| 

bu konuyu benim gibi bi süreçten geçen ve merak eden insanlar için açıyorum. uygun bir bölüm bulamadığım için buraya açtım. 24 yaşında, erkek hasta, ulnar sinir üst kol seviyesinde yaralanması 8 eylül 2023: cam kesiginin dirsegime girmesi sebebi ile ulnar siniri zedelenmesi tanisi koyuldu ve 11 eylul icin ameliyat gunu verildi. sag elimin serce parmagini hic hissetmiyorum ciddi bir elektriklenme hissi var. yuzuk parmagimin 5. parmaga bakan yuzunde ayni hissizlik var ancak diger yuzunde hicbir sorun yok. hareket ettirmeye gelince yumruk yaparken zorlaniyorum ancak elimi tam olarak acabiliyorum. makas hareketinde 4 parmakta da zorlanma var, bas parmakta ise diger desteklerle kapatabiliyorum. 11 eylul 2023: ameliyattan ciktim. uzun kol atel takildi. sinir basarili bir sekilde dikilmis. yukarda bahsettigim his ve hareket kabiliyeti tamamen ayni durumda. doktorumun soyledigine gore ortalama 3 ayda duzelme baslayacakmis. Burada araya giriyorum cunku bu postun ilk hali. Burdan sonra yazacaklarimi edit halinde yine bu ilk mesajin altina ekleyecegim. Internetten baktigimda ayni ameliyata giren insanlarin farkli seyler yasadigini gordum. His kaybinin 1 yil sonunda bile duzelmedigi insanlar gordum. O yuzden boyle bir konu acma geregi duydum, tum sureci ayrintili tarihleriyle aciklamaya devam edecegim. 19 eylül 2023: doktor alçı atele devam edelim, sonra fizyoterapiye başlarız dedi, pansuman yapıldı ve alçı atel tekrar takıldı. his ve hareket kabiliyeti aynı. 26 eylül 2023: serçe parmak için hissin gelmesini bekleyeceğiz dedi doktor. 3. hafta dikişler alınacak. tekrar ilaç yazmaya gerek duymadı doktor. son 3-4 gündür elimde ve özellikle serçe parmağımdaki elektriklenme hissi kaybolmaya başladı. bununla beraber elimdeki ağrı da azalmaya başladı. ek olarak yüzük parmağımın sağında günün farklı zamanlarında az da olsa hissetme var. elimi açıp kapatmak neredeyse sol eldeki kadar rahat oldu elektriklenmenin kaybolmasıyla. parmakların birbirine doğru hareketinde hala sorun var. 3 ekim 2023: alçı çıktı dikişler alındı. fizik tedaviden ayın 16sına randevu aldım. sağ elimde hafif bi kas erimesi var. handmaster el egzersiz topu alacağım fizik tedavi başlayana kadar. hissetme ve hareket kabiliyeti durumu yukarda bahsettiğim gibi hala. 7 ekim 2023: bu mesajı gece 2 gibi yazıyorum. şu anda serçe parmağımda gece yatarken hissettiğim hafif iğnelenmeler var. bunlar rahatsız edici bir seviyede değil kesinlikle. gün içerisindeki tempoda farkına bile varmıyorum özellikle hareket halindeysem bana hiçbir etkisi yok. bunun dışında serçe parmak ve yuzuk parmagin 5. parmaga bakan yuzunde hissizlik var. bu hissizlik el icinde yuzuk parmagi dikine ortadan ikiye bolen cizgiyi avuc ici boyunca uzatirsaniz serce parmaga dogru olan bolgede elin dış kısmı da dahil olmak üzere etkileniyor. Elimi yumruk yapıp tamamen açmada bir sıkıntı yok ancak serçe parmakta hafif de olsa bir pençeleşme var. parmakları yaklaştırma ve uzaklaştırmada sorunlar var. serçe parmak tamamen ayrı kendi isteğimle diğer parmaklara yaklaştıramıyorum. 11 ekim 2023: dirsegime temas oldugu zaman elimde olusan elektriklenme yavas yavas kaybolmaya basladi, artik ameliyat oldugum bolge o kadar da hassas degil. 31 aralık 2023: fizik tedaviye gidiyorum 2 haftadır, gözle görülür bi gelişme hala yok. fizik tedavide verdikleri elektrikten midir, yoksa egzersizlerden mi bilmiyorum ama son zamanlarda dirseğim biraz daha hassas olmaya başladı. 11 şubat 2024: sağ elimde ara sıra elektriklenmeler devam ediyor. alkış hareketi yaparken bileğime kadar bi elektriklenme var. kolumu bir başkası tuttuğunda ya da sıktığında komple sinir yolunda bi elektriklenme oluyor. hareket ettirme yeteneğimde hiçbir ilerleme yok. elimde sadece bu duruma karşı bi alışmışlık seziyorum, galiba kas erimesinden dolayı. sağ elimle eskisi gibi rahat değilim, tek elimde tepsi taşırken zorlanıyorum boş olsa bile. zorlanmıyorum da işte ağrı oluyor diyelim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrofuzzy -- 11 Şubat 2024; 23:28:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >  | 

| _____________________________ | 

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı