İ9-14900HX ve RTX 4080 Asus ROG Strix G18 kullanıyorum. Cihaz çok ısınıyor diye bayağı bir kurcaladım, araştırarak XTU'dan bazı şeyler yaptım vs. Ama sonra ayarları silip uygulamayı kaldırdım. Şu an ThrottleStop kullanıyorum, fakat şöyle bir şey var: Eğer çekirdek yalıtımı ayarını kapatmadığım takdirde ThrottleStop'taki undervolt ayarlarım geçerli olmuyor. Bunu açtığımda ise PL1 ve PL2 watt'ları 75-85 olmasına rağmen oyunda 21 watt’ı geçmiyor. RDR2'de FPS farkı şu şekilde:
Bence bu watt düşüşüne rağmen çok iyi değerler gibi görünüyor. Ancak bu 21 watt'ı biraz artırabilir miyim? CS2'de bu yüzden FPS biraz düşük, yüksek ayarda ve 1600p çözünürlükte 130-180 arası alıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim, bir türlü beceremedim.Bu arada -80 mv yı degıstırdım ama oyle yapınca da watt artmıyor tamamen bu cekırdek yalıtımı ıle ılgılı gozuktu bana.Cs 2 de gpu kullanımı %40-50 oluyor cpu ıse %23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardaxgaming -- 8 Nisan 2025; 20:31:43 > |
Undervolt sonrası düşük watt
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Amaç wattı daha düşürmek wattı düşürmenin yolu daha yüksek bir under volt altma -100mv gibi ancak pc çökebilir undervolt veya overclock riskli işler iyice araştırıp daha önce denenmiş ayarları uygulamak gerekir he deneyen siz olmak istiyorsanız gidebildiğiniz kadar gidin pc çöküp reset atarsa düzeltirsiniz atmazsa....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Hocam siz hangi laptop kullanıyorsunuz.Ben biosa girdim fakat advanced da sadece tek bir voltage ayarı var o da max -80 yapılabılıyor.Pardon hocam en başta msi yazısını gormemısım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardaxgaming -- 9 Nisan 2025; 16:22:51 > -
Hocam siz hangi laptop kullanıyorsunuz.Ben biosa girdim fakat advanced da sadece tek bir voltage ayarı var o da max -80 yapılabılıyor.O zaman cekırdek yalıtımını acıp bıostan -80 mv yapıp throttle stopu devre dısı bırakıp deneyeceğim.
-
-
https://forum.donanimhaber.com/armory-crate-uzerinden-undervolt--159808813
Son fotoğrafta gerilim offsetleri diye bir satır yok
-
Hocam şuan kendım şoyle bır sey yaptım pl1 75 ve pl2 85 watt yaptım bıosta -80 mv secılı ama ıse yarıyor mu bılmıyorum.Cs 2 de 81 ve 85 derece arası iyi gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardaxgaming -- 9 Nisan 2025; 17:16:10 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X