Şimdi Ara

Ulaştırma Bakanı: 'Köprüden geçen de geçmeyen de para ödeyecek'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin cebinden tek kuruş bile çıkmadı daha ne olsun. Biz öderiz sizler rahat uyuyun para çok nasılsa, 24 saat devletimiz için çalışıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten iyice mafya ülkesi olduk. Bombalar silahlar yağmalar terör ustune birde tehdit..

• Boşuna mı para verdik, daha taksidi bitmedi o köprünün

Daha Suriyelilere tabelalar hazırlanacak, TOKİ ev yapacak işimiz var daha n paşa paşa vereceksiniz parasını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 14 Temmuz 2016; 0:49:29 >
  • Artık yapacak bir şey yok. Ok yaydan çıkmış. Fiyat ve geçiş garantisi verilmeseydi geçişleri feribot fiyatına indirip feribotları kaldırırlardı. Şimdi feribotları kaldırsalar olmaz, geçiş ücretini 50 tl lere çekseler firma kabul etmez fark ister. İki ucu pis değnek resmen. Türkiye'nin 70 sent e muhtaç olduğu günler, ya da 2001 krizindeki nakit sıkışıklığı olan zamanlarda bu model belki doğru olabilirdi ama nakit bolluğunun yaşandığı bir dönemde bu modelle ihale yapmak çok büyük beceriksizlik.

Bir yıllık köprü ve feribot geçiş adetlerini bilebilsek daha net yorum yapabiliriz. Yıllık ortalamada gün başına köprü ve feribot geçişi 40 binin altında kalırsa bu ihaleyi bu şekilde yapanları tarih yazar. Net rakam olmadığı için konuşamıyoruz tabii ki ancak köprü + feribotun 15 bin araç bile taşıyacağını tahmin etmiyorum. Kalan 25 bin araç da ihaleyi alan firmaya ödediğimiz deli dumrul vergisi büyük ihtimalle.

• Ödemezsek kesik at başı filan gönderecekler herhal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devletin cebinden tek kuruş çıkmadı demek nasıl bir mantıktır ?

Köprünün ve otoyolun maliyeti 6.9 milyar dolar iken sadece köprüye verilecek para 24.3 milyar dolar.

Gerek mi vardı bu köprüye ?

Sen daha hızlı tren denen zımbırtıyı çalıştıramadın bilecikte pisliğe saplandın, keza banliyo hattı çalışmıyor gebze haydarpaşa senelerdir kapalı...

Bu projenin altına imza atan yada arkasında duran vatan hainidir...
  • böyle %50 yi bulmuşlen ne yapsalar haklılar

hadi referanduma gidelim

• Başka dertleri varmıymış ?

• bence Boğaz köprüleri geçişleride 50 tl olsun. Zenginiz nasılsa onu da karşılayalım.

Ayrıca evlenecek olanlara Evlilik vergisi.
    Çocuk yapana çocuk vergisi.
    Sucuklu yumurta kırana da sucuklu yumurta vergisi gelmeli.

Ha birde şu arabada klima açık püfür püfür gezenlerden ekstra klima vergisi almalılar.

Para bize komaz daha çok geçirsinler %49,5'a. Millet sonuçta istikrarı ve huzur seçti.
  • Üzülüyorum ya bu zombileri nasıl kurtarıcaz
  • Kamu projesi yapılacaksa bizzat devlet ihalesiyle yapılmalı devlet işletmeli hiç mi varlığı gücü yok bu devletin?Gidiyorsun elin şirketine yaptırıyorsun. Yolsuzluk hırsızlık yapılacağı zaman aksaray yapilacagi zaman devletin varligi var ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 14 Temmuz 2016; 10:37:44 >
  • Valla sayin bakanim ben 0km arac almiyorum,dizel otomatik fullayn da kullanmiyorum,1000tl lik mala 5 10bin tl verip soguslenmiyorum,e iphonecu galaxi s7-ci falan da degilim,ondan oturu benden biraz yavas alirsin o ucreti,oyle oturdugun yerden para istemekle yurumuyor bu isler.
    aganin eli tutulmaz haydi aydin lumpen Kardeşlerim ha gayret,ekmeleddin kurtaracak sizi bu dertlerden

• %50 diye tutturmuşsunuzda, malum kesim ya bunların yalayıcısı olup köşeyi dönen ya da bırak araba alacak parayı köprüden bir kere geçse feleği şaşacak adamlar. O yüzden giren yine sana bana.

Adamın söylediği lafa bak ya ulan resmen haraç keser gibi konuşuyor. Önümüzdeki seçimde de aynı oyla gelirseniz valla ağzımı açmam bir daha.

• Orta halli bizim gibiler gecemez ordan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Valla sayin bakanim ben 0km arac almiyorum,dizel otomatik fullayn da kullanmiyorum,1000tl lik mala 5 10bin tl verip soguslenmiyorum,e iphonecu galaxi s7-ci falan da degilim,ondan oturu benden biraz yavas alirsin o ucreti,oyle oturdugun yerden para istemekle yurumuyor bu isler.
    aganin eli tutulmaz haydi aydin lumpen Kardeşlerim ha gayret,ekmeleddin kurtaracak sizi bu dertlerden

Eee magarada mi yasiyorsun abi ?

Elektrigin suyun Trt katki payin ? Aylik telefondan verdigin 2 lira ?? Her 1 litrede verdigin para ? Maasindan gidenler ? Trafik sigortan kaskon ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aslangur

%50 diye tutturmuşsunuzda, malum kesim ya bunların yalayıcısı olup köşeyi dönen ya da bırak araba alacak parayı köprüden bir kere geçse feleği şaşacak adamlar. O yüzden giren yine sana bana.

Adamın söylediği lafa bak ya ulan resmen haraç keser gibi konuşuyor. Önümüzdeki seçimde de aynı oyla gelirseniz valla ağzımı açmam bir daha.

ağzını boşa açma suriyelilerle birlikte sürü iyice genişliyor,adam habire çocuk yapın diye teşvik ediyorzaten tarla verimli

• İlk yılların günlük ortalamasında 10 bin aracın geçtiğini varsayalım; devlet 40 bin araç geçiş taahhüdü verdiğinden, aradaki 30 bin araç geçiş bedelini Hazine ödeyecek. Bu da, günlük 1.2 milyon dolardan aylık 37, yıllık da 438 milyon dolar ediyor. Yıllık 55 milyon dolar da geçenler için ödenen fiyat farkı (katkı payı) ile özet olarak Hazine’den yıllık 493 milyon dolar çıkacak demektir.

Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre 2015 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) günlük olarak geçen araç sayısı 196 bin. Boğaziçi Köprüsü’nden ise 190 bin. FSM ve Boğaziçi köprülerinden 2015’in tamamında elde edilen brüt gelir 105 milyon dolar.

Fransa’da kilometre başına 9 cent, bizde de ne güzel 5 cent’lik fiyat var; ucuz işte’ demek, kestirmecilik olur. Kişi başı milli gelirin 36 bin dolar olduğu Fransa’da, 9 centlik ücretle 400 bin kilometre yol alabilirken, 9 bin 130 dolarlık kişi başı milli geliri olan Türkiye’de, 5 centlik ücretle 182 bin kilometre yola alabiliyorsunuz.

yol yapmış köprü yapmış .... hesap ortada bana kimse masal anlatmasın ,her türlü giren vatandaşa girecek... bir de vaad edilen şirket kar etmez ise arabalı vapur seferlerini iptal ettirmek durumunda kalırlarsa o zaman mutluluktan uçarsınız.

• büyümekten yoruldu ülke.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.