Şimdi Ara

Uluç’tan komplo teorileri!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yanalın ismini duyunca kaşınmaya başlıyorum
  • Fehmi Koru'dan müthiş iddia
    07 Haziran 2005 11:28

Ersun Yanal'ın Hakan'ı Milli Takım'a "Sistem gereği" almadığını açıklamasından beri süren Yanal-Şükür polemiği spor sayfalarından siyaset sayfalarına yansıdı.

Ersun Yanal'ın Hakan Şükür'ü Milli Takım'a "Sistem gereği" almadığını açıklamasından beri süren Yanal-Şükür polemiği spor sayfalarından siyaset sayfalarına yansıdı.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fehmi Koru, Taha Kıvanç takma ismiyle kaleme aldığı yazısında Hakan Şükür'ün Milli Takım'a bazı güçler tarafından alınmadığını öne sürdü.

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Koru, Ersun Yanal'ın Hakan Şükür'ün bir daha kadroya alınmaması karşılığında göreve getirildiğini öne sürdü.

İşte "Yanal'ı tanımam, bu sebeple bir futbolcuyu 'tarikatçı' diye hak ettiği bir konumdan uzak tutacak kadar bağnaz mıdır, bilemem" diyen Fehmi Koru'nun ilginç iddiası: "Ersun Yanal'ın Hakan Şükür fobisi var. Bu konune zaman açılsa, ben, "Muhtemelen sözünden çıkamayacağı birinin telkinidir" görüşümü beyandan geri durmuyorum. Şenol Güneş'e benzer bir telkinde bulunamayacak biri veya birileri, Ersun Yanal'ın sadece bu şartla Milli Takım'ın başına gelmesini sağlamışlarsa hiç şaşırmam

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdarer

He bu kadar zaman tartışıldı haberim yok. O zaman hakan (bencede alınmalıydı özellikle yunanistan maçında) büyük topçuysa bu kadar duygusal davranmaz göt ederdi ersunu. Bu hıncal aciz adam tabii, zamanında Fatih Terimi yerden yere vurdu giyiminden herşeyine kötülüyodu adamı. Uefa kupasını alınca yalamaya başladı. Gs başarısızlığının böyle şeylerle alakası yok yani. Ama ben ersunu yine sevmiorum o ayrı bi konu. Hıncalın ersunu milli takıma oynattığı futbol ve hedeflerini taktiğini eleştirsin katılırım.
    hıncal herzaman bir adım önde eleştiriler bazen dozunu aşıyor fakat her zaman gündemi meşgul eden konulara girmek cıkmak pekte kolay olmasa gerek....benim fikrim hıncal gibi gazeteciler var olmalı....
  • Visualize böyle şeyleri kopyala yapıştır yapmak çözüm değil 1-2 gün konuşulur sonra unutulur. ersun görevden alınınca nolcak morali düzelen h.şükür gol kralımı olacak.
  • hakan şükür 6 hafta gol atmadı bu olaylardan sonra ve hakanın nasıl biri oldugu ortada... busene milli takım formasını 100 kez giyme basarısıda engellenmiş oldu ve haksız yere ...
    kopyala yapıştır gelince okuduklarımı konuya faydası olur acılım olur diye yapıyorum yoksa kendimi ifade etmede kimseye ihtiyacım yok neyin ne oldugunu herkes kadar biliyorum...
  • quote:

Visualize böyle şeyleri kopyala yapıştır yapmak çözüm değil 1-2 gün konuşulur sonra unutulur. ersun görevden alınınca nolcak morali düzelen h.şükür gol kralımı olacak.

serdar son maçta!! fatihin yanına bir hakan çok iyi olurdu!! öyle deme kardeş ya?
  • sen alın terinle en iyi kariyeri yap biri gelsin durdursun hemde milli takımda .....allah aklını aldı....
  • YAHU KARDEŞİM BUNUNDA FENERLE İLGİSİ OLDUĞUNA İNANIYORSANIZ YUH SİZE!!!

KAFANIZA KUŞ JIÇSA AZİZ YILDIRIM VEYA FENERBAHÇEMİ YAPTI DİYE BAKICAKSINIZ HAVAYA....

H.ŞÜRÜR O MAÇTA OLSAYDI O MAÇI KAZABİLİRDİK BELKİ...KESİN DİYE BİŞEY YOK...AMA BEN YOK DİYEDE ÜZÜLMEDİMM...KİMLER BIRAKMADI MİLLİ TAKIMLARI..ZİDANE BİLE BIRAKTI MİLLİ TAKIMINI TUGAY AYNI ŞEKİLDE HEMDE EN VERİMLE DÖNEMİNDE...ARTIK HAKAN 34 YAŞINDA ÇIKIP KENDİ DEMESİ LAZIM BEN BIRAKIYORUM GENÇLERİN ÖNÜ AÇILSIN FATİHTE ERSEN MARTİNDE ÇOK İYİ TOPÇULAR DEMESİ LAZIM AMA NERDE...SİZE KALSA HAKAN 50 YAŞINA GELSE AAAHHH HAKAN OLSA DERSENİZ DÜNYA KUPASINDA KÜFÜR ETTİĞİNİZ ADAMA....

• quote:

Bu hıncal aciz adam tabii, zamanında Fatih Terimi yerden yere vurdu giyiminden herşeyine kötülüyodu adamı. Uefa kupasını alınca yalamaya başladı

Hah bende ne zaman bunu diyecekler diye bekliyordum. Hep aynı terane ne zamanki hıncal birşey dese ve bu birilerine batsa, hee bu hıncal zamanında Fatih Terim için de şöyle böyle demişti ama ne oldu adam UEFA kupasını aldı ... yani işin ucunda hıncal bu işlerden anlamaz hesabına getirmeye çalışıyorlar. Alla Yahu bir insanın hata yapmak şansı yok mu hata yapamaz mı yani ? Sen hayatın boyuncu kişiler hakkında hep mi doğru karar verdin. Her Hıncal sohbetinde bu Fatih olayı çıkmasa olmaz sanki. Adam bir hata yaptı diye bunsan sonra her söylevi hatalı mı olacak ? insan bu ben de sen de o da hata yapabilir.

quote:

1-2 gün konuşulur sonra unutulur

Siz bu zihniyetteyseniz zaten baştan kaybettiniz. Hiç hıncalı bile eleştirmeye hakınız yok. zaten türk futbolu o bu şu unutula unutula buralara geldi...

ersun yiyorsa benim yukarda yazdığım ve visualizeninde alıntı yaptığı o mesajımdaki iddialara cevap versin... Ama nerde 14 aydır Türk Milli takımın başında bu iddialara bir kere bile cevap vermedi. Tek cevap şu : Benim sistemim bellidir ve Hakan Şüküre yer yoktur.

Serdarer bak benim mesajımı yukarda iyi oku özelliklede sonunu

En yukardaki iddiayı NTV 90 dakikada izleyenler bilir Hıncal dile getirdi ve bu iddialara Haşmet ve programı sunan kişi de hak verdi.

Zaten benzer iddia Telegolde de söylendi, ve koyu fenerli Ziya'da bu cümlelere hiç itiraz etmedi o bile yazısında Hakan Şükür oynasaydı kazanırdık dedi.

Yani bu iddiayı Hıncal dile getirdi ama bu iddianın arkasında sadece Hıncal durmuyor

• ben bir fenerliyim, aziz yıldırım ı çok severim ama bi yönünü hiç sevmiorm, bu ersun yanal davası, aslında aziz yıldırımın amacı galatasarayı yada milli takımı başarısız yapmak deil, gs nin milli takımdaki başarısını yakalamak, yani nasıl gs milli takımın iskeletini oluşturuodu ve öle başarılı oldu, şimdi fenere aynı şeyi yapmak istiyor, bu açıdan milli takım kadrosu fener ağırlıklı oluo, çünkü ODUN niteliğindeki ümit, servet milli takıma çağrılamaz, ayıptır, yazıktır günahtır, ersun ii hoca da herif çirkeflikte çığır açmış, gittiği her takıma bi p.çlik yaparak ayrılmış, bu açıdan aziz yıldırım rahatlıkla istediğini yaptırtıo, ayrıca bence HAKAN ŞÜKÜR, SERGEN,ALPAY ve BÜLENT in ölüleri bile bu milli takımda rahatlıkla oynar, ama bizim millet salak, 30 unu geçen adamı s.ktir edioruz, yıldızları öldürüoruz, gençleştirmek yıldızla olur, genç adam kendini belli eder, büyük yetenektir, örneğin emre örneğin tuncay yada ibrahim akın, amna milli takımlardaki dier odunlar yıldız deil, sırf gençleştirme uğruna milli takımlarda beceriksiz futbolcular oynuo, YAZIK

• quote:

Orjinalden alıntı: emrfb

YAHU KARDEŞİM BUNUNDA FENERLE İLGİSİ OLDUĞUNA İNANIYORSANIZ YUH SİZE!!!

KAFANIZA KUŞ JIÇSA AZİZ YILDIRIM VEYA FENERBAHÇEMİ YAPTI DİYE BAKICAKSINIZ HAVAYA....

H.ŞÜRÜR O MAÇTA OLSAYDI O MAÇI KAZABİLİRDİK BELKİ...KESİN DİYE BİŞEY YOK...AMA BEN YOK DİYEDE ÜZÜLMEDİMM...KİMLER BIRAKMADI MİLLİ TAKIMLARI..ZİDANE BİLE BIRAKTI MİLLİ TAKIMINI TUGAY AYNI ŞEKİLDE HEMDE EN VERİMLE DÖNEMİNDE...ARTIK HAKAN 34 YAŞINDA ÇIKIP KENDİ DEMESİ LAZIM BEN BIRAKIYORUM GENÇLERİN ÖNÜ AÇILSIN FATİHTE ERSEN MARTİNDE ÇOK İYİ TOPÇULAR DEMESİ LAZIM AMA NERDE...SİZE KALSA HAKAN 50 YAŞINA GELSE AAAHHH HAKAN OLSA DERSENİZ DÜNYA KUPASINDA KÜFÜR ETTİĞİNİZ ADAMA....

Yahu ben bu mesajı yazan arkadaşa ne diyeyim şimdi. Muhahahaha ve BAN demekten başka birşey bilir misin sen arkadaş ? Aklın olsa yukarda sorduğum soruya cevap verirsin "kelle paça gibi sırıtıp" durmazsın. cevabın yoksa boşuna yazma buraya lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: BatuhanK

ben bir fenerliyim, aziz yıldırım ı çok severim ama bi yönünü hiç sevmiorm, bu ersun yanal davası, aslında aziz yıldırımın amacı galatasarayı yada milli takımı başarısız yapmak deil, gs nin milli takımdaki başarısını yakalamak, yani nasıl gs milli takımın iskeletini oluşturuodu ve öle başarılı oldu, şimdi fenere aynı şeyi yapmak istiyor, bu açıdan milli takım kadrosu fener ağırlıklı oluo, çünkü ODUN niteliğindeki ümit, servet milli takıma çağrılamaz, ayıptır, yazıktır günahtır, ersun ii hoca da herif çirkeflikte çığır açmış, gittiği her takıma bi p.çlik yaparak ayrılmış, bu açıdan aziz yıldırım rahatlıkla istediğini yaptırtıo, ayrıca bence HAKAN ŞÜKÜR, SERGEN,ALPAY ve BÜLENT in ölüleri bile bu milli takımda rahatlıkla oynar, ama bizim millet salak, 30 unu geçen adamı s.ktir edioruz, yıldızları öldürüoruz, gençleştirmek yıldızla olur, genç adam kendini belli eder, büyük yetenektir, örneğin emre örneğin tuncay yada ibrahim akın, amna milli takımlardaki dier odunlar yıldız deil, sırf gençleştirme uğruna milli takımlarda beceriksiz futbolcular oynuo, YAZIK
    +
    klavyene saglık....(zaten herkezii manuple edemezsin belli kriteri var oda onda mevcut)
    birde arkadaş herşey moral degil diyor yukarda aklıma geldi sorayım bjk gümbür gümbür giderken samsun macı sonrası ne oldu bir onu düşünsün ...

• BAŞKA ŞEYLERDE DEDİM ORDA OKU O ZAMAN ÇOK BİLMİŞ....FENERBAHÇEYLE BOZMAYIN KAFANIZI....SENİN BİRAZ AKLIN OLSA BÖLE ABUK SUBUK ŞEYLERE İNANMAZDIN...SONRA BEN DÜŞÜNMEZMİYİM FATİH TERİMDE AYNISINI YAPTI DİYE....

BEN FİKİRLERİMİ AŞAĞIDA OKUDUĞUN GİBİ SÖYLEDİM...HINCALIN KAFASINA KUŞ SIÇSA AZİZ YILDIRIM DİYECEK HALE GELDİ SON ZAMANLARDA...BUNUN SEBEBİDE SON İKİ ŞAMPİYONLUĞUMUZ....
    FENERBAHÇE HAKKIYLA ŞAMPİYON OLDU...TIPKI SİZİN FATİH TERİMLE ALDIĞINIZ İLK 2 ŞAMPİYONLUK GİBİ...O ŞAMPİYONLUKLARDAN NE FARKI VAR BİZİMKİLERİN SÖYLE BANA...HALUK ULUSOY GİTTİĞİNDEN BERİ GALATASARAY HAKEMLERDEN ŞİKAYETÇİ...HAKEM HATALARI SIRF BU SENE OLMADI AMA GALATASARAYLILAR SIRF BU SENE KONUŞUYOR...NİYE ACABA??

SENİN O SORDUĞUN SORULAR BURDA ZATEN DEFALARCA KONUŞULDU HAKKIYLAMI DEİLMİ DİYE...TS GENÇLER MAÇIDA AYRI AYRI KONUŞULDU MERAK ETME HİÇ...SEN YOKKEN ONLAR TARTIŞILDI TEK TEK...

quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

quote:

Orjinalden alıntı: emrfb

YAHU KARDEŞİM BUNUNDA FENERLE İLGİSİ OLDUĞUNA İNANIYORSANIZ YUH SİZE!!!

Yahu ben bu mesajı yazan arkadaşa ne diyeyim şimdi. Muhahahaha ve BAN demekten başka birşey bilir misin sen arkadaş ? Aklın olsa yukarda sorduğum soruya cevap verirsin "kelle paça gibi sırıtıp" durmazsın. cevabın yoksa boşuna yazma buraya lütfen.

• Hollywooda haber gönderdim
    2 ay içinde TR de komplo teorileinden 5 film yapacaklarmış
    2 tanesi de Oscar adayı olur diyorlar

Hıncal Uluç olaylardan yola çıkarak yorum yapıyor ( mesleği ve ülke sporunun gelişmesini isteyen bir vatandaş gereği ) Bende İzledim dün gece ve haklı da
    Hakan Şükür olayı : Hakan Milli takıma lazım bir oyuncudur yaş önemli değil formu iyi durumda

Ersun Yanal oyun okumaktan aciz Büyük Türkiyeye yakışmayan beceriksiz bir Teknik direktör
    Bu beceriksilikle FB ye asla gelemez FB yazarları adamı kalemleriyle döverler
    o ancak Gençler birliğini çalıştırırı bu saatten sonra o da zor bence

Ersun Yanal kendi kararlarını değil Siyasi güçten etkileniyor birileri buna şart koşmuş Milli takıma gelirken
    ama adamda gurur olmadığı için başka mazaretlerle sorulanları geçiştiriyor
    Ülke çalkalanıyor Hakan Şükür diye adamda tık yok.
    Delikanlı gibi erkek gibi dediğini yaptıramıyor. Borusunu öttüremiyorsa basar istifayı herşey açığa çıkar
    Başkasınndan emir almayı nasıl gururuna yediriyor anlamıyorum
    Bütün bunların aydınlanması en az 5 - 6 sene sonra elbet ortaya açıkacaktır

