Şimdi Ara

Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
16.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Empirewashere

    Keşke herkes biraz yatırım yaparken bilinçli olsa bu yorumu okuyan herkesin investingin forumuna gidip chz avax gibi hareketini yapmış ardından konsolidasyona girmiş olan coinlere bakmalarını tavsiye ederim .
    Coinine giriyor %2 yukarı-2 aşşağı gidiyor beğenmiyor chz %100 verince hop ona geçiyor diğer gün o da satış yiyor -30 dan panik satış atıyor geçiyor . Ne sistematiklik ne araştırmacılık hiçbir şey yok ağlamalar ise çok .
    Bu kişilerin aynısı ama bistte de var o yüzden şaşırılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum haydi kripto para borsası çok volatil , haydi hiç kapanmıyor değişik diye zarar edersin anlarım da bistte niye deli gibi zarardasın o zaman oynak bile değil . O yüzden bu işleri geçmek lazım bizim millet araştırmayı öğrenmeyi sevmez . Twitterda telegramda 3-5 coin görüp ağlamayı daha çok sever o yüzden boş verin

    En mantıklı cevap



    AAVE,AVAX,FIL,POLDOT,ETH,SFP,AUDİO,IOTA gibi artık dengelenmiş coinlerle trade yapmak mantıklı zaten.



    Şuan ben biraz cesaretli olsam SFP üzerinden kaldıraç ile günde %20 kar bile ederim.





  • İlk 2018 de kripto paralarla tanıştım. Bayağı derinlemesine araştırdım ve işin üçkağıt olduğunu anladım. Burada konu başlığı açıp 2-3 kere uyardım ama gençler hevesli. Yaşım 38. Geçenlerde 22-23 yaşında bi çocukla oturup bu konuları konuştuk. Çocuk dediklerimin yarısını anlamadı. Tavsiyelerimi dinleyemeyeceğine de eminim. Yani burada yazlarımı okuyan gençlerin %1' i tavsiye, nasihat veya uyarı niteliği taşıyan söylemlerimizi dinlemiyor bence. Bırakalım da yaşayıp öğrensinler tecrübe etsinler.


    En azından şu tavsiyeme uyun: Kaybettiğinizde size üzmeyecek bir meblağ olsun.


    3 yıl önce kanalımda bir video yayınlamıştım. Dediklerimin arkasındayım hala.






  • geleceğin parası olacak deniliyor ama bir sürü türü var arasında değer farkı var her ülkeden yeni türler çıkıyor suyunu çıkartıp futbol takımı için bile çıkmış.

  • hiçbir coini/tokeni savunacak değilim ancak bir dönüşüm yaşanıyor bunu gözardı etmeyiniz,yeni trend dijital paralar ayrıca sanılanın aksine hiçbiri merkeziyetsiz kontrol edilemez falan değil emin olun her nod takip ediliyor her cüzdana bakılıyor.bunun yolunu bilmiyor olmanız yada böyle söylenmesi böyle olduğu anlamına gelmez


    dünyada şuanda karşılıksız trilyonlarca dolar var euro vs saymıyorum bile adamlar bu sistemi resetliyor adedi belli bir para sistemine geçiliyor düşünün araştırın derim


    yaşım 40 düzenide gelinmek istenen yeride az buçuk kestirdiğimi düşünüyorum


    ha bu arada bahsedilen coini 3 satoşiden almıştım zamanında..........

  • Bethrezen B kullanıcısına yanıt

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşa kulak vermelisiniz. Güzel açıklamış hocam elinize sağlık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    1 tl olması yeter 1 dolar da gözümüz yok👍😀
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SECourses

    Herkes parasını katlamak için giriyor. Peki birşey nasıl para kazandırabilir herkese?


    Tarım yaparsın topraktan üretim yaparsın yatırım yapan herkes kazanır


    Ham madde işlersin satarsın herkes kazanır


    Yazılım üretirsin satarsın herkes kazanır


    Peki bu kadar coin'ler ile neler yapılıyor bakalım?


    Temelinde Bitcoin olmak üzere illegal işlerde bir hacimleri var. Peki bu hacim ne kadar? 1 milyar dolar var mı?


    Başka bir işe yarıyor mu? Vergiden takipten kaçınma için kullananlar var. Peki burada hacim ne kadar?


    Şimdi geliyoruz toplam hacime bakıyoruz 100 milyarca dolar deniyor. E herkes nasıl kazanıyor bu sistemde?


    Geleceğin ödeme aracı felan olmayacak çünkü inanılmaz enerji gerektiriyor. Klasik bir Relational Database de 1 transaction için gereken enerji belki 1 bitocin transaction'ının milyonda 1'i enerji ancak gerektiriyor ve saliseler içerisinde gerçekleşiyor.


    Ayrıca devletlerin parayı takip etmesini zorlaştıran bu sisteme daha ne kadar izin verecekleri ayrı bir soru işareti.


    Birde herkes diyorki kripto paralar teknolojisi itibari ile yasaklanamaz. Evet bu kısmen doğru. Fakat buna ihtiyacı yok devletlerin. Borsalar ile ödeme araçlarının (bankaların, vb.) çalışmayı yasakladıkları anda işlem hacmi 1/1000'e anında iner belki daha da aza. Bakınız PayPal yasak TR'den kaç kişi hala PayPal kullanabiliyor?


    Hakikaten PayPal gibi tamamıyla takipli legal dünyada itibar gören bir sistem yasak iken, milyarca doların kripto para borsalarına akışına izin vermekte ayrı bir çelişki

    Şu yaptığın yorumun bundan farkı yok "Altın almayın borsa hissesi almayın yazılım üretin tarımcılık yapın" 

    Yazılım üretmenin kendi işini kurmanın hiç riski yok zaten parayı kolay yoldan 5 e katlamanın en kolay yolu kendisi.





  • Babahalleder B kullanıcısına yanıt

    1TL'den bahsediyorum zaten. Abi şaka mısınız paranızı bu kadar kolay mı kazanıyorsunuz. Çoğu balina elinizden alacak paranızı siz yükselecek diye beklerken göreceksiniz.

  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    İyilik meleğimisin çen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grkwnxs

    Şu yaptığın yorumun bundan farkı yok "Altın almayın borsa hissesi almayın yazılım üretin tarımcılık yapın" 

    Yazılım üretmenin kendi işini kurmanın hiç riski yok zaten parayı kolay yoldan 5 e katlamanın en kolay yolu kendisi.



    Alıntıları Göster

    Altın ile kripto paraları bir tutmak mantıklı değil. Neden? Çünkü altın alan adam parasının değerini korumak için alıyor.


    Kripto alan herkes ise kar etmek için alıyor hemde herhangi bir üretim olmadan.


    Altın tarihin başından beri değiş dokuş aracı olarak kullanılmış kıymetli maden.





  • Şuan teknoloji devrindeyiz. Btc şuan digital altın olarak görülüyor. Son 10 yıllık grafiklere bakarsan btc paranın değerinin korunması açısından altın dan çok daha iyi iş çıkarmış. Altın i ufak parçalara bölüp satmazsın, online alışveriş için kullanamazsın, nakli zor. Altın sahibi olarak ne yazık ki gerçek bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethrezen

    Şuan teknoloji devrindeyiz. Btc şuan digital altın olarak görülüyor. Son 10 yıllık grafiklere bakarsan btc paranın değerinin korunması açısından altın dan çok daha iyi iş çıkarmış. Altın i ufak parçalara bölüp satmazsın, online alışveriş için kullanamazsın, nakli zor. Altın sahibi olarak ne yazık ki gerçek bu.

    Asıl btc yi online alışveriş için kullanmak imkansız. En ufak btc transferi için harcanan enerji ile kim bilir kaç milyon normal para transferi işlemi yapabilirsin. Şu anda hiçbir coin normal online para transferinden daha efektif olamaz. Bu yönünü vurgulamak kripto paraların tamamen temelsiz.


    Kim ne derse desin herkes kripto ya parasını emeksiz katlamak için giriyor


    Ha kripto paraların hiç mi işe yarar yönü yok?


    Bunları ise yarar yön değil fakat pratikte kullanım açısından yazıyorum :

    devlet tarafından yasal takibi zor ve hatta bazen imkansız. Bu yüzden vergiden kaçınma ve illegal işlerin temel para transfer aracı. Ayrıca başka devletler de ki kişilere para göndermek çok maliyetli komisyonlar açısından. Kripto gönderip borsa ile bozmak daha az komisyon.


    Durum buyken bakalım daha ne kadar böyle gidecek



    Özet olarak : altın varken neden başka altına ihtiyaç duyalım veya online transaction sistemi mükemmel gelişmiş ve çalışıyorken neden başka online ödeme sistemine ihtiyaç duyalım? Bütün mesela insanların para kazanmak için girmesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 5 Nisan 2021; 18:19:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tesla bile btc ile araba satışına başladı, yapmayın. Jp Morgan özel müşterilerine btc satışına başlıyor, hedge funds btc ye yatırım yapıyor vs. Btc kalıcı, diğer alt coinler ile karıştırmayın. Dünya kadar site var btc ile ödeme kabul eden, altın ile kimler online ödeme kabul ediyor? Btc enerji harcıyor da altın çıkarmak için ne harcanıyor?

    Btc yi özel kılan zaten merkezsiz olması, bir gruba ve insana bağlı olmaması.

    Dediğiniz furya boğa piyasasında olduğumuz için, 2017 gibi. Ayı gelince durulur sonra sil baştan. Normal market döngüsü bunlar.

    Mesajınızı edit yapmışsınız, hiçbir crypto online transferde etkili olamaz demişsiniz. Yurt dışında yaşıyorum ve Türkiye ye komisyonsuz 1 dakika içinde herhangi bir limit olmadan para gönderebilirim. Swift ile bunu yapmanız imkansız, 3 gün sürer en az :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 5 Nisan 2021; 17:24:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethrezen

    Tesla bile btc ile araba satışına başladı, yapmayın. Jp Morgan özel müşterilerine btc satışına başlıyor, hedge funds btc ye yatırım yapıyor vs. Btc kalıcı, diğer alt coinler ile karıştırmayın. Dünya kadar site var btc ile ödeme kabul eden, altın ile kimler online ödeme kabul ediyor? Btc enerji harcıyor da altın çıkarmak için ne harcanıyor?

    Btc yi özel kılan zaten merkezsiz olması, bir gruba ve insana bağlı olmaması.

    Dediğiniz furya boğa piyasasında olduğumuz için, 2017 gibi. Ayı gelince durulur sonra sil baştan. Normal market döngüsü bunlar.

    Mesajınızı edit yapmışsınız, hiçbir crypto online transferde etkili olamaz demişsiniz. Yurt dışında yaşıyorum ve Türkiye ye komisyonsuz 1 dakika içinde herhangi bir limit olmadan para gönderebilirim. Swift ile bunu yapmanız imkansız, 3 gün sürer en az :)

    Swift olayını zaten olası faydaları arasına aldım. Fakat o fayda devletlerin aleyhine. Bu yüzden daha ne kadar borsalara izin verecekler bakalım


    Ayrıca tesla nın btc ile ödeme almasının dolar ile almasına göre ne avantajı var mesele neden buna ihtiyaç duysun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tesla teknoloji firması, demek ki bir faydasını görmüşler ki btc ile alımı mümkün kılmışlar. Dünyanın en değerli otomobil markasından bahsediyoruz. Plan ve araştırma olmadan böyle bir karar almayacaklarını sizde tahmin edersiniz.

    Şahsi yorumum dolar in değer kaybettiği (QE mevzusu, sınırsız basım) ve btc nin paranın değerinin korunması açısından daha güvenli olduğu (22 milyon btc, hızlı transfer, vs). Zaten Tesla btc ile satışa başlamadan önce 1.5 milyar dolarlık btc almıştı yatırım amaçlı.

    Gelecek ne getirecek hep beraber göreceğiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bethrezen B kullanıcısına yanıt

    Dostum ? Ama Kayseri'de domates ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NASIL YA ? YUH DONANIM HABER FORUM ÜYESİ MONSTER BUNU MÜMKÜN GÖRMÜYOR. DERHAL FED BAŞKANINA MAİL ATIN!!


    https://tr.cointelegraph.com/news/bitcoin-is-more-a-substitute-for-gold-than-the-dollar-fed-chair-powell


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hüüü Robin hood'um enayiden alıp cebime koyuyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

    NASIL YA ? YUH DONANIM HABER FORUM ÜYESİ MONSTER BUNU MÜMKÜN GÖRMÜYOR. DERHAL FED BAŞKANINA MAİL ATIN!!


    https://tr.cointelegraph.com/news/bitcoin-is-more-a-substitute-for-gold-than-the-dollar-fed-chair-powell

    adamın dediği şu


    “Crypto assets, they’re highly volatile — see Bitcoin — and therefore not really useful as a store of value,” Mr. Powell said. “It’s more a speculative asset, that’s essentially a substitute for gold, rather than for the dollar.”


    https://www.nytimes.com/2021/03/22/business/jerome-powell-says-the-fed-wont-issue-a-digital-currency-without-congressional-approval.html


    Kripto varlıklar çok volatileteye sahip. Bu yüzden bir değeri saklamak için kullanışlı değil. Çok spekülatif bir varlık. Bu yüzden dolar yerine altın yerini alabilir.



    Altın nasıl bu kadar spekalütfmiş ben merak ettim. Ayrıca BASEL III geliyor altın spekalütfliğini sıfırlayacak. Bu yüzden ben BASEL III'ü tam destekliyorum.


    Ayrıca adamın başka dedikleri de var



    But there are also big risks. Digital currencies could bring cybersecurity vulnerabilities and the possibility of money laundering, and they might disrupt the stable relationship between customers, banks and the Fed.


    Eğer kripto paraları tehlikeli görmeye başlarlarsa borsaları yasaklayarak bu furyayı bir anda bitirebilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 5 Nisan 2021; 19:18:4 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.