Şimdi Ara

ÜLKENİN İYİCE HİNDİSTAN-PAKİSTANA DÖNMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
28 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef artan ekonomik krizden dolayı ülkenin döndüğü ve içten içe fark edilen durum. Nedenlerine gelirsek:

-İçine ne katıldığı belirsiz, yağ içinde yüzen bol soslu zurna dürümler, sağda solda sürekli sokak lezzetleri adı altında satılan garip ürünler (külahta çiğ köfte, makarna dürüm, noodle üstünde çiğköfte, çiğköfte burger vs.)

-Sağdan soldan sürekli önünüzü kesen, sizden para isteyen, size zorla bir şeyler sattırmaya çalışan birilerinin çıkması.

-Araba fiyatlarından dolayı her yerin motorsiklet hatta tuktuk tarzı araçlarla dolması. Bundan dolayı sağdan soldan sürekli korna sesleri gelmesi. Düşünün 6 ilde motorsiklet sayısı araba sayısını geçmiş ve bu daha da artacak.

-Yüksek sesle, kimseyi düşünmeden yapılan havaya silahla sıkmalı düğünler, ses bombasından halka açık alanlarda bangır bangır müzik dinlenmesi.

-Sıvasız, genelde boyanmaya bile tenezzül edilmemiş gri gri binalar.

-Global uygulamaların kapatılıp Rusya gibi içe dönük uygulamalar kullanılmaya başlanması.

-Teknoloji firmalarının sırf satabilsin diye belirli yerlere özel üretilen alt model telefonlar.

-Sırf ucuz işgücü olsun diye firmaların gelip buraya fabrika açması.

-Gizliden gelen adı konulmamış kast sisteminin olması. Gelir farkının çok uç noktalara gelip orta direk kavramının kalmaması.

-Son olarak Hondanın Türkiyeye motorsiklet fabrikası açma haberini okuduktan sonra emin oldum ki bu ülke iyice Hindifikasyon-Pakistanlaştırma projesinin kurbanı oldu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Trafikteki motorlara ve kuryelere devlet görmedim duymadım bilmiyorumu oynuyor bakalım nerde patlak verecek. Evimin balkonunda oturamıyorum adam başka ilçede geziyor sesi 5 mahalle öteden ortalığı yıkıyor. Arabamla trafiğe çıktığımda hangi motorcu önüme fırlayacak, hangisi sağımdan geçmeye çalışacak diye tedirgin olmaktan soğudum resmen.

• Yerli uygulamalar şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • quote:

külahta çiğ köfte, makarna dürüm, noodle üstünde çiğköfte, çiğköfte burger

ilk defa burda okuyup gördüm bunları. Google'da arattım hepsi gerçekmiş. kahkaha attım hakikaten Hindistan olmuşuz valla güzel yazmışsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orta direk, aşırı düşük maaş alanlara deniyor. Bu insanlar devlet için çok önemli olduğundan orta direk denmiş bu kesime. Seçim sonucunu bu kesim beliriyor hep.

Bazı ekonomistler de bu kavramın anlamını bozmuştur. Bir nevi galat-ı meşhur olmuştur.

Eski samimiyet kalmadı artık, insanlık git gide ölür hale geldi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Daha Fazla Göster
  • kalite kalmadı para kalmadı

Orijinalden alıntı: Guest-430D04FC4

quote:

külahta çiğ köfte, makarna dürüm, noodle üstünde çiğköfte, çiğköfte burger

ilk defa burda okuyup gördüm bunları. Google'da arattım hepsi gerçekmiş. kahkaha attım hakikaten Hindistan olmuşuz valla güzel yazmışsın
    Sokakta yürüyordum sonra ismini vermek istemediğim çiğköftecide bu menü içeriklerini görünce kahkaha atmıştım ben de. Keşke yalan olsaydı

• Ice Platypus kullanıcısına yanıt
    külahta çiğ köfte nedir yaa. herkes bi şaklabanlık peşinde. biri tabağa yemeği koyarken tek bacağını havaya kaldırıp kepçeyi bacak altından geçirerek koyuyo. diğeri diğeri tabağa pilav koyup üzerine 10 farklı sulu yemek döküp bunu da matah bişeymiş gibi sosyal medyada sergiliyo.

bütün bunlar olurken gıda kalitesi de tepe taklak düşüşte. mesela Kadıköy'de barların olduğu zengin sokaklarında hiç tavuklu pilavcı yoktu. hep burgerci, dönerci vs vardı. şimdi oralarda full tavuklu pilavcı açıldı. herif Kadıköy'e içmeye geliyo sonra hemen yanındaki restorana girip pilav üstü tavuk yiyo.

yakında tavuklu pilavcılar da kapanır felafelci, çiğ köfteci falan açılır onların yerine. Kadıköy burası lafta ciks yer.

• "Avrupai yaşamanın gavurluk sanılması" ile alakası yok. Özünde bir Ortadoğu , Mezopotamya insanısın, Türk olaraksa konar göçersin; genetik olarak düzene ve nizama uymamak kanında var. Bu yüzden bu ülke Mustafa Kemal'den beridir askeri yönetimle yönetildi, düzen , disiplin bozulmaya başladığında ordu yönetime el koydu. Her ne kadar beğenmesek karşı olsak da dürüst olayım ülkenin en Avrupai, en verimli zamanları TSK gölgesinin üzerinde olduğu zamanlardı.
    İnsanı düzeni bozmaktan ya din alıkoyar ya da devlet. Dinin hükmü zaten yok idi, devletin kanunları da işlemeyince ülke bu hallere geldi.

İlk yazdığıma örnek; Zamanında Avrupa artık yerleşik bir düzene , düzenli tarım ve hayvancılığa geçince -yanılmıyorsam Kavalalı Mehmet Ali Paşa olacak- Toroslarda ki bizim Yörüklere "gelin şuradan istediğiniz toprağı verelim yerleşin, ekin biçin, yetiştirin" diyor ama kabul etmiyorlar. Bu görüşmeler çok uzun süre devam ediyor ve sonunda Firka-i Esasiye ile ordu müdehalesine kadar gidiyor. Çukurova'ya "fellah" yani Arap çiftçilerin getirilmiş olması da bu nedenle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 5 Ağustos 2025; 7:48:46 >

antrenör | fitness coach* | 92'den beridir aktif sporcu * | 87'den beridir atari / konsol oyuncusu | sinemasever | metalci | kahve tutkunu *| hayvansever * | apolitik * | agnostik * | hippi *|

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Yaani Yerli Arama Motorunuz

• Belki ülke oralara dönüyordur ama ucuz iş gücü filan yok ortada. Şöyle bilmiş gibi madde sıralayıp kendinize güldürmeyin. İşçi masrafları baskılanan dövizden dolayı doğu avrupa seviyesinde hatta bazılarının üstünde.

göçmen demek düzene nizama uymamak demek değildir. düzen nizamı ne olarak belirlediğin önemli. senin için düzen ve nizam başında bir kural koyucu olabilir ama göçmenlerin kendi düzeni ve nizami vardır. başlarında başka bir güce ihtiyacı yoktur.

zaten ülkede de nomad kültürü kalmamıştır. türkün elinden "nomad" kültürünü alırsan böyle arada kalmışlık oluşur.

senin ataların çinden avrupaya kadar at sırtın istediği yere gidebilmiş. yeni gençler sehir değiştiremiyor.

osmanlı da tarıım ve hayvancılık yapıp avrupa gibi ekonomik kalkınma sağlanacak ekonomik şartlar olsa zaten insanlar kendiliğinden yapardı. göçebeden iyi hayvancılık yapabilen olur mu ? sadece kendilerine kadar yapıyorlar cunku öyle bir ticaret ağı ve ekonomi yok osmanlıda. cumhuriyetin ilk 50 yılı boşuna sağa sola köylere yol yapmakla geçmedi. avrupa bunu bizden 200 yıl önce çözmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 5 Ağustos 2025; 14:37:50 >

• Trafikteki motorlara ve kuryelere devlet görmedim duymadım bilmiyorumu oynuyor bakalım nerde patlak verecek. Evimin balkonunda oturamıyorum adam başka ilçede geziyor sesi 5 mahalle öteden ortalığı yıkıyor. Arabamla trafiğe çıktığımda hangi motorcu önüme fırlayacak, hangisi sağımdan geçmeye çalışacak diye tedirgin olmaktan soğudum resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 5 Ağustos 2025; 17:25:22 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.