Hem akıllı televizyon ve oyun konsolu için CAT7 ethernet kablosu kullanıyordum, kullanmaya başladıktan sonra internetim stabil değildi bazen bağlanmıyordu. İki kablonun yerine modemin kendi kablolarını taktım, galiba CAT5e ya da CAT6 kablosuydu emin değilim. Bağlantı sorunlarım tamamen düzeldi ve stabil internetim oldu. Ben en iyisidir diye CAT7 aldım ancak okuduğum kadarıyla overkill yapabiliyormuş modemleri. Yazmak istedim. |
Ugreen CAT7 Ethernet Kablolar İnternetimde Kopmalar Yaşattı

-
-
Cat7 kablodan çok taktığın jakları kontrol etmeni tavsiye ederim. Cat7 için uygun olan cat7 jaklarla deneyip kontrol et(metal olanlar). Temassızlık sorunu olabilir.
-
Olabilir hocam bilmiyorum, şimdi daha uzun kablo gerekecek birkaç değişiklik yapacağım. Bu sefer Ugreen yerine Philips kabloları kurmak istiyorum.
Normalde 1 metre kullanıyordum, 3 metre kullanırsam hızım düşer mi?
-
50 metreye kadar hiçbir sorun olmaz. Jak işi önemli mesela bende jakı iyi çakamamıştım değerler düşüktü. Tekrar çakınca düzeldi. Bende 2 ek bir splitter var sorun yok. Aşağı kutudan eve kadar rose marka cat6, ev içinde rose marka cat5e var. Piyasada cat6 diye cat5 den daha ince kablo gördüm. Ben bile ca6 ya fazladan para verdim, şimdi olsa cat5e alırdım. Aralarında öyle bir fark göremedim. Marka olarak reçber'i de değerlendirebilirsin.
-
Sıkıntı yaşamamak için Schneider'in CAT6 kablolarını siparişini verdim hocam, umarım sıkıntı yaşamam. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
-
3 metre kablo için bedava markalı diye ürünlere para vermeyin.
Legrand - HCS - Nexans vb. %100 Bakır olan herhangi bir markadan kablo kullanabilirsiniz.
Kaldı ki 3 metrede cat6 olsa ne olur cat5 olsa ne olur.. o da ayrı bir konu..
-
Söylemiş olduğunuz markaları ben ilk kez öğrendim hocam, not ettim bundan sonra buradan bakacağım.
Ugreen, Baseus gibi markalardan ciddi uzaklaştım, güzel gözüküyorlar ancak gerçekten kalitesizmiş.
-
Belirtmeyi unutmuşum aslında biraz yanlış cümle olmuş.
Sizin bahsettiğiniz markalar son kullanıcı yani tüketici için belli metrajda hazır kablo üreticisi;
benim yazıklarım ise doğrudan rulo şeklinde kablo üretimi yapan firmaların markaları.
Piyasada bazı elektrikçiler falan kullanır çünkü metre bazında ucuz kablolara göre oldukça pahalı kalıyor.
şöyle örnek vererek konuyu bitireyim;
Piyasanın ucuz ithal mallarından 305mt'lik kutudaki kablonun metresi 2.85TL iken
nexans %100 Bakır kablonun metresi 8,55TL'ye geliyor.
(Bu arada fiyatlar inanılmaz artıyor. Bakır yükselişi ve enflasyon falan derken TL fiyatlı olan kablolar $ olarak satılmaya başlanmış. 6-7 ay önce dolar kuru yine bu seviyedeyken 5TL civarındaydı)
-
Saf bakır ve AWG oranı düşük yani kalın kablo kullanmak gerekiyor
Vdsl kullanıcıları için cat5e sertifikalı saf bakır kablolar yeterli ben
Amazondan digitus sertifikalı cat5e aldım oldukça iyi çalışıyor
Tabi alman markası olmasının da etkisi olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen katılıyorum. Bilinçli tüketici ihtiyaçının ne olduğunu bilen tüketicidr.( tebrik ediyorum) Yok cat6 yok cat7 yok cat8 hepsi boş. Çok kaliteli olmasına bile gerek yok orta kalite cat5e kablo bile fazlasıyla iş görür. Piyasada cat6 diye cat5 den ince kablo var. Cat7 ve cat8 sanayi tipi kabloalar ev kullanıcısı için çok gereksiz masraf. (para çoksa sorun değil). Gerçek cat6 metresi 10 liradan aşağı alamazsın. Cat6 kabloyu jaka çakmak bile sorun, uğraştırıyor. Cat7 ve cat8 için kendi özel jaklarını kullanman lazım, o da tuzlu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X