Şimdi Ara

Uluslararası İlişkiler Mezunları Ne Yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aklımda PDR veya Uluslararası İlişkiler okumak var. PDR'yi az çok biliyorum ama uluslararası ilişkiler mezunları ne yapar hiç bilmiyorum. Okuyan veya mezun varsa anlatabilir mi ?
    Mezun olduktan sonra bu insanlar ne iş yapar? Nerelerde/ne olarak çalışır?

• Diplomat olabilirsin, çeşitli bakanlıklarda çalışabilirsin. Çeşitli uluslarası şirketlerde çalışabilirsin. Belirli bir iş tanımı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: train123

Diplomat olabilirsin, çeşitli bakanlıklarda çalışabilirsin. Çeşitli uluslarası şirketlerde çalışabilirsin. Belirli bir iş tanımı yok.

Peki iş olanaklarını biliyormusunuz? İş bulunabiliyor mu yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gallifreyan

quote:

Diplomat olabilirsin, çeşitli bakanlıklarda çalışabilirsin. Çeşitli uluslarası şirketlerde çalışabilirsin. Belirli bir iş tanımı yok.

iş faktöründe dil çok önemli en az 2 yada 3 dil şart
  • İş bulup bulmama garantin yok. Çoğu bölümde olduğu gibi. Ayrıca iş alanını bilmeden nasıl bir bölümü istiyorsun anlamadım. İdealist bir insansan bu bölümü öneririm. Ama pdr ile ua arasında kalmışsan ua sende sadece bir iş kapısıdır. Yanlış anlama seni yadırgamıyorum ama eğer uluslarası ilişkilere geliyorsan her şeyi göze alacaksın. Sevmeden okunacak bir bölüm olmadığını biliyorum çünkü. Bence pdr seç, belki devlete atanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi train123 -- 24 Ağustos 2014; 0:04:56 >
  • Rehber öğretmen olmak istiyosan pdr seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: userpanel2

quote:

Orijinalden alıntı: Gallifreyan

quote:

iş faktöründe dil çok önemli en az 2 yada 3 dil şart

İngilizce ileri seviyede var zaten. Yazları da rusyaya gidiyorum rusçayı da ilerleteceğime eminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgi üni uluslararası ilişkiler mezunu bi tanıdığım var ntv'de editörlük yapıyor mesela iş alanı geniş ve tanımsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: malibubu

bilgi üni uluslararası ilişkiler mezunu bi tanıdığım var ntv'de editörlük yapıyor mesela iş alanı geniş ve tanımsız.

Eniştemin kardeşi Uİ mezunu. Bi japon firmasında çalışıyormuş herkes onu örnek gösteriyor çok güzel hayatı var diye. Normalde PDR istiyordum aklımı çeldiler. PDR'nın puanlarının da biraz yüksek olması endişelendirdi beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malibubu

bilgi üni uluslararası ilişkiler mezunu bi tanıdığım var ntv'de editörlük yapıyor mesela iş alanı geniş ve tanımsız.

Peki iktisat mezunu ne iş yapar ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslararası ilişkiler okumak istiyorsan da iyi bi üniversitede okumalısın bence puana takılma o yüzden
  • Ui için girişken bir yapıda gerekli eğer pasif biriysen PDR tercih et

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.