Şimdi Ara

Üni Bırakıp Oto Sanayide Usta Olsaydım Keşke (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    o bölüme girmeden havanızdan geçilmiyor sonra iş iş bulmaya gelince nerede bu devlet deniyor herkes mühendis üniversite mezunu sanatçı müdür olmak zorundamı. önce kendinizde arayın suçu.
    Devlete herhangi bir şey demediğim halde kendi kendine tribe giriyorsun. Ama devletin de hatası var, ama bizim devlet böyle yapabileceğim bir şey yok.
    Ben bölüme girdiğimde işsizlik sorunu yaşamayan bir bölümdü. Devlet saolsun heryere bu bölümden kurmaya başladı.
    18-20 yaşında genç nereden bilsin piyasayı, yeteneğinin ne olduğunu, hangi bölümün iş bulduğunu. Devlet öğrenciyi yeteneğine göre yönlendirmeli, piyasadan haberdar olmalı. Sadece üniversite açmakla devlet görevini yerine getirmiş olmaz. Gerçi boş konuşuyorum ülkede adalet bile sıkıntılı bırak eğitimi.




  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    kusura bakmada gençlerin çoğu evden uzak yerde yeyim içiyim geziyim baba ödesin havasında devlet yönlendirse bu kezde herşeye karışıyor şu aşılamda işinde bile art niyet arayanlar var.. devlet ne isaya ne musaya yaranır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    kusura bakmada gençlerin çoğu evden uzak yerde yeyim içiyim geziyim baba ödesin havasında devlet yönlendirse bu kezde herşeye karışıyor şu aşılamda işinde bile art niyet arayanlar var.. devlet ne isaya ne musaya yaranır.
    İnsanlar ister gezip tozsun ister namazdan ibadetten başını kaldırmasın bu devletin meselesi değil. Devlet gençlerinin gelecekte piyasaya uygun şekilde yetişmesini sağlamaktır.

    Devlet, gençlerin yeteneklerini ve piyasanın şartlarını bilmeli ve bu şekilde yönlendirmelidir. Zaten saolsun yeni eğitim bakanı da benimle aynı düşünüyor ki artık gençlerin yeteneğine bakılarak uygun eğitim verilecek. Yurtdışında adamlar çocukluktan yazılım öğreniyor, ben bu yüzden bilgisayar mühendisliği okumak istemedim. Burda yazılımı sana üniversitede öğretmeye başlıyorlar. Dünya çağ atlarken biz gençlerimizi heba ediyoruz.




  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    anladım devlet deseki sen mimar olanacan oğlanda kuzu kuzu mimarlığa yönelecek diyorsun itiraz etmeden bu yurt dışıda bu yüzden sorunlu doğan her coçuk yazılımcı çıkıyor kimse çoban çiftçi söför hademe hemşire amale olmuyor.. hepis bil gatese olunca hop bizden tavkiye istiyorlar.
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm?
  • Babadan gelme para yoksa ve çok da zeki değilsen üni tamamıyla zaman kaybı. Maaşında en fazla 1k oynama olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: choyrn

    Hangi bölüm?
    harita müh
  • Piyasada iyi usta yok.Ustacıklar var iyi bir usta olsaydın iyi kazancın olurdu.
    Edd Baba adamdır ona laf eden ya kördür ya da maldır
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    mühendis bey hangi akla bu bölümü seçip türkiyede iş bulacağını sandın senin bölümden sadece devletten işe çıkar gerisi duvara asar o belgeyi.
  • Okul bitsin ve bos zamanlarda hobi olarak, tabii sermaye varsa motor rektefe veya otomatik vites uzerine kendini gelistirirsen, azmin de varsa iyi bir usta olursun neden olmasin. El becerisi meslekler altin bileziktir. Millet yeni arabaya sardi ve memlekete gidecez diye kilometreler 200- 300 binlere gelmis, bu iste buyuk para olacak zamanla, ayda 20- 30. bin kazanmak isten bile degil.Araclarin kaportaya bisey olmuyor ama motor ve sanziman oyle degil rektefe istiyor. Once isi bilen usta alirsin, zamanla isi ogrenince beraber is yurur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Edd china diye bir usta var. TV programı da var. Adam otomotiv mühendisi gibi teknik biliyor ve motoru söküp parçalayıp takıyor boya cila her haltı yapabiliyor. Adam üniversite mezunu. Sanayideki 5 ustanın yapacağını tek başına daha iyi yapar.

    Senin dediğin ustalar gibi değil eğitimli ciddi başarılı bir usta dişçi den çok kazanıyor. Eskiden okumayanları ve adam olmaz gözüyle bakılanları sanayiye verirlerdi. Haliyle bu tip bir insan işini de adam gibi yapmayabilir. Ama bu işe gönülü bunun eğitimini almış hevesli biri bunu başarabilir. Serseri olacakken usta yapılan adamla mühendis olacakken motora-tamire yönelen bir olur mu?

    Alıntıları Göster
    senin kafan tam ters çalışıyor :)

    o bahsettiğin adam ingiliz ,başka ülkelerde mühendisler usta gibi çalışır ama bizde mühendis dediğin zaman kravat ceket eli arkasında sağa sola emit yağdıran kişi akla gelir

    yanıldığın diğer konu ise çıraklıktan başlayanların iyi usta olamayacağı şeklindeki görüşün ,aksine bu işlerde ne kadar erken yaşta başlarsan o kadar ileri gidersin ,tabi aynı zamanda yetenekte gerekli

    mühendislik okuyanların çoğunun eline tornavida anahtar değmemiş insanlar ,bunlar zaten okulu bırakıp ustalık yapamaz
    ki yetenekli bir mühendis zaten okulu bırakmaz ,çünkü her işte başlarda zorluklar olduğunu bilir ,çalışır çabalar ve bir yerlere gelir

    hele ki bu işlerde parayı ön plana alan birisi asla başarılı olamaz ,çünkü tamircilik sevgi ister ,sabır ister ,özveri ister ,sevmeyen insan sadece maaşı alıp yaşamasına bakar ve bir adım ilerlemez




  • Tamircilik kolaydı sanki. Seni 12-13 yaşında o tamirhaneye verseler kaç gün dayanacaktın ki?
    O işlerde ezilmeden bir yere gelemezsin yıllarca sürer.
  • Geçen sene de aynı konuyu açmışım. Tarih tekerrür ediyor vay be.
  • Hocam Ben de aynı durumdayım. Umarım geçer. Çalışkan olmak şart

  • quote:

    Orijinalden alıntı: surasyas

    bende keşke okumasaydım bir çıraklık belgesi alıp 1-2 sene çıraklık yapıp sonra berber olaydım 2 senedir mezunum mühendisim türkiyenin en iyi 10 okulundan birinde okudum iş yok stajlarımıda iyi yerlerde yaptım ama heryer mühendis. lise arkadaşım berber lise 2 de bıraktı açıktan okumaya başladı şuan kendi dükkanı var ve berbere gidiyorum 10 dk sonra geliyor keyfi yerinde 30 tl den günde 5 musteri alsa yeter zaten ....

    Yıllardır gittiğim bir berberim var. Adam bırak günü saatte 5 müşteri alıyor. Var gerisini sen hesap et.

  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Hocam iş buldun mu
  • surasyas S kullanıcısına yanıt
    Ev sahibim berber, Kahramanmaraş ta kenar denebilecek bir mahallede dükkan işletiyor. Kalfası işi bıraktı dükkanında tek kendi çalışıyor. Günlük kazancının 300-350 ₺ civarında olduğunu söylüyor. Paraya bak, aylık 8-9 bin civarı para. Adamın işi o kadar iyi ki müşteri seçiyor, canı istemezse traş yapmıyor bu gün git yarın gel diyor
  • Herkese merhaba arkadaşlar.

    Lafı uzatmadan konuya girmek istiyorum.

    Üniversite 3. Sınıfım.

    İlköğretim matematik öğretmenliği okuyorum.

    Bölümü çok severek değil de hedefimdeki bölüm gelmediği ve bı seçim yapmak zorunda olduğum için seçmiştim. Ama fena da değil durumlar şu an. Memnun sayılırım.


    Geçen YouTube da önerilen kısmına araba tamir videoları geldi. İsmail usta diye bir YouTube kanalı.

    Birkaç videosunu izledikten sonra o kadar hoşuma gitti ki. Dedim ki içimden: oğlum Hasan sen bu dünya ya oto tamirci olmak için gelmişsin. Acccayip keyif aldım. Daha sonra aileme bu konuyu açtım. Beni terslediler.  Saçma saçma iş yapma. Üniversite ni oku dediler. Ama arkadaşlar canlı dersler çok boş. Hoca açıyor slayti boş boş okuyor. Boş boş bilgiler ve terimler. Bunaldım vallaha. Ama tamirhane de olsam ustanın yanında yetişsem, arabanın herşeyini öğrensem... Kendi yerimi açsam sonra mesela. Bilemiyorum... Kafam çok karışık. Bu zamana kadar neye ilgili olduğumu düşünmeye fırsat olmamış. Hepinizin nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili tavsiyesini ve görüşlerini bekliyorum...





  • Hasancannss kullanıcısına yanıt

    valla geçecek enim ol! sonra bu günlerine teşekkür bile edebilirsin.


    benzer yollardan geçtim ben de, üniversite bitti iş yok, cepte para yok, babam gözümün içine bakıyor vs. vs.

    tabi aradan 20 yıl geçti o günlerden bu günlere ki, o günlerde ekonomik kriz vardı, bugünden daha kötüydü bence. gerçi o günlere doğru gidiyor gibiyiz ya, neyse,

    şimdi babam gurur duyuyor benimle.


    ama hep kendi imkanlarımla iş buldum, iş ilanı olmayan yerden bile iş görüşmesi yaptım ve girdim. çok sonra hepsinden ayrıldım ve kendi işimi kurdum devam ediyorum.


    benimkisi tecrübe.. bu günlerin hepsi geçecek. ama zor ama kolay geçiyor.


    Sen, çevrendeki tüm olumsuz düşünen kişilerden bi kere uzaklaşacan. "yok abi iş yok, kriz var, vs. vs vs " çevrende böyle diyen biri ile çay bile içme.

    çünkü, demoralize olursan, burnunun önündeki iş fırsatını bile görmezsin.


    sen kendini en iyi tanıyan olarak iş arama devam et, eğer mümkünse, kendi işini kurmaya / yapmaya bak. bence en güzeli de bu.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.