Arkadaşlar şu windowtaki ekran kartının performans ayarlarıyla,oyunlardaki ayarların en farkı var.Windowstakileri uygulama denetlemeli bırakmak lazım,yoksa onlarıda ayarlasak bir fark olurmu?
nasıl bir fark?bazı özel ayarların dışında uygulama tercihli olsun.
uygulama denetlemeli dersen uygulama(oyun) seçer ekran kart ayarlarını
kendin belirlersen gep o şekil çalışır...
performans seçeneğini aktif hale getirirsen daa akcı ama daha kötü grafikler senindir. kalite dersen akıcılıktan ödün verirsin.. ama kalite iyidir...
tavsiyem uygulama denetlemeli bırakman... ama buna rağmen yavaş geliyor ise performans olarak ayarla... misal oyun AA kapatma seçeneği sunmuyor ise windowstan sen kapatırsın grafik kartın yetersiz kalması durumunda avantaj sağlarsın
Soyle ki eger Driverdan Uygulama Denetlemeli bırakırsan Oyundan yaptıgın ayar gecerli olur yani oyundan 4x AA yap 4 xaa olur ama Driver menusunden ayar yaparsan Oyundan yapmana gerek kalmaz..mesela Driver dan 4x aa yaptın dimi Oyundan istersen 8 x aa yap ama +x aa kalitesi ve hızında oynarsın cogu kisi boyle yapıyor ve sonra buraya gelip su kartla sunu Full oynuyom diyo
Peki arkadaşlar burdaki ayarların anlamı ne,dikey eşzamanlama,eşyönsüz süzme, falan.Birde oyun sırasında fpsye ne ile bakabilirim.
riva tuner statistics server ile fps ye bakabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: yilmaz196
Peki arkadaşlar burdaki ayarların anlamı ne,dikey eşzamanlama,eşyönsüz süzme, falan.Birde oyun sırasında fpsye ne ile bakabilirim.
Sonra Fraps programı ile de FPS ye bakabilirsin Freeware bir programdır Google a yaz kolaylıkla bulursun
Virus hocam o anlamları bende biliyorumda,ben açıklama olarak sormuştum. Özellikle şu dikey eşzamanlama nedir merak ediyorum.Genel ayarlarda kapalı oluyorda hep.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme