< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
ilk defa burda okuyup gördüm bunları. Google'da arattım hepsi gerçekmiş. kahkaha attım
hakikaten Hindistan olmuşuz valla güzel yazmışsın |
|
Trafikteki motorlara ve kuryelere devlet görmedim duymadım bilmiyorumu oynuyor bakalım nerde patlak verecek. Evimin balkonunda oturamıyorum adam başka ilçede geziyor sesi 5 mahalle öteden ortalığı yıkıyor. Arabamla trafiğe çıktığımda hangi motorcu önüme fırlayacak, hangisi sağımdan geçmeye çalışacak diye tedirgin olmaktan soğudum resmen. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
yılların projesi |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 5 Ağustos 2025; 7:48:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Yaani Yerli Arama Motorunuz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
X'te bir haber gördüm fiber altyapı çalışması varken arabalar çalışma yapılan yerin üzerinden geçiyor resmen avrupanın hindistanı olduk |
|
göçmen demek düzene nizama uymamak demek değildir. düzen nizamı ne olarak belirlediğin önemli. senin için düzen ve nizam başında bir kural koyucu olabilir ama göçmenlerin kendi düzeni ve nizami vardır. başlarında başka bir güce ihtiyacı yoktur. zaten ülkede de nomad kültürü kalmamıştır. türkün elinden "nomad" kültürünü alırsan böyle arada kalmışlık oluşur. senin ataların çinden avrupaya kadar at sırtın istediği yere gidebilmiş. yeni gençler sehir değiştiremiyor. osmanlı da tarıım ve hayvancılık yapıp avrupa gibi ekonomik kalkınma sağlanacak ekonomik şartlar olsa zaten insanlar kendiliğinden yapardı. göçebeden iyi hayvancılık yapabilen olur mu ? sadece kendilerine kadar yapıyorlar cunku öyle bir ticaret ağı ve ekonomi yok osmanlıda. cumhuriyetin ilk 50 yılı boşuna sağa sola köylere yol yapmakla geçmedi. avrupa bunu bizden 200 yıl önce çözmüş < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 5 Ağustos 2025; 14:37:50 > |
Trafikteki motorlara ve kuryelere devlet görmedim duymadım bilmiyorumu oynuyor bakalım nerde patlak verecek. Evimin balkonunda oturamıyorum adam başka ilçede geziyor sesi 5 mahalle öteden ortalığı yıkıyor. Arabamla trafiğe çıktığımda hangi motorcu önüme fırlayacak, hangisi sağımdan geçmeye çalışacak diye tedirgin olmaktan soğudum resmen. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 5 Ağustos 2025; 17:25:22 > |
|