Şimdi Ara

Ukrayna da tuzak ve gasp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba,

Bilgiler için teşekkürler. Ben çok kısa bir uyarıda bulunmak için not düşmek istedim. Hem iş hem de tatil amaçlı çok defa Ukrrayna’ya gittim geldim (Kiev, Lviv, İvano-Franskivsk), Belarus ve Rusya tecrubelerim de var. Herkesin uyardığı asla düşmem dediğim bir tuzağa düştüm en son ziyaretimde Odesada. Hatta insanlar nasıl bir kadar aptal olabiliyorlar ki falan diye kendimce düşünürdüm.

Benim için Ukrayna defteri kapanmıştır maalesef. Çok sevdiğim her defasında bulunmaktan haz aldığım bu ülkeyi listemden çıkarıyorum.

Maalesef ki son gidişimde bir kız ve ekip tarafından dolandırıldım, tehditle param alındı. Özetle gittiğimiz bir mekanda aşırı yüklü (burdaki Aksaray mekanlarının hileleriyle aynı) bir hesap geldi, tehditle kredi kartlarım alındı ve para çekildi, direnme ihtimali ölümle bile sonuçlanabilirdi. Çok dikkatliyimdir genelde ancak artık ne tedbir alırsanız alın bir yolunu bulup sizi o tuzağa çekiyorlar.

Sizlere tavsiyem artık bu adamların ülkesine gitmeyin, ben bugüne kadar binlerce dolar bıraktım oraya ama bundan sonra 1 cent bile vermem, insanları dolandırıp tehditle paralarını alan bir ülkede hiç bir şekilde güvenli olamazsınız.

Peşinen söyleyeyim,öyle polise falan da gitmedim, sizi kim takar oralarda, siz yolunacak kazsınız adamların açlıktan nefesi kokuyor, sizi daha da yolmaya çalışacaklardır. Eğer illa da Ukraynalı kızlarla buluşulacaksa ülkemize davet etmek çok daha mantıklı bence, kimin kim olduğunu bilmenin hiç bir zaman garantisi yok.

İyi seyahatler herkese.

• ukraynadaki türk konsolosluğuna mail atıp uyarıda bulunabilirsin enazından.
    onlarda gerekli yerleri uyarırlar.
    korkuyorsan, isim yer adı verilmez.
    sadece teftiş edilir bu mekanlar.
    yanlarına kar kalması da çok hoş değil.
    sonuçta yaşadıklarını elini kolunu sallayarak başkasına yapacaklar..

fakat abicim güzel güzel evde içmek varken ne gerek var.
    kızları al götür evde napacaksan yap..

ben geçenlerde kadıköye kulüplere gittim hesap gireceğini bilerek. bazı mekanlara da girip çıktım içerdeki taş hatunları izlemek için hemen tepki koydullar. tüm mekanları dolaştım dayak yemeden kurtuldum. biraz içmiştim mekanda adama abi burda rus var mı rus dedim. adam üstüme yürüdü az kalsın dayak yiyordum. gereksiz samimiyet bazen iyi olmuyor. derken bi mekana oturdum. içirisi kız doluydu. kızlarda iyiydi ha. 4 kız geldi masaya orasını burasını kurcaladık.zaten yapışık oturuyorlar. garson çocuk öyle bi koşarak malzeme taşıyordu ki, istemeden yağıyordu malzemeler. biz bunları istemedik diyoz, abi bunlar standart her masaya götürüyoz diyor. ahahaha. ilerde kabadayı gibi tipler yan gözle bizim masayı inceliyor... hesap pis girdi ama problem yok değişik bir anıydı ve biz hesabın gireceğini bilerek oturduk. arkadaşları uyardım bak acımaz sokarlar ha dedim. onlarda bu akşam bize herşey serbest auuuğğ dediler. fazla girdi sayılmaz kişi başı max 300tl girmiştir. senin hesap tuzluymuş birader. ülkeyi komple silmen garip. yalnız canın rus isterse kıbrısa git. gerek yok adamların ülkesinde karı düdüklüycem dersen böyle düdüklenebilirsin. sonuçta herkes biliyor kimin ne için orda olduğunu ve o tarz ortamlarda hayatta kaybedecek hiçbirşeyi olmayan elemanlar bol miktarda oluyor. benim çene düştü biraz ilgi alanıma girdi konu. ben makedonyada da gittim böyle mekanlara. alakası yok türkiyeden ukraynadan falan. orda üniversiteli gençler normal kutlama gibi gidiyorlar arkadaş çevreleriyle hep beraber gidiyorlar. bizim ülkelerde ise herkes birbirini nasıl düdüklerim o şekilde bakıyor.
  • Baştan belirteyim hiç Ukrayna'da bulunmadım. Ancak 5-6 ay kadar önce dediklerinizi teyit eden biriyle görüştüm.

O kişi polisede gitmişti ancak gelen polislerinde dolandırıcılarla aynı zihniyette bulunduğunu ayrıca oradaki polislerinde kendilerini dolandırmaya çalılıştığını anlatıyordu.

Yine dediğiniz gibi can güvenliği konusundada hırsızlık,gasp gibi olayların had safhada olduğunu anlatıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yaz Ukrayna'daydım. Lviv ve Kiev'de toplam 2 hafta kaldım 4 arkadaş gittik. Başımıza kötü bir olay gelmedi ama bu gelmeyeceği anlamına gelmez tabi ki. 9 Şubat'ta Kharkiv'e gidiyorum. Çok daha dikkatli olacağım bu sefer. Genellikle bilindik restaurantları tercih edeceğim. Bilgilendirme ve konu için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ukraynadaki türk konsolosluğuna mail atıp uyarıda bulunabilirsin enazından.

ben geçenlerde kadıköye kulüplere gittim hesap gireceğini bilerek. bazı mekanlara da girip çıktım içerdeki taş hatunları izlemek için hemen tepki koydullar. tüm mekanları dolaştım dayak yemeden kurtuldum. biraz içmiştim mekanda adama abi burda rus var mı rus dedim. adam üstüme yürüdü az kalsın dayak yiyordum. gereksiz samimiyet bazen iyi olmuyor. derken bi mekana oturdum. içirisi kız doluydu. kızlarda iyiydi ha. 4 kız geldi masaya orasını burasını kurcaladık.zaten yapışık oturuyorlar. garson çocuk öyle bi koşarak malzeme taşıyordu ki, istemeden yağıyordu malzemeler. biz bunları istemedik diyoz, abi bunlar standart her masaya götürüyoz diyor. ahahaha. ilerde kabadayı gibi tipler yan gözle bizim masayı inceliyor... hesap pis girdi ama problem yok değişik bir anıydı ve biz hesabın gireceğini bilerek oturduk. arkadaşları uyardım bak acımaz sokarlar ha dedim. onlarda bu akşam bize herşey serbest auuuğğ dediler. fazla girdi sayılmaz kişi başı max 300tl girmiştir. senin hesap tuzluymuş birader. ülkeyi komple silmen garip. yalnız canın rus isterse kıbrısa git. gerek yok adamların ülkesinde karı düdüklüycem dersen böyle düdüklenebilirsin. sonuçta herkes biliyor kimin ne için orda olduğunu ve o tarz ortamlarda hayatta kaybedecek hiçbirşeyi olmayan elemanlar bol miktarda oluyor. benim çene düştü biraz ilgi alanıma girdi konu. ben makedonyada da gittim böyle mekanlara. alakası yok türkiyeden ukraynadan falan. orda üniversiteli gençler normal kutlama gibi gidiyorlar arkadaş çevreleriyle hep beraber gidiyorlar. bizim ülkelerde ise herkes birbirini nasıl düdüklerim o şekilde bakıyor.

• izmirliemre35
  • quote:

Orijinalden alıntı: steganography

Baştan belirteyim hiç Ukrayna'da bulunmadım. Ancak 5-6 ay kadar önce dediklerinizi teyit eden biriyle görüştüm.

O kişi polisede gitmişti ancak gelen polislerinde dolandırıcılarla aynı zihniyette bulunduğunu ayrıca oradaki polislerinde kendilerini dolandırmaya çalılıştığını anlatıyordu.

Yine dediğiniz gibi can güvenliği konusundada hırsızlık,gasp gibi olayların had safhada olduğunu anlatıyordu.
    hocam doğu blok ülkelerindeki polislerden hayır gelmez..
  • Uçkurunun peşine gitmiş, yolmuşlar ve ağlıyor. Kafatasının içindeki şey orada süs değil. Kullanmak lazım.

