Şimdi Ara

Ucuz yakitlarin ve sobalarin kullaniminin artmasi.90'lara geri mi donduk?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadas anlamiyorum,bir bisiklet surucusu olarak yanimdan hangi agir tasit gecse kizartma yagi kokusuyla boguluyorum.son 2 aydir sabah ve aksamlari hava kirliligi tavan yapiyor 90' lara geri dönmüşüz gibi... Hayir madem kullanmiyacaklar bu yapilara neden dogalgaz yatirimi yapilir? Eee kis geldi olur oyle demeyin son 10 yildir ayni yerde ayni kisi yasiyorum olmadi boyle birsey.millet termo,class,akpet,sunpet,starpet dolduruyor olan bizlere oluyor. Adam kombiyi acmiyor soba kurmus bi odada takiliyor.Ekonomi bukadar mi bitik?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kömürü belediye dağıtıyor galiba ,bizim mahallede böyle. normalde kömür daha pahalı ama insanlar bedavaya ne bulursa sobaya atıyor.fakirlik değil tamamen cimrilik.

• Eskiden Ankara'da hava kirliliği ve doğalgaz olması sebebiyle kalitesiz kömürlerin satışı (düşük kalori yüksek kükürt yüksek ucucu miktarı) ve doğal gazlı evlerde sobada yakılması yasaktı. (hatta ülke geneli bir çok ilde vardı diye hatırlıyorum)
    Bakın Ankara için ceza yazısı...
    ‘Doğalgaz tesisatının bulunduğu bütün iş yerleri ve binalarda, ısınma amaçlı doğalgaz dışında her hangi bir yakıt kullanılmasının yasaklanmasına, bu yasaklamaya uymayanlar hakkında gerekli olan cezai müeyyidelerin uygulanmasına karar verilmiştir.

Şimdi bu kalitesiz kömürleri devlet bizzat dağıtıyor ve malesef doğal gazlı binalarda bile kömür yakılıyor. Esat tarafındaki evlerin çoğu doğalgazlıdır ama melihin kamyonları kömür yığardı buralara.Fakir falanda değil buralarda oturanlar çoğu evlerin sahibi avanta kömür baldan tatlı.

Üstelik daha acısı İzmir 'de bile 3-5 kuruş hesabı yapıp deniz kenarı evlerde oturup kalitesiz kömür yakıp baca tertibatları düzgün olmadığı için ortalığı zehirleyen siteler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 13 Kasım 2017; 9:28:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

kömürü belediye dağıtıyor galiba ,bizim mahallede böyle. normalde kömür daha pahalı ama insanlar bedavaya ne bulursa sobaya atıyor.fakirlik değil tamamen cimrilik.

evet hocam belediye dağıtıyor. sabah erken saatte veya gece el ayak çekildiğinde kamyonlar geliyor,paket pkaet atıyor kapılara gidiyor. ben sabah 7-8 gibi görmüştüm. abartmıyorum mahallenin %90 ının kapısı kömür çuvalıydı. almayanı sayardınız yani. haram zıkım olsun çoluk çoçuğundan çıksın. biz çalışıyoruz bu dilencileri besliyoruz. bordromuzdan çat diye indiriyorlar hemen.adamın iki katlı evi var kapıda arabası var sırf partili diye kömür alıyor,gıda yardımı alıyor. biz mutfağa her ay 500 tl zorunlu harcama yapıyoruz adam o parayla sigara içip geziyor.

• Yağ yakmanın ağır cezaları var evinizi mühürlerler şerefsizim Ama soba yakana kadar herkesi infrared ufo ısıtıcı kullanmaya davet ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Yağ yakmanın ağır cezaları var evinizi mühürlerler şerefsizim Ama soba yakana kadar herkesi infrared ufo ısıtıcı kullanmaya davet ediyorum..

Doğalgaz faturası ödemek istemeyen ve buna gücü yetmeyenlerden bahsediyoruz. Ne ile ufo tavsiye ediyorsun? Elektrik sayacına paralel çektikten sonra mı ufo tavsiye ediyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: absorb3

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

kömürü belediye dağıtıyor galiba ,bizim mahallede böyle. normalde kömür daha pahalı ama insanlar bedavaya ne bulursa sobaya atