Şimdi Ara

''Umudunu Kaybetme'''yi izleyenler yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler cd orjinal olmasına rağmen benden önceki arkadaşımın cdnin üzerine yapmış olduğu hayvani davranışlar yüzünden çizilmiş ve filmin son 9 dakikasını izleyemedim sağolsunlar. Bu filmi izleyenler filmin sonunu söylerse çok mutlu olurum yoksa delireceğim meraktan.

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Umutunu Kaybetme" Filminin Sonu Hakkında Bilgiler

"Umutunu Kaybetme" filminin sonu, izleyicilerde kalıcı bir etki bırakmayı başarıyor. İşte filmin son sahnesiyle ilgili önemli bilgiler:

• Andy Dufresne (Tim Robbins) ve Ellis "Red" Redding (Morgan Freeman) Shawshank Hapishanesi'nden kaçarken umutlarının vücut bulmuş hali gibi görünürler.
    • İkili, büyük bir yağmur fırtınası sırasında hapishaneden kaçışlarını gerçekleştirirler.
    • Andy, hapishane görevlisi Byron Hadley'i öldürmekten haksız yere suçlanmış ve 19 yılını hapiste geçirmiştir.
    • Red, işlemediği bir suçtan 40 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.
    • Kaçtıktan sonra Andy ve Red, Meksika'nın Zihuatanejo şehrine giderler.
    • Film, Red'in Andy'nin kaderini anlattığı bir seslendirmeyle sonlanır.
    • Red, Andy'nin Meksika'da yeni bir hayat kurduğunu ve bir otelde yönetici olarak çalıştığını anlatır.
    • Red ayrıca, Andy'den bir mektup aldığını ve onun "umudun iyi bir şey olduğunu ve belki de en iyi şeylerin önünde geldiğini" yazdığını söyler.

"Umutunu Kaybetme" filminin sonu, umut ve kurtuluşun gücünü vurgulamaktadır. Film, zorluklar karşısında bile umudun her zaman var olduğunu ve en karanlık zamanlarda bile umudun ışığını arayabileceğimizi göstermektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hatırladığım kadarıyla adam şirkete kabul ediliyor sonra kendi şirketini kuruyor zengin oluyor..Ha bide gerçek bir hikayeymiş onu söylüyor..Güzel filmdi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

Hatırladığım kadarıyla adam şirkete kabul ediliyor sonra kendi şirketini kuruyor zengin oluyor..Ha bide gerçek bir hikayeymiş onu söylüyor..Güzel filmdi..

Zengin mi oluyor? Aman tanrım. Sonun acil izlemem lazm.
  • işe kabul edildiğinde bi hüngür hüngür ağlama sahnesi...tenkyu verimaç falan , kalabalık sokağın ortasında ellerini kaldırıyor sonrada gerçek bi hikayedir şöyle zengindir artık böyle zengindir falan diyo , çok güzel film...

tabi ben berbat anlattım sonunu sormak yerine cd sini bulsaydın bi yerden daha heyecanlı olurdu
  • Yarın 10 milyon bayılıp bir orjinal daha alacağım hayırlısıyla... Filmin metronun tuvaletinde sabahladıkları sahne yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 29 Mart 2008; 19:14:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Mirliva.

Yarın 10 milyon bayılıp bir orjinal daha alacağım hayırlısıyla... Filmin metrodaki tuvalet sahnesi yeter.

Evet,çok etkileyici bir film. Hele o kadının terketip gitmesi.. ne kadınlar var yav.
    Sonunda öyle işte şirkete kabul ediyorlar ve bitiyor.

Bana göre bunun tercümesi yanlış
    Pursuit Of Happyness : Mutluluğu yakalamak diye olması lazım. İngilizce hocamızda aynı şeyi demişti önceden
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

Orjinalden alıntı: .Mirliva.

Yarın 10 milyon bayılıp bir orjinal daha alacağım hayırlısıyla... Filmin metrodaki tuvalet sahnesi yeter.

Evet,çok etkileyici bir film. Hele o kadının terketip gitmesi.. ne kadınlar var yav.
    Sonunda öyle işte şirkete kabul ediyorlar ve bitiyor.

Bana göre bunun tercümesi yanlış
    Pursuit Of Happyness : Mutluluğu yakalamak diye olması lazım. İngilizce hocamızda aynı şeyi demişti önceden

Evet Türkçesi Mutluluğun Peşinde gibi bir şey oluyor.. Bu arada ilgisini çekenlere İngilizce'de Happyness diye bi r sözcük yoktur Happiness vardır. Burda yapılmak istenen dokundurma aslen şudur:

the word "happyness" in the title has been taken from the misspelling of "fun joy happyness" on a mural children have painted on the chinatown daycare center where chris gardner takes his son, christopher. when chris points out the mistake, mrs. chu replies that it is not important to the pre-schoolers how the word is spelled, only that they have happiness. this leads chris to contemplate the inclusion of the concept of the individual's right to "pursuit of happiness" in the declaration of independence, and how to pursue a happier, more emotionally secure childhood for his son, than his own had been.

kısaca diyor ki,

filmde, eleman oğlunu bakımevinden alırken, çocukların bir duvar üzerine "eğlence, neşe ve happyness (mutluluk)" yazdığını görür. bu yanlış yazılışı fark edip de bakımevi hocasına söylediğinde, hoca, okul öncesi ufaklıkların happiness'ı yanlış yazmalarının önemli olmadığını söyler.

bu da bizim elemanı, "bağımsızlık bildirgesi (the declaration of independence)"ndeki, "pursuit of happiness" yani "mutlu olma hakkı (sanıyorum ki)" maddesiyle bağdaştırma yapmaya sevk eder. oğlunun, kendi yaşadığından daha mutlu bir çocukluk yaşaması için, neler yaptığını anlatır bu film de...

Etkileyici.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kabul ediliyo ve çok zengin oluyor BENİM İZLEDĞİM EN GÜZEL FİLMLERDEN BİRİDİR
  • Filmin en sonunda Baba- oğul bir sokaktan aşağıya inerken arkalarından takım elbiseli zenci bir adam geçiyor. Hatta Will Smith arkasını dönüp gülümsüyor. O adam hikayesi anlatılan gerçek kişidir
  • Will Smith'in düşkünler evinde oğlunu kucağına aldığı ve hep beraber dua ettikleri sahnede hep bir ağızdan söylenen bir şarkı vardı neydi o bilen var mı?

sınava girmeden önceki sahneydi.
  • bu filmi sevdiyseniz yine will smith' in seven pounds filmini öneririm
  • Gerçekten güzel bir filmdi.Yanılmıyorsam filmin sonunda o şirketten hisseler alıyor.Sonra onları satıp kendine başka bir şirket açıyor.Öyle gittikçe büyüyor falan.Onları da hakediyor zaten.

Filmin ismine gelince,isim filimin konusundan alınmış.Çoğu filmin Türkçe ismide öyle oluyor.Mesela Bangkok Dangerous:Zor Karar.Filmi izleyen varsa neden Zor Karar olduğunu anlamışlardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.