarlık oyun ihrac etti haberi cıktı. $1Milyarlık oyun ihracatı var, doğru dürüst Türkçe Unity eğitim seti yok, çelişki.

    @Delifisek.Tux Avrupa'da son 1 ayda 10 tane freelance Unity işi çıktı, 3'ü remote-job. Birisi Unity 3D ile 3 boyutlu tıbbi uygulama , birisi 3D modelleri ve oyun kartları hazır bir Counter Strike Egoshooter uygulamasını C# ile yeniden yazma işiydi.
  • İngilizceyi halledeceğim emin olun. Ben şimdilik bu işi hobi olarak görüyorum ama para kazanma isteğim var. Öyle belki büyük paralar olmasa da bu işten cebime para girsin istiyorum açıkçası.

    Eğer konuyu takip eden arkadaşlar varsa soruyu şöyle değişeyim o zaman... İngilizce bilen biri için eğitim kaynakları önerebilir misiniz?( Unity seviyem temel )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.