Şimdi Ara

Ülkenin ''Kalkındığını'' Kanıtlar Mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
2.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 yıllarından bu yana Dünya'daki devletlerin %90'ında rakamsal bir gelişme olmuştur. Fakat kalkınma demek bir ülkeye giren paranın artması değildir. Köprüyü asfaltı onu bunu şunu boşverin. Kuzey Kore onların kitabını yazıyor. Çok mu kalkınmış bir ülke? Hayır. Finlandiya gibi ülkelerin ekonomisi bize kıyasla kötü fakat halktan çıt çıkmıyor, huzurlu ve eğitimli. Eğer ülkenin şu an dört bir yanı huzurla dolmuş olsaydı ve devlet ''Ben ülkenin kasalarını doldurup köprü, asfalt yapıp ve devlet olarak bunları zaten yapmam gerektiği halde bunları halka üstün bir iktidar olarak lanse edeceğim'' hedefiyle vergileri köklemiş değil de ''Her şeyin bir sırası var. Ben önce halkımı sıkıntısız yaşatmalıyım.'' şeklinde düşünseydi eğer evet, ülke kalkındı diyebilirdik.

Binlerce kilometredeki bizi takmayan insanlar için yırtınmak yerine sınır ve sınırımızın etrafındaki devletlerle aramızı iyi tutsaydık şu an zora düştüğümüzde (bkz: Kilis olayı) anında destek olup köstek olmayacak dostlarımız olabilirdi. Halk o ülkelere gönül rahatlığıyla seyahat edip dönebilirdi. Aynı zamanda o ülkelerden bize turistler gelirdi böylece ülkede döviz kat be kat daha yüksek olabilirdi. (Sırf bu yanlış politika yüzünden oluşan yüzlerce kötü sonuç yazılabilir. Bu sadece bir tane örnek)

Tübitak imam eriği papaz eriği işlerini bırakıp destek olunmamasına rağmen çok güzel projeler üreten o kötülediğiniz yeni nesli (80' nesli sanki ürete ürete öldü de şimdi gençlere laf sallıyorlar) destekleyip sırtını sıvazlasaydı (Hala üreten bir sürü gençler var ama biz imam eriğini papaz eriğine çevirelim daha önemli) bilim daha ötede olabilirdi.

Koskoca enerji bakanımız ''Bilişimden yararlanacaksın, meyvelerini yiyeceksin sonra kaçacaksın. Çok uğraşırsan sıyırırsın.'' demek yerine ''Sanayi çağını kaçırdık, bilişim çağını kaçırmayalım.'' deseydi cahil halkı bilime teşvik etmiş olurdu.

Kendisine karşı çıkan kişiyi devlet büyükleri tekmelemek, ananı da al git demek yerine karşı karşıya gelip derdini dinleyip çözmeye çalışsaydı, halkın sorunlarını dinleyip çözüme ulaştıracak aktif işleyen bir kurum vb. bir şey oluşturulsaydı belki halk ''Zor durumda kalsam bile bana yardım eli uzatacak devletim var.'' diye içi rahat yaşayabilirdi.

Halkın dört bir yandan uyardığı, yapmayın dediği çözüm sürecini devlet büyüklerimiz yapmasaydı belki şu an PKK bitmişti.

En ufak bir olaya OSMANLI DÖNÜYOOOOOOOOOOR diye gaza gelen AKP'lileri gazlamak için Türkiye'nin ihracatında ve ithalat sağlığında önemli rol oynayan devletlere atar gider yapmasaydı devlet büyüklerimiz...

Gövde gösterisi yapmak için (veya kukla olmak için) Rusya uçağını düşürmek yerine Putin ile görüşseydi devlet büyüklerimiz, ayrıca Suriye'ye girip Rusya'ya destek olmayı ve Suriye'yi kurtarıp Kürdistan hedefini bitirmeyi hedefleseydi şu anki durumdan 2 kat - 3 kat daha iyiydik. (Terör konusunda) Efsanevi bir strateji olurdu yani.

Diyanet'e verilen 5 milyar dolarlık bütçe'yi 1 milyar dolara hatta 500 milyon dolara kadar çekip hepsini eğitime yatırsaydık, Fatih denen saçma sapan projeyi iptal edip sadece akıllı tahta sistemine geçseydik ve müfredatı baştan aşağıya değiştirip bilim insanı yetiştirmeye yönelik bir eğitim sistemine çevirseydik (Bakınız Almanya) ülkedeki keko oranında bile azalma olurdu beyler emin olun. Şahsen bana milletine ve vatanına sahip çıkma duygusu ilkokulda öğretildi.

Atatürk'ün Yurtta Barış, Dünyada Barış sözünü benimseseydik yurtta barış olmadan başkalarının ülkelerine burnumu sokamayacağımızı anlardık.

Yemişim hastanede sırasını. O zaten devletin yapması gereken bir şey.

Bir zamanlar bu ülkenin zirvede tutulan bir Atası vardı. Tarafsız televizyon programları vardı. Onun bunun giyimine karışmayan bir devleti, teröriste terörist diyen bir devleti vardı. Türk-Kürt kardeşliği vardı. Irkçı ergenleri yoktu. Evet ülke karışıktı ama halk kenetlenmiş haldeydi. Hiç birisi yok. Kalkınıyoruz kafasıyla ilerliyoruz fakat at gözlüğünü bir gün gözlerinizin önünden çektiklerinde iş işten geçmiş olacak. İşte o zaman sizi ne papaz eriği kurtarır ne imam eriği, ne imam hatiplere dağıttığınız zikirmatikler kurtarır ne başörtüsü.

İnananlar için: Allah sonumuzu hayır eylesin.
    İnanmayanlar için: Tanrı hepimizi korusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuicklyMove -- 21 Mayıs 2016; 19:39:58 >

• Herkesin iphone u var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'ın varlığını kanıtlar mısın? şeklinde cevap alırsan şaşırma.
  • ironiyi beğendim hocam.

Devletin kendi kendine bağırması, çağırması, kızması lazım. Biz halkımıza tutumlu olmayı ÖĞRETEMEDİK! diye. Kendileri itiraf etmesi lazım.

Demeleri lazım kendi kendilerine ''Amerikalı maaşının 10'da biriyle Iphone alıyor hatta bazıları Iphone'dan düşük bir model alıyor ama ben halkımı gösteriş meraklısı eğittiğim için maaşlarının 3-4 katına telefon alıyorlar, suçluyum'' diye. Halka sahip çıkmak budur. Sosyal devlet budur. Ama yok! Iphone alan adam daha fazla kdv ödeyecek ya tutumlu adama kıyasla. Alsınlar abi ne olacak? Ben de o parayla köye asfalt yaparım. Oranın köyünden de oy alırım.
  •  Ülkenin ''Kalkındığını'' Kanıtlar Mısınız?

evet, bakın burası yozgat.
  • intel 6. nesil işlemcileirni çıakrdı ve alabiliyoruz.sonrasında 1 ay açız ama olsun.
  • İlk önce böyle konu açabilmen için yada yorum atabilmen için yaşının en az 35 olması lazım ..sorarım sana kaç hükümet gordun ..muhtemelen 1 ..bir çok hükümet cumhurbaşkanı koalisyon goren biri olarak karşılaştırma yapacak gormuslugum var..artısı eksisi tartışılacak çok şey var ama konu açacak yorum atacak Yaşin yoksa sus..haziran ayında birbirinize koalisyon ne diye soruyordunuz .daha bunu gormuslugunuz yok..babanızın aldığı pc telefon lap top ile gelip buraya yasamadiginiz konular acma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden dunya ekonomi siralamasinda ilk 60a zorla giriyorduk. Oysa su an ilk 10dayiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furandor

İlk önce böyle konu açabilmen için yada yorum atabilmen için yaşının en az 35 olması lazım ..sorarım sana kaç hükümet gordun ..muhtemelen 1 ..bir çok hükümet cumhurbaşkanı koalisyon goren biri olarak karşılaştırma yapacak gormuslugum var..artısı eksisi tartışılacak çok şey var ama konu açacak yorum atacak Yaşin yoksa sus..haziran ayında birbirinize koalisyon ne diye soruyordunuz .daha bunu gormuslugunuz yok..babanızın aldığı pc telefon lap top ile gelip buraya yasamadiginiz konular acma.

araştırarak, okuyarak öğrenilmiyor mu bu bilgiler ? söyledikleriniz pek mantıklı gelmedi. yaş mıdır kriter yani? ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belli belirsiz -- 21 Mayıs 2016; 20:35:32 >

• belli belirsiz kullanıcısına yanıt
    Çok okuyan mı bilir çok gezen mi ?

Şunu soylim ben akp ye oy veren biriyim ama benim eleştirilerim sizinkinden daha ağır olur .akp hükümeti bembeyaz değil .

Ama buradakiler sagdan soldan doğru yanlış duyarak yorum atıyor ..bu çok ilginç .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 21 Mayıs 2016; 20:29:55 >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Donanımhaber her yaş kitlesine açık bir forumdur, ülke ve dünya gündemi bölümü ise doğruyu yanlışı ayırt edebilen her bireyin yorum yapabileceği/konu açabileceği bir bölümdür. Eminim seninle aynı görüşü paylaşsaydım ''Doğru bir yazı tebrikler.'' diyecektin

Blok.
  • furandor kullanıcısına yanıt
    iyi de birader sen niye alakasız alakasız koalisyon falan filan karıştırıyorsun ki ? adam sadece yapılması gereken ama yapılmayan, yapılmaması gereken ama yanlış üstüne yanlış yapılan konulara değinmiş. Sen şimdi ülkenin içine 3 milyon tane mülteci alınmasının ve bunları kontrolsüz bırakmanın neyini savunabilirsin ? ya da çözüm sürecinin ?
  • quote:

hayır yani mesele yaş ise, bütün tarihi (türkiye, osmanlı, islamiyet, türk tarihi ve daha nicesi) çöpe atalım gitsin ozaman. yaşamadığımız zamanları nerden ve nasıl öğreniyoruz? okuyarak, araştırarak.
  • quote:

Şunu soylim ben akp ye oy veren biriyim ama benim eleştirilerim sizinkinden daha ağır olur .akp hükümeti bembeyaz değil .

Ama buradakiler sagdan soldan doğru yanlış duyarak yorum atıyor ..bu çok ilginç .

şimdi daha net oldu işte eleştirinin doğrusunu paylaşırsanız bizlerde faydalanmış oluruz.
  • dostum hükümetleri mükümetleri geçin, anadolu veya ortadoğu coğrafyalarında yaşayan hiçbir millet, hiçbir ülke huzuru bulamaz ya da kalkınamaz.. bu dünyanın yadsınamaz bi gerçeği
  • quote:

Orijinalden alıntı: belli belirsiz

quote:

hayır yani mesele yaş ise, bütün tarihi (türkiye, osmanlı, islamiyet, türk tarihi ve daha nicesi) çöpe atalım gitsin ozaman. yaşamadığımız zamanları nerden ve nasıl öğreniyoruz? okuyarak, araştırarak.

20 yaşındayım, gencim ve diyorum ki, evet kardeşim mesele yaş. bazı şeyleri ayıkmak için yaş lazım. bu akıl yaşta değil baştadır lafının çürüdüğünü kendi gözlerimle çok gördüm ben yok öyle bişey. tamam şuan eski toprak cahil ama, bu seni onlardan daha bilge yapamıyor güzel kardeşim. evet istediğin kadar bil oku öğren, senin onlardan üstünlüğün ancak sen onların yaşına geldiğin zaman ortaya çıkmış olacak.

• akp gelmeden cebimde cigara parasi bile yoktu.

simdi... neyse mal varligimi aciklamayayim.

not.eski cehapeliyim.
  • Clown.031 kullanıcısına yanıt
    Benim savundugumu nereden çıkardın..? benim oy attigim partiye elestirim sizden daha ağır olur..ben kamu çalışanıyım ,siz duyuyorsunuz ben görüyorum.

Emin ol siz 5 yanlış duyarken ben 10 yanlış görüyorum ..ama bilmeden eleştiri yapmak çirkin duruyor ..

• Hocam hatırlatmak isterim ki 1999da 6 sıfırlı paralar vardı. Eski parayla 600 bin demek yeni parayla 60 kuruş oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin altında araba, herkesin elinde iphone var. Eskiden CHP döneminde kıtlık, sefalet, ekmek kuyrukları, kepazelikler dizboyu olurdu. Allah bu ülkeyi tekrar CHP nin eline bırakmasın. Zaten halk da bilinçlendi artık

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.