move maker uleadın yaptığı işi yapmaz mıdır acaba hani okadar profesyonel olmayanlar için, bir de sony kameralara ait kendi programı var cd. ile birlikte geliyor.
dün akşam kadar ulead için ilaç aradım ama bulamadım, yani şartmıdır değilmidir bu işin acemisiyiz bizim için türkçe olmasıda bir avantaj move makerin
Şart diye birşey yok.. Sonuçta diğer programlar ihtiyacınızı karşılaşıyorlarsa sorun yok. Bu tür programlar sadece alternatif. Bu tür programlarda video işleme kısmı biraz daha ayrıntılı; efektler fazla, seçenek fazla..vs
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
quote:
Orjinalden alıntı: muzo86
move maker uleadın yaptığı işi yapmaz mıdır acaba hani okadar profesyonel olmayanlar için, bir de sony kameralara ait kendi programı var cd. ile birlikte geliyor.
dün akşam kadar ulead için ilaç aradım ama bulamadım, yani şartmıdır değilmidir bu işin acemisiyiz bizim için türkçe olmasıda bir avantaj move makerin
Şart diye birşey yok.. Sonuçta diğer programlar ihtiyacınızı karşılaşıyorlarsa sorun yok. Bu tür programlar sadece alternatif. Bu tür programlarda video işleme kısmı biraz daha ayrıntılı; efektler fazla, seçenek fazla..vs
teşekkürler
bugün S-Link1394 kart aldım kablosu ve cd ile geldi içinde 1394 driver yazan yerde ulead video 8 vardı onuda kurdum ama kamera yanımda olmadığından henüz dneyemedim.
ulead video 8 in türkçe yaması mevcutmu acaba varsa nereden temin edebilirim sabah beri google amcaya soruyorum alakasız yerler çıkıyor karşıma, bilgisi olan arkadaşlardan türkçe yama rica ediyorum.
quote:
bugün S-Link1394 kart aldım kablosu ve cd ile geldi içinde 1394 driver yazan yerde ulead video 8 vardı onuda kurdum ama kamera yanımda olmadığından henüz dneyemedim.
ulead video 8 in türkçe yaması mevcutmu acaba varsa nereden temin edebilirim sabah beri google amcaya soruyorum alakasız yerler çıkıyor karşıma, bilgisi olan arkadaşlardan türkçe yama rica ediyorum.
Benim bildiğim Türkçe yaması yok maalesef.. Bu anlatımla da Türkçe anlatıma pek gerek kalmıyor..
Ulead video studio 11 plus . Proğramı kurup sorunsuz çalıştırdım.Eski Sony Handycam 8mm lik kasetlerimi DVD formatına pc ye çekip.Daha sonra dvd ye aktarmak istiyordum.Fakat ne yaptı isem DVD Formatında capture edemedim. Avi,Mpeg,Vcd formatlarında capture yapıyor fakat DVD ve SVCD formatlarında capture yapmıyor. Bilgisayara EASYCAP aracı ile usb den bağlanıyorum. Bilgisayarım CORE2 DUE2 2.0. İŞLEMCİ 2 GB REM. 256 MB HARICİ EKRAN KARTLI. K-Lite Codec Pack Full 4.7.0 yüklü.
Aslında amacım 1991 tarihinde çektiğim 8mm vhf kasetlerimi en net orjinaline yakın çözünürlükte. Digitale çevirip. Pc de ve Dvd/divx player de seyretmek ve saklamak. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok makbule geçecek.
Teşekkürler.Saygılarımla.
bugün S-Link1394 kart aldım kablosu ve cd ile geldi içinde 1394 driver yazan yerde ulead video 8 vardı onuda kurdum.
bugün akşama kadar bu işle uğraştım ama maalesef kart ağ bağlantılarımda görünmesine rağmen ne ulead video nede move maker kamerayı algılamadılar. herhangi bir ayar falanmı yapmak gerekiyor
kamera sony DCR-H53E ayarlardan usb açık DV ilink kablosunu takıyorum algılamıyor. ama usb kablosunu takarsam usb den algılıyor
quote:
Orjinalden alıntı: rusty1
Ulead video studio 11 plus . Proğramı kurup sorunsuz çalıştırdım.Eski Sony Handycam 8mm lik kasetlerimi DVD formatına pc ye çekip.Daha sonra dvd ye aktarmak istiyordum.Fakat ne yaptı isem DVD Formatında capture edemedim. Avi,Mpeg,Vcd formatlarında capture yapıyor fakat DVD ve SVCD formatlarında capture yapmıyor. Bilgisayara EASYCAP aracı ile usb den bağlanıyorum. Bilgisayarım CORE2 DUE2 2.0. İŞLEMCİ 2 GB REM. 256 MB HARICİ EKRAN KARTLI. K-Lite Codec Pack Full 4.7.0 yüklü.
Aslında amacım 1991 tarihinde çektiğim 8mm vhf kasetlerimi en net orjinaline yakın çözünürlükte. Digitale çevirip. Pc de ve Dvd/divx player de seyretmek ve saklamak. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok makbule geçecek.
Teşekkürler.Saygılarımla.
Şöyle yapın. Avi formatında bilgisayara aktarın sonrasında ulead yardımıyla dvd formatına dönüştürün.
quote:
bugün S-Link1394 kart aldım kablosu ve cd ile geldi içinde 1394 driver yazan yerde ulead video 8 vardı onuda kurdum.
bugün akşama kadar bu işle uğraştım ama maalesef kart ağ bağlantılarımda görünmesine rağmen ne ulead video nede move maker kamerayı algılamadılar. herhangi bir ayar falanmı yapmak gerekiyor
kamera sony DCR-H53E ayarlardan usb açık DV ilink kablosunu takıyorum algılamıyor. ama usb kablosunu takarsam usb den algılıyor
Firewire kablosunda bi sorun olabilir ya da 1394 kartında bir sorun olabilir. 1394 kartını başka bir yuvaya takmayı deneyiniz. Kablonun çalışabilirliğindne emin olunuz..
arkadaslar ulead ıle sorunu olan arkadaslar sorunlarını yazsın yardımcı olucam herkese
Ulead video studio 11 plus ile USB den EASYCAP adaptör ile eski 8mm VHS kasetlerimi orjinal görüntüye en yakın bir şekilde dijital hale getirip. Dvd lerde ve pc de hem seyredip hem saklamak istiyorum. Bu proğramın yabancısıyım. kısa bir süreden beri deneme yanılma yolu ile avi'ye xvid'e mpeg'e çevirdim. Fakat hiç birinde gerçek görüntüye yakın bir görüntü kaydedemedim.
Bu konularda uzman arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Teşekkürler
kardes oncelıkle kaset goruntusunu kamerada seyrettıgın kalıdede alamassın bu programla kaset oynetıcılının kotu yanı goruntuyu netlestırıp kalıtelı hale getırememmemn sadece bu progranla kaset goruntusunu aktarıp goruntuden resım alabılır veya goruntu ve resımlere efekt ekleyebılrsın bende kaset oynatıcılı kamera kullamıyordum sındı dvd kaydeden sony kameram var ve goruntu kamerada nasıl kalıtelı ıse aynısını alıyor ve pc de dvd player de seyredıyorum sen bu programla sadece efekt ve slayt yapabılırsın ve goruntulerını mpg formatında kaydedebılırsın zaten baska formatta kayıt yapmassın bu arada sana ulead 10 tavsıye ederım turkce
arkadaş lütfen yardım ulead video studio da custom a gelıp kps ayarını yapamadım yardımmmmmmmm bu programı kullanmamdakı amaç vcd yaparken kalıteyı düşürmemk dogru yoldamıyım buda ıkıncı sorum
Akşam indirip deneyeyim, yalnız bunu kullananlar pinnacle'ıda kullandılarmı acaba hangisi daha kullanışlı??
quote:
Orijinalden alıntı: GreatWhite
Akşam indirip deneyeyim, yalnız bunu kullananlar pinnacle'ıda kullandılarmı acaba hangisi daha kullanışlı??
Ben pinacle ile de çalıştım ancak ulead bana daha kolay geldi. Menü yönünden falan..
quote:
Orijinalden alıntı: kayzerimbenim
arkadaş lütfen yardım ulead video studio da custom a gelıp kps ayarını yapamadım yardımmmmmmmm bu programı kullanmamdakı amaç vcd yaparken kalıteyı düşürmemk dogru yoldamıyım buda ıkıncı sorum
Options ksımından yapabilirsiniz..
Sağol
Saçma bir soru olacak ama firewire'dan video'yu aktarırken görüntü kalitesini etkileyecek bir faktör varmı? mesela GG'da 35 TL'ye pcmcia express kartlar vardı ben 80-90 TL verdim digitus diye bir marka aldım iyimi yaptım kötümü yaptım veya pinnacle'la ulead'ın arasında bu videoyu işleme açısından fark varmıdır acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: dejaay
quote:
Orijinalden alıntı: GreatWhite Akşam indirip deneyeyim, yalnız bunu kullananlar pinnacle'ıda kullandılarmı acaba hangisi daha kullanışlı??
Ben pinacle ile de çalıştım ancak ulead bana daha kolay geldi. Menü yönünden falan..
Selam arkadaşlar herkesin emeğine sağlık. benim bir sorun olacaktı. bende ulead 11 versiyonu var düzenlediğin videoları ne bilgisayara kayıt edebiliyorum nede dvd cd sine yazdırabiliyorum. cd ye yazdırırken %93 e kadar geliyor ve ondan sonra hata veriyor. önceden ulead 7 kullanıyordum onda düzenlenen videoyu SHARE menüsüne geldiğimde oradaki çıkan ekranda videoyu görebiliyordum şimdi ise göremiyorum yazdır dediğim zaman %93 e kadar görüntüsüz bir şekilde geliyor ve daha sonra hata veriyor. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk ederim herkese
Dostum bana oyundan çektiğimiz videolar için aralara yazı yazma, yani video anında vede videoya müzik eklemeyi anlatırsan sevinirim. Birde öndeki görüntü geri geri giderek kayboluyor ve sonra başka görüntüye geçer gibi bir olay var. Bunları anlatırsanız sevinirim. Sanırım Türkçe yaması varmış galiba Ulead 11 versiyonunun?
üstadım ben bu programı çalıştırdığımda işlem yaparken hata veriyor, sebep ne olabilir ? ekran kartım Ge Force 9800 GT