Şimdi Ara

Uluç’tan komplo teorileri!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: y@nkee

quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank
    Ya yapmayın Fatih Tekke TS'de ne yaptı ya... gol kralı olmuş kime ne bizim ligin hali belli ... Geçen sene ondan önceki avrupa kupalarında Fatih olsun Gökdeniz olsun bu takıma başarı getirdi mi?

Gokdenizle Fatih Tekke bugun Türkiyedeki en ii Türk Futbolcular.

Futbol fakiri arkadaşım bak bakalım ben orada ne demişim.

quote:

Ya yapmayın Fatih Tekke TS'de ne yaptı ya... gol kralı olmuş kime ne bizim ligin hali belli ... Geçen sene ondan önceki avrupa kupalarında Fatih olsun Gökdeniz olsun bu takıma başarı getirdi mi? TS de oynarkende mi Hakan Şükür baskısını hissediyor bu adam. Yapmayın yaa... geçen zaten sordum bu adamlar son iki sezondur avrupa kupaları dahil hangi büyük maçta TS maç kazandırdı diye TS arkadaşın biri bana Galatasaray dedi koptum gülmekten... Alın durum bu işte... Ben maçtan hemen sonra forumda yazdım Fatih Tekke iyi oyuncu ama "BÜYÜK" oyuncu değil diye alın basından seçmeler

Erman TOROĞLU
    Rehhagel ne istediyse Yanal yaptı

Aldığımız her topu şişirdik. Hücumda kafa vuracak oyuncumuz yok. Şimdi burada diyeceksiniz ki, "Fatih Tekke kafayla Türkiye liginde kaç tane gol attı?" Atar, Fatih Tekke seneye de kafayla gol atar. Çünkü, burası Türkiye ligi. O boyla Avrupa'da kafa golü attıranı döverler. Bizde ise transferine zam yaparlar.

Erman Fatih'in durumunu ne güzel özetlemiş...

-------------------------------

Mustafa Denizli

Önleme önlem!

Ben bir teknik adam olarak değil bir futbolsever olarak düşüncelerimi ortaya koyuyorum. Milli Takım öncelikle ligde başarılıları değil uluslararası alanda başarılı isimleri arar.

Bir defa şunu bilmemiz lazım. Türkiye'nin bu kadrosunda eğer Hakan Şükür yoksa uluslararası alanda iki büyük hücum silahı Nihat ve Tuncay'dır. Destekçileri de Emre, Yıldıray, Serhat ve diğerleridir. Nihat sakat. Bu tür oyunlarda etkili tek silahımız Tuncay.

Mustafa hoca Fatih anmamış bile...

Hıcal Uluç

Türkiye kaybetti

Fatih Tekke 57 ortadan dördüyle buluştu. Efendim "Gol kralı, asist kralı." Bunlar ayrı şeyler. Ersun Yanal istatistiklerle milleti kandırmaya çalışmasın. Jardel dünya gol kralıydı, Brezilya Milli Takımı'nda oynayabildi mi, kadroya girebildi mi? Bunu Fatih Tekke'yi küçümsemek için söylemiyorum. Fatih Tekke geleceği çok parlak bir oyuncu. Gelişecektir. Ama milli maç oynamak başka bir şeydir. İki; Hakan'ın oynaması veya oynamaması rakipler açısından da önemli. Fatih Tekke'ye başka türlü bakıyor dünya, Hakan Şükür'e başka türlü. Şimdi Ukrayna, Türkiye'ye gelirken ayaklarımız titriyor, "Shevchenko Shevchenko" diye. Shevchenko değil de Ukrayna gol kralı Mevişenko gelse, kimin umurunda olur. Aynı şey bizim için de geçerli. İnsanların korktuğu bir tek isim var Hakan Şükür.

*Madem iyi oyuncular bana TS son iki sezon içinde avrupa kupaları dahil bu iki oyuncunun TS kazandırdığı büyük maçları söyleyin ???????

*Ya da Erman Toroğlunun needen Fatih hakkında öyle yorum yaptığını söyleyin.

*Eski Milli Takımın hocası mustafa denizlinin neden "Milli Takım öncelikle ligde başarılıları değil uluslararası alanda başarılı isimleri arar" dediğini açıklayın ve neden Fatihin gökdenizin ismini azğına almadığını söyleyin.

Hadi onu da bırakın bana Hıncal şunu dediklerinin cevabını verin : Fatih Tekke 57 ortadan dördüyle buluştu. Efendim "Gol kralı, asist kralı." Bunlar ayrı şeyler. Ersun Yanal istatistiklerle milleti kandırmaya çalışmasın. Jardel dünya gol kralıydı, Brezilya Milli Takımı'nda oynayabildi mi, kadroya girebildi mi?

y@nkee Muhahah demesini biliyorsun versene hadi bunların cevabını, konuştur hadi benim kadar klavyenide görüşlerini alalım ... Ben burdayım hodri meydan siz nerdesiniz ?

• quote:

cdemir kızma ama bu yazıyı buraya koyup arkasında durduğuna göre futboldan ne kadar anladığını göstermiş oldun... Koyduğun yazıyı baştan sonra bir daha oku istersen ....

Ben o yazının arkasında durduğumu söyledim mi. Sen yazını bir üstündeki benin yazdığım paragrafı okamamışsın heralde. Bir daha birisine cevap verirken telaşlanıp yarım yamalak okumak yerine yazdıklarının hepsini okuyup da cevap ver.. Bak ben son paragrafta ne demişim.

quote:

Ersun Yanal'ı Hakan Şükür konusunda tam ve net bir açıklama yapmadan milli takıma almadığı için ve oynattığı futboldan dolayı bende milli takımın başında istemiyorum...........

Ayrıca adamın olaya farklı yönden baktığını ve işi FB'ye bağlamadığını vurgulamak istedim..
    Ama yazar FB ile ilgili bir kaç laf sallasaydı eminim senin için ondan iyisi olmazdı. O nu da Hıncal gibi göklere çıkarırdın..

Bu yazıyı saçma sapan buluyorsun ama. Hıncal'ın son paragrafta söylemiş oldukları hakkında da sanki gerçekmiş gibi 1 ton yorum yapıp gerçekmiş gibi yazı yazıyorsun. Bırak bu fanatikliği artık.

