Şimdi Ara

Ülkenin Durumu Gerçekten Çok Mu Kötü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hepimizin yakındığı bir konudan bahsetmek istiyorum. Biliyorum herkes bıktı, herkes şikayetçi ve çok yorulduk. Ben yeni mezun bir bilgisayar mühendisiydim. İkamet ettiğim şehirde tecrübe edinmek adına işe girdim. 1,5 ay oldu henüz ama güzel ilerlediğimi düşünüyorum. Eminim benden çok daha iyileri var ama bu süreçte öğrenebileceklerimi güzel öğrendim ve kavradım. Doğal olarak da bir şeylerin farkına artık daha kolay varabiliyorum. Küçük şehir dediğime bakmayın aslında büyükşehir (Samsun) fakat yazılım geliştirme olarak biraz geride kalmış bir şehir burası.
    İşe girerken tecrübesiz olduğum için ve ailemle yaşadığım için bazı durumları göz ardı edebildim. 1000 liraya çalışmak, bazı günler çoğunlukla metin yazarlığı yapmak, kirayı ödemeyemediği için çıkan tartışmaların içinde kalmak gibi. Ama çalışmaya devam ederken ülkenin ekonomik durumundan dolayı işlerimiz kötüye gitmiş. 1000 lira maaşımın yarısını alabildim ve sigortam daha başlamamış. Bunu yeni öğrendim. Kendisi ilk gün başlatacağını ve asla bir yerde sigortasız çalışmamam gerektiğini söylemişti. (e-devlete 1 ay sonra yansıdığı için geç öğrendim)
    Şimdi şirket dinlenme dönemine geçecek giderleri azaltmak uğruna. Bana sana beni bekle diyemem daha fazlasını hak ediyorsun talep etmek hakkın. Ama şirket bu darboğazdan çıkarsa taleplerini karşılayabilirim dedi. (Asgari ücret+sigorta) Ne yapacağımı bilememiş durumdayım. Çok kurumsal yerlerde bulundum ve staj yaptım. Böyle bir şeyle karşılaşmamıştım ve duymamıştım. Beklemeye değer mi yada ben zaten bir yola girdim öğrenmeye devam ediyorum. Daha iyi bir işveren bulabilir miyim?
    Bu durumda olmamızın sebebi ülkemizin ekonomik durumu mu yoksa işi bilememesi mi?

• Hoşgeldin arkadaşım.

Mesajını tersten okuyunca anca anlayabildim.

Verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Allaha emanet ol.
  • ulkenin %80i fakir

fakir derken 7bin liranın altında geliri var

yarısı zaten açlık sınırlarında

haa saray tayfasını sorarsan ooo ulke mukemmel uçuyor

zaten fırsatı olan yurtdışına kaçıyor

kaçamayan çoğunluk ise surunuyor

acı ama gerçekler böyle
  • Is bilmemesi olur mu hic? 1-2 sene icinde yuzlerce sirket daralmaya gecti, bazilari el degistirdi, bazilari iflas etti, tesadufen mi oldu bunlar?

Kotu dedigimiz goreceli bir sey. Dunya uzerindeki bir suru ulkeden daha iyi konumdayiz, ama bazi gelismis ulkelerle aramizda olan fark iyice acildi ve acilmaya devam ediyor. Onlar gelisirken biz geriliyoruz.

Bir teknoloji sirketine gerekecek her sey cok pahali oldu, ama bunla da kalmaz gibi asgari maasli, sigortali iscinin 4000 lira masrafi var. Batmak cok kolay, birikmis yoksa 2-3 aksilik oldugu gibi biter her sey.

Samsun'da kalmak zorunda misin? Teknoloji alaninda daha gelismis bir sehre gecersen hem maas, hem de kariyerinin gelisimi acisindan rahatlarsin.
  • Bilgisayar mühendisliğinin durumunu bilmiyorum genel olarak ücretler bu şekilde mi oluyor ?
    En genç maden mühendisimiz sanırım şu an 4100 lira civarı ücret alıyor. Geçen kış başlamıştı bizimle çalışmaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumuz çok kötü değil. Sadece bazı geri kafalı chp liler akp yi sevmediği için abartıyor. Ha iyi veya ortalama da değil. Mesela millet avrupa da 1500 euro alıyor biz 300 euro çok fakiriz yaw diyor. Ama ordaki fiyatlar türkiye piyasası ile aynı değil. Mesela bi paket tereyağı 7 euro. Yaklaşık 200 gr. Burda bi kilo tereyağı 50tl. 50/5=10tl. Kabaca bi fiyat yaparsak sanki bizim maaşımız 800 900 euro arası olur. Bi zahmet de olsun avrupa gelişmiş biz 2. sınıf ülke ve daha kötüleşti son yıllarda.

Kısacası Ekonomi leş yaw diye ağlayanları aldırma. Ama kötü. Yazılım konusunda inan en ufak fikrim yok o yüzden ona yorum yapamayacağım.
  • ulkeyi sen kurtaramiyacagina gore kendi ekonomini kurtarmaya odaklan zaten ulkenin sahiplerinin durumu iyi cok ne saraylarda yasiyolar bi bilsen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hayat Bana Göre Değil
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • avrupa bızı kıskanıyor uctu turkıye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.