Hakan Şükür Ersun döneminde olsaydı bence biz şu anda Grup lideriydik

Hıncal dün gece sonunda ağzında kaçırdı Kazak maçından sonra büyük ihtimal F.TERİM gelecek gibi.
    Terim demiş ki her şey daha bitmedi. Hıncal da diyor ki terim bunu boşa söylemez vardır bir bildiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 7 Haziran 2005, 13:55:08 >

• YA FENERE OYNASA TUNCAYI İLK 11 DE sahaya çıkarırdı. Milli takımın en çok ihtiyacı olan adam o, tam milli takım için biçilmiş kaftan , hızlı forvete ihtiyacımız olduğu maçta onun yerine bacak kadar yıldırayı koydu adam ezildi defans arasında,Tuncay Yıldıray oynasaydı, çok daha etkili olurdu hem şut atıyor , hem dikine takımı atağa kaldırıyor tam kontraatak topçusu, bütün Yunan gazeteleti yazmış az daha Tuncay cehennem etçekti geceyi diye.

Hakan Şükür Hakan Şükür diye ağlayanları ben kale bile almıyorum, bu adamı nerdeyse 10 yıldır takip eidyorum 10 yıldır eleştriliyor bu adam , sürekli sahada geziniyordu, sürekli eleştri alıyordu milli takım 10 kişi oynuyor diye, hele dünya kupasında bizi engelleyen adam olarak söyleniyordu, ve hatta hatta dünya alay etmişti, aynı zamanda bizim yazarlarımız topun üstünden atlıyor diye. Ne çabuk unuttunuz kaleciyle karşı karşıya topu ayağının altından kaçırmalarını,saç baş yoldurmalarını...
    Ama dünya kupasının en hızlı golünü attı unutuldu.
    Artık vadesi doldu hem nereye iyi oyuncuymuş, iyi oyuncu olsa Galatasarayı sırtlardı, bence bu sene NEcati sırtladı GS yi, ondan 10 kat daha iyi forvet.
    Şunu demelisiniz neden NECATİ oynamadı?
    EVET ERSUN NEDEN NECATİ İLK 11 BAŞLAMADI?
    SChALke de sağ kanat oynattı teknik adam diye Hamiti sağa hapsetmek niye, adam çok iyi işler yaptı, o çalımları forvetin arkasında atsa o adam eksiltmeleri , bizim en az 2 golümüz vardı , EMre çok kötü oynadı, böyle kapalı defansa adam eksiltip defansın dengesini bozacak oyunculara ihtiyaç vardı, adamlar zaten 10 kişi defans yapıo defansın göbeğine 2 oyuncu niye.
    Hem sonra hadi Gürcistan maçına aldın da, 3-5 maç BJK de iyi oynadı diye Uluslararası tecrübesi olmayan KORAY ın işi ne orada, resmen pas hatalarıyla saç baş yoldurdu takımı kesti.
    Madem tecrübesiz adam alacaksın da neden İbrahim Akın ı zamanında mill itakıma monte etmemiştim yıldızı parladığı zamanlarda.
    Diyordun ki benim için istikrar önemli madem önemli niye3 maçta sivrilen vasat Koray ı milli takımın en önemli bölgelerinden birini koydun...
    O bölgeye Tugay gibi bir adam gerek, bi Tugaya bak bi Koraya bak bi Hüseyine...
    Hüseyin denilen adam tam bir kazma...
    Ön Libero takımın beynidir, adam kovalamanın atak kesmenin yanı sıra oyunu ilk kurma görevi onun dur, çünkü Tolga ile oyun kuramazsın İBrahimle kuramazsın... Hüseyin iyi adam belki milli takım da oyayacak kadar değil...
    Denizli nin sözü var son onu söyleyeyim :" Milli takım ligde başarılı oyuncuları aramaz, milli takım Uluslararası alanda Başarılı oyuncuları arar....

• Hıncal Uçmuş yine. İşinize geldiği için sizde iyice inanmışsınız..
    Devam edin siz.. Yakında Özhan Canaydın Fenerbahçe için çalışıyor diyecek ona da inanırsınız.

Ben bu adamın kendi yazdığı bir yazıda kendisiyle çelişen sözler söylediğini okudum.. Keza bazı konuşmalarında da yapıyor bunu..
    Adam arada doğru tesbitler yapıyor ama çoğunlukla işi iyice abartıp sonunda saçmalamaya başlıyor..

Galatasarylılar, Fenerbahçe'yi ve Aziz Yıldırım'ı bir vatan haini ilan etmediğiniz kalmıştı. Böyle şeyler saçmalayarak onu da ima etmişsiniz. Tebrikler size başka ne denir ki.

Ersun Yanal'ı Hakan Şükür konusunda tam ve net bir açıklama yapmadan milli takıma almadığı için ve oynattığı futboldan dolayı bende milli takımın başında istemiyorum ama bakın Mehmet Demirkol'da ne demiş. Olaya farklı bir bakış açısıyla bakmış.. Gs'lı arkadaşlar siz okumayın. Çünkü bu yazının içinde ne FB ne de Aziz Yıldırım kötüleniyor, okurken sıkılırsınız..

quote:

Milliyet'ten alıntı (Mehmet Demirkol'un yazısı)

"Koller'e de vurdurmadılar

Ümit Özat değil, Smicer, Nedved, Rosicky, Baros ortaladı. Kafacı ise Jan Koller'di. Hani pivot santrfor diyoruz ya. İşte tam onun için bu terim. Bilen bilir; bu 2.02'lik dev adamı, okulda, kulüpte, gençliği süresince basketbolcu olmaya ikna etmek için çalıştılar (Hakan'dan 11 santim uzun kendisi). O ısrarla fubolcu olmak istedi. İşte Yunan savunması bu adama, oyunda kaldığı 105 dakika boyunca sahayı dar etti. Kafa alamadığı için sürekli orta sahaya geldi. 3 şut attı, birisi çerçeveyi buldu. O gün tribünde olan ve bütün kalbiyle Çek Cumhuriyeti'ni destekleyen ben sinir buhranları geçirmiştim. Yunanistan muhteşem bir futbol sirkini kupanın dışına atmıştı. Şöyle elinin tersiyle. Fransa maçında da durum farklı değildi. Maviler kaleyi bulan 4 şut atabildi. 3 Henry, 1 Saha, Trezeguet ise 0. Trezeguet'nin ayrıca şut denemesi bile olmadı... Yunanistan işte böyle bir takım.

Saygı duymalıyız
    Kütle savunma denen önemli buluşun sahibi Rehhagel'in takımını bizim analiz edişimiz ise "Şans ve futbolu katletmek" tanımlamalarından öteye gitmedi. Cumartesi akşamı sanki maçı kaybetmişiz gibi davrananlar bunu anlamak istemiyorlar. Rakibe, yaptıklarına, geldikleri noktaya saygı yok çünkü. Karşısınızdakinin ne olduğunun, kim olduğunun hiç önemi yok. 9 oyuncusunun Avrupa'nın önde gelen liglerinde yıldız statüsünde oluşunun, son Avrupa şampiyonu oluşlarının da. Hem de henüz bir yıl önce turnuvanın favorisi gösterilen üç takımı, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz'i gruptan çıktıktan sonra 3 eleme maçında gol yemeden yenmiş olmalarının da. Bunların önemi olmayınca, bizim bu takıma karşı 1 pozisyon verip 5 gollük şans yakalamış olmamızın da bir önemi olmuyor. Onlardan bir tanesi kaleye girmiş olsa her şeyin bugün başka türlü konuşuluyor olacağını bilmemize rağmen. Misal, Ümit ve Tuncay'la 3 net pozisyon yarattığımız Yunan sağ kanadının 10 milyon Euro'luk bir oyuncu tarafından korunuyor olması bize hiçbir şey ifade etmiyor. Seitaridis'in geçen sene başında Porto'ya, bu yıl da Dinamo Moskova'ya gitmiş olmasını önemsemiyoruz. Hem de 10 milyon Euro'ya. Çünkü rakibi önemsemiyor saygı duymuyoruz. Bu da kendimize saygı duymamıza yol açıyor.

Yanal çok şanssız
    Peki neden böyle? Tek bir sebebi var. Kazanamadık. Tuncay'ın bir şutu içeri girmiş olsa, Kopenhag'da penaltıyı atabilmiş olsak, Atina'da son dakikada Serhat pas vermeyi akıl etse bugün bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık. Bu halamın bıyıkları mantığıyla reddedilecek bir şey değil. Futbolun kendisi böyle. Bu oyunda, sonuç için kutlu tesadüflere de ihtiyaç vardır. Tıpkı 2002'de lehimize çokca olduğu gibi. Şu bir gerçek ki biz bu üç maçta da çok iyi olmamıza rağmen kutsanamadık. Ne yalan söyleyeyim bu Ersun Yanal, çok şanssız bir adam. Ve ben, bu duruma çok üzülüyorum. Belki de tarihimizin en parlak jenerasyonunu, bu şansızlıkları algılayamadığımız için başından kaybetmek üzereyiz. Sadece analiz yapmakta çok zorlandığımız için. Halbuki Jan Koller'in düştüğü durumu hatırlamak o kadar zor olmamalı. İşimiz bu be kardeşim.

Gönlünüz rahat olsun

Almata'ya giden o çok iyi takımın oyuncuları keşke anlayabilseler. Gönüllerini rahat tutsalar. Çünkü yaratılan bu cehennemin ateşini söndürmeye güçleri yetmez. Bu gruptan çıksalar, Dünya Kupası'nda ikinci tura, sonra çeyrek finale, sonra yarı finale kalsalar bile bu ateş onları kavurmaya devam edecek. 3 sene evvel öyle olmadı mı? Dünya Kupası üçüncülüğü bile ateşi söndürmedi. Ve ne garip ki, bugün ateşi Hakan Şükür'le körükleyenler o gün Hakan Şükür'ü yakmakla meşguldüler.

1998'de neredeydik?

Kısacık bir soru. Bugüne kadar ki en parlak jenerasyonumuz en ideal yaş ortalamasındayken Fransa'ya gidemeyişini hatırlıyor musunuz? Bir büyük şansı kaçırmıştık. Sonra Kore'de 3. olduk. Bugünkü takım onlardan çok genç. Öyleyse hep böyle biraz daha iyi oynasak ve Almanya'ya gitmesek ne kadar üzülmeliyiz!

