Şimdi Ara

Üni'yi bırakıp Sınava tekrar girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
20.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üni yi bırakıp sınava girmeyi düşünüyorum.
    Dershaneye yazılacağım ama bir kaç sorum var.
    2 dönem üst üste harç yatırılmazsa üni. ile ilişiğim kesiliyor.
    1 dönem yatırıp 1 dönem yatırmamayı düşünüyorum.
    Bir sıkıntı olur mu?
    Okul dondurmak isterdim ama hastalık raporu, yoksulluk kağıdı fln istiyorlarmış pek mümkün gözükmüyor.
    Sınava başvuru da bir sıkıntı çıkar mı?
    Bir de diyelim ki istediğim bölümü kazandım nasıl yeni üni ye gideceğim bir bilgisi olan var mı?
    Ben sınava giriyorum diye mevcut okuluma bunu bildirmem gerekiyor mu?

• Ben de üniversiteye gitmeyip tekrar sınava giriyorum hocam.2009'da yerleşmiştim.
    Ben 2 dönem de yatırdım bi sakatlık çıkmasın tekrar devam edebilme ihtimali de var çünkü en azından orayı elden çıkarmamak için.Zaten 2 dönem üst üste yatırmazsanız kaydınız silinir (bizim üni'de böyleydi belki üni'ye göre değişir sanmıyorum ama yök'ün kararıdır )
    En mantıklısı normal harcınızı yatırıp okula devam etmeyip devamsızlıktan kalmak.Ben öyle yapiyorum şahsen.
    Bi yeri kazandığınız zaman da tabi ben puan gelir gelmez yapicam yine sakata gelmesin diye üniversiteye gidip kaydımı sildiricem.Ondan sonra gönül rahatlığı ile tercihlerinizi yapabilirsiniz.Öyle ben sınava giriyorum vs. falan diye de bildirmenize gerek yok dediğim gibi devamsızlıktan kalacaksınız zaten okulu 7 yılda bitirme hakkınız var 7'yıl dolmadığı sürece sorun olmaz

• Beyler ikiniz hangi üniversitede okuyorsunuz neden tekrar üniversite sınavlarına girmek istiyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twinport

Beyler ikiniz hangi üniversitede okuyorsunuz neden tekrar üniversite sınavlarına girmek istiyorsunuz ?

Ben iktisat okuyorum.
    Derse her girdiğimde mezun olunca n'olacak diye sormaktan bıktığım için hukuk okumak istiyorum.
    Diyeceksin ki bugüne kadar nerdeydin?Sen de haklısın.

Bu arada cvp için teşekkürler. @SadeceMühendis
    Sen ne düşünüyorsun?
  • Ben de SDÜ'de (süleyman demirel üniversitesi) makine mühendisliği okuyordum.Ama bölüm sarmadı pek fazla.İnş Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği olacak bu sefer.

@SıkçaSorulanSorular rica ederim.Kolay gelsin inşaallah istediklerinize ulaşırsınız hocam.
  • dostum fakirlik belgesi için fakir olmana gerek yok. bağlı olduğun muhtara gidip üniversite kayıt dondurmak için istiyorum dersen verirler şahsen ben aldım zaten en çok kullanılan yöntem olduğu için muhtarlar biliyor.

bende 2006 da girdiğim bölümü bıraktım bu sene inş bu yazdan sonra yeni bölümümde olacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıkçaSorulanSorular

quote:

Orijinalden alıntı: Twinport

Beyler ikiniz hangi üniversitede okuyorsunuz neden tekrar üniversite sınavlarına girmek istiyorsunuz ?

Ben iktisat okuyorum.
    Derse her girdiğimde mezun olunca n'olacak diye sormaktan bıktığım için hukuk okumak istiyorum.
    Diyeceksin ki bugüne kadar nerdeydin?Sen de haklısın.

Bu arada cvp için teşekkürler. @SadeceMühendis
    Sen ne düşünüyorsun?