Hıncal Dolaylı yoldan FB ve Aziz Yıldırım'a vatan haini diyor ve bu da sizlerin hoşuna gidiyor. Böylelikle hem 100. Yılında kaçan Şampiyonluğunu için bahane buluyor. Hem de aklınız sıra ezeli rakibinizi küçük düşürüyorsunuz..

Bütün bunları aklınızdan çıkarın. Ne Fenerbahçe ne de Aziz Yıldırım Milli takımı satacak kadar adi ve vatan haini değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 7 Haziran 2005, 17:12:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: emrfb

BAŞKA ŞEYLERDE DEDİM ORDA OKU O ZAMAN ÇOK BİLMİŞ....FENERBAHÇEYLE BOZMAYIN KAFANIZI....SENİN BİRAZ AKLIN OLSA BÖLE ABUK SUBUK ŞEYLERE İNANMAZDIN...SONRA BEN DÜŞÜNMEZMİYİM FATİH TERİMDE AYNISINI YAPTI DİYE....

FENERBAHÇE HAKKIYLA ŞAMPİYON OLDU...HAKEM HATALARI SIRF BU SENE OLMADI AMA GALATASARAYLILAR SIRF BU SENE KONUŞUYOR...NİYE ACABA??

SENİN O SORDUĞUN SORULAR BURDA ZATEN DEFALARCA KONUŞULDU HAKKIYLAMI DEİLMİ DİYE...TS GENÇLER MAÇIDA AYRI AYRI KONUŞULDU MERAK ETME HİÇ...SEN YOKKEN ONLAR TARTIŞILDI TEK TEK...

Fener ile ne bozacam ben kafamı.

1- Sen Fatih Terimle Galatasaray senaryosu üreceteceksen yanılırsın. Fatih Terim Milli takımın başarıları ortada.. Fatih Terim genç milli takımla yakaladığı başarı da ortada... Milli takımın omurganı oluşturan Galatasaraylı oyuncunların Galatasarayda 4 sene yakaladığı başarıda ortada ....

Sizde ne var afedersiniz ? Dışarda 6'nin 2sini içerde 5'in 1'ni gördünüz (!) Fenerli milli takımda 3'ün 1'ni gördü ...

quote:

FENERBAHÇE HAKKIYLA ŞAMPİYON OLDU...HAKEM HATALARI SIRF BU SENE OLMADI AMA GALATASARAYLILAR SIRF BU SENE KONUŞUYOR...NİYE ACABA??

2- Şampiyonluğa bu kadar tesir eden hakem hataları son senelerde yaşandı mı ? Çıkar bakalım Gençler maçlarının ve TS maçının puanlarının Fener ligte kaçıncı oluyor... Hele hele TS maçı ...

Ben yakın tarihte şampiyon olmuş bir takımın iki önemli oyuncusunun bu sene ligte rakibimiz bizden daha iyi top oynadı diye açıklama yaptığını daha hatırlamıyorum. Ama bu sene bunu da gördük ... (!!!!)

quote:

SENİN O SORDUĞUN SORULAR BURDA ZATEN DEFALARCA KONUŞULDU HAKKIYLAMI DEİLMİ DİYE...TS GENÇLER MAÇIDA AYRI AYRI KONUŞULDU MERAK ETME HİÇ...SEN YOKKEN ONLAR TARTIŞILDI TEK TEK...

3- konuşuldu onlar deyip geçiştirme öyle şeyleri. 3, 5 puanın hesabı olmaz deme bizim 4 puan TS'nin 3 puan önünde bitirdinizde şampiyon oldunuz.

İnatla diyorsanki biz hak ederek bastıra basttıra şampiyon olduk iyi de.. o zaman sene görüşürüz. Galatasaray adına demiyorum bunun daha beşiktaşı trabzonu var... Kayseri malatya maçını değil ilk avrupa maçınızı merakla bekliyorum !

• quote:

quote:

quote:

Ya yapmayın Fatih Tekke TS'de ne yaptı ya... gol kralı olmuş kime ne bizim ligin hali belli ... Geçen sene ondan önceki avrupa kupalarında Fatih olsun Gökdeniz olsun bu takıma başarı getirdi mi?

Gokdenizle Fatih Tekke bugun Türkiyedeki en ii Türk Futbolcular.

Futbol fakiri arkadaşım bak bakalım ben orada ne demişim.

quote:

Ya yapmayın Fatih Tekke TS'de ne yaptı ya... gol kralı olmuş kime ne bizim ligin hali belli ... Geçen sene ondan önceki avrupa kupalarında Fatih olsun Gökdeniz olsun bu takıma başarı getirdi mi? TS de oynarkende mi Hakan Şükür baskısını hissediyor bu adam. Yapmayın yaa... geçen zaten sordum bu adamlar son iki sezondur avrupa kupaları dahil hangi büyük maçta TS maç kazandırdı diye TS arkadaşın biri bana Galatasaray dedi koptum gülmekten... Alın durum bu işte... Ben maçtan hemen sonra forumda yazdım Fatih Tekke iyi oyuncu ama "BÜYÜK" oyuncu değil diye alın basından seçmeler

Erman TOROĞLU
    Rehhagel ne istediyse Yanal yaptı

Aldığımız her topu şişirdik. Hücumda kafa vuracak oyuncumuz yok. Şimdi burada diyeceksiniz ki, "Fatih Tekke kafayla Türkiye liginde kaç tane gol attı?" Atar, Fatih Tekke seneye de kafayla gol atar. Çünkü, burası Türkiye ligi. O boyla Avrupa'da kafa golü attıranı döverler. Bizde ise transferine zam yaparlar.

Erman Fatih'in durumunu ne güzel özetlemiş...

Mustafa Denizli

Önleme önlem!

Ben bir teknik adam olarak değil bir futbolsever olarak düşüncelerimi ortaya koyuyorum. Milli Takım öncelikle ligde başarılıları değil uluslararası alanda başarılı isimleri arar.

Bir defa şunu bilmemiz lazım. Türkiye'nin bu kadrosunda eğer Hakan Şükür yoksa uluslararası alanda iki büyük hücum silahı Nihat ve Tuncay'dır. Destekçileri de Emre, Yıldıray, Serhat ve diğerleridir. Nihat sakat. Bu tür oyunlarda etkili tek silahımız Tuncay.

Mustafa hoca Fatih anmamış bile...

Hıcal Uluç

Türkiye kaybetti

Fatih Tekke 57 ortadan dördüyle buluştu. Efendim "Gol kralı, asist kralı." Bunlar ayrı şeyler. Ersun Yanal istatistiklerle milleti kandırmaya çalışmasın. Jardel dünya gol kralıydı, Brezilya Milli Takımı'nda oynayabildi mi, kadroya girebildi mi? Bunu Fatih Tekke'yi küçümsemek için söylemiyorum. Fatih Tekke geleceği çok parlak bir oyuncu. Gelişecektir. Ama milli maç oynamak başka bir şeydir. İki; Hakan'ın oynaması veya oynamaması rakipler açısından da önemli. Fatih Tekke'ye başka türlü bakıyor dünya, Hakan Şükür'e başka türlü. Şimdi Ukrayna, Türkiye'ye gelirken ayaklarımız titriyor, "Shevchenko Shevchenko" diye. Shevchenko değil de Ukrayna gol kralı Mevişenko gelse, kimin umurunda olur. Aynı şey bizim için de geçerli. İnsanların korktuğu bir tek isim var Hakan Şükür.

*Madem iyi oyuncular bana TS son iki sezon içinde avrupa kupaları dahil bu iki oyuncunun TS kazandırdığı büyük maçları söyleyin ???????

*Eski Milli Takımın hocası mustafa denizlinin neden "Milli Takım öncelikle ligde başarılıları değil uluslararası alanda başarılı isimleri arar" dediğini açıklayın ve neden Fatihin gökdenizin ismini azğına almadığını söyleyin.

Hadi onu da bırakın bana Hıncal şunu dediklerinin cevabını verin : Fatih Tekke 57 ortadan dördüyle buluştu. Efendim "Gol kralı, asist kralı." Bunlar ayrı şeyler. Ersun Yanal istatistiklerle milleti kandırmaya çalışmasın. Jardel dünya gol kralıydı, Brezilya Milli Takımı'nda oynayabildi mi, kadroya girebildi mi?

y@nkee Muhahah demesini biliyorsun versene hadi bunların cevabını, konuştur hadi benim kadar klavyenide görüşlerini alalım ... Ben burdayım hodri meydan siz nerdesiniz ?

*Erman Toroğlu kim?Erman Toroğlunun Yorumların zınnık Değer wermem..Fatih Tekke nin attığı golleri aç izle tek tek.nasıl usta bi golcu olduğunu çok ii anlıycaksın.
    *Hıncal Uluc?şu zamanında Hasan Şaş için 40 milyon dolarlık adam diyen zatmıydı o?
    *Mustafa Denizli bana milli takımda Yıldıray Emre Haimt Halil dısında uluslar alamda basarılı oyuncuların ismin saysında bilelimoldumu kardesim

Hoobastank hodrimeydan demişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@nkee -- 7 Haziran 2005, 18:43:59 >

• quote:

Zilliyet'in yazarı Mehmet Demirkol çok acınası bir yazı yazmış. Bende az önce yazarlardan örnekler verdim ama her zaman yazarlara güvenmiyorum. En az onlardan kadar futbol bilgim var. Yabancı dilim var yabancı sitelerden de futbolu takip ediyorum. Mehmet Demirkol için demiyorum, ama belki o dahil olabilir öyle yazarlar varki futbolu bilmez etmek yabancı dili olmaz dünya futbolunu bilmez ama türkiyede futbol otoritesi ilan edilirler. Bazen diyorum ki içimizdeki biri çıkıp yazı yazsa daha güzel yazar.

Madde madde cevap vereyim ben o yazıya :

1- Yunanistanın taktiği belli; taktik yok, 11 kişi savunma yapıyorsun. Sinir edici bir futbol anlayışları var maçı izlerken gıcık oluyorsun. Sokaktaki çoçuk bile biliyor bunu artık.

2- Maçtan sonra bazı yazarlar ikinci yarı iyi oynadık demişler. Neymiş yunanistanı kendi sahasına hapsetmişiz :)) Yahu zaten Yunanistanın taktiği bu adamlar topu rakibin oynamasına izin veriyorlar. Oynuyorsun, oynuyorsun onların sahasına gidiyorsun ama gol atamıyorsun. Atamadıkça iyice çıldırıyorsun, sinirden bir hata yapıyorsun adamlar golu atıp maçı kazanıyorlar... Türkiye o maçta ne ilk yarı ne ikinci istenilen futbolu oynamadı kimse çıkıp ikinci yarı süperdik falan demesin.

3- Mehmet demişki : "bizim bu takıma karşı 1 pozisyon verip 5 gollük şans yakalamış olmamızın da bir önemi olmuyor. Onlardan bir tanesi kaleye girmiş olsa her şeyin bugün başka türlü konuşuluyor olacağını bilmemize rağmen." Haha Mehmet, Ersunu savunurken, istatistiklerle ön plana çıkan bir hocayı savunduğunu unutmuş sanırım. Adamların 1 pozisyonu var değil mi ?

Ey mehmet sen bizi aptal falan mı zannetiyorsun. Yunanlılar sadece bir pozisyona mı girdi güldürmeyin beni ya ... Olur olur da bir okuyucu göz göre göre bu kadar mı "keriz" yerine koyulur ya...

4- Hele şu cümlelere bittim Mehmet yazmış ki "Yanal çok şanssız Peki neden böyle? Tek bir sebebi var. Kazanamadık. Tuncay'ın bir şutu içeri girmiş olsa, Kopenhag'da penaltıyı atabilmiş olsak, Atina'da son dakikada Serhat pas vermeyi akıl etse bugün bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık. Bu halamın bıyıkları mantığıyla reddedilecek bir şey değil. "

Mimareyi çalan kılıfı hazırlarmış misali. Okuyucunun bu satırları okuyunca böyle diyeceğini bildiğinden hemen yapıştırmış cevavbı "Bu halamın bıyıkları mantığıyla reddedilecek bir şey değil" E madem öyle hani sebep sonuç ilişkisi içersinde bunun devamı Çünkü ile başlayan cümle? Neden insanlar bu satırları okuyunca halamın bıyıkları demiyecekmiş. Mehmet şöyle devam etmiş : "Futbolun kendisi böyle. Bu oyunda, sonuç için kutlu tesadüflere de ihtiyaç vardır. Tıpkı 2002'de lehimize çokca olduğu gibi. Şu bir gerçek ki biz bu üç maçta da çok iyi olmamıza rağmen kutsanamadık."

Ersun çok şanssızmış. Bizim takım Kutsanmamışmış... Hey Allahım sen büyüksün... Hakan'ın bırakın futbolunu gollerini, adamın takımı Cuma namazına götürmesine hatta bir hayır duasine bile muhtaç kaldı bu takım... Görün işte görün... Neymiş Milli Takım kutsanmamışmış 3 maçı da ondan kaybetmişiz.

Görüyorsunuz işte dediğim gibi bırakın futbolunu eleştirmeyi zamanında takımı cumaya namaza götürdü diye aforoz edildi Hakan Şükür... Onu aforoz eden yukarda bu yazı gibi yazan zibidilerdi şimdi gelmişler Takım şansızdı kutsanmadı diye yazı yazıyorlar. Allah'ın sopası yok işte ne yaparsın ...

E bee Mehmet maç yorumu böylemi yapılır. Şansızmışız. İnsan hep mi şansız olur. Maçın içinde anlık şans kaçırırsın tamam... bir gidersin olmaz iki gidersin olmaz üç gidersin olmaz. Ama çok iyi takımsan 4 gidersin 5 gidersin 6 gidersin birin de atarsın golü. Onu bırakın Mehmetin iddiasına göre bir maç değil iki maç değil üç maçtada şansızmışız. Vay anasını be.. ne bahtsız adammış bu Ersun... E artık ne diyeyim yahu bu kadar da okuyucu keriz yerine konmaz valla pes doğrusu ...

5- Mehmet demişki : "Eğrisiyle doğrusuyla, Avrupa Şampiyonu ikinci yarı boyunca sahasına hapsediliyor. Ve maç berabere bitiyor." Gene yapmış aynı hatayı.. Adamların taktiği bu yahu taktiği biz avrupa şampiyonasınu dünya kupası eleme maçlarını hiç izlemiyormuyuz ya.... Oynuyorsun, oynuyorsun onların sahasına gidiyorsun ama gol atamıyorsun. Atamadıkça iyice çıldırıyorsun, sinirden bir hata yapıyorsun adamlar golu atıp maçı kazanıyorlar. Adamların taktiği bu Metmet ZİPİDİSİ hala utanmadan ikinci yarı iyi oynadık diyor... Hani Fransa gibi Brazilya gibi HUCUM futbol oynayan bir ekibi ikinci yarı sahasına hapsettik olsa tamam diyecem de Rakip YUNANİSTANNNNN Heyy sesim geliyor mu adamların TAKTİĞİ BU !! KİŞİ DEFANS... Mehmet sen futlboldan anlamıyorsun çek git Allah aşkına git ya....

6- İşte GELDİK YAZININ KOMEDİK KISMINA YUKARSINI OKUMADIYSANIZ BİLE BURASINI KESİN OKUYUN :

Mehtmet demiş ki : " Yanal kendisini kurban etti

Milli takım oyuncularına bir anket yapın. İsimleri gizli kalsın ama. Hakan Şükür'ü isteyen bir oyuncu bulamazsınız. Bu bir...
    Yanal takımın başına geçerken Hakan'la sonuna kadar gitmeyi istiyordu. Bugünkü oyunu Fatih yerine Hakan'la oynayacaktı. Daha da ötesi var. Hayrandı ona. Sonra fikri değişti. Hayran olduğu futbolcu bir anda kendisi de dahil bir tek milli takım görevlisinin bile istemediği bir adama dönüştü. Peki Yanal ne yaptı? Hayran olduğu oyuncunun saygın ve kariyerine yakışır şekilde ayrılmasına olanak tanımak için bir yalan söyledi. Hakan'ı yüceltip kendisini kurban etti. Şimdi bu ahlaki paradoksta neyin günah olduğuna karar verin. Yanal'dan bir yalan duyduk. İstemediği bir adam için kendisini kurban eden bir yalan. Bu Sheakspear'lik bir öyküdür. "

Ağlıcam şimdi Ersun için ne acıklı bir öyküsü var adamın :)))

cdemir kızma ama bu yazıyı buraya koyup arkasında durduğuna göre futboldan ne kadar anladığını göstermiş oldun... Koyduğun yazıyı baştan sonra bir daha oku istersen ....

+1905

Aynı yorumları pazar gecesi ileri üçlü programında da yaptı zavallı mehmet! Ve o andan itibaren bu eziğin ne olduğu ortaya çıktı. Konuyla pek alakası yok ama Gençler Fb maçından sonra da hakemi niye konuşuyoruz ,gençleri konuşalım diyerek yazdığı yazı aynı bu yazı gibiydi! Belli şeylerin üstünü örtme çabası yani! Yazık çok Yazık

• quote:

Orjinalden alıntı: cdemir

Ben o yazının arkasında durduğumu söyledim mi. Sen yazını bir üstündeki benin yazdığım paragrafı okamamışsın heralde. Bir daha birisine cevap verirken telaşlanıp yarım yamalak okumak yerine yazdıklarının hepsini okuyup da cevap ver.. Bak ben son paragrafta ne demişim.

quote:

Ersun Yanal'ı Hakan Şükür konusunda tam ve net bir açıklama yapmadan milli takıma almadığı için ve oynattığı futboldan dolayı bende milli takımın başında istemiyorum...........

Ayrıca adamın olaya farklı yönden baktığını ve işi FB'ye bağlamadığını vurgulamak istedim..

Bana laf salatalığı yapma... işi FB'ye bağlamayan ama MANTIKLI bir yazı bulda getir. Bana işi FB'ye bağlamıcam diye kırk dereden su getiren Zilliyetin Zibidi yazarın "acınası" yazısının koyma buraya... Buraya örnek olsun diye koyuyorsan arkasında duruyorsundur..

O yazının üstünde yazdıklarını okudum merak etme... Siz savunmaya devam edin Azizeyi ... Aynen devam Aziz bu Fenere zarar veriyor. Herkesin antipatisini topladı artı her olayın altından bir aziz çıkıyor... Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış... Bu kadar şey tesadüf olmaz. Şike sohbetinden tut hakimine TFF içinde Fenerlilere ve Ersun Yanalın hala TD olarak kalmasına kadar...

Bak yukarıya yazdım. Hıncalın dediklerini Beşiktaşlı Haşmette katıldı o programı sunan adam da, aynı konu Telegolde de dile geldi. Fenerli Ziya bile hayır öyle değil diyeme di ? Zaten kendi yazısında yazmış Hakan olsaydı kazanırdık diye...

Bak ben Özhan Canaydın bizim başkan olabilir ama bak ben nasıl eleştiriyorum git diyorum... Siz savunmaya devam edin Azizenizi...

Ha buarada Hıncal bu bu böyledir ben duyum aldım demedi. Bunların hepsi bir şansta olabilir ama Ersunun yatpıkları, Federasyon içindeki Fenerlilerin yaklaşımı ortada insan böyle düşünmeden kendini alamıyor dedi. 90 dakikayı iki izledim... NTV mail at bant kayıtları iste izle olur mu ?

Erman Toroğlunun dediği gibi " Yoksa ben F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım gibi düşünmüyorum. "Ne var yani, Ersun Yanal'a sahip çıkalım, O, Türk çocuğu değil mi?" demişti. Bir anda aklım karıştı. F.Bahçe'de çalışan Mustafa Denizli ile Rıdvan Dilmen, Yunan çocuğu muydu? " Zamanında sizin Azize kovamadı mı bunları ?????

Ermanın sorusuna cevap versene cdemir ? Hadi ben burdayım konuşuturun klavyenizi bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 7 Haziran 2005, 18:32:12 >

• quote:

quote:

*Erman Toroğlu kim?Erman Toroğlunun Yorumların zınnık Değer wermem..Fatih Tekke nin attığı golleri aç izle tek tek.nasıl usta bi golcu olduğunu çok ii anlıycaksın.
    *Hıncal Uluc?şu zamanında Hasan Şaş için 40 milyon dolarlık adam diyen zatmıydı o?
    *Mustafa Denizli bana milli takımda Yıldıray Emre Haimt Halil dısında uluslar alamda basarılı oyuncuların ismin saysında bilelimoldumu kardesim

Pühhh bu sorulara bu cevaplar ... de gidin futboldan anladığınız yok koymuşunuz FB bayrağını kenara hebe hübele sinirlerim bozuluyor böyleleri ile sohbet ettiğim içim .... O sorulara adam gibi cevap verecek varsa çıksın karşıma.... konuştursun klavyesini bekliyorum...

Ama şu futbol özürlü y@nkee bir iki cevap vereyim...

* Ermanın sevip sevmemek önemli değil, doğru tespit yapmış. Yazanın erman olmadığı farzet sen öyle cevap ver ... Ermanı takmam ben diye geçiştirme işi...

* Sende demişin işte zamanında diye... Hasan dünya kupasında artık 40 mi ede 20 mi eder milyon dolarlık top oynamadı mı. oynadı ... E zamanında bu sözü söylemişse ne olmuş ben bağlantıyı anlamadım. Adam çıkıtp şuan ki Hasan için 40 milyon dolar eder demiyor öyle değil mi?

* Sende otur Jardelin gollerini izle bakalım adam nasıl gol atıyordu. Oynadı mı Brazilya milli takımında kapısından içeri almadılar adamı.... Hıncal olturmuş lafı işte... Cevap versene işte Hebe hübe hebe hübe... konuştur klavyenide görem hadi fikrin nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 7 Haziran 2005, 18:43:36 >

• quote:

quote:

quote:

Pühhh bu sorulara bu cevaplar ... de gidin futboldan anladığınız yok koymuşunuz FB bayrağını kenara hebe hübele sinirlerim bozuluyor böyleleri ile sohbet ettiğim içim .... O sorulara adam gibi cevap verecek varsa çıksın karşıma.... konuştursun klavyesini bekliyorum...

Ama şu futbol özürlü y@nkee bir iki cevap vereyim...

* Ermanın sevip sevmemek önemli değil, doğru tespit yapmış. Yazanın erman olmadığı farzet sen öyle cevap ver ... Ermanı takmam ben diye geçiştirme işi...

* Sende demişin işte zamanında diye... Hasan dünya kupasında artık 40 mi ede 20 mi eder milyon dolarlık top oynamadı mı. oynadı ... E zamanında bu sözü söylemişse ne olmuş ben bağlantıyı anlamadım. Adam çıkıtp şuan ki Hasan için 40 milyon dolar eder demiyor öyle değil mi?

* Sende otur Jardelin gollerini izle bakalım adam nasıl gol atıyordu. Oynadı mı Brazilya milli takımında kapısından içeri almadılar adamı.... Hıncal olturmuş lafı işte... Cevap versene işte Hebe hübe hebe hübe... konuştur klavyenide görem hadi fikrin nedir ?

Karsındaki insanlarala saygılı konusma sewiyesine erişemediğin için seninle ne futbol nede baska bişeyin eleştirisini yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@nkee -- 7 Haziran 2005, 18:49:21 >

• yav iyi hoş kurmuş olayı da bence mantıksız. Bir kere Ersun hocanın Fener gelmesi için Daum un başarısız olması gerekmiyor mu? Ersun Hoca gs yi karıştırarak Daum un ekmeğine yağ sürmüş olmaz mı? böyle de bakmak lazım olaya
  • Spor forumunu yenisi Hoobastank.insanlara saygılı hitap et!yoksa ceza alıcaksın!!!!
  • y@nkee

hala cevap vermedin ... yoksa futbolu bilmiyor musun ? avatara FB logosu koymakla olmuyor bu işler... Dahi Daumdan yada playstation, tetris uzmanı Ersundan birşeyler öğrenemedin mi ?

quote:

Eski Milli Takımın hocası mustafa denizlinin neden "Milli Takım öncelikle ligde başarılıları değil uluslararası alanda başarılı isimleri arar" dediğini açıklayın ve neden Fatihin gökdenizin ismini azğına almadığını söyleyin.

Bu sorulara

quote:

Fatih Tekke nin attığı golleri aç izle tek tek.nasıl usta bi golcu olduğunu çok ii anlıycaksın.
    Hıncal Uluc?şu zamanında Hasan Şaş için 40 milyon dolarlık adam diyen zatmıydı o?

diye cevap verenin futbol bilgisinden şüphe ederim ben ....

• quote:

y@nkee

hala cevap vermedin ... yoksa futbolu bilmiyor musun ? avatara FB logosu koymakla olmuyor bu işler... Dahi Daumdan yada playstation, tetris uzmanı Ersundan birşeyler öğrenemedin mi ?

ben gerekli cewabı verdmiştim zaten

quote:

Orjinalden alıntı:y@nkee
    Karsındaki insanlarala saygılı konusma sewiyesine erişemediğin için seninle ne futbol nede baska bişeyin eleştirisini yaparım.
  • y@nkee

bende gerekli cevabı verdim zaten... y@nkee sen futbolu bilmeyen bir DH üyesisin. yazdığın cevaplardan çıkardığım kişisel fikrim budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 7 Haziran 2005, 19:56:07 >
  • Hıncal Uluç'tan korkulur. Yakında 11 Eylül olayları ile Kennedy suikastinin iç yüzünü de açıklarsa şaşırmayın
  • quote:

y@nkee

bende gerekli cevabı verdim zaten... y@nkee sen futbolu bilmeyen bir DH üyesisin. yazdığın cevaplardan çıkardığım kişisel fikrim budur.

sende bi futbol dahisisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: visualize

Uluç, F.Bahçe ve Ersun Yanal’ın Hakan Şükür üzerinden G.Saray aleyhine büyük oyunlar oynadığını ileri sürdü.

Ersun Yanal’ın Hakan Şükür’ü en fazla ihtiyaç duyulan maçlarda kadroya almamasını eleştiren Hıncal Uluç, Yanal’ın Hakan Şükür yerine G.Saray’dan Bülent Korkmaz ve Necati’yi oyuna alamısın ise başka hesaplardan kaynaklandığını ileri sürdü.

Hıncal Uluç, G.Saray’da Hakan Şükür’ün çok iyi bir performans yakaladığı bir dönemde Milli takımdan kesilmesi yerine Bülent Korkmaz’ın çağrılmasının G.Saray takımında büyük iç karışıklığa yol açtığın ve takım içinde sorunların çıkmasına neden olduğun belirtirken “G.Saray bu yüzünden çok maç kaybetti. Daha sonra yine Hakan Şükür’ün çağrılması beklenirken bu kez Necati çağrıldı. Bu sefer de G.Saray’da Necati ile Hakan Şükür rahatsızlığı doğdu. Bu kasıtlı tercihler yüzünden G.Saray çok puanlar kaybetti ve takım büyük yara aldı.

Milli Takımın oyun sisteminde mutlaka Hakan Şükür’ün oynaması gerektiğini söyleyen Hıncal Uluç, buna rağmen Hakan’ın Milli Takım’a çağrılmamasının hiçbir haklı gerekçesinin olmayacağını belirterek “ Bizi kimse enayi yerine koymasın. Ortada olan gereçekler var. Bu F.Bahçe’nin başına Ersun Yanal’ın getirilmesi için önceden devreye konulmuş bir oyundur.”dedi.

Yanal’ın kenisine yönelik soruları geçiştirmesine de tepki gösteren Hıncal Uluç, Yanal’ın Türk toplumuna her şeyi açıklamak zorunluluğu olduğunu söyledi.

hakan şükürün babası atv haberlerde oglumun moralini bozarak gs kötülük yaptılar motivasyonu bozdular... yapanlar ....... ........ bunlar dedi ben fenerbahceliyim ama malesef durum bu diye konuştu şükürün milli takım kaptanı olmasını saraçoglunda milli macta görmek istemediklerini rüştüye kaptanlık yaptırılmasını istendigini dahi anlattı ersun daha evvel hakana taptıgını senin heykelini yaptıracam 2006 dan sonra diye hep hayranlıgını dile getirirken birden degiştigini ....

• Hoobastank
    Sen kimsin. Futbol'u çokmu biliyorsun
    Futboldan hiç bir halt anlamıyor dediğin adamlar.(Tetrisçi Playstation'cu, Dahi-[dahi küçük görme anlamında söylenmiş]) Senelerce teknik direktörlük yapmış ayrıca bu iş için eğitim almış insanlar.. Sen gidip bir büyük bir takımda teknik direktörlük yaptın mı. Büyüğünü geçtim küçük bir takımda teknik direktörlük yaptın mı yada en azından bu iş için eğitim aldın mı?

O adamlar senelerden beridir futbol'un içinde. Bu iş için eğitim almış kişiler. Forumdaki hiç bir kimse eminim onların bildikleri'nin 10'da biri kadar Futbolu bilmiyordur..
    Teknik direktörler bazen hatalı tercihler yapıp takımlarında başarılı olamayabilirler. Herkes onları bilgisi dahilinde eleştirebilir. Şunu şöyle yapsaydı falan der. Ama bu olaylar hiç bir zaman eleştirenlerin onlardan daha bilgili olduklarını göstermez.

Gelmiş burada herkese sen futboldan anlamıyorsun sen bilmiyorsun diye ahkam kesiyorsun. Sen kimsin futbolla ne ilgin ne alakan var. Gidip Hıncal'la Erman'ın iki lafına yorum yapmakla Futbol uleması sanma kendini.

quote:

Bana laf salatalığı yapma... işi FB'ye bağlamayan ama MANTIKLI bir yazı bulda getir. Bana işi FB'ye bağlamıcam diye kırk dereden su getiren Zilliyetin Zibidi yazarın "acınası" yazısının koyma buraya... Buraya örnek olsun diye koyuyorsan arkasında duruyorsundur..

Sende bana Hıncal'ın zırvalarını delil diye getirme.

quote:

O yazının üstünde yazdıklarını okudum merak etme... Siz savunmaya devam edin Azizeyi ... Aynen devam Aziz bu Fenere zarar veriyor. Herkesin antipatisini topladı artı her olayın altından bir aziz çıkıyor... Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış... Bu kadar şey tesadüf olmaz. Şike sohbetinden tut hakimine TFF içinde Fenerlilere ve Ersun Yanalın hala TD olarak kalmasına kadar...

Senin gibiler Hıncal gibiler FB'yi yıpratmak için kuruyorlar komplo teorilerini. Tabi başrollerde de Aziz Yıldırım.

quote:

Bak yukarıya yazdım. Hıncalın dediklerini Beşiktaşlı Haşmette katıldı o programı sunan adam da, aynı konu Telegolde de dile geldi. Fenerli Ziya bile hayır öyle değil diyeme di ? Zaten kendi yazısında yazmış Hakan olsaydı kazanırdık diye...

Benim seyrettiğim 90 dakikaların hepsinde Hıncal'ın söylediklerini diğer ikisi, Haşmet'in söylediklerini diğer ikisi onaylamıştır hep. Hatta bu sezon 2 programda FB'nin oynadığı futbolu öyle süper anlattılarki bir an için ben başka bir FB'mi seyrediyorum diye düşündüm.. Birisi bir konuya başlayınca ötekide devam ettiriyor..
    Ziya Doğan' Hakan'ın oynatılması gerektiğini onaylamış.. FB ile ilgili iddaaları Serhat Ulueren de mi söyledi
    Ziya Doğan bunları da mı onayladı. Yoksa Ziya doğan sadece Hakan'ın oytatılması gerektiği hakkında mı onay verdi.. Ben de hep söyledim şimdi de söylüyorum. Hakan milli takımda oynamalıydı..
    FB ile ilgili olanlar sadece Hıncal'ın saçmaları.. Saçmalıktan öte adam paranoya olmuş.. FB 'ye vatan haini olabilir diyor..

quote:

Bak ben Özhan Canaydın bizim başkan olabilir ama bak ben nasıl eleştiriyorum git diyorum... Siz savunmaya devam edin Azizenizi...

İkide bir Azize yazmaktan vazgeç. Biraz saygılı ol. Bak bakalım Özhan Canaydın'la ilgili bir benzetme yapmışmıyım. Ona hakaret etmişmiyim..
    Ben Aziz Yıldırım'ın gitmesini niye istiyeyim.. Tesis yaptı. Ekonomik açıdan FB'nin durumu iyi. Son iki senede şampiyon olmuşuz.. Bu senede şampiyon adayıyız..
    Ama Özhan Canaydın'lı Galatasaray'ın durumunu sana anlatmama gerek yok çok iyi biliyorsundur. Senin başkanın gitmesini istemen tabiki normal bir şey..

quote:

Ha buarada Hıncal bu bu böyledir ben duyum aldım demedi. Bunların hepsi bir şansta olabilir ama Ersunun yatpıkları, Federasyon içindeki Fenerlilerin yaklaşımı ortada insan böyle düşünmeden kendini alamıyor dedi. 90 dakikayı iki izledim... NTV mail at bant kayıtları iste izle olur mu ?

O zaman neyin tantanasını yapıyorsun. Mış'lar la Muş'lar la Komplo teorileri ile bu işler olmaz..

Bak çerkez arkadaşım bir soru sormuş cevapla bakalım onu.
    quote:

yav iyi hoş kurmuş olayı da bence mantıksız. Bir kere Ersun hocanın Fener gelmesi için Daum un başarısız olması gerekmiyor mu? Ersun Hoca gs yi karıştırarak Daum un ekmeğine yağ sürmüş olmaz mı? böyle de bakmak lazım olaya

Visualise ben bu sözleri bir yerden duydum gibi. Hıncal'ın söyledikleriyle örtüşmüyor mu?
    Hıncal emellerine ulaşmaya başladı. Milletin kafasını karıştırmayı başarmış..
    quote:

hakan şükürün babası atv haberlerde oglumun moralini bozarak gs kötülük yaptılar motivasyonu bozdular... yapanlar ....... ........ bunlar dedi ben fenerbahceliyim ama malesef durum bu diye konuştu şükürün milli takım kaptanı olmasını saraçoglunda milli macta görmek istemediklerini rüştüye kaptanlık yaptırılmasını istendigini dahi anlattı ersun daha evvel hakana taptıgını senin heykelini yaptıracam 2006 dan sonra diye hep hayranlıgını dile getirirken birden degiştigini
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 8 Haziran 2005, 8:35:38 >

• quote:

Hoobastank
    Sen kimsin. Futbol'u çokmu biliyorsun
    Futboldan hiç bir halt anlamıyor dediğin adamlar.(Tetrisçi Playstation'cu, Dahi-[dahi küçük görme anlamında söylenmiş]) Senelerce teknik direktörlük yapmış ayrıca bu iş için eğitim almış insanlar

Çok biliyorum. Hatta y@nkee ile yukardaki geçenleri okuyunca y@nkee gibilerden çok bildiğim ortaya çıkıyor. Sorduğum sorulara verdiği cevaplar da keskel alaka ...

Playstation'cunun ne Milli Takımı ne hale soktuğu meydanda. Bak bugun Fanatik'te ne yazıyor :

Daha çok hücum
    Yanal’ın Fatih Tekke ile birlikte Tuncay Şanlı ve Necati Ateş’e şans tanıması bekleniyor.

Bu adam mı şimdi futbolu çok biliyor. Bize Yunanistan maçında lazımdı bu adamlar, adam Kazak maçında bunları ilk 11 oynatıyor ? Bizim asıl hangi maçı kazanmamız lazımdı ? Kazak maçını mı? Fazla yazmaya gerek yok adam bir yapar iki yapar üç yapar ama her maçta onlarca hata yapmaz ki... Ersun resmen dağıldı Milli takımın başında işin özeti bu ...

Maçtan sonra Ersun demedi mi ? ikinci yarı iyi oynadık diye ekranı kırasım geldi. E be mal ersun bütün dünya biliyor adamların taktiğini 11 kişi defans yapıyor adamlar. Adamların oyun anlayışı bu topu sana veriyorlar sen gidiyorsun geliyorsun ama adamlara gol atamıyorsun. Bu mal ersun yunanistanın avrupa şampiyonasındaki bütün maçlarını izleyip bu takımı çözemiyorsa s... gitsin milli takımın başından... Evet ondan daha biliyorumm... Sen Yunanistan takımına karşı 2 stoper 2 ön libero ile çık (adamlar sanki hucum futbol oynuyor) birde ilerde 1.70 g... bacaklı tek forvetle oyna sonra içeriye 60 tane orta kes. Üstelik rakibin en kısası 1.80 ... Evet ben böyle takım kurup böyle top oynatadan adamda daha çok biliyorum kardeşim...

O kadar çok eğitim almaya gerek yok. önce adamda kafa olacak TD olmak için. Al José Mourinho'nun hayatını oku.. Adam sporla iç içe eğitimini de almış ama en iyi geldiği yer spor klüplerinde tercümanlık yapmak. Sonra birden işler değişiyor ve Porto mucizesi geliyor... Adamda kafa var çünkü
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%E9_Mourinho

Bizim ligte koy bakalım bir tercümanı takımın başına, bu işi yapan başkanın kellesini anında alırlardı. Tercümandan TD olur mu diye ? Çok biliyoruz ya futbolu ?????????

Artık devir değişti. Her bilgiye istediğin zaman ulaşabiliyorsun. Her maçı izleyebiliyor her oyuncu hakkında istediğin kadar bilgiyi okuyabiliyorsun. Antereman dışında bir TD ne kadar futbolun için de yaşarsa sende okadar futbolun içinde yaşayabilirsin.

Kendimde emin olduğum için zaten burada klavyemi konuşturuyorum. Hala karşıma çıkıp benimle kavga etmeden fikir sohbetine girecek adam göremiyorum. Varsa çıksın biri hodri meydan yukarda yazdıklarım sorduklarım meydanda

Zilliyetin Zibidi yazarı Mehmet'in o yazısının altında 4 tane yorum yapan zat vardı dün hepsini okudum Mehmeti tebrik etmişler.. Hepsinin ortak bir yanı vardı 4'ü de FB'li...

cdemir bana o yazının altına imza atan 4 kişinin de neden FB'li olduğunu izah eder misin lütfen ? Üstelik yazının bir futbol yazısından ne kadar uzak ve şaçma olduğunu dile getirdim. Yukarda uzun uzun anlattım. İşi FB - GS çekişmesin çıkar o yazı bir Futbol yazısı olarak yerlerde sürünen acınası bir yazı. Bu FB'liler futboldan anlamıyorlar sanırım 4 fenerli o yazının altına çok güzel yazı diye mesaj atmış bana bunun nedenini söylermisin?

5. de sensin zaten. Hadi belki sen tam desteklemiyorsun o zaman senin için 4 buçukuncu diyelim .... Cevap verirmisin ??????

Artık şu yazacaklarımı dana gibi yazacam gözünüze gözünüze girsin :

Bu yorum Hıncal tarafından dile getirildi. Benzeri Telegolde de ortaya atıldı. İki programa katılan herkes de bu söylenenlerin aksini iddia etmedi. Ve en önemlisi; Hıncal da Serhat ta Azizin söylemleri, Federasyon içindeki Fenerlilerin davranışları ve Ersunun hareketleri bizim böyle düşünmemize sebep oluyor dedi. Yani illa böyledir demiyorlar sadece herkes öyle bir davranıyor insan kendini böyle düşünmekten alamıyor diyorlar. Ersun çıksın açıklama yapsın gerçekleri söylesin diyorlar.

Haksız mı şimdi adamlar? Al madde madde yazıyorum.

1- Ersun, Hakan'ı inatla almadı. Oyun stilime uymuyor dedi her maç içeriye 60 orta attırıyor.

2- Hakan'ı almadı ama maçlarda hiç oynatmadığı Bülenti aldı. Hatta son maçta ilk 18 içindeydi. Yunanistan maçında ilk 18 de Bülent ! Süpersin Ersun süper

Bülenti sene başında Hakanı çağırmazken Bülenti çağırınca Hakanla Bülentin arası gerilmedi mi? (Hıncalın dediği gibi tesadüfte olabilir)

3- Sonra yine Hakan artık çağırılır denildiği an Necatiyi milli takıma çağırdı. Hakan Necatinin arası açılmadı mı ? O haftalarda GS gol atmakta zorlanmadı mı ? (Hıncalın dediği gibi tesadüfte olabilir)

4- TFF başkanı daha ilk geldiğinde Ersunu göndermek istemiş ama gönderememiş Federasyon içindeki Fenerliler Ersun diye bastırmış. (Hıncal diyor çünkü Levent Bıçakçı ile konuşmuş)

5- Ersun TD seçimi sırasında 6. sıradaki aday değil miydi? Haluk Ulusoy demedi mi ben ilk Fatih Terimi getircektim diye. Daha Fatihin ismini ağzıma aldığımda izin vermediler diye kendisi ifade etmedi mi? Fatih milli takımın başında kim istemeye bilir ?

6- Ersunu her zaman kollayan Fener medyası değil mi?

7- En önemlisi bu Aziz Yıldırım "Ne var yani, Ersun Yanal'a sahip çıkalım, O, Türk çocuğu değil mi?" demedi mi cdemir ? Bir anda aklım karıştı. F.Bahçe'de çalışan Mustafa Denizli ile Rıdvan Dilmen, Yunan çocuğu muydu? Hee cevap versene... Aziz Yıldırım onları kovmadı mı ? Ne değişti de şimdi birden Türk çocuğu diye savunuyor. Başkanlar arasında Türk çoçuğu diye savunma yapacak en son adam Aziz Yıldırımdır.

Cevap versene hadi cdemir... Bu 7 olayı alt alta üst üste koy bakalım nasıl bir senaryo çıkıyor ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 8 Haziran 2005, 12:49:40 >

• kess laga luga yapma
  • quote:

Orjinalden alıntı: novamax12
    kess laga luga yapma

Al logolu bir zibidi daha ... futbol özürlü vatadaş laf atacağına klavyeni konuşturda cevap ver... boyunuzun pardon aklınızın ölçüsünü görem ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 8 Haziran 2005, 14:02:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.