Konu sahibi arkadaş ukraynayla bir alıp veremediğin mi var ikide bir böyle konular açıyorsun. Burdan ucuz, gidilip gezilebilir bir yer bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Bu yaz Ukrayna'daydım. Lviv ve Kiev'de toplam 2 hafta kaldım 4 arkadaş gittik. Başımıza kötü bir olay gelmedi ama bu gelmeyeceği anlamına gelmez tabi ki. 9 Şubat'ta Kharkiv'e gidiyorum. Çok daha dikkatli olacağım bu sefer. Genellikle bilindik restaurantları tercih edeceğim. Bilgilendirme ve konu için teşekkürler.
    hocam bende çok bulundum ukraynada başıma olay gelmedi, ama bunu paylaşayım dedim insanlar dikkat etsin diye.
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    http://ukraynahayat.com/lvivde-turk-vatandaslarina-saldiri-iki-azeri-yakalandi/

bu ülkelerde dikkatli olalım. tanımadıklarımıza güvenmeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

ukraynadaki türk konsolosluğuna mail atıp uyarıda bulunabilirsin enazından.

bunu yaşayan ben değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

Uçkurunun peşine gitmiş, yolmuşlar ve ağlıyor. Kafatasının içindeki şey orada süs değil. Kullanmak lazım.

Konu sahibi arkadaş ukraynayla bir alıp veremediğin mi var ikide bir böyle konular açıyorsun. Burdan ucuz, gidilip gezilebilir bir yer bence
    Hayır sorunum yok , buyrun bir konu
    https://forum.donanimhaber.com/ukrayna-hakkinda-hersey-bu-baslikta-yazalim-paylasalim--134983659

eğer sorunum olsa bu konu açarmıyım?

ama şu var iyi neyse o kötü neyse onu yazarım, bunun neresi yanlış ,insanlara bilgi paylaşmanın? ayrıca paylaştığım haberleri kaynaklarını belirttim.

Belarus da dil eğitimi aldım, Rusya da beyaz yaka çalıştım yıllarca, uni mezunuyum , iyi derece rusça,ingilizce biliyorum. totalde 12 ülkede bulundum, gördüklerimi,yaşadıklarımı bir karşılığı olmadan paylaşıyorum, bunun neresi kötü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 24 Aralık 2018; 18:8:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

http://ukraynahayat.com/lvivde-turk-vatandaslarina-saldiri-iki-azeri-yakalandi/

bu ülkelerde dikkatli olalım. tanımadıklarımıza güvenmeyelim.
    Sadece Ukrayna için değil, her ülke için geçerli bu. Dünyanın en güvenli ülkesine gitmiş olsak bile dikkat etmek gerekiyor.

• quote:

Sadece Ukrayna için değil, her ülke için geçerli bu. Dünyanın en güvenli ülkesine gitmiş olsak bile dikkat etmek gerekiyor.

Alıntıları Göster
    tabiki haklısınız. benim dikkat çektiğim , kimlikle gidilen ülke , doğusunda savaş var , kırım rusya işgalinde , ekonomisi fakir avrupa ülkesi, daha çok dikkat etmeliyiz. tabiki her ülkede tehlike vardır,zaten hiçbir ülke başınıza olay gelmiyeceğini garanti etmez. geçende fas da 2 iskandinav kadın başları kesildi..

• Okumuş cahilsin herhalde hocam nasıl kandırdılar bir boşluğuna gelmiştir herhalde geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mrnick

Okumuş cahilsin herhalde hocam nasıl kandırdılar bir boşluğuna gelmiştir herhalde geçmiş olsun
    konunun başını okurmusun?

Alıntı yazdık. Türkiye de ciddi eğitim eksikliği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

tabiki haklısınız. benim dikkat çektiğim , kimlikle gidilen ülke , doğusunda savaş var , kırım rusya işgalinde , ekonomisi fakir avrupa ülkesi, daha çok dikkat etmeliyiz. tabiki her ülkede tehlike vardır,zaten hiçbir ülke başınıza olay gelmiyeceğini garanti etmez. geçende fas da 2 iskandinav kadın başları kesildi..

Alıntıları Göster
    Aynen öyle hocam katılıyorum.

