Şimdi Ara

Ülkemizde Felsefe (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
3.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s£stavina

Ne ekonomik sıkıntılarda , ne dogmalarda nede kültürel bakış açısında aramamak lazım sebebi. Tamamen bireylerin düşünce cesaretinde bitiyor iş. Sokrates felsefe yüzünden öldürülmedi mi ? Platon defalarca mahkemelere çıkarılmadı mı ? O halde bu baskılar karşısında onlarda felsefe yapmasaydı ..Sonuç bende idealleri uğruna yaşayacak kadar cesur insanlarımızın olmayışından kaynaklanıyor.

bence baskının olusum ve gelıs acısına baglı. bir direnc olarak felsefe ortaya o etkenlerde cıktı. yani fakilik engeldir ancak bazı filozofların fakir olmaları gerekir özellışklerşnş acıga cıkarmak icim gibi bir şey.
  • Çok alakasız şeylerden bahsediyorsunuz. Nereden yahudilere, pagan roma tanrılarına, cep telefonlarına, fransızlara,isaya, italyaya vardınız gerçekten anlamadım. Bunların konuyla bağlantısınıda anlamadım. Hata yazınızın büyük kısmından pek bir şey anlamadım.

Ama bir tek ilk cümleyi anladım. Ve size laf anlatmak mümkün değil bunuda anladım. Ben Tanrımızın öldüğüne veya başka bir şeye dair bir şey söylemiyorum. Ben sadece bizde Nietzsche gibi adam olmaz çünkü kimsenin Tanrı öldü gibi bir laf edebilecek cesareti olmadığını söyledim. Lafın içeriğine değil. Sadece Tanrı ve öldü kelimelerine bakmanızı rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arukard

Çok alakasız şeylerden bahsediyorsunuz. Nereden yahudilere, pagan roma tanrılarına, cep telefonlarına, fransızlara,isaya, italyaya vardınız gerçekten anlamadım. Bunların konuyla bağlantısınıda anlamadım. Hata yazınızın büyük kısmından pek bir şey anlamadım.

Ama bir tek ilk cümleyi anladım. Ve size laf anlatmak mümkün değil bunuda anladım. Ben Tanrımızın öldüğüne veya başka bir şeye dair bir şey söylemiyorum. Ben sadece bizde Nietzsche gibi adam olmaz çünkü kimsenin Tanrı öldü gibi bir laf edebilecek cesareti olmadığını söyledim. Lafın içeriğine değil. Sadece Tanrı ve öldü kelimelerine bakmanızı rica ediyorum.

Sn Arukard:

Bizde Tanrı ölmedi;

Allah geldi ve Tanrıyı kovdu konuyla ilgili olabilece en doğru cümle bu. 30 tane örnekle açıkladım anlamıyorsunuz. Sizin, tanrının ölmesiyle işiniz ne, felsefe boş konuşma sanatı değil. Bizim tanrı ile ilgili problemimiz yok stand up diye br şey icat edilmiş.

21.yda da 17.yyda da 7.yy da da insanların nasıl yaşayacağı Tanrının değil bizim problemimiz. 21.yy da İslamı nasıl yaşayacağınız Allah'ı ilgilendirmiyor O, kuralı koymuş ister uyarsın ister uymazsın. Mesajları düzgün okuyunuz. Hem Tanrı öldünün ne anlama geldiğini bile bilmiyorsunuz adam muhafazakar ateist ne dediğini anlamadan Tanrı Öldü demenin manası ne? bir cümleyi söyleyecek adam yok demek ne demek, söylemediğini nerden çıkartıyorsunuz kimden bekliyorsunuz bunu RTE'den mi?

Ben size anlatıyoruz siz tutturmuşsunuz Tanrı öldü Tanrı öldü ... Ya başka yerinizle anlıyorsunuz ya da anlama özürlüsünüz. Ne alakası var Tanrı öldü diyecek adam yok diye mi felsefe yapılmıyor. Saçmalamayınız bilemeden konuşmayın. 2 satır mantıklı cümle kurun görelim. Felsefe bilmeden konuşmak değildir. Ben en basit şekilde anlattım bunu siz anlamadınız iyi ki felsefe ile uğraşmıyorsunuz. Farklı işler yapınız, işinize bakınız.

• Önceki mesajımda savunduğum şeyi Teoman Duralı hoca çok daha net bir şekilde ifade etmiş:

" Filozofluk bir dehâ işidir, demiştim. Dehâyı nasıl tarif edeceğimi sorarsanız, bu, her şeyden önce zengin bir hayâlgücüdür. Bu hayâlgücünü sonradan edinemezsiniz. İçinden çıktığınız ortam sizi teşvik eder. Hep aynı örneği veriyorum: Einstein 1890lı yılların Orta Avrupasında, Almanyasında değil de, Kongoda yahut Sibiryanın ücrâ köşesinde yetişseydi ne olurdu? İhtimâl, köyün delisi olacaktı. Einstein’ın dehâsının tohum gibi açılıp serpilebilmesi için bereketli toprağa düşmesi lazım. Bu durum, bütün olağanüstü insanlar için söz konusudur. Christoph Colomb, İtalyada olağanüstü hayâlgücünün gerçekliğe dönüştürecek siyasî ile iktisadî şartları bulamadığından, bunu gerçekleştirebileceği başka bir ülkeye gitmek zorunda kalmıştır.

Türkiyedeki felsefe çalışmalarının durumu da buna benzr. Bugün Türkiyede felsefe geleneği diye bir şey yok. Bununla birlikte, çok basit ve keçiboynuzu türünden felsefe öğretimi var. Felsefemiz olmadığından, hocalar nerede yetişmişlerse, hangi kültür dünyasından geliyorlarsa onu öğretiyorlar. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde İngiliz-Amerikan çizgisi; Istanbul Felsefede üniversite ıslahatı sırasında gelmiş Alman filozoflarının etkisiyle hâlâ Alman geleneğinin metafiziği hâkimdir. Galatasaray Üniversitesinde Fransız felsefesi yürürlüktedir. "

• quote:

Orijinalden alıntı: feylesof
    Türkiyedeki felsefe çalışmalarının durumu da buna benzr. Bugün Türkiyede felsefe geleneği diye bir şey yok. Bununla birlikte, çok basit ve keçiboynuzu türünden felsefe öğretimi var. Felsefemiz olmadığından, hocalar nerede yetişmişlerse, hangi kültür dünyasından geliyorlarsa onu öğretiyorlar. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde İngiliz-Amerikan çizgisi; Istanbul Felsefede üniversite ıslahatı sırasında gelmiş Alman filozoflarının etkisiyle hâlâ Alman geleneğinin metafiziği hâkimdir. Galatasaray Üniversitesinde Fransız felsefesi yürürlüktedir. "

Friedrich Daniel Ernst Schleiermacher

Giambattista Vico

D. G. Herder

Gottfried Wilhelm Leibniz

George Berkeley

Martin Heidegger

Bunları okumak sağlık sorunları oluşturabilir;)

• Ya tamam Tanrı ölmedi haklısın.

Ben artık ne diyeyim. Benim Tanrıyla falan işim yok diyorum anlatamıyorum. Tanrı öldü cümlesini sembolik olarak kullandım sadece. Başka birinin başka bir cümlesinide kullanabilirdim. Ama en çarpıcısı bu olduğu için bunu kullandım. Söylediğimde ille bir felsefi içerik arıyorsunuz anlatamıyorum ne yapayım. Sabırda bir yere kadar artık sizle tartışmak gereksiz.
  • quote:

Ya tamam Tanrı ölmedi haklısın.

Ben artık ne diyeyim. Benim Tanrıyla falan işim yok diyorum anlatamıyorum. Tanrı öldü cümlesini sembolik olarak kullandım sadece. Başka birinin başka bir cümlesinide kullanabilirdim. Ama en çarpıcısı bu olduğu için bunu kullandım. Söylediğimde ille bir felsefi içerik arıyorsunuz anlatamıyorum ne yapayım. Sabırda bir yere kadar artık sizle tartışmak gereksiz.

Sembol değil metafor, ne olduğunu bilmeden kullanmayın! ''16 yaş Ateistim desem verir mi'' kaygısı taşımayınız. Nietzsche kim siz kim? Cehaletinizin kesafeti gerçekten boyunuzu aşmış, üstünüze vazife olmayan şeyler hakkında konuşmayın, bilmeden hiç konuşmayın, konuşmak isterseniz önce bir susun. Hiçkimse Her aklına geleni istediği gibi konuşamaz konuşursa da kimsenin kimseye saygısı kalmaz. Bu destursuz tavır size farklı bir hava vermez, etrafta kadın yok boşuna yarmayın kendinizi!

Cahil olduğum konularda yazmam, fikir de bildirmem oturur okurum olursa da soru sorarım internet çöplüğünde bilgi kirliliğine susarak bir katkıda bulununuz, bırakınız 21.yy Alman Geleneği Sn.Arukard'ın düşüncesinden, eleştirilerinden mahrum kalsın.

• Her konuda tartışabilecek, tartışmaya meğilli bir toplumuz

Fikirlere saygı yok nedense...
  • Ülkemizdeki İnsanlar, dini doğmatik bilgileri doğru kabul edip her kavram ve konuyu çözümlenmiş kabul etmekteler, bu nedenle Felsefeye yani akıl mantık düşünme yetisine ihtiyaç duymuyorlar.
  • Doğru bilgi kimdir ki, bu forumda birileri bilgisiz olarak nitelendirilsin? Doğru bilginin, birtakım filozoflar veya Tanrı' dan temin edilmesi gerekildiği dogması ile felsefe yapanları veya böyle yapılması gerekildiğini savunanları kutluyoruz. Kocaman Nietzsche varken, burada gelenekleri bozmak kimin haddine ki

Son peygambere inanıp geleceğe peygambersiz bakanların, filozof versiyonu olsa gerek bu.

Eflatun okumakla, Picasso' yu görmekle, Tanrı' yı işitmekle cehaletten ayrılacağınız doğrusunu Eflatun okuyarak, Picasso' yu görerek, Tanrı' yı işiterek mi buldunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kotucenk

quote:

Ya tamam Tanrı ölmedi haklısın.

Sembol değil metafor, ne olduğunu bilmeden kullanmayın! ''16 yaş Ateistim desem verir mi'' kaygısı taşımayınız. Nietzsche kim siz kim? Cehaletinizin kesafeti gerçekten boyunuzu aşmış, üstünüze vazife olmayan şeyler hakkında konuşmayın, bilmeden hiç konuşmayın, konuşmak isterseniz önce bir susun. Hiçkimse Her aklına geleni istediği gibi konuşamaz konuşursa da kimsenin kimseye saygısı kalmaz. Bu destursuz tavır size farklı bir hava vermez, etrafta kadın yok boşuna yarmayın kendinizi!

Cahil olduğum konularda yazmam, fikir de bildirmem oturur okurum olursa da soru sorarım internet çöplüğünde bilgi kirliliğine susarak bir katkıda bulununuz, bırakınız 21.yy Alman Geleneği Sn.Arukard'ın düşüncesinden, eleştirilerinden mahrum kalsın.

Nietzsche'yle kendimi nerde kıyasladığımı merak ettim doğrusu. Anlatamıyorum Anlatamıyorum ve gerçekten ağlıycam artık. Ne Nietzsche hakkında bir yorum yaptım ne onun sözü hakkında. anlatmak istediğim insanların inançlarının fikirlerini zedelediğinden dolayı Tanrı öldü gibi bir cümle söyleyemiyeceklerdi. Tanrı öldü olmasın başka bir şey olsun.

