Şimdi Ara

Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
16.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

    Anlama sorunumuz var anlaşılan. Anlayacağın şekilde yazmaya çalışıyım. İnsanların çoğu basit düşünür. Kafasını zorlayacak şeyler öğrenmek istemez. Sen gidip de insanların çoğuna mesela küresel ısınmayı anlatıp, ondan sonra sonuçlarını anlatıp da şunları yapacağım dersen hiçbir şey anlamaz. Gider vatan veya Allah diyene oy verir. Sanat, spor, ekonomi, tüketim... Her alanda böyledir. Şimdi siz tutturmuşsunuz mesela Doge'nin projesi yok, niye alıyorsunuz? Yahu popüler de ondan alınıyor. Uzaylı mısınız nesiniz? İnsan yaşadığı dünyadan bu kadar habersiz olabilir mi? Sen şarkı dinlerken şarkıyı söyleyenin öz geçmişine mi bakıyorsun? Ne okumuş, neye yeteneği var onları mı bakıyorsun yoksa tipine, hareketlerine, giyimine mi? "kendi aklın iraden yok mu " senin var mı? Kimseye ihtiyacın olmasa herhalde zamanını forumda harcamazsın. Bu devirde bu kadar cahil olma. Anlaman için örnek veriyorum hala anlamıyorsun. Sana demek istiyorum ki mesela AKP'nin de projesi yok ama millet seçiyor. Onu niye seçiyorlarsa Doge'yi de ondan alıyorlar. Beynindeki bağlantı hücreleri çalışmıyor mu senin?





  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt

    Madem ki parayı o kadar zor kazanıyorsun tabi ki o kadar para yatırılmaz. İnsanların yanlışı zaten burada. Ha eline 2000 TL geçer, dersin ki mesela telefon alacağıma eski telefonumu kullanırım bu parayla da X coini alır şansımı denerim. İkinci yanlışın da illa elinde tutacağın bir şey istiyorsan kağıt cüzdan var.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Kanka anlamayan sensin. Adam sahipsiz projeye gidip bunu geleceği iyi teknolojisi iyi diye alıyor. O da ne demekse zaten. Teknolojisi iyi herkese pelesenk olmuş. Dogecoin dediğin şey şaka amaçlı çıkmış 3 yıldır güncelleme almayan. BTC'nin kodlarının kopyala yapıştır olanından arzı sonsuz. Dalga mı geçiyorsun ? Hala allah kitap akp diyor zuhahahaha Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 5 Nisan 2021; 23:14:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben paramın değeri korumak için Bitcoin alıyorum.

  • Geçmişte para altın ve gümüştü. Daha sonra kağıt paralar bunların yerini aldı. Dijitalleşen dünya ile birlikte cripto paraların kağıt paraların yerini alabileceğini düşünüyorum. Ama bütün coinlerin değil, şu anda binlerce coin var. Bunların bazıları silinip gidecek, ödeme ve dolaşım aracı olarak en çok kendisini geliştirenler kalıcı olacak öngörüsündeyim.

    İllegal işlerde kullanılıyor iddialarını en çok dillendirenler Amerikalı yetkililer. Amerika'dan neredeyse her hafta bir yetkili bu yönde bir açıklama yapıyor basın da hemen bunun üzerine atlıyor. Oysa ki dünyada dönen illegal işlerdeki paranın tamamına yakını dolar ile yapıldı ve yapılıyor. Ama bu doların hakimiyetine katkıda bulunduğu ve Amerika da karşılıksız bastığı ve dünyayı dolarla kontrol ettiği için işlerine geliyor. Kripto paraların doların hakimiyetini zayıflatmasından endişe ettikleri için kasıtlı açıklamalar yaptıkları ve haberler çıkarttırdıkları düşüncesindeyim.

    2018 de sert bir boğa sezonu ardından da sert bir ayı sezonu yaşanmıştı. Bu sefer aynısının olmayacağını düşünüyorum. Çünkü şartlar farklı. Kripto paralar artık çok daha popüler, yatırımcı sayısı kat kat daha fazla, artık kurumsal yatırımcılar da yatırım yapıyorlar, artık ödeme aracı olarak kabul ediyorlar, dünyada para bolluğu var, yatırılan para miktarı çok daha fazla ve yatırım yapmak ta yatırımı takip etmek te çok daha kolay.

    Tabii ki ara ara borsadaki gibi düzeltmeler düşüşler olacaktır, hisse senetleri gibi delist edilen coinler olacaktır ancak 2018 deki gibi sert olacağını düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyrazy -- 6 Nisan 2021; 1:1:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Patlayabilir. İlk baştan beri söylüyorum. Altında ki teknoloji değil bu al sat furyasından bahsediyorum yoksa Bitcoin yoluna devam eder. Balon var ortada ayı gelirse patlar ki gelecekte.

  • ethereum ve bitcooin sistemleri p2p paralar. herhangi iki kişi bitcoin p2p uygulamasını ve madenci uygulamasını açık tutsa diğer insanlar terk etse sistem çalışabilir. para(ödeme aracı) olarak kullanılabilir. yıllar önce bitcoin kodlarını okumuştum. diğer coinler çıkınca bitcoin fiyatı düşer zannediyordum. şu anda bitcoin talebi çok fazla. kullanımı arttı. aylık bazda dahi hiç devaluasyona uğramıyor. şu durumda bitcoin ve ethereum iyi birer paradır. diğer coinler açık kodlu olanları henuz tam okumadım.

  • 5 yıldır işlem yapıyorum bakarsanız her 4 yılda bir bu cahillik geliyor sonra 2 yıl ağlama duvarına dönüyor tenolojiye lafım yok her kurum kendi coinini çıkarmalı ancak şuanki piyasada dolaşanlar lale soğanından farkı yok hepsi sizi tokatlamak için var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiddencat

    Ben paramın değeri korumak için Bitcoin alıyorum.

    Bu kadar spekalütif birşey nasıl paranın değerini koruyabilir? Yarın %90 bile düşebilir 1 günde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

    Kanka anlamayan sensin. Adam sahipsiz projeye gidip bunu geleceği iyi teknolojisi iyi diye alıyor. O da ne demekse zaten. Teknolojisi iyi herkese pelesenk olmuş. Dogecoin dediğin şey şaka amaçlı çıkmış 3 yıldır güncelleme almayan. BTC'nin kodlarının kopyala yapıştır olanından arzı sonsuz. Dalga mı geçiyorsun ? Hala allah kitap akp diyor zuhahahaha  

    Kripto paralar hakkında gram bilgin yok boş boş konuşuyorsun işini bilen adam doge coinden bile çatır çatır para kazanıyor sen ağlamaya devam et.

    Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik 





  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Fayda analizi yapmak tek yöntem olmamalı, spekülasyon güdüsü paranın temelinde bulunan bir kuramdır, bu kripto piyasaları da %99 spekülasyondur ancak bu haksız değerlenmiş olduklarını göstermez çünkü klasik arz talep dengesi ile belirleniyor fiyat. 1 Bitcoine birisi 60000$ vermeye razıysa fiyat 60000$ dir.

    Fiyatının 0 ya da 1 milyon dolar olmasının bir engeli yok aynı üstteki örnek gibi 1 Bitcoine birisi 1 milyon dolar vermeye razı ise olur, güven ve isteğin kalmadığı bir durumda kimsenin Bitcoini değerli bulup almak istemediği zamanlarda fiyatı 0.0001$ bile olabilir.

    Geçmişe dönük eğri ve üçgen çizmek gibi teknik analizler çoğunlukla kendi kendini gerçekleştiren kehanet mantığıyla çalışır çünkü birçok insan aynı mantık ile yürüyüp alım/satım yapar ha birde tabi temel indikatörleri ve geçmişe dönük verileri kullanıp trade yapan bir algoritma ordusu var piyasayı oynatan, çoğu farklı mantıklarla çalışsa da en basidinden EMA/MA kesişmeleri olur, fiyatın Bollinger bantlarının dışına taşması olur gibi durumlarda alım/satım yapan yüksek sayıda bot var yine fiyatın belirlenmesinde ve teknik analizde kullanmada yardımcı olan.





  • Ben bu işlerden anlamıyorum yalan değil,girmeyi de hiç düşünmedim.
    Ama en basit çalıştığım fabrika da bile salgın gibi resmen.
    Maaşını yatıranlar,eşinin altınını satanlar,borç bulup buraya yaptıranlar vs vs neler neler var.
    Herkes de 1 yatırıp 2 gün sonra 3-5 alma derdinde.Bilmiyorum çalışmadan para kazanmak gerçekten bu kadar kolay mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamamen arz talep meselesi, Sen 10 liradan aldığını 15 liradan birine satıyorsun 5 lira kar ettim diyorsun, senden 15 e alan 25 e başkasına sattı 10 lira kar ettim diyor. Bakınca sanki herkes kar ediyormuş gibi duruyor. Oysa ki 25 liradan alan kişinin elinde patladığında o 5 liraya satmak için uğraşacak, 20 lira zarar edecek.

  • mert_özcan kullanıcısına yanıt

    Birileri milyonlarca, belki de milyarlarca insanı çarpacak, buna eminim. Piyasadan nakit paranın bir kısmını geri mi çekerler, nasıl olur bilmiyorum ama sonunun kötü olacağına eminim. Kısa yoldan köşe dönülseydi gezegende aç insan kalmazdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 6 Nisan 2021; 10:9:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- aslinda oluyor sabirli olunca bkz: Dent 19gwei den 1111 gweiye, ethereumun TL artisini da sayarsak 170 kattan fazla yapti. Ha ama kim bekler o kadar orasi ayri.

  • Önce, Türkçe.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

    Birileri milyonlarca, belki de milyarlarca insanı çarpacak, buna eminim. Piyasadan nakit paranın bir kısmını geri mi çekerler, nasıl olur bilmiyorum ama sonunun kötü olacağına eminim. Kısa yoldan köşe dönülseydi gezegende aç insan kalmazdı.

    Balinalar bir anda coin satacak. Arz talep dengesini bozup 1 lira olan coin 10 kuruş etmeyecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dedigini seye ayi sezonu diyorlar hocam suan zaten boga sezonu var , kenarda kaybetsen seni üzmeyecek para ile yapilir bu is en azindan her gece aniden degisen seyler yuzunden gelen enflasyona korumus olma sansi veriyor sana o yandan mantikli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik

    1 hafta önce yatırdığım 125 TL şuanda fotoğraftaki gördüğünüz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocak ayinda 7500 liralik LTC ETH falan aldim. Acikcasi bunlardan zerre kadar da anlamazdim. Ben borsada yatirim yapiyorum normalde bu arada borsa da uzman falan da degilim. Fakat sirketleri arastirir ve bir gelecek gorursem, fiyati da bana uyarsa alirim. Neyse bu 7500 oldu 12000 tl ortalama 1 ayin icinde. Al sat yaptim aklimca trade ettim ama al sat yapmasam daha cok kazanirdim. Sonra baktimki bu iste cok oynak bir piyasa var ve dedim ben nispeten daha iyi bildigim borsaya geri doneyim. Herkes yinede dikkatli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.