Aga bir anda herkes yazılıma yöneldi.Millet deli gibi yazılım bilgisayar ybs yazıyor.Bölümler her sene binlerce mezun vermeye başladı.Herkes iş garantili ve çok kazandıran bir meslek olarak görüyor(öyle olabilir de tabi tam bilmiyorum).Ülke yazılımcı doluyor hindistana benzedik iyice.Siz ne düşünüyorsunuz. |
ÜLKE HİNDİSTANA DÖNDÜ

-
-
tehlikeli bir rekabet var hem yerel hem de globalde. yazılım okuyacağına köklü yerlerde eem uçak falan okusan daha mantıklı bana göre
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yazılımda kazanan çok kazanacak kaybeden çok kaybedecek, kurtlar sofrası oldu. ayrıca türkiye'nin bir üçüncü dünya ülkesi olma yolunda attığı bebek adımlarından biri.
aynen böyle düşünüyorum
-
Devletin bütün yazılım işlerini ,işini seven devletini seven türk yazimcilae tarafindan yapılıyor .
Evet Hindistan'dan aldığımız yazılımları 2 katı farkla Türk devletine satiyoruz.
Ülke gül gibi yazilimcilar yetiştirdi son senelerdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
para yazılımda moruk
-
Yazılıma yönelme ile Hindistan'a benzeme ilişkisini anlamadım.
Bir de "üçüncü dünya ülkesi" denmiş. Interesting
Düzelteyim: Ülke yazılımcı veya programcı dolmuyor, bu bölümlerden diploma almış pek bir becerisi olmayan insanlarla doluyor aslında.
-
Aynen öyle hindistan'da aynısı. Hintli yazılımcıların çoğu vasatın altı.
-
Yapay zekanın gelişmesiyle çoğu işsiz kalacak birkaç seneye.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konu çok tartışmalı aga
İşci talebi ne kadar artarsa patronlarda maaşı o kadar düşürür. Yapay zekada gümbür gümbür geliyor çok sıkıntılı...
-
Bu pek mümkün değil. ChatGPT ve CoPilot'ı aktif olarak kullanıyorum. Google'da araştırma yapıp sitelerde çözüm aramak yerine bu araçlar 2-3 kat işleri hızlandırıyorlar. Burası doğru. Ama Yapay Zeka ancak normal ve altı yazılımcıların işini sekteye uğratabilir. Çünkü normal insanlar da temeli olmadan kısa sürede bir şeyler kodlayabilir hale geldi.
Ortalama üstü yazılımcılar işlerine uzun süre devam edecek gibi. Çünkü önceden Google'da nasıl araştırma yapacağın önemli iken şimdilerde Yapay Zeka'yı nasıl kullanacağın önemli. Bu araçlar sana bir çözüm sunuyor ama asıl istediğine en kısa yoşdan ulaşmak için sorularını nasıl soracağın önemli.
Şu anda da görüğümüz bir durum bu. Piyasada tecrübesiz veya üniversitede sadece yatan insanlar iş bulamıyor. Kaliteliler ve imkanı olanlar yurt dışına gidiyor. Ancak kalanlar ve kaliteli olanlar yüksek paralar kazanabiliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
He birde trafikteki motosiklet sayısı da benzemeye başladı.
-
kaliteli değil diyenleri anlamak mümkün değil
önceden ilk 100binden 2-3bini bilgisayar mühendisliği seçerdi
şimdi 5binin 2binden fazlası bilgisayar mühendisliğini seçiyor
ve kalite düşük diyorsunuz
-
katılmıyorum tam tersine yazılımdaki zeka seviyesi inanılmaz derece en üst seviyede son 8 yılda 20 kat daha arttı başarı seviyesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 6 Kasım 2023; 23:28:48 > -
Eskiden yazılım bölümünü seçeni dövüyorlardı 😀
Ben size şunu söyleyeyim bırak yazılımı;
Gelecek tohumda olacak, gelecek su da ve toprakta olacak.
Ata tohumu çok değerli olacak.
Fb da yabancıların yaşadığı ülkelerin iş gruplarında (ülke ve şehir farketmez) sürekli hintliler iş arıyorum yazılım mühendisiyim şu kursları gördüm şeklinde iş CV paylaşıyorlar
her iyi sırlama yapan eleman yazılım işini iyi yapacak diye bir şey yok.Tıpla karıştırma:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Düzelteyim: Ülke yazılımcı veya programcı dolmuyor, bu bölümlerden diploma almış pek bir becerisi olmayan insanlarla doluyor aslında. |
yazılımda kazanan çok kazanacak kaybeden çok kaybedecek, kurtlar sofrası oldu. ayrıca türkiye'nin bir üçüncü dünya ülkesi olma yolunda attığı bebek adımlarından biri.
|
Benzer içerikler
- kunduz soru başı kaç tl
- 5 ayda yks yetişir mi
- 70 tyt 50 ayt kaç bin sayısal
- yönetim bilişim sistemleri mezunları yorumları
- havelsan maaşları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X