Anlatmak istediğim bizim Kur'an'ın Allah'tan geldiğine inanmam için aklımı yitirmiş olmam diyen Aziz Nesini yakmaya çalışan bir toplum olduğumuzdur. Biz daha bu lafı kaldıramazken Tanrı öldü lafını nasıl kaldıralım demeye çalıştım. Bırakın şimdi Nietzschenin o lafla ne kastetmek istediğini. Şu an ne kastetmek istediği konumuz değil. Konumuz olan insanlarda tramvaya neden olacak kadar MARJİNAL bir söz olması bunun. Ne kastettiği önemli değil. Ne kastettiğini herkes anlayamaz zaten. Anlasada farketmez. Önemli olan CÜMLE. Benim şu anda bahsettiğim durumda önemli olan SADECE CÜMLE. Kesinlikle ama kesinlikle ama kesinlikle içeriği değil.

Ne Alman felsefesini, ne Nietzsche'yi yorumlamıyorum.

@metete

Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama sayfalardır anlatmaya çalışıyorum fakat sayın kötücenk tamamıyla farklı şeyler anlıyor. Hemde tamamıyla. O kadar çok anlatmaya çalıştım ki artık sabrım taştı diyebilirim. Üstelik hala anlatmaya çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonOfPatriot

Doğru bilgi kimdir ki, bu forumda birileri bilgisiz olarak nitelendirilsin? Doğru bilginin, birtakım filozoflar veya Tanrı' dan temin edilmesi gerekildiği dogması ile felsefe yapanları veya böyle yapılması gerekildiğini savunanları kutluyoruz. Kocaman Nietzsche varken, burada gelenekleri bozmak kimin haddine ki

Son peygambere inanıp geleceğe peygambersiz bakanların, filozof versiyonu olsa gerek bu.

Eflatun okumakla, Picasso' yu görmekle, Tanrı' yı işitmekle cehaletten ayrılacağınız doğrusunu Eflatun okuyarak, Picasso' yu görerek, Tanrı' yı işiterek mi buldunuz?

@ Arukard ;

Ben zaten bu tartışma da sana hak veriyorum. Yanlış anlama sadece esnek olunabilir, herkes aynı düşüncek değil ya

• quote:

Orijinalden alıntı: BM Mançoloji

Ülkemizdeki İnsanlar, dini doğmatik bilgileri doğru kabul edip her kavram ve konuyu çözümlenmiş kabul etmekteler, bu nedenle Felsefeye yani akıl mantık düşünme yetisine ihtiyaç duymuyorlar.

Sn BM siz Roma'dan yada İspanya'dan mı yazıyorsunuz? Din-Dogma falan demişsiniz...

Kilise-Papa-Engizisyon-Kardinal-Enterdi-aforoz-Papaz-4 Kutsal kitaptan hangisi vardı bizde, Hristiyanlık kurumunu incelediniz mi? Her mesajda başa dönmem zor, biraz okuyun lütfen biraz okuyun, birazcık anlayın da...

Durup durup Türkiye'de Felsefe konusunda her şeyin suçlusu DİNDİR demekte bir dogma oldu haberiniz olsun, bunu araştırıp okuyup delillendiren birini görmedim henüz, sizinde yoktur, dogmalarınızdan sıyrılın da görelim...

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

اَللهُ لآ اِلَهَ اِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَاْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَوَاتِ وَمَا فِي اْلاَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ اِلاَّ بِاِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ اَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ اِلاَّ بِمَا شَآءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضَ وَلاَ يَؤُدُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ
    الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

Ayet'el Kürsi'nin Okunuşu:

Bismillahirrahmanirrahim.

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ tehuzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yesfeu indehû illâ biiznihi. yalemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne biseyin min ilmihî illâ bimâ sâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hifzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'el Kürsi'nin Anlamı:

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adı ile.

Allah, kendinden başka hiçbir ilâh yokdur. (O), Hayy ve Kayyûmdur. Onu ne bir uyuklama, ne de bir uyku tutabilir. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Onundur. Onun izni olmadan, nezdinde kim şefâ’at edebilir? O (yaratdıklarının) önlerindeki ve arkalarındaki gizli ve âşikâr her şeyi bilir. Onun ilminden, yalnız kendisinin dilediğinden başka hiçbir şey kavrayamazlar. (Mahlûkatı). Onun kürsüsü gökler ve yeri kaplamışdır. Bunların (yerin ve göğün) koruyuculuğu Ona ağır da gelmez. O, çok yüce, çok büyükdür.

Ne felsefe ne de konu hakkında hiç bir fikriniz yok ama boşa konuşmayı seviyorsunuz. Ben sıradan bir kul olarak anlatmaya çalıştım ama sabrım buraya kadar. Din denen sistemin her şeye engel olduğunu düşünmeye devam ediniz. Toplum MArjinal travma yaratabileceğiniz bir alan değildir, Siz peygamber değilsiniz ki travma yaratın???
    Bu ülkede kimler yaşıyor bilmeden konuşuyorsunuz, en büyük dogmanız bu Din-Felsefe karşıtlığı! İslam Felsefesi mi okudunuz?Neredeyse hiç biriniz felsefe hakkında anlamlı bir cümle yazamıyor ama hepiniz her cahilin olduğu gibi bir fikre sahip, işte Türk eğitim sisteminin ürünüsünüz. Bilmesende söyleyecek 2 çift lafın olsun...

• Sadece biz değil sizde Türk eğitim sisteminin ürünüsünüz sanıyorum...
  • Sanırım şu iki eylemden hangisini öncelediğimize bağlı olarak tartışmalar cereyan etmekte:
    Birincisi, yaşama bakış açımızı inşa ederken, hayatı anlamlandırmaya çalışırken girdiğimiz düşünsel/bireysel çaba; ikincisi de geçmişin (hem ait olduğumuz kültürün hem de diğer kültürlerin) düşünsel mirasını sistemli bir şekilde inceleyerek, yeni bir bakış açısı getirme, yeni bir soluk ortaya koyma çabası.

Şahsen ikisinin de ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini ve her ikisinin de önemli olduğunu düşünüyorum.
  • @ kotucenk ;

Madem dini bir engel olarak görmüyorsunuz. Şöyle bir soru sorayım dini açıdan yaklaşalım.

"Doğru bilgi mümkün müdür?"

Düşünecek misin? Yoksa "Ayetler doğru bilgidir." mi diyeceksin.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylesof

Sanırım şu iki eylemden hangisini öncelediğimize bağlı olarak tartışmalar cereyan etmekte:
    Birincisi, yaşama bakış açımızı inşa ederken, hayatı anlamlandırmaya çalışırken girdiğimiz düşünsel/bireysel çaba; ikincisi de geçmişin (hem ait olduğumuz kültürün hem de diğer kültürlerin) düşünsel mirasını sistemli bir şekilde inceleyerek, yeni bir bakış açısı getirme, yeni bir soluk ortaya koyma çabası.

Şahsen ikisinin de ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini ve her ikisinin de önemli olduğunu düşünüyorum.

Sn.Feylesof:

Türkiye hatta Osmanlı son 300 yıldır şoku atlatamadı. Biz değil bir çok ülke aynı durumda. Ne olduğunu anlamadık ıslahat reform, devrim derken neye tutunsak elimizde kaldı. Problem çözmek yerine baktık elde ne var: DİN. İşte suçlu bu, Avrupa'da da din sorundu kesin bizde de sorun bu. Ben, din dogmatik değildir demiyorum ve bir inanç meselsidir de demiyorum. Anlaşılmayan nokta şu ki bizim bir planımız yok hep bahanemiz var, fakiriz, güçsüzüz, din var, halk cahil, o bu şu...

Bahane g.te benzer herkeste bulunur demiş bir şahsiyet gerçekten de öyle. Çözümden çok bahanemiz var, bir şey apmaya gönlümüz yok bahanemiz var. Felsefe okumak zordur, gcelerinizi ve hafif ruh sağlığınızı vermeniz gerekir. Okudukça daha da güçsüz olduğunuzu anlarsınız. Ben işin DİN boyutunda takılıp kalmadım, şükür ki atladım.

Topumuz tüfeğimiz yok diye cahil değiliz bizim zihniyetimiz geri o yüzden geriyiz ama bunda din, kültür, gelenek sorun değil. Ekmeği bölüp yemek, sofraya besmeleyle başlamanın neye zararı var anlamı değilim. Genç arkadaşlar Türkiye^de sorun Toplumsal Değişim üzerinden yürüyor kimsenin galesi evrenin ana maddesini bulmak değil; Batının tekniğine sahip olamadığım için en fazla işin makyaj kısmıyla ilgileniriz. Bizim teknik konusunda yazacak bir şeyimiz yok; J. Ellul olamayız, T. Kuhn da...

Cumhuriyet kurulurken de bugün de aynı çözüm var:

Az yaksın, hızlı kaçsın ama biz Modernitenin kötülüklerini istemiyoruz. Bu gün geldikleri noktaya çok şey yaşayarak geldiler. Varoluşçuuk dediğimiz akım Dünya savaşları sonrası doğdu, bu adamlar birbirlerini yok etti ve varolma savaşı verdiler. Homoseksüeller ya da lezbiyenler kısaca 3.tür Modernliğe karşı çıktı; travesti olup para kazanmak hesapta yoktu. Modernite erkek egemen toplum; kadın evde oturur düşüncesini vermişti gerçi kadın: hem fabrikada hemde evde ezilmişti ama bu zorlamaya karşılık olarak 3. Tür ortaya çıktı Kadın-Erkek değil biz de varız dediler. Nesnel salt doğru hakiki bir şey varsa noktayı koymuş olursunuz, işte buna karşı geldiler, Avrupa çok şey kaybetti g.tü bile verdi, G.t öyle değil böyle olur!

• quote:

Orijinalden alıntı: metete

@ kotucenk ;

Madem dini bir engel olarak görmüyorsunuz. Şöyle bir soru sorayım dini açıdan yaklaşalım.

Saygılar

Ayetleri inkar edemem onlara inanıyorum, ben beni ben yapan şeylerle barışığım. Sorun ben değilim METETE, benim gibi düşünenlerde de sorun yok sorun kendi bildiğinden başka, bilimden başka doğru olmadığını düşünenlerde. Ölçülemeyen şey bilimsel değildir, sevgi gibi, bunu ölçemeyiz ama annenizi seversiniz ne kadar bilimsel olmasa da anneniz olmasada olsada birilerini mutlaka seversiniz!

Doğru bilgi değil göreceli bilgi kabul edilir, bu konular emin olun kısa mesajlarla anlatılamayacak kadar uzun. adam Allah2a inanmıyor, 2 kere 2 nin 4 ettiğine mi inandıracağım. Ben Peygamber değilim sıradan biriyim ve ülkedeki en büyük sorun felsefedir de demiyorum. Felsefe yapamamak sorun değil, kimsenin üzerine farz kılınmamış. Ben daha pratik bir noktadan bakıyorum. Bilgi felsefesiyle ilgileniyorsanız kat etmeniz gereken yl daha kısalacaktır, Türkiyede bu konuda bir çok makale-kitap-dergi bulabilirsiniz. Ben tüm soruları cevaplayan kahin değilim, her şeyi sormayın okuyun!

Bir zamanlar hatta uzunca bir zaman dünyanın düz olduğuna inanıyorduk; yuvarlak olduğunu bulduğumuzdan bu yana 3-4 yüzyıl geçti.

• quote:

quote:

@ kotucenk ;

Saygılar

Ayetleri inkar edemem onlara inanıyorum, ben beni ben yapan şeylerle barışığım. Sorun ben değilim METETE, benim gibi düşünenlerde de sorun yok sorun kendi bildiğinden başka, bilimden başka doğru olmadığını düşünenlerde. Ölçülemeyen şey bilimsel değildir, sevgi gibi, bunu ölçemeyiz ama annenizi seversiniz ne kadar bilimsel olmasa da anneniz olmasada olsada birilerini mutlaka seversiniz!