Estağfurullah arkadaş sadece merak ettim. Madem ki bölümünüzden memnun değilsiniz hayırlısı olsun arkadaş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de 2009 da yerleşmiştim itü gıdaya ama bu sene tekrar sınava girmeye karar verdim. harçları 2 dönem de yatırdım ben ama 2. dönem yatırılmayadabilir aslında. üst üste 2 dönem yatırılmassa kayıt silinio. bence sorun olmaz. başka okula kayıt yaptırma konusunda sıkıntı olmaz sadece dilekce verilip diplama alınır sonrası yeni okulda klasik kayıt islemleri.
  • Ben kaydımı dondurup hazırlanmayı dusunuyorum.Diyelim ki dondurdum , o sırada burs alamayacagım, sınava girlp baska bi yere yerleşirsem bursumu almaya devam eder miyim?Kredi alsaydım direkt harcı yatırıp okula gitmeden sınava hazırlanırdım ama basbakanlık bursunun heba olmasını istemiyorum.
  • üzerinden baya zaman geçmiş ama benim de bir sorum olacak.
    2010 yılında kazandım bir sene hazırlık okudum ve sene basında bıraktım kaydımı sildirmedğim için okul puanım düşer mi? hekes farklı birşey söylüyor. bir de ilk dönem harcımı yatırmadım eğer puan düşmüyosa ikinci dönem harcı yatrmak istiyorum. mümkün mü?
  • hocam 2010 da yerleştiysen puan kırılmaz bende 2010 girişliyim bu yıl tekrar sınava giricem,ilk dönem harcımı yatırdım hatta vizelere kadar takıldım 2 haftadır bıraktım sayılır.İkinci dönem için de harcı yatırcam en azından eldekinden olmayalım diye.Devamsızlık kalıcam bütün derslerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 14 Aralık 2011; 0:07:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatomie

hocam 2010 da yerleştiysen puan kırılmaz bende 2010 girişliyim bu yıl tekrar sınava giricem,ilk dönem harcımı yatırdım hatta vizelere kadar takıldım 2 haftadır bıraktım sayılır.İkinci dönem için de harcı yatırcam en azından eldekinden olmayalım diye.Devamsızlık kalıcam bütün derslerden

başarılar dostum yolun açık olsun senin de ;) ilk dönem harcımı yatırmadım ikinci dönem sorun olur mu acaba fikrin var mı?
    bir de hazırlık okudum bıraktım başka bi üniversiteyi kazanınca hazırlıktan muaf olunuyor mu?
  • muaf olma durumunu bilemiycem hocam en azından yeni kazandığın üniversiteye göre değişebilir belki. piyasada 2 dönem üst üste harcı yatırmayınca okuldan ilişkin kesiliyormuş tarzında yazılar okumuştum ama öğrenci işlerini bir ara sor,bu arada bende 2.dönem için para çıkmıycak gibi yatırmazsam bana da bi sorun çıkmaz herhalde
  • ben de sizin gibi yapıcam okul kaydı devam ederken puan kesiliyo mu peki?
  • hangi ünide okuduğunuzu da yazsaydınız...
  • Kısa kısa yazayım

Yerleştikten sonraki sene puanın yarısı gider.

Muaf olma durumu fakültene bağlı.

Harcı yatırmasan da okula gidip kaydını sildirmen gerekiyordu sanırım.
  • bende üniverstede okuyorum 1.yılım bitti ve sınava tekrar gireceğim okulda kayıdım hala var,devamsızlıktan kalıyorum.sınava girince puanım kesilir mi üst üste 2 yıl sınava girme durumu yok yani bir yıl ara verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şeyma004

bende üniverstede okuyorum 1.yılım bitti ve sınava tekrar gireceğim okulda kayıdım hala var,devamsızlıktan kalıyorum.sınava girince puanım kesilir mi üst üste 2 yıl sınava girme durumu yok yani bir yıl ara verdim.

hayır puanın kesilmez
  • ben 2010 da girdim anadolu endüstride okuyorudum ben salak gbi hem harcı yatrdım hemd e tüm finalllere girdim çalışarak keşke hiç çalışmasaydım nese 14 k yaptık dişe gitcem keşke hiç takmasaydım okulu.
  • mrb arkadaşlar.ben 2012de pamukkale üniversitesi inşaat müh. kazandım ve bi sene hazırlık okudum.tekrar sınava girmek istiyorum hatta dershaneye bile kaydoldum.tek sorun okulu dondurmalı mıyım yoksa ders kaydını yaptırıp devamsızlıktan kalmalı mıyım? 1 sene ara verdiğim için puanım düşmücek biliyorum ama yeni bi ünv ye kaydolurken ya da sınava girerken bi sorun çıkar mı.daha önce böyle bişey yapmış olan varsa geçtiği aşamaları anlatabilir mi.şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.