Şimdi Ara

UĞUR Marka Klima Yorum ve Paylaşımları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
3
Favori
43.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    peki ben anlamam klimadan genel olarak memnun musunuz tavsiye eder misiniz uğur klimaları?
  • Bende anlamıyorum hocam, Klima işte :) Soğutma amaçlı almıştım soğutuyor bana bu kadarı yetiyor.
  • aybarsata kullanıcısına yanıt
    hocam bende 1200 btu almayı duşunuyorum.
    siz almışsınız hayırlı olsun.
    benim öğrenmek istediğim iç ünite sesi nasıl.
    kataloglarda desibel oranları yok.
    @aybarsata
  • Hocam bu konunun 3. mesajındaki resimde Desibel değerleri yazıyor. Pardon siz 12000 BTU düşünüyormuşsunuz.

http://www.ugurklima.com.tr/teknik-ozellikler/

Bu siteden bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 8 Temmuz 2013; 12:46:47 >
  • aynen
    12000 btu alan arkadaş var. ondan bilgi almak istedim sizin eklediğiniz resime baktım fakat gözden kaçırm
    ış olabilirim.
  • aybarsata kullanıcısına yanıt
    12 bbin btu klima 70 metre kare alanı soğutması mmükün bile değil onun metre karesi 20 m2 sınır rakamdır bir çok kişi halen klima alırken aynı şeyi yapıyorlar bilmeden bilinçsiz yapıyorsunuz 8 yıllık satıcıyım klima bakın arkadaslar 9 bin btu lar 12 m2 dir . 12 bin btu olanlar 20 m2 ,18 bin btu olanalr 30 metre m2 dir . 24 bin btu olanlar Not : sadece general,mitsubishi.sharp bunalr 55 m2 alanı ısıtır ve soğutur invernet deidğimiz olayı tam anlamıyla kulanam bilmek için .sonra diyorsunuz yok efendim aldım ısıtmadı aldım soğutmadı siz bu degelere göre alın klimayı soğutup ısıtmadıgını görrüsünüz problem yaşamanız %0 çünki satış personeli mal satsın diye 20 m2 9 bin yeter abi al sen arkana bakma diyor halbuki alakası yok 9 bin btu kşimayı 20 m2 kulanırsan interner modu diye birşey kaşlamz durmadan tam güçte çalışır elektirik tafurası yüksek yani 2 katı gelir o yüzden doğru m2 ye doğru btu lu cihaz ileri dönük düşünürseniz tabiki biraz fazla vereyim ama iyi olsun uzun yılar arkama bakmıyayım derseniz .general ,mitsubishi,sharp gerisi yalan dolan

• quote:

Orijinalden alıntı: detayyusuf

12 bbin btu klima 70 metre kare alanı soğutması mmükün bile değil onun metre karesi 20 m2 sınır rakamdır bir çok kişi halen klima alırken aynı şeyi yapıyorlar bilmeden bilinçsiz yapıyorsunuz 8 yıllık satıcıyım klima bakın arkadaslar 9 bin btu lar 12 m2 dir . 12 bin btu olanlar 20 m2 ,18 bin btu olanalr 30 metre m2 dir . 24 bin btu olanlar Not : sadece general,mitsubishi.sharp bunalr 55 m2 alanı ısıtır ve soğutur invernet deidğimiz olayı tam anlamıyla kulanam bilmek için .sonra diyorsunuz yok efendim aldım ısıtmadı aldım soğutmadı siz bu degelere göre alın klimayı soğutup ısıtmadıgını görrüsünüz problem yaşamanız %0 çünki satış personeli mal satsın diye 20 m2 9 bin yeter abi al sen arkana bakma diyor halbuki alakası yok 9 bin btu kşimayı 20 m2 kulanırsan interner modu diye birşey kaşlamz durmadan tam güçte çalışır elektirik tafurası yüksek yani 2 katı gelir o yüzden doğru m2 ye doğru btu lu cihaz ileri dönük düşünürseniz tabiki biraz fazla vereyim ama iyi olsun uzun yılar arkama bakmıyayım derseniz .general ,mitsubishi,sharp gerisi yalan dolan

arkadaşım ısıtma için dediklerinizin bir çoğuna katılıyorum ama soğutmada hayır. şunu deseniz ok, mühendislik yönü doğrudur.

ama bu forumda birçok soğutmada cihaz yeterli btu gözükmeyen cihaz kullanıp memnun olan arkadaşımız var.
    yeterki klimanız kalite olsun.

biriside benim buyrun size bir video

https://www.youtube.com/watch?v=m-ahlyKAjQU

konusuda tam yükte çalışmadığına dair yazıları okursanız.

ayrıca şunuda söyliyim size annelerde sharp var. bende zamanında kendi evimin yaklaşık 27m2 salonuna sharp alıcaktım. merkezinizden bir arkadaşla konuşmamda 12liğin gayet iyi yeteceğini belirtmişti.

ben şunun iddiasınıda yaparım aykırıda olsa 20m2 tek alanda kullanılacak gerçek bir inverter klima 20 m2 bu yapar vede kendisini kısar.

2 yıl boyunca zibronun en alt seri inverterini kullandım 16m2 karede cam ve kapı açık olduğu halde kendisini kısıyor ve donuyorduk.

aynı yerde şimdi daikin V serisi 9luk var kendisini 172 wattlara kadar kısıyor. nerden fasa fiso oluyor bu cihazlar anlamıyorum. ha zibroda 400-450 lerde dolaşıyor esas doalşamsı gereken watt madem yetmiyorsa 700 lerde olması lazım e nasıl kısyor bu cihaz ozaman hocam. 2 de kış geçridim bu klimayla hemde canavar gibide ısıtması var bir çok arkadaşada önerdim bu zibroyu tek kötü yanı kasa kalitesi. oda olacak artık.

• 9köy kullanıcısına yanıt
    bakın yanlış anlatım var burda normalde 12 bt klimalar ilk kalkışlarında motorlar 3 kademede yapar bunu 3 kademeye ulaştıgında saate klimadan klimaya değişiyor ama ben ortamala yazıcam size 1,4 kw diyelim daha sonrasında bu oran m2 ye göre ısındıktan yada soğuttuktan sonrasıdna ampul tabiri dediğimiz 0,75 kw kadar düşer . şimdi 27 m2 yerde 12 bin btu klima kulanırsan soğutabilir nedeni ise soğuk hava hacmi yukarıdan aşağıya çöker vede kalıcı olur ama sıcak hava tam tersi aşağıdan yukarıya kaçar .bunu yanı sıra 12 bin btu klimayı günde 10 ila 12 saat arasında çalıştırırsan normalde 50 tl civarı fatura yansıtır . 20 m2 karede ama siz diyorsunuz ki 27 m2 kare yerde çalışıyor bu sefer cihaz inverter moduna girmez girsede 12 çok geç girer ce sürekli olrak yüksek performansta içersiniz soğutucam ısıtıcam diye çalışır düz tipi yani klşasik tipi klimadan farkı kalamz fatura otomatikman 70 lere kadar çıkar olay bu yani 27 m2 12 bin ısıtması çok zor soğuta bilir bunu hisedersin ama hep tam güç mopdunda çalışır o cihaz teknik olarak böyledir videoları izlememin bir anlamı yok açıkcası yılardan beri bu işin içindeyim ben soğutmaya değil ısıtmaya bakarım cihazın kaliteli olup olmadıgı ordan ortaya çıkar soğutmada en dandik klimayı takın soğutur ama mitsubishi gibi markayı soğutmada kulanırken 5 dk hisettiri soguk havayı diğerleri geç hisettirir farkı orda

• BEN ONU BUNU BİLMEM KLİMA DENDİĞİNDE AKLIMA SOĞUTMA GELİYOR. BEN ARAŞTIRIYORUM. SOĞUTSUN YETER ISITMASI BENİ HİÇMİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR. EVDE ZATEN KOMBİ VAR. NE YAPIYIM BEN KLIMANIN ISITMASINI. ASLINDA ISITMA ÖZELLİĞİ OLMAYAN SADECE SOĞUTAN KLİMA YAPIP FİYATINI AŞAĞIYA ÇEKSELER NE GÜZEL OLURDU.
    BEN UĞUR 1200 BTU KLİMASINI KULLANAN VARMI DİYE SORMUŞTUM AMA CEVAP ALAMADIM. SESLİMİ ÇALIŞIYOR. GÖRÜNÜŞÜ GAYET GÜZEL .BEĞENDİM. NEDEN GİDİP 2000-3000 LİRA KLİMAYA VEREYİM YILDA 2 KULLANCAĞIM BİR ÜRÜN İÇ
    İN.
  • quote:

bakın yanlış anlatım var burda normalde 12 bt klimalar ilk kalkışlarında motorlar 3 kademede yapar bunu 3 kademeye ulaştıgında saate klimadan klimaya değişiyor ama ben ortamala yazıcam size 1,4 kw diyelim daha sonrasında bu oran m2 ye göre ısındıktan yada soğuttuktan sonrasıdna ampul tabiri dediğimiz 0,75 kw kadar düşer . şimdi 27 m2 yerde 12 bin btu klima kulanırsan soğutabilir nedeni ise soğuk hava hacmi yukarıdan aşağıya çöker vede kalıcı olur ama sıcak hava tam tersi aşağıdan yukarıya kaçar .bunu yanı sıra 12 bin btu klimayı günde 10 ila 12 saat arasında çalıştırırsan normalde 50 tl civarı fatura yansıtır . 20 m2 karede ama siz diyorsunuz ki 27 m2 kare yerde çalışıyor bu sefer cihaz inverter moduna girmez girsede 12 çok geç girer ce sürekli olrak yüksek performansta içersiniz soğutucam ısıtıcam diye çalışır düz tipi yani klşasik tipi klimadan farkı kalamz fatura otomatikman 70 lere kadar çıkar olay bu yani 27 m2 12 bin ısıtması çok zor soğuta bilir bunu hisedersin ama hep tam güç mopdunda çalışır o cihaz teknik olarak böyledir videoları izlememin bir anlamı yok açıkcası yılardan beri bu işin içindeyim ben soğutmaya değil ısıtmaya bakarım cihazın kaliteli olup olmadıgı ordan ortaya çıkar soğutmada en dandik klimayı takın soğutur ama mitsubishi gibi markayı soğutmada kulanırken 5 dk hisettiri soguk havayı diğerleri geç hisettirir farkı orda

farklı birşey söylememişsinizki ısıtmada bir çok fikrirnize katıldığımı zaten söyledim. ısıtmadada öyle 5-6m2 çok bişe ifade etmez diğer topikte annelerdeki sharp klasik 9luk klima yıllardır 18m2 çalışıyor hocam 1-2 ay boyuncada ısıtmada denedik bu klimayı kavuruyor ortalığı inanın. birde inverter olsa bu makine 2m2 benden olsun hatta ben korkmam 25m2 bile vururum bunu.

ayrıca araştırın rotasız45 yazın asha 07lgc var babasının evinde 28-30m2 kavuruyor diyor. elektrik tüketiminide siz sorun artık.

hocam, videoyu izlememe gerek yok diyene kadar izleyin isterseniz... klima 27m2 değil gün boyu 100 m2 çalışıyor. videoda bunların hepsi mevcut. saatte 250 watt çekiyor.

amacım bu durum doğru demek değildir. ama ben 5-6m2 için ıstmada bir boy büyük btu klima almam şahsen. umarım beni taraflı görmezsiniz bakın sizin iki klimayıda övdüm burada:))

hehe doğrudur bazı kişilerde malesef bu şekil diyor yine bir öğrnci arkadas vardı 12 lik genereal almıştı güzel cihazdı 27 m2 kulancagını söyledi normal şartlara göre yani teknik anlamda söylledim yeterli olmaz diye ama ara katta evi oldugu için evin yapısı sıcaktı ve oldukça yeterli olmuş onun için süper memnunum demişti faturasıda yine az geldiğini söylemişti ..fakat bu tür olayları ısıtmadıgını nasıl hisedersiniz hava derecesi -5 ve 10 lara düşmeye başladıgında unutmayın ..ben teknik anlamda doğru metre kareye göre işlem yaparım yapmak zorundayım çünki şirketimizin çalışma düzeni bu hava soukluğuna göre hesaplanmış değerler bunlar en az -10 derce göre merte kareler btu lara göre hesaplanmış şimdi senin yada akrabanın bulundugu şehir sıcaktır soğuk olmuyordur ev güneş görüyordur beton ısınıyordur ama bazı yerler soğuk daha soğuk ve evin yalımı yok biz bunalra göre hesaplayıpta işleyiş yapıyoruz aslında doğru olanda bu zaten şuanki kliman işini rahat şekilde görüyorsa hiç sorun yok kulanama devam diyelim o zaman :))

bu arada videoyu izledim kaç btu klima var bilemiyorum bakın yine soğut havadan bahsediyoruz soğuk hava hacmi çabuk dağılır bunu hisedersiniz zaten orda burda ölçmeye çalışmışlar bu bana göre çok birşey ifade etmez ama normal şartlarda 100 m2 kare yere 24 binliğin gücü bile normalde yetmez salon tipi klimaların en üsttü olması lazım ki 100 metre karede iş yapsın ..ayrıca klimanın iç ünitesi yanlış monte edilmiş o cihaz emiş yapmaz fazla rahat çalışmaz nedeni ise vatan yükseliğinle aradaki boşluk neredese 2 parmak orda yaklaşık olrak 20 santime yakın olması gerekiyor reklam amaçlı düzenlenmiş bir video o elindeki cihazla değil oda içinde bulunup görmek laızm onu ama yinede üstüne basa basa söylerim m2 kare göre yetersiz o cihaz o koridorda hisserdersin soğuyu ama diğer odalara gidince o sogukluğuk diye birşey kalmaz emin olun .öyle birşey olsaydı yılarsna beri ürün satıyoruz müşteriye derdik ki al kardeşim 12 bin btu 100 m2 cayır cayır soğutur satış patlaması yaşardık :)) high performansta çaılıyor sürekli cihaz inverter moduna düşmesi imkansız elektirik faturası 2 katı demek kalis klimadan farkı yok ve ses seviyesi 40 db kadar ulaşmış videodaki ses bakılırsa gece uyuyamasın onun sesinzden low low moduna getirmen gerek ancak koridoru soğutur bu seferde ama dediğim gibi üstüne basa basa söylüyorum adamın gezdiği odalarda soğukluk hisedemessin reklam amaçlı yapmışlar videoyu zaten marka reklamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detayyusuf -- 9 Temmuz 2013; 14:04:59 >

• mbirol kullanıcısına yanıt
    dostum senin aklı dengen yerindemi aferdersin 12 bin btu klima 100 m2 kare m soğuttugu nerde görülmüştür ..30 yıldan beri satıyormusun belli sattıklarınızdan sonra milet forumlara gelip şikayet basıyor sen belliki afersin klimanın k sinden anladıgın yok kahkahayla güldüm ya yemin ediyorum 12 bin btu klima 100 m2 yi soğuturmuş 24 binlikler süs içinmiş yapıldı yoksa :)))

srk71 ze mitsubihsi heayv ındustries 35.800 motor gücüne çıkan özel üretim cihazdır mitsubishinin gelmiş geçmiş efsane klimasıdır gel vitrinimde gör bu cihazı arasanda bulamasın 7068 tl satışı var bundan ötesi duvar tipi split klima bunu üstü yok zaten bu cihaz ve sadece general ashg24lfcz 36.200 motor gücüne sahiptir her ikisi 60 m2 ısıtmada sınır rakamdır soğutmada 27.300 motor gücüne çıkar :)) çıkar diyorum bak sabit kalmaz :)) çünki inverter cihazlardır ilk 20 dk bu işlemi yaapr daha sonrasında kademe kademe düşer inverteri öğrende gel bana konus dostum bu yüzden ancak bu cihazların ısıtma ve soğutma kapasitesi 60 m2 dir

insanlara yalan yanlış bilgiler vermeyin yazık günah adam cebindeki parayla ne alacagını bilmiyor sizin gibi satış yapanalr milet kandırıp mal satıyor malı satana kadar sonrasında yazık verilen dünya kadar paraya gelip buraya formlara şikayet yazıyorlar ısıtmıyor soğutmuyor diye kaç kişiye yardım ettim burda ben telefonla bizat görüşüp ürün aldılar bir çok kişi arayıp doğru bilgi veridğim için tşk etti iş yapıyorsanız adam gibi yapın ki insanlar parasınla rezil olmasınlar ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detayyusuf -- 9 Temmuz 2013; 19:39:01 >

• quote:

hehe doğrudur bazı kişilerde malesef bu şekil diyor yine bir öğrnci arkadas vardı 12 lik genereal almıştı güzel cihazdı 27 m2 kulancagını söyledi normal şartlara göre yani teknik anlamda söylledim yeterli olmaz diye ama ara katta evi oldugu için evin yapısı sıcaktı ve oldukça yeterli olmuş onun için süper memnunum demişti faturasıda yine az geldiğini söylemişti ..fakat bu tür olayları ısıtmadıgını nasıl hisedersiniz hava derecesi -5 ve 10 lara düşmeye başladıgında unutmayın ..ben teknik anlamda doğru metre kareye göre işlem yaparım yapmak zorundayım çünki şirketimizin çalışma düzeni bu hava soukluğuna göre hesaplanmış değerler bunlar en az -10 derce göre merte kareler btu lara göre hesaplanmış şimdi senin yada akrabanın bulundugu şehir sıcaktır soğuk olmuyordur ev güneş görüyordur beton ısınıyordur ama bazı yerler soğuk daha soğuk ve evin yalımı yok biz bunalra göre hesaplayıpta işleyiş yapıyoruz aslında doğru olanda bu zaten şuanki kliman işini rahat şekilde görüyorsa hiç sorun yok kulanama devam diyelim o zaman :))

bu arada videoyu izledim kaç btu klima var bilemiyorum bakın yine soğut havadan bahsediyoruz soğuk hava hacmi çabuk dağılır bunu hisedersiniz zaten orda burda ölçmeye çalışmışlar bu bana göre çok birşey ifade etmez ama normal şartlarda 100 m2 kare yere 24 binliğin gücü bile normalde yetmez salon tipi klimaların en üsttü olması lazım ki 100 metre karede iş yapsın ..ayrıca klimanın iç ünitesi yanlış monte edilmiş o cihaz emiş yapmaz fazla rahat çalışmaz nedeni ise vatan yükseliğinle aradaki boşluk neredese 2 parmak orda yaklaşık olrak 20 santime yakın olması gerekiyor reklam amaçlı düzenlenmiş bir video o elindeki cihazla değil oda içinde bulunup görmek laızm onu ama yinede üstüne basa basa söylerim m2 kare göre yetersiz o cihaz o koridorda hisserdersin soğuyu ama diğer odalara gidince o sogukluğuk diye birşey kalmaz emin olun .öyle birşey olsaydı yılarsna beri ürün satıyoruz müşteriye derdik ki al kardeşim 12 bin btu 100 m2 cayır cayır soğutur satış patlaması yaşardık :)) high performansta çaılıyor sürekli cihaz inverter moduna düşmesi imkansız elektirik faturası 2 katı demek kalis klimadan farkı yok ve ses seviyesi 40 db kadar ulaşmış videodaki ses bakılırsa gece uyuyamasın onun sesinzden low low moduna getirmen gerek ancak koridoru soğutur bu seferde ama dediğim gibi üstüne basa basa söylüyorum adamın gezdiği odalarda soğukluk hisedemessin reklam amaçlı yapmışlar videoyu zaten marka reklamı

hocam ısıtma durumalrını nedenkatıyorsunuzki size açıkaldım 5-6m2 fazalsıan ok birde uç bir örenek verdim izmirdeydi bu arkadaş demem bile gerek yok zaten. ama ben tutupta erzurumda kliam kullanmam kullanacağım tek kliam msz fd vabh mitsubsihi electric olur orada. çünkü bu klimalar çok özel ürünler unutmadan msz ge serisindede vabh denen meodeller var. ama fd sersi dah üst değerler sahip. hocam rekalam yapıyor demişsiniz evet Mitsubishi Electric reklamı yaptım şiakyet edebilrisiniz.

çünkü ayıp ediyorsunuz. reklam dayalı video derken o videoyu çeken kişide benim. o evde benim evim. sitanbuldaysan buyue gel çayımızı iç sonrasında proaf cihazlar ile öleçelim.. iyice okursanız detayını videonun

buradaki amaç odaalrın hepsinin aynı dereceye geldiğini iddia etmiyorum millete 100 m2 12000 btu yeterde demiyorum.

burada inverter klimalar herzaman iyidir ve tasarrurku çalışır demek istiyorum. kapı baca açık görüntü almışım doğrumudur izediyseniz.. klimaın çektiği watt ortada.. nerden son sürat çalışıyormuş. dikkatli okuyun dikkatli seyredin esas reklamı ben değil siz yapıyorsunuz burada.

marka reklamıysa evet mitsubishi electricten avanta alıyorum diyeyim tam olsun nediyim size.

• quote:

dostum senin aklı dengen yerindemi aferdersin 12 bin btu klima 100 m2 kare m soğuttugu nerde görülmüştür ..30 yıldan beri satıyormusun belli sattıklarınızdan sonra milet forumlara gelip şikayet basıyor sen belliki afersin klimanın k sinden anladıgın yok kahkahayla güldüm ya yemin ediyorum 12 bin btu klima 100 m2 yi soğuturmuş 24 binlikler süs içinmiş yapıldı yoksa :)))

srk71 ze mitsubihsi heayv ındustries 35.800 motor gücüne çıkan özel üretim cihazdır mitsubishinin gelmiş geçmiş efsane klimasıdır gel vitrinimde gör bu cihazı arasanda bulamasın 7068 tl satışı var bundan ötesi duvar tipi split klima bunu üstü yok zaten bu cihaz ve sadece general ashg24lfcz 36.200 motor gücüne sahiptir her ikisi 60 m2 ısıtmada sınır rakamdır soğutmada 27.300 motor gücüne çıkar :)) çıkar diyorum bak sabit kalmaz :)) çünki inverter cihazlardır ilk 20 dk bu işlemi yaapr daha sonrasında kademe kademe düşer inverteri öğrende gel bana konus dostum bu yüzden ancak bu cihazların ısıtma ve soğutma kapasitesi 60 m2 dir

insanlara yalan yanlış bilgiler vermeyin yazık günah adam cebindeki parayla ne alacagını bilmiyor sizin gibi satış yapanalr milet kandırıp mal satıyor malı satana kadar sonrasında yazık verilen dünya kadar paraya gelip buraya formlara şikayet yazıyorlar ısıtmıyor soğutmuyor diye kaç kişiye yardım ettim burda ben telefonla bizat görüşüp ürün aldılar bir çok kişi arayıp doğru bilgi veridğim için tşk etti iş yapıyorsanız adam gibi yapın ki insanlar parasınla rezil olmasınlar ;)

hocam ne sizi destekelrim ne Birol ustayı bu tip tartışmalardaki ağız dalaşlarında.

banada ucu dokundu diye yazdığımda sanmayın lütfen ama gerçekten bir çok konuda saçmalıyorsunuz Birol ustanın avukatı felanda değilim.

ama Birol usta size demiş yazdığımı iyi okuyun 100m2 iddiası felan yok. evet Birol ustada kendi evinde düşük btu klimalr kullanıyor. hemde yaz kış ama aynen benim dediğim gibi klimalarını kapatmadan kullanıyor.

mesela elinde eski diamond electric kliması var 12likmiydi bilmiyorum şuan onunla evini serinletiyro kışınsa bir diğer 10000 btu klimaysını ekleyip evini ısıtıyor. ama bu durum kesinlikle herkeze önermez anca kullnmasını bilene öneririm der. çünkü bizim halksımızda aç kapa kullanma durumu oldukça önermez haklı çünkü. siz benim yazımla karıştırıp adam aakıldan bahsetmişsiniz.

kardeş. o sizin övdüğünüz srk71 zess1 klimayı ben sizden evvel senelerce övüp herkezede tavsiye etmişimdir. tonalrca yazımı bulabilrisiniz.

en yakınını hemen alayım buraya bukezde mhi reklamı yapıyor deyin bana sorun değil.

http://forum.donanimhaber.com/m_77367655/tm.htm

ben bu klimayı şuanki hyper serilerindende üstün tutuyorum evet.

hocam bırakın yazık günahı öyle bir şey yok maalesef siz öyle derseniz ben neler derim..

diyeyim bari, ne oluyorda bu klimanın şuan en fazla 4000-4200 tl gibi rakamla satılması gerekirken 7000 küsür tl ye sattı son zamanlar iklimsa işet sin elinizdede varmış. hatırlayın 2008de 2000 tlye kada düşürdüler bu klimaları dolar düştüğü için şuan hesap etseniz rakamlar ortaya çıkar çat diye. tamam bunu her firma yapıyor red etmiyorum ama hep başı çekiryor iklimsa. sonrasında ise şuanki daikindir. bu bayrağa ortak olan. neden derseniz çekinmem lafımı biz kaç yıldır yazıyoruz bu forumda klimacı değilim ama dikkat ederseniz siz 8 yıldır bu işi yapıyorum diyorsanız bende hemen hemen yaklaşırım bu forumda size... 6 yıldır yazıyorum öncesindede takipçiliğim var. bırakın az çok şirket değerlendirme hakkımızda tüketici olarak olsun.

arifel mhi distribütörlüğünü aldığında siz elinizde kalan srk71zes s1 klimaları 3800-4000 tlye satarken 2500 tlye sattı belgesi elimde.

ama onlarda şimdi ne yapıyorlar daikine satıldıktan sonra.. gerçek daikinlere yazın basıyorlar zammı. kışınsa gene sizden insaflılar pazarlığa açıklar. zamanındada elde kalan mhi lerede otomatikman basmışlardı zammı hele 2600-2700 tlye satılan hyperzjx 50 ler daikine geçer geçmez 4000 kusur oldu. bu durların hepsindende her firma sonrasında pay çıkarıyor maalesef. yani buyrun yazık günah ne oluyormuş haşa. tüketiciye acıyanmı var nerde zaten en başta devlet acımıyor geçelim bunları. eğerki daikin alt seri klimalar çıkarmasydı siz en alt seri klimalarınız zjps vs serileri dahi dünyanın parasına satardınız. genede tebrik ediyorum bu rakabetinizden dolayı.

srk71zes s1 o dönemde 27.000 btu ya çıkıuyordu şuan yine yeni serisi var 35.800 btu ya çıkıyor sen eski bilgilerden bahsediyorsun ..bu arada biral hoca demişinde bana izlettiğin videoda tek bir klima mevcut mitsubishi elkrk 12 bit btu klimayla 100 m2 kare alanı soğutuyor demiştiniz ben buna itiraz ettimm .kesinlikle katılmadıgımı üstüne basarak söyledim .şuanki konusmanızda başka odada diğer klimayı açıyor diyorsunuz ..2 klima çalışınca olay farklıdır tek klimayla 100 m2 olması imkansız kesinlikle bu konuda size katılmıyorum ..ayrıca izlemiş oldugum videoda belirttim birol bey madem çok iyi anlıyorsda bu işten ilk etapta klimasına bakıcak iç ünitesi yanlış monte edilmiş ..bilgi amaçlı yazıyorum buraya ben size isteyen sitediği markı kulansın işini gördükten sonrasıdna sorun yok ..birol beyiin takipçisisiniz ama iç ünitesi yanlış monte edilmiş o cihaz emiş yapmakta mesla zorlanıyor iyi bilen bir insan olsaydı o şekil takılmasına itiraz etmesi lazımdı bu yüzden eline cihaz alıpta oda oda gezmenin anlamı yok zevkine yapmış bu işlemi ..fakat bana göre yanlış monte geniş bir koridor gibi yere taktırmış klimayı 12 bin btu sanırm sana açık açık söylüyeyim sadece belli bir yere kadar soğutur o cihaz yan odalara geç odanın sonlarına doğru o soğukluğu bulması diğer odalarda mümkün değil kapı pencere açık diyor birde kesinlikle katılmıyorum ve ayrıca videoda sürekli kamerasını aavuç içiyle kapatıyor nedne böyle bişey yapıyor videoda kesitle olabilir çünki aynı anda odaların hepsi aynı derecede olamaz ..orda ya 2 cihaz çalışıyor kapı pencereleri kapatmış içersi belli bir derece soğumuş sonrasında almış eline kayıt cihazı o anda açmış pencereyi bakın derrce kapı pencere açık bu diyor ben kesinlikle bu duruma katılmıyorum ..srk71zes s1 gibi baba yiğit cihazdan bahsetim size bu cihaz bile normalde en fazla 70 m2 kara ulaşsın dedim ben bunalrı satıldıktan sonrasında kurulumuda görüyorum çünki çalıştırıyorum müşteri evinde 1 saat kaldıgımda oluyor denemek amaçlı kesinlikle bu cihaz bile 100 m2 dediğin zaan servislerin alayı güler ..birol beyde 12 yi çalıştırmış arka odalardada 18 varda ancak iki cihaz çalışırsa soğutmada birşey diyemem ama tek cihazla olması mümkün değil üstüne basarak söylüyorum ..bana kızmayın bu konuda ama el cihazlarınla olcak iş değil bunlar çekilen videoda sorun var avuç içiyle kapatyıro sirekli ve marka reklamı yapıyor belkide birol bey evindeki ürününü satıcısı bunu bilemem bana daha çok reklam gibi geldi birgün bende srk71zes s1 çalışmasını çekeyimde görün inanın dediklerimin aynısı olucaktır bunalrı yaşayıp gören kişiyim durduk yere niye yalan söylüyeyim ki olursa olur olmasa olmaz derim geçer giderdim bence birol beyin yaptıkları çelişkili

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Bak detay ,sacma sapan yazip duruyorsun,sen kisa pantolonla gezerken ,ben klima uretinde calisiyordum. Biraz okuda ,cahilce koru korune yazma,sen kim yardim kim. Siz sadece satis pazarlama icin vatandasi tavlamaya yazarsiniz.

Sen kiminle dans ettigini bilmiyorsun daha,senin yasini 365 le carpsalar benim taktigim klima sayisina ulasamaz.

Kimmis ulen bizi forumlarda sikayet edipte senden yarrdim isteyen.kor cahil yazmadan once kiminle danss ettige biraz dikkat et..

Len koylu hep sen kaldiriyorsun bunlarin .....

HOCAM HANGİ MARKAYI TAVSİYE EDERSİNİZ.
    BEN UĞUR 12000 BTU ALMAK İSTİYORUM TAVSİYE EDERMİSİNİZ. BİLİNMYEN BİR MARKA (KLİMA ÜZERİNDEN SÖYLÜYORUM). İÇ ÜNİTE ÇALIŞIRKEN ÇOK SES ÇIKARIYRMU BİR BİLGİN VARMI ACABA.
    TEŞEKKÜR EDERİM

• detay yusuf kardeşim vaktim yok şuan yazmaya cevabınız abaşladım ama vaktim yetmedi zaten ksıtlı vakitte girdim. foruma uzayınca sonra devam edim dedim. sizden ricam bakınız

yazılarınız bu şekide gözüküyor okuması çok zor oluyor forumdad abu günlerde gen efoprmat bozukluğu var yazılar geniş gözüküyo birde yazıları okuyabilmek için sağa sola ilerletmek gerekiyor bunu yapmamk için ekranı küçültüncede hiç okuyamıyorum gözlük takınca ekran baş ağrısı yapıyor. rica etsem yazılarınızı

şu şekilde ayırarak yazabilirmsiniz. bundan sonra.. her şey için şimdiden teşekkür ederim. size sonra cevap vereceğim zira hem karışık yazmışsınız hemde hala Birol ustayla beni karıştırmışsınız. detaylı bir cevap yazıcam.

• detay yusuf bu ufak btu klimaların yeri burası deği ilgili topiğe yazdım

http://forum.donanimhaber.com/m_73225755/mpage_2/tm.htm
  • rizelikadir R kullanıcısına yanıt
    ben memnunum sesi beni rahatsız etmiyor hatta dükkandaki demirdöküm klimamız daha sesli çalışıyor oda eski modellerden olduğundandır sanırım....tekniğinden anlamam ama ben klimadan oldukça memnun kaldım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 21 Temmuz 2013; 15:25:40 >
  • ben 9 luk inverter serisinden aldım 45 gün oldu ancak gecen hafta fan motoru arıza verdi ve pervane değişti bu seferde diş ünite sesli calişmaya başladı 0 kompresör takıldı ses devam ediyor azda olsa devam ediyor yetkili servis normal diyor sorun nedir bilen warmı tşkler..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.