Şimdi Ara

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Kanal İstanbul Bir İhtiyaç Hiçbir Zaman Vazgeçmeyeceğiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Londra içi pahalı, komşumun kızı da doktor.

Londra dışında oturuyor, git gel yapıyor.

Ayrıca doktorlara ahım şahım ücretler ödenmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya adalarını birbirine bağlamak için milyarlar harcayıp boğaz köprüleri yapıyor, bunlarda tam tersine anakarayı ada yapmaya çalışıyor!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zenginlere kanal manzaralı daire satmaktan başka birşeye yaramayacak dünyanın aklı mantığı yerinde hiçbir ülkesinin yapmayacağı bir proje.
    Hangi salak gemi sahibi kanaldan geçer ki? Kanalların tonaj sınırlaması olur, geçiş hızı kısıtı olur otoban değil orası. Köprüden geçmek istemeyen kamyoncu gibi geçeceksin diye de zorlayamazsın. Devasa denizcilik şirketlerinin gemileri geçiyor arkalarında devletleri var. Sıkıntı çıkarsan anında ülkeler arası kriz olur.

• Ellikinin trolleri can hıraş savunuyor. Savunacakta ağa babaları para kazanmalı.

İstanbul un nüfusa mı ihtiyacı var
    Gemiler kuyruk mu oldu?
    Yapılınca halka yansıyacak gözle görülür bir etkisi var mı?

Bence tek kazanan inşaat kitlesi ve katarlı kankiler olacak.

• nikita7404 kullanıcısına yanıt

Vatandaşa çalışmak ile şirketlere çalışmak arasında fark var. Ben bir vatandaş olarak ahl kapatılınca cebimden zamanımdan çalındığını resmen yaşadım. Bana hiçbir faydası olmayan aksine zararı olan bir durum gerçekleşti.

elliki gibi 1984 romanında yaşasam bende alkışlardım gerçekte olan gördüğüm zarar etmem.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Siz dinciler için birşey ne kadar çoksa o kadar iyidir. 10 tane köprü yapın daha iyi olur. Yetmezse bi 10 daha, çil yavrusu gibi dağılırlar.

• fıraktı kullanıcısına yanıt

İngiltereye yerleşen bekar arkadaşım da yıllardır geri dönmemek için elinden geleni yapıyor. Seneye de sınırsız oturum iznini alacak dediğine göre.

her yaz da memlekete gelip 1 ay tatilini yapmadan dönmüyor, memur maaşıyla benim ulaşamayacağım yerlerde.

• Olm elliikiyi bari düzgün yaz ya

• Iktidari destekleyen arkadaslara samimiyetle soruyorum, Kanal Istanbul Halk icin nasil bir ihtiyactir bizi aydinlatabilirmisiniz? Istanbul ve orda yasayanlara ne gibi bir katkida bulunacaktir? Eski Istanbul dedigimiz Karayi bir Adaya cevirecek olan bu proje, Eski Istanbul Karasinin trafigini felc etmeyecekmi arka ve ön taraftaki trafik ve köprü gecisleriyle? Edirneden Anadoluya giden Araclarda bu suni köprülerden gecerken yine Istanbula yük olmus olmayacakmi? Ben düsünüyorum hicbir artisini göremiyorum. Bogazlardaki Gemi trafigini azaltacak deniyor, Gemiler neden bedavaya bogazdan gecmek varken parali olacak Kanal Istanbuldan gecsinlerki? Montrö anlasmasiyla bu güvence altindadir, yabanci Gemileri Kanaldan gecmeye zorlayamazsiniz.

• İstanbulda düzensiz ve plansız şekilde yapılıyor gözüken kenstsel dönüşüm inşaatlarından dolayı her gün toz toprak yutuyoruz, hele pazar günü o rüzgarda dışarı çıktığımda elimle ağzımı burnumu kapadım ama nafile, sanki filmlerde gördüğüm mini bir çöl fırtınası yaşıyordum. Bir de kanal İstanbul devreye girerse oluşacak kirliliği düşünmek bile istemiyorum.

İstanbul'un ihtiyacı kanal istanbul değil, temiz hava, daha az trafik, daha ucuz kira, daha yaşanabilir şehir. Tersine göçü teşvik etmek az nüfuslu şehirleri cazibe merkezi haline getirmek bence İstanbul'a yapılabilecek en güzel hizmet olur. Tabi ben bunu memleketini vatandaşını düşünen görevliler için söylüyorum es kaza bir gün belki bu düşüncede insanlar bu kararı verebilecek mevkilere falan gelir ümidiyle.

• Bu konuya gözaltına alınmayacak şekilde yorum yapmak çok zor.

Ancak Özdağ akp iktidarıyla ilgili şunları söylemişti.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Kanal İstanbul Bir İhtiyaç Hiçbir Zaman Vazgeçmeyeceğiz

• https://www.diken.com.tr/erdogandan-itiraf-ustune-itiraf-istanbula-ihanet-ettik-ediyoruz-ben-de-sorumluyum/

Alkışlayanları duydukça gülümsemek için:

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleriyoutube
    Erdoğan, "Biz İstanbul'un kıymetini bilmedik. Biz bu şehire ihanet ettik.
    https://www.youtube.com/watch?v=ORhZqO20SnQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 2 Mayıs 2025; 12:56:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülkede yatirimlar ranta göre döndügünden ve en büyük rant Istanbulda oldugundan her yatirim oraya yapiliyor haliyle. Cevresindeki sehirler önemsenmiyor oysa o sehirlerden Anadoluya dogru yatirimlar yapilarak nüfus yükü tüm ülkeye esit oranda dagilabilir, hatta 85 Milyonu rahat kaldirabilecek topraga ve yüzölcümüne sahibiz.

Bir düsünelim Istanbul trafigini Dünyanin en cok trafigi olan ilk 10 Listesinde olan bir sehir. Bogaz gecislerinden ve nüfustan ötürü trafik herzaman oluyor, hatta geceleri bile artik trafik var bu sehirde. Bu sehrin birde arka tarafina Kanal üstünden gecis icin köprüden gecmek zorunlu oldugunda trafigin bogaz köprülerinde cok daha fazla sikisacagini görmek simdiden mümkün. Sadece IStanbul sehir merkezleri degil Istanbuldan Anadolu ve Edirne yönüne giden araclarda artik bu trafikten nasiplerini alacaklar.

Böyle yapmak yerine yatirimlar Anadoluya yapilarak bos sehirlerinde göc almasini saglamak varken, hersey Istanbula zorla yapiliyor. Cünkü rant var! Talan ve telef var.

Birde ülkede dünyanin hicbiryerinde olmadigi kadar cok mpteahhit sayisi var. Bunlarada bir düzenleme ve kontrol getirilmesi lazim.

• biliyorduk zaten

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.