Şimdi Ara

suzuki carry

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
55.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işyerinde servis aracu olarak kullanmak için düşünüyorum(max 5000 ytl)
    1kişi max 2 kişi max 100 kg yükle kullanıcak sizce doğru tercih olurmu yada alternatif ne düşünülebilir.
    bilen arkadaşlardan yakıt giderleri arıza durumları bakım masrafları ile ilgili bilgi rica ediyorum


    ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim

    örnek link

    http://www.araba.com/859143.html

    http://www.araba.com/1016388.html

    http://www.araba.com/934634.html







  • yokmudur arkadaşlar bu araçlardan bilen kullanan mesaja bakıpta marka model olarak tanıyamayanlar için bir resim koyuyorum

     suzuki carry
  • alıcaksan zaten suzuki super carry al derim.
    bizde 1 tane var 96 model 2000 yılında almıştık ve hala bizde 8 senedir hiç sorununu görmedik arabanın. zaten bu ufak vanların içerisinde en iyisi suzuki dir.
    motoru 4 silindirli su soğutmalı 1000 cc 50hp dir.
    karbüratörlü olmasına rağmen az yakar.
    tavsiye ederim


    yalnız fotoğraftaki araç suzuki değil daihatsudur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 30 Ocak 2008; 18:19:13 >
  • Alacaksan yüksek tavan al çok daha kullanışlı olur 94-98 yılları arasında kullanmıştım 91 modelini.
    Camlı van olanından. Orjinal araçta (camlı olanda) Arkada 2 sıra koltuk bulunur bunlar katlanabilir veya sökülebilir. arka koltuklar portatif. Şehir içi kullanımı çok zevkli bir araç. 700-800 kg yük taşıyabilir bunlar. Zamanında 1 tondan fazlasınıda taşıdım ama 70 i geçince gezmeye başlıyor yolda yük fazla olunca. 700-800 kiloda sorun yaşamazsınız. Her yere girer park sorunu yok. Tek dezavantajı yedek parça ve servis olayı.
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim ben bu aracı şehir içi servise çıkmak için kullanmayı planlıyorum
    bana 100 km de ortalama kaç litre yaktığı hakkında bilgi verebilirmisiniz?
  • Evet arkadaşlar bu suzuki carry minibüsünü kullanan falan yok mu? yakıtına kadar ayrıntılı bilgi verecek biri yok mu? ben bu araca hastayım çok hoşuma gidiyor, elime para geçer geçmez almak istiyorum.
  • bir ara bende çok araştırmıştım bu aracı ne hikmetse bulamadığım tek bilgi yakıtı hakkındaydı. herkes çok az yakar diyordu ama kimse litre bazında bişi söyleyemiyordu.

    buna benzer bir motor bir arkadaşımın suzuki alto sunda vardı. şehir içi en fazla 5 litre yakıyor diyordu ama tam olarak ihtimalde veremedim scooterlar 3litre yakarken.

    yinede olabilir diyorum...


    saygılar
  • Dönüşlerde ve rüzgarlı havalarda dikkatli kullanmak lazım bunları
  • Bu araçlarda max. önerilen 500 kg lık bir yükleme kapasitesi vardır. Yeni 1.3 Carrylerde bu rakam 800kg a kadar çıkmıştır. Motor olarak Maruti ve Swiftler için kullanılan, Hint yapımı 1000cc 45 beygir ve 1300cc 65 beygir motorlar vardır. Hala GM-Daewoo Labo ve Maruti Omni adları ile Uzakdoğu' da pazarlanırlar.

    Yük yüklenip, ağırlık merkezi aşağı erilerek rahatça kullanılır. Ancak çok yüklü iken bu araçları fazla yokuşa sürmemenizi öneririm. Düz yolda katır gibi taşırlar herşeyi.

    Araçlarda motorun tam olarak sürücü koltuğunun altına gelmesi, yük dengesi içinn iyi olabilir, ama aks uzunluğu çok kısa, bu yüzden manevralarda araç devrilme riski yaşayabilir. 70-80 i pek geçmemek gereken bir araçtır. Ama vergi ve yakıtta ekonomiktir.

    Yalnız şu sıralar piyasasının azalması sebebiyle, belli sanayi sitelerinde Japon Otocuları haricinde parçası bulunmaz ama Japon otocularında da parçaları epey ucuzdur.


    Not : 1.3 lükler hariç daha eskilerine lpg uygulatmayın, zira karburatorlu sistemde lpg çok yüksek güç kaybı yaratıyor. Ama enjeksiyonlu 1.3 için hava hoş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 12 Ocak 2009; 17:11:14 >




  • Biz de 2 sene kadar kullandık
    Yakıtını pek hatırlamıyorum ama LPG ile çok iyi uyum sağlıyor ve az yakıyor diye hatırlıyorum
    Zaten uzun yol arabası değildir 80-90 maksimum görülen en azından görülmesi gereken hızdır

    Fakat koltukluları 7-8 kişi alabilir ve gayet rahat taşıyabilir
    Biraz gürültü yapar ama doğal tabi
    Motor koltuğun altında olduğundan doğal koltuk ısıtmalıdır
  • Suzuki az yaksa Piyasada bulunan carry lerin büyük bir çoğunluğu lpg li olmaz.
  • ustam bende 2001 model suzuki carry 1.3 motor 16 valf otomobil ruhsatlısı var 3 sene önce samsun tekke köyden 16.500 tlye aldım araçın tüp ayarı iyi ayar olursa tüpte şehir içinde 200 krş benzinde 220 krş yakar uzun yolda ise tüpte 170ile 180 krş arası benzinde ise 190 ile 200 krş arası yakar vergisi otomobilse 31tl 6 aylık ticari veya panelvansa 187 tl 6 aylık vergisi ama teneke jant ile 70 80 km hızı geçersen intihara teşebbüs etmiş olursun ama çelik jant geniş tavan lastikle veya arkada 200 veya 300 kilo yükle korkma tüpte benzinde 160 kadranı göster takla devrilme diye bir risk yok ama şunu söyleyim yag degişiminde kesinlikle 10 40 yag kullan yoksa aksi taktirde yag pompası arza yapıyor fark etmezsende ana kol yatakları yiyor devamında grank mili bitiriyor.yag pompası degişiminde trigier kayışı sökülüyor sente tabiki kaçıyor eger sıradan tamircilere gidersen senteyi tutturamıyorlar 1 diş atlak bile olsa araç hararet yapıyor çekişten düşüyor çok yakıyor dizel motor gibi titreyerek çalışıyor.hararet yapınca stop ediyor tekrar marşa bassanda araç akü bitmiş gibi gır gır yapıp motoru çeviremiyor marşın başını yiyorsun onun için al ama servisten başkasına elletme derim.benim başıma bu arızalar geldi izmirde gitmedigim tamirci kalmadı.3 ay aracı çalıştıramadılar en sonunda kendim motoru indirdim sibopları egmiş conta yanmış sıfırdan kendim topladım araç şuanda saat gibi çalışıyor.2000 km izmir içinde yol yaptım tık yok yarın tokat erbaaya ordan gürcistana ordan istanbul avcılara ordan izmir bornovaya 6 kişiyle yolculuga çıkacam bakalım yolda bırakacakmı tatilden sonra yine burdan sonucu yazarım.suzuki carry için bilgi ve yardım isterseniz beni 7gün 24 saat arayabilirsiniz numaram 05535724280 cengiz usta




  • selam benim aracım suzuki cadyy 1000 motor ilk çalıştırmada mavi duman atıyor biraz binince kesiyor birde rolantide alıp veriyor neden kaynaklanıyor bilen varmı
  • Yokmu halen bu araçları kullanan??? Bende 1.3 2001 var bi wp grubu mu kursak???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengo1234 C kullanıcısına yanıt

    Cengiz usta ne yaptın bahsettiğin rotaları sorunsuz geçtin mi? Araç hala sende mi, bu aracı satın almaya karar verdiğim için konuyu hortlattım... Mu yorumdan sonra yaşadığınız diğer tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok makbule geçer.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.