Suçluyu bulmak

İki gazetede aynı başlık. "Futbolcular suçluyu buldu: Taraftar". Gazeteci arkadaşlarımı suçlamıyorum, çünkü ben de bu jargonu kullanabilirdim. Ama bu iki cümlenin anlattıklarının altını çizmeli. Ortada bir suç ya da suçlama yok. Bir maç oynanıyor. Eğrisiyle doğrusuyla, Avrupa Şampiyonu ikinci yarı boyunca sahasına hapsediliyor. Ve maç berabere bitiyor. Oyuncular memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar. Türkiye'de tartışılması gereken bir numaralı konu hakkında. Biz ise üzerine kafa patlatacağımıza onlarla dalga geçiyoruz. Onların taraftarı suçladığını söyleyerek. Çünkü niyetimiz ve bakışımız doğru değil. Bizim asıl meselemiz budur.

Yanal kendisini kurban etti

Milli takım oyuncularına bir anket yapın. İsimleri gizli kalsın ama. Hakan Şükür'ü isteyen bir oyuncu bulamazsınız. Bu bir...
    Yanal takımın başına geçerken Hakan'la sonuna kadar gitmeyi istiyordu. Bugünkü oyunu Fatih yerine Hakan'la oynayacaktı. Daha da ötesi var. Hayrandı ona. Sonra fikri değişti. Hayran olduğu futbolcu bir anda kendisi de dahil bir tek milli takım görevlisinin bile istemediği bir adama dönüştü. Peki Yanal ne yaptı? Hayran olduğu oyuncunun saygın ve kariyerine yakışır şekilde ayrılmasına olanak tanımak için bir yalan söyledi. Hakan'ı yüceltip kendisini kurban etti. Şimdi bu ahlaki paradoksta neyin günah olduğuna karar verin. Yanal'dan bir yalan duyduk. İstemediği bir adam için kendisini kurban eden bir yalan. Bu Sheakspear'lik bir öyküdür.

Tek forvet olmaz mı?

Hem oyuncu, hem teknik adam olarak Dünya Kupası'nı kazanan Mario Zagallo bir futbol filozofudur. Sadece kazandıklarıyla değil, yazdıklarıyla çizdikleriyle. Anlattıkları, açtığı ufukla da. Bir röportajında artık tek emeli olduğunu söylemişti. Bir takımı 4-6-0 oynatmak. Total futbol budur diyordu. Tüm orta sahaların forvet özellikli olduğu bir takım. Şimdi bakalım. Emre, Yıldıray ve Gökdeniz. Bu oyuncuların forvet özellikleri az mı? Yanal'ın henüz tam oturmamış takımı, Zagallo'nun emeline göz kırpmıyor mu? Ya da şöyle bakalım. Son Dünya Şampiyonu Ronaldo'yu, son Avrupa Şampiyonu Charisteas'ı, son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Baros sonra da Cisse'yi tek forvet olarak kullanmadı mı? O zaman?

http://forum.donanimhaber.com/m_3050080/tm.htm bu topicte STYX arkadaş kopyalamış bu yazıyı..

• Hakan Şükür bencede alınmalı diyorum yanlış anlıyosunuz. Hıncala kızıyorum ben. Fatih Tekkenin kafası rahatmı sizce milli maçta adamda olumsuz etkileniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negatiwe -- 7 Haziran 2005, 14:25:53 >
  • quote:

Hıncala kızıyorum ben. Fatih Tekkenin kafası rahatmı sizce milli maçta adamda olumsuz etkileniyor.

Ya yapmayın Fatih Tekke TS'de ne yaptı ya... gol kralı olmuş kime ne bizim ligin hali belli ... Geçen sene ondan önceki avrupa kupalarında Fatih olsun Gökdeniz olsun bu takıma başarı getirdi mi? TS de oynarkende mi Hakan Şükür baskısını hissediyor bu adam. Yapmayın yaa... geçen zaten sordum bu adamlar son iki sezondur avrupa kupaları dahil hangi büyük maçta TS maç kazandırdı diye TS arkadaşın biri bana Galatasaray dedi koptum gülmekten... Alın durum bu işte... Ben maçtan hemen sonra forumda yazdım Fatih Tekke iyi oyuncu ama "BÜYÜK" oyuncu değil diye alın basından seçmeler

Erman TOROĞLU
    Rehhagel ne istediyse Yanal yaptı

Aldığımız her topu şişirdik. Hücumda kafa vuracak oyuncumuz yok. Şimdi burada diyeceksiniz ki, "Fatih Tekke kafayla Türkiye liginde kaç tane gol attı?" Atar, Fatih Tekke seneye de kafayla gol atar. Çünkü, burası Türkiye ligi. O boyla Avrupa'da kafa golü attıranı döverler. Bizde ise transferine zam yaparlar.

Erman Fatih'in durumunu ne güzel özetlemiş...

-------------------------------

Mustafa Denizli

Önleme önlem!

Ben bir teknik adam olarak değil bir futbolsever olarak düşüncelerimi ortaya koyuyorum. Milli Takım öncelikle ligde başarılıları değil uluslararası alanda başarılı isimleri arar.