Doğru bilgi değil göreceli bilgi kabul edilir, bu konular emin olun kısa mesajlarla anlatılamayacak kadar uzun. adam Allah2a inanmıyor, 2 kere 2 nin 4 ettiğine mi inandıracağım. Ben Peygamber değilim sıradan biriyim ve ülkedeki en büyük sorun felsefedir de demiyorum. Felsefe yapamamak sorun değil, kimsenin üzerine farz kılınmamış. Ben daha pratik bir noktadan bakıyorum. Bilgi felsefesiyle ilgileniyorsanız kat etmeniz gereken yl daha kısalacaktır, Türkiyede bu konuda bir çok makale-kitap-dergi bulabilirsiniz. Ben tüm soruları cevaplayan kahin değilim, her şeyi sormayın okuyun!

Bir zamanlar hatta uzunca bir zaman dünyanın düz olduğuna inanıyorduk; yuvarlak olduğunu bulduğumuzdan bu yana 3-4 yüzyıl geçti.

Sence sana soru sormasının sebebi senin engin bilginden faydalanmak mı?

Bütün tartışmayı okudum neden her iletinde 2-3 cümle "Alakasız" cümle sokuşturuyorsun anlayamadım.
    Tamam felsefe okumuşsun,ama burda kimse akademik kariyer peşinde değil.Burası bir forum,ve fikirlerimizi paylaşıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anakhrapat

quote:

quote:

@ kotucenk ;

Saygılar

Sence sana soru sormasının sebebi senin engin bilginden faydalanmak mı?

Bütün tartışmayı okudum neden her iletinde 2-3 cümle "Alakasız" cümle sokuşturuyorsun anlayamadım.
    Tamam felsefe okumuşsun,ama burda kimse akademik kariyer peşinde değil.Burası bir forum,ve fikirlerimizi paylaşıyoruz.

Bir metnin tümünü anlamanız imkansızdır demiştim bu genellemeye siz de dahilsiniz. Konuyu okumuş olmanız beni beğenmemeniz lüksünü sze vermez. Türkiyede felsefe , felsefe eğitimi, felsefe temalı konu hakkında bildiğiniz- kaynak gösterebileceğiniz fikriniz varsa yazın yoksa okumaya devam edin. Bahsi geçen konu Lise 1 Felsefe dersi içeriğinin çok ötesinde, belirtmeme rağmen Felsefe Tarihi hatta tarih yönüne kaydık.

Neden üşenmeyip yazdım dersenz kalıpları kırın diye. tutturulmuş din felsefeye engel diye gidiyor memlekette. Sanki 40 vakit namazdayız Kuran okumaktan gözlerden kan akıyor hepimiz evliya derecesindeyiz Fena fillah olanlar da sayılamayacak kadar cok. Din falan engel değil düpedüz tembeliz işte! Felsefe için kaçınız ne kadar mesai yaptı da Türkiyedeki durumunu değerlendiriyorsunuz? Aptal aptal hikayelerle duvar yazılarıyla dinden çok sizin davranışlarınız eğitime darbe vuruyor. Ya din kabahatli ya halk cahil, haşa huzurda bizde kabahat yok o Halk kimse...

Boşa konuşmayın arkadaşlar biraz emek verin, bu iş google'da aratıp sormakla bitmiyor. Mevzu benim bilgi birikimim de değil, bizim ülkenn felsefe yapması da değil... Felsefeye karşı olan bu tavrınız:

Din engel...
    Önyargılar engel...
    Gelenekler engel...

Kıçı kırık 3 tane taş dikmişiz bozkırın ortasına o zaman müslüman da değildik! Ben mi göremiyorum eserleri? Bulgaristan'a Yunanistan'a ne oldu? Onlar Hristiyan bak ama br numaraları yok? 400 yıla yakın vakit emrimiz altında bulunan Yunanistan değil mi Greklere ev sahipliği yapan? aristoteles-Platon- Herakleitos-Sokrates nerede yaşadı? Neden Modernitede, sanayi Devriminde ismi yok Yunanistanın, adamlar kitap yazdı Unthinking the Greek Polis adında??? Keriz Yunanistan bile uyanamadı işe, siz o bu şu engel diyorsunuz....

Anlamlı mesajlarınızdan ötürü Sn.Feylesof teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuz1i -- 29 Ekim 2009; 4:07:17 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.