Şimdi Şubat'ta Kharkiv'e gideceğiz 3 arkadaş. Tek korkum şuanlık Rusya ile olan gerginlik. Kharkiv'de Rusya sınırında malum. Onu düşünüyoruz sıkıntı çıkar mı diye. Kız arkadaşımın amcası Kiev'de yaşıyor. Yılbaşında buraya gelecek onunla durum hakkında konuşup ona göre karar vereceğiz. En son konuştuğumda şuanlık çok sıkıntı yok diyordu. Bakalım artık hayırlısı.

Edit: İşin kötü yanı uçak biletlerimizi 3 ay önceden almıştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 24 Aralık 2018; 19:36:9 >

• quote:

Aynen öyle hocam katılıyorum.

Şimdi Şubat'ta Kharkiv'e gideceğiz 3 arkadaş. Tek korkum şuanlık Rusya ile olan gerginlik. Kharkiv'de Rusya sınırında malum. Onu düşünüyoruz sıkıntı çıkar mı diye. Kız arkadaşımın amcası Kiev'de yaşıyor. Yılbaşında buraya gelecek onunla durum hakkında konuşup ona göre karar vereceğiz. En son konuştuğumda şuanlık çok sıkıntı yok diyordu. Bakalım artık hayırlısı.

Edit: İşin kötü yanı uçak biletlerimizi 3 ay önceden almıştık.

Alıntıları Göster
    gündemi takip etmek lazım. ukraynadahayat sitesi iyidir.

• Ukrayna da 28 gün bulundum. Lviv de 7. günümde gece yarısı sokakta yürürken arkadaşım ile 4-5 tane elemanın bizi takip ettiğini farkettik. 7 gündür aynı şehirde olmanın getirmiş olduğu yol bilgisi ile arkadaşıma hızlı ama sakin adımlarla köşeyi döndükten sonra koşacağımızı kararlaştırdık. Köşeyi döndüğümüz gibi deparı bastık ve kendimizi ara sokaklarda kaybettirdik. Ek olarak her sokaktan geçerken mutlaka önce göz ucu bakarım, sağımı solumu kontrol ederim yurtdışındaysam.

Yaklaşık 2 saat sonra yine ara sokaklardan birisinden geçerken bizi takip eden elemanlar 2 tane turisti sıkıştırıp bıcak çekmişlerdi gasp ediyorlardı. Sokak ucundan gördüm, gördüğümüz gibide oradan hemen uzaklaştık. Ne yazıkki Ukranya nın fakir bir ülke olmasıda buna etken. Turist olarak tehlikeli bir ülke. Baştan sona dolaştım fakat bir daha gitmeyi düşünmüyorum.

• Mariupolde aynısı başımıza gelmişti.Adam üzerimize yürüde kadın ağlamaya başladı falan neyse arkadaş hesabı fazladan ödedi.Ukrayna bazı konularda abartılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Ukrayna da 28 gün bulundum. Lviv de 7. günümde gece yarısı sokakta yürürken arkadaşım ile 4-5 tane elemanın bizi takip ettiğini farkettik. 7 gündür aynı şehirde olmanın getirmiş olduğu yol bilgisi ile arkadaşıma hızlı ama sakin adımlarla köşeyi döndükten sonra koşacağımızı kararlaştırdık. Köşeyi döndüğümüz gibi deparı bastık ve kendimizi ara sokaklarda kaybettirdik. Ek olarak her sokaktan geçerken mutlaka önce göz ucu bakarım, sağımı solumu kontrol ederim yurtdışındaysam.

Yaklaşık 2 saat sonra yine ara sokaklardan birisinden geçerken bizi takip eden elemanlar 2 tane turisti sıkıştırıp bıcak çekmişlerdi gasp ediyorlardı. Sokak ucundan gördüm, gördüğümüz gibide oradan hemen uzaklaştık. Ne yazıkki Ukranya nın fakir bir ülke olmasıda buna etken. Turist olarak tehlikeli bir ülke. Baştan sona dolaştım fakat bir daha gitmeyi düşünmüyorum.
    geçmiş olsun.

biz bu konuları açıp dikatli olun diyoruz, bazı arkadaşlar acayip eleştiriyor.

kişi gitmiş veya gitmemiş beni enterese etmez, dikkatli tedbirli olun diye açıyoruz bu konuları.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.