Bir defa şunu bilmemiz lazım. Türkiye'nin bu kadrosunda eğer Hakan Şükür yoksa uluslararası alanda iki büyük hücum silahı Nihat ve Tuncay'dır. Destekçileri de Emre, Yıldıray, Serhat ve diğerleridir. Nihat sakat. Bu tür oyunlarda etkili tek silahımız Tuncay.

Mustafa hoca Fatih anmamış bile...

Ziya ŞENGÜL

Yanal’la hep birlikte dizlerimizi dövelim!

Ligimizin iyi futbolcusu olarak bildiğimiz Gökdeniz sahada varlık gösteremedi. Onun yanı sıra gol umudumuz olan Fatih Tekke, yakaladığı mutlak gol pozisyonlarnıda ağır kaldığı için o da bu maçta bekleneni veremedi.

Gökmen ÖZDENAK

Top oynuyoruz ama oynamayı bilmiyoruz

Son yarım saat neredeyse tek kale oynadık. Fatih Tekke tek bir kez kafa pozisyonu buldu. Ama bu oyuncunun rakibi rahatsız edecek yeteneği yok.

Hıcal Uluç

Türkiye kaybetti

Fatih Tekke 57 ortadan dördüyle buluştu. Efendim "Gol kralı, asist kralı." Bunlar ayrı şeyler. Ersun Yanal istatistiklerle milleti kandırmaya çalışmasın. Jardel dünya gol kralıydı, Brezilya Milli Takımı'nda oynayabildi mi, kadroya girebildi mi? Bunu Fatih Tekke'yi küçümsemek için söylemiyorum. Fatih Tekke geleceği çok parlak bir oyuncu. Gelişecektir. Ama milli maç oynamak başka bir şeydir. İki; Hakan'ın oynaması veya oynamaması rakipler açısından da önemli. Fatih Tekke'ye başka türlü bakıyor dünya, Hakan Şükür'e başka türlü. Şimdi Ukrayna, Türkiye'ye gelirken ayaklarımız titriyor, "Shevchenko Shevchenko" diye. Shevchenko değil de Ukrayna gol kralı Mevişenko gelse, kimin umurunda olur. Aynı şey bizim için de geçerli. İnsanların korktuğu bir tek isim var Hakan Şükür.

Hıncal'ın bu yorumundan sonra söylecek birşey yok adam virgülüne kadar haklı. Ben Fatih bu takımda oynamasın demiyorum oynasın ama o oynayana kadar Hakan Şükür kesin oynamalı... Off offf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 7 Haziran 2005, 16:07:15 >

• cdemir

Zilliyet'in yazarı Mehmet Demirkol çok acınası bir yazı yazmış. Bende az önce yazarlardan örnekler verdim ama her zaman yazarlara güvenmiyorum. En az onlardan kadar futbol bilgim var. Yabancı dilim var yabancı sitelerden de futbolu takip ediyorum. Mehmet Demirkol için demiyorum, ama belki o dahil olabilir öyle yazarlar varki futbolu bilmez etmek yabancı dili olmaz dünya futbolunu bilmez ama türkiyede futbol otoritesi ilan edilirler. Bazen diyorum ki içimizdeki biri çıkıp yazı yazsa daha güzel yazar.

Madde madde cevap vereyim ben o yazıya :

1- Yunanistanın taktiği belli; taktik yok, 11 kişi savunma yapıyorsun. Sinir edici bir futbol anlayışları var maçı izlerken gıcık oluyorsun. Sokaktaki çoçuk bile biliyor bunu artık.

2- Maçtan sonra bazı yazarlar ikinci yarı iyi oynadık demişler. Neymiş yunanistanı kendi sahasına hapsetmişiz :)) Yahu zaten Yunanistanın taktiği bu adamlar topu rakibin oynamasına izin veriyorlar. Oynuyorsun, oynuyorsun onların sahasına gidiyorsun ama gol atamıyorsun. Atamadıkça iyice çıldırıyorsun, sinirden bir hata yapıyorsun adamlar golu atıp maçı kazanıyorlar... Türkiye o maçta ne ilk yarı ne ikinci istenilen futbolu oynamadı kimse çıkıp ikinci yarı süperdik falan demesin.

3- Mehmet demişki : "bizim bu takıma karşı 1 pozisyon verip 5 gollük şans yakalamış olmamızın da bir önemi olmuyor. Onlardan bir tanesi kaleye girmiş olsa her şeyin bugün başka türlü konuşuluyor olacağını bilmemize rağmen." Haha Mehmet, Ersunu savunurken, istatistiklerle ön plana çıkan bir hocayı savunduğunu unutmuş sanırım. Adamların 1 pozisyonu var değil mi ?

Ey mehmet sen bizi aptal falan mı zannetiyorsun. Yunanlılar sadece bir pozisyona mı girdi güldürmeyin beni ya ... Olur olur da bir okuyucu göz göre göre bu kadar mı "keriz" yerine koyulur ya...

4- Hele şu cümlelere bittim Mehmet yazmış ki "Yanal çok şanssız Peki neden böyle? Tek bir sebebi var. Kazanamadık. Tuncay'ın bir şutu içeri girmiş olsa, Kopenhag'da penaltıyı atabilmiş olsak, Atina'da son dakikada Serhat pas vermeyi akıl etse bugün bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık. Bu halamın bıyıkları mantığıyla reddedilecek bir şey değil. "

Mimareyi çalan kılıfı hazırlarmış misali. Okuyucunun bu satırları okuyunca böyle diyeceğini bildiğinden hemen yapıştırmış cevavbı "Bu halamın bıyıkları mantığıyla reddedilecek bir şey değil" E madem öyle hani sebep sonuç ilişkisi içersinde bunun devamı Çünkü ile başlayan cümle? Neden insanlar bu satırları okuyunca halamın bıyıkları demiyecekmiş. Mehmet şöyle devam etmiş : "Futbolun kendisi böyle. Bu oyunda, sonuç için kutlu tesadüflere de ihtiyaç vardır. Tıpkı 2002'de lehimize çokca olduğu gibi. Şu bir gerçek ki biz bu üç maçta da çok iyi olmamıza rağmen kutsanamadık."

Ersun çok şanssızmış. Bizim takım Kutsanmamışmış... Hey Allahım sen büyüksün... Hakan'ın bırakın futbolunu gollerini, adamın takımı Cuma namazına götürmesine hatta bir hayır duasine bile muhtaç kaldı bu takım... Görün işte görün... Neymiş Milli Takım kutsanmamışmış 3 maçı da ondan kaybetmişiz.

Görüyorsunuz işte dediğim gibi bırakın futbolunu eleştirmeyi zamanında takımı cumaya namaza götürdü diye aforoz edildi Hakan Şükür... Onu aforoz eden yukarda bu yazı gibi yazan zibidilerdi şimdi gelmişler Takım şansızdı kutsanmadı diye yazı yazıyorlar. Allah'ın sopası yok işte ne yaparsın ...

E bee Mehmet maç yorumu böylemi yapılır. Şansızmışız. İnsan hep mi şansız olur. Maçın içinde anlık şans kaçırırsın tamam... bir gidersin olmaz iki gidersin olmaz üç gidersin olmaz. Ama çok iyi takımsan 4 gidersin 5 gidersin 6 gidersin birin de atarsın golü. Onu bırakın Mehmetin iddiasına göre bir maç değil iki maç değil üç maçtada şansızmışız. Vay anasını be.. ne bahtsız adammış bu Ersun... E artık ne diyeyim yahu bu kadar da okuyucu keriz yerine konmaz valla pes doğrusu ...

5- Mehmet demişki : "Eğrisiyle doğrusuyla, Avrupa Şampiyonu ikinci yarı boyunca sahasına hapsediliyor. Ve maç berabere bitiyor." Gene yapmış aynı hatayı.. Adamların taktiği bu yahu taktiği biz avrupa şampiyonasınu dünya kupası eleme maçlarını hiç izlemiyormuyuz ya.... Oynuyorsun, oynuyorsun onların sahasına gidiyorsun ama gol atamıyorsun. Atamadıkça iyice çıldırıyorsun, sinirden bir hata yapıyorsun adamlar golu atıp maçı kazanıyorlar. Adamların taktiği bu Metmet ZİPİDİSİ hala utanmadan ikinci yarı iyi oynadık diyor... Hani Fransa gibi Brazilya gibi HUCUM futbol oynayan bir ekibi ikinci yarı sahasına hapsettik olsa tamam diyecem de Rakip YUNANİSTANNNNN Heyy sesim geliyor mu adamların TAKTİĞİ BU !! KİŞİ DEFANS... Mehmet sen futlboldan anlamıyorsun çek git Allah aşkına git ya....

6- İşte GELDİK YAZININ KOMEDİK KISMINA YUKARSINI OKUMADIYSANIZ BİLE BURASINI KESİN OKUYUN :

Mehtmet demiş ki : " Yanal kendisini kurban etti

Milli takım oyuncularına bir anket yapın. İsimleri gizli kalsın ama. Hakan Şükür'ü isteyen bir oyuncu bulamazsınız. Bu bir...
    Yanal takımın başına geçerken Hakan'la sonuna kadar gitmeyi istiyordu. Bugünkü oyunu Fatih yerine Hakan'la oynayacaktı. Daha da ötesi var. Hayrandı ona. Sonra fikri değişti. Hayran olduğu futbolcu bir anda kendisi de dahil bir tek milli takım görevlisinin bile istemediği bir adama dönüştü. Peki Yanal ne yaptı? Hayran olduğu oyuncunun saygın ve kariyerine yakışır şekilde ayrılmasına olanak tanımak için bir yalan söyledi. Hakan'ı yüceltip kendisini kurban etti. Şimdi bu ahlaki paradoksta neyin günah olduğuna karar verin. Yanal'dan bir yalan duyduk. İstemediği bir adam için kendisini kurban eden bir yalan. Bu Sheakspear'lik bir öyküdür
    . "

Ağlıcam şimdi Ersun için ne acıklı bir öyküsü var adamın :)))

cdemir kızma ama bu yazıyı buraya koyup arkasında durduğuna göre futboldan ne kadar anladığını göstermiş oldun... Koyduğun yazıyı baştan sonra bir daha oku istersen ....

• quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank
    Ya yapmayın Fatih Tekke TS'de ne yaptı ya... gol kralı olmuş kime ne bizim ligin hali belli ... Geçen sene ondan önceki avrupa kupalarında Fatih olsun Gökdeniz olsun bu takıma başarı getirdi mi?

Gokdenizle Fatih Tekke bugun Türkiyedeki en ii Türk Futbolcular.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.