Şimdi Ara

Uludağ da kaybolan amatör dağcılar .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet 3 gündür adamlar kayıp ! Nerede ? Türkiye nin en tanıdık en bilindik turizm merkezlerinden birisinde Uludağ da .

    Yani demem o ki Muhsin Yazıcıoğlu olayından bu yana 1 arpa boyu yol alınamamış hiçbir alanda . Ne Devlet ne özel sektör bu sınavı geçebildi . Uludağ gibi turizm merkezinin herhangi bir yerinde telefon neden çekmez ? Hani reklamlarda öve öve bitirilemeyen seyyar istasyonlar nerede ? 3 gün olmuş beyefendiler işte baz istasyonu kuruyoruz diyorlar . Gece olunca arama iptal ! Belki adamlar yaşıyor o gece ama sabaha ölecekler ! Gece görüş veya termal kameralarımız yokmu ? Bu kadar mı geriyiz her şeyde ?

    Tek kelime ile Yazık .

    Mert hoca gibi bir insan kolay yetişmiyor . Ama çok kolay kaybedilebiliyor maalesef .
    https://www.google.com/search?q=uluda%C4%9F%27da+kaybolan+da%C4%9Fc%C4%B1lar&rlz=1C1GCEU_trTR863TR863&oq=ULUDAGDA+KAYBOLAN+&aqs=chrome.3.69i57j0l6.6281j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8







  • Heralde adamlar turist olarak gitmedi. Yüzlerce ağaç ve irili ufaklı tepe var arama yapmak kolay değil ama gece çalışmalar durduruluyorsa sıkıntı. Bu arada kaybolmamış olabilirler dağcı diyorsun 2 saatte ortalığı velveleye vermenin alemi yok. Kaybolsalardı çoktan çıkarlardı en azından bir ateş bile yakıp yerlerini belli edebilirlerdi. Ama vahşi hayvanlar saldırdıysa bilemem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun çekmemesi için uludağa gitmeye gerek yok. Kırıkkalede aygın yaylasına gittik akıllı telefonlar vs çekmiyor. Herkeste eski Nokia 210 vs tarzı telefonlar var onlar 2g alabiliyormuş. Yerleşim yerinde bile Turkcell çekmiyordu.

    Dağa fln çıkacaksan heleki ben dağcıyım trekking fln yapıyorum modunda isen yanına uydu telefonu alacaksın. Normal telefonlar bir işe yaramaz bizim kullandıklarımız sadece yerleşim yerinde ve ona bağlı merkezi yollarda iş görür dağlarda fln çekecek yer bulamazsın.

    Bana kalırsa adamlar öldü, bu işin askeri veya hayatta kalma uzmanlığı eğitimini alanların bile öldüğü okuyor. Dönmeye çalışırken dondular üstünüde kar örttü vs doğa acımaz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin gerekli arama faaliyetlerini yaptığını düşünüyorum.
    Cep telefonu hizmeti bir kamu görevi değil ticari faaliyettir, her herde çekecek diye bir kaide yok.

    Bakkala gider gibi dağa çıkmamak lazım, şakası yok bu işlerin, umarım kısa zamanda bulunurlar.
  • GPS veya Telsiz olmadan çok büyük cesaret.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.