Undervolt sonrası düşük watt
İ9-14900HX ve RTX 4080 Asus ROG Strix G18 kullanıyorum. Cihaz çok ısınıyor diye bayağı bir kurcaladım, araştırarak XTU'dan bazı şeyler yaptım vs. Ama sonra ayarları silip uygulamayı kaldırdım. Şu an ThrottleStop kullanıyorum, fakat şöyle bir şey var: Eğer çekirdek yalıtımı ayarını kapatmadığım takdirde ThrottleStop'taki undervolt ayarlarım geçerli olmuyor. Bunu açtığımda ise PL1 ve PL2 watt'ları 75-85 olmasına rağmen oyunda 21 watt’ı geçmiyor. RDR2'de FPS farkı şu şekilde:
- 21 watt ve -80mV undervolt ile: En düşük FPS 32, maksimum FPS 122, ortalama FPS 95.
- 60 watt ve çekirdek yalıtımı ayarı açık olduğunda: En düşük FPS 34, en yüksek FPS 134, ortalama FPS ise 103.
Bence bu watt düşüşüne rağmen çok iyi değerler gibi görünüyor. Ancak bu 21 watt'ı biraz artırabilir miyim? CS2'de bu yüzden FPS biraz düşük, yüksek ayarda ve 1600p çözünürlükte 130-180 arası alıyorum. Sorunu nasıl çözebilirim, bir türlü beceremedim.Bu arada -80 mv yı degıstırdım ama oyle yapınca da watt artmıyor tamamen bu cekırdek yalıtımı ıle ılgılı gozuktu bana.Cs 2 de gpu kullanımı %40-50 oluyor cpu ıse %23

Windows 11 ekran parlaklılığı kendi kendine değişiyor
ASUS G814 jzr kullanıyorum. Ekran parlaklılıgı sahneye baglı olarak otomatik değişiyor. En son Armoury Crate yenilenmeden önce boyle bir sorun yoktu. Yani cok rahat bir sekılde hissedebiliyorum ekran parlaklılıgının azaldıgını, bayağı arastırdım işte Intel'den güç tasarrufunu kapadım vs duzelmedi. Ekran ayarlarına girdim orada içeriğie baglı parlaklık değişmesi ayarı zaten yok. Yani ok var ama o secenek acılmıyor. Ek olarak Wallpaper Engine kullanıyorum. Belki alakalıdır diye belirtmek istedim. Mesela denetım masasını acıyorum yavasca beyaz kısmın bayağı bayağı parlaklıgı yukselıyor.

Kulaklık Önerisi 2021
350 tl gibi bir bütçem var ve oyuncu kulaklığı almak istiyorum geçenlerde james donkey 712 diye bir model buldum önerirmisiniz.Cevap verenlere teşekkürler
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 333 (Bu ay: 29)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware