Şimdi Ara

Ufak Akıllı Maymun Türü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim maymunun adı, türü ne olarak geçiyor? The hangover filminde de buna benzer bir maymun vardı hatta. Boyları ufak oluyor, giysi giydiriliyor, meziyetli oluyorlar bisiklete falan binebilenleri var. Bu maymun türünün ismini arıyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ufak Akıllı Maymun Türü: Cüce Marmoset

Cüce marmosetler, Yeni Dünya maymunları familyasına ait, çok akıllı bir maymun türüdür. Amazon yağmur ormanlarının güneydoğu kısmında, Brezilya, Bolivya ve Peru'nun bazı bölgelerinde bulunurlar.

Küçük boyutlarıyla dikkat çekerler ve ortalama ağırlıkları sadece 100-150 gram kadardır. Kürkleri gri, siyah ve turuncu tonlarında olup, ayırt edici bir siyah maske deseni yüzlerinde yer alır. Başparmakları karşıya gelebilen esnek elleri ve keskin pençeleri ile ağaçlarda kolayca hareket ederler.

Cüce marmosetler sosyal hayvanlardır ve 2-8 bireyden oluşan gruplar halinde yaşarlar. Her grupta baskın bir çifti bulunmaktadır ve grup üyeleri aralarında güçlü bağlar oluşturur. Omurgalılar arasında monogam olduğu bilinen nadir maymun türlerinden biridir.

Çok akıllı bir maymun türü olan cüce marmosetler, karmaşık sosyal yapıları ve iletişim sistemleriyle tanınırlar. Geniş bir yelpazade seslendirmeler kullanarak iletişim kurarlar ve tehlike anında grup üyelerini uyarmak için özel çağrıları bulunmaktadır. Ayrıca, yüz ifadeleri ve vücut dili yoluyla da iletişim kurarlar.

Beslenmeleri esas olarak böcekler, meyveler ve ağaç özü gibi çeşitli gıdalardan oluşur. Yiyecek bulmak için ağaçların yüksek dallarına tırmanırlar ve keskin görüşleri sayesinde avlarını kolayca tespit edebilirler.

Cüce marmosetler, habitat kaybı ve kaçak avlanma nedeniyle Tehdit Altında olarak sınıflandırılmıştır. Bu nedenle, koruma çabaları çok önemlidir ve bu türün geleceğini güvence altına almak için sürdürülebilir uygulamaları desteklemek esastır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Primat ?

• makak olabilir
     Ufak Akıllı Maymun Türü
  •  Ufak Akıllı Maymun Türü

• maymuncuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

Başlıkta belirttiğim maymunun adı, türü ne olarak geçiyor? The hangover filminde de buna benzer bir maymun vardı hatta. Boyları ufak oluyor, giysi giydiriliyor, meziyetli oluyorlar bisiklete falan binebilenleri var. Bu maymun türünün ismini arıyorum?

İpek maymunu

• Örümcek olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.imdb.com/name/nm2640714/ menajeri ile iletişime geçebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saralonde -- 15 Nisan 2013; 20:38:03 >
  • kapuçin (capuchin) maymunu dostum

filmde oynayan maymun hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin
    http://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_the_Monkey
  • marmoset dostum parmak maymun diye de anılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

Başlıkta belirttiğim maymunun adı, türü ne olarak geçiyor? The hangover filminde de buna benzer bir maymun vardı hatta. Boyları ufak oluyor, giysi giydiriliyor, meziyetli oluyorlar bisiklete falan binebilenleri var. Bu maymun türünün ismini arıyorum?

Dostum aradaığın maymun capuchin maymunu hatta beyaz baş ve siyah baş diye geçiyor hangover filmindekinin türü capuchin siyah baş bende arıyorum ama beyaz baş istiyorum .
    internetten araştırdığım kadarı ile bir yer buldum sadece onlarda 4500 tl istiyor 500 -550 tlye gördüğün ilanlar fake ilan
  •  Ufak Akıllı Maymun Türü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.