Şimdi Ara

UEFİ Windows10 yavaş açılma problemi (Resimli bilgiler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı freedos alıp win10 uefi yükledim başlarda 15-20'de açılıyordu zamanla ne olduysa şimdi 1dk' dan fazla sürede açılıyor. Bu özellikteki bir bilgisayarın külüstür gibi açılması insanın canını sıkıyor sizce problem ne olabilir yardım edebilirseniz sevinirim görmek istediğiniz bilgi varsa yazmanız yeterli şimdiden teşekkürler.

ASUS K555UB LAPTOP ÖZELLİKLERİ

İşlemci Tipi: Intel Core i5
    İşlemci Modeli: 6.Nesil Intel Core i5-6200U
    İşlemci Hızı: 2.3 GHz
    Turbo Frekansı: 2.8 GHz
    Ram (Bellek Hızı): 8GB
    Bellek Türü: DDR3 1866Mhz
    Bellek Düzeni: 2 x 4GB
    Sabit Disk: 1TB
    Sabit Disk Hızı: 7200rpm
    Ekran Kartı: 2 GB Paylaşımsız
    Grafik Serisi: GeForce GT 9 Serisi
    Grafik İşlemcisi: GeForce 940M
    Ağırlık: 2.30 kg
    Malzeme: Metal kasa

Harddisk Bilgisi:

Sistem Bilgisi:

Ekran Kartı Bilgileri:

• Format atmadan bu problemi nasıl çözebilirim ?
    İlgilenmek isteyen olursa bilgisayarın açılışını video çekip atabilirim.
  • Bios ayarlarından boot kısmından launchgsm deaktif et, security bölümünden secure bootu aktif et. Sonrasında boot kısmında çıkan fastbootu aktif et. Eğer dediğim ayarlar zaten bu şekilde ise muhtemelen açılışta pcyi yoran programlar mevcuttur msconfigten başlangıç programlarını kontrol et. Onun dışında cok fazla program ekleyip kaldırdıysan kalıntılardan dolayı böyle bir sorun çıkmış olabilir. Bunun için advanced system care programını kullanabilirsin. Ayrıca program kaldırırken de iobit uninstaller tavsiyemdir. En ufak bir kalıntı birakmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windowsu yukledikten sonra gerekli tüm driverları yükledin mi

• windowsu yükledikten sonra bütün driverları yükleyip güncelledim windows update, ekran kartı vs. hepsi güncel onlarda sıkıntı yok.
    msconfig'den baktım açılışta olan programlardan sadece İDM var virüs programı kullanmıyorum. Advanced system care kullanıyordum onuda sildim geçen gün belki ondandır diyerekten.

BIOS ayarlarını kontrol edicem bu işlemler ne sağlıyor?
    secure boot kapalı diye hatırlıyorum.
  • launchgsm nedir? öyle bir seçenek yok ve secure boot enable yaptığım halde boot seçenekleri pasif halde neden acaba?
  • Şimdi en baştan baştan baslayarak once securebootu devredışı birak sonra boot kismina gel orada su şekilde 2 seçenek çıkması lazım

İkisinide disable yap sonra fast boot seçeneği çıkmalı onu aktif et sonrada securebootu aktif etmeni tavsiye ederim. Secure boot senin sistemini korur. Yani secureboot aktif iken bilgisayarını usb vs cihazlar ile başka bir isletim sisteminden acamazsin ve dosyaların korunur böylece. İstersen acmayadabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 9 Ekim 2016; 16:21:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boot sekmesindeki 2 seçeneğide disabled yapar yapmaz fast boot seçeneği çıkması mı gerekiyor yoksa reset atıp tekrar mı biosa girmem gerekiyor ?
  • söylediğin gibi önce secure boot disabled yaptım daha sonra boot sekmesi altındaki iki seçeneğide disabled yaptım ama fast boot seçeneği ortaya çıkmadı .
    resetleyip biosa tekrar girdim yine yoktu ve senin attığın resim eğer senin bilgisayara aitse ondada fast boot seçeneğini göremedim ?
  • O iki seçeneği disable yaptığın da benim bilgisayarda çıkıyor.

Onun dışında yapılabilecek bir işlem var mı bir bilgim yok malesef.

• Fast boot seçeneği gelmedi tekrar kontrol ettim herhangi bir sayfada yok görünmüyor sebebi neydi ki yardım edebilecek başka kimse yok mu?
    yinede teşekkürler emeğine sağlık
  • bios'u güncelledim son sürüm fakat hala fast boot seçeneği gelmedi.
  • biostaki ayarların resmini çekip atabilir misin kontrol etmek için.
    default ayarlarada aldım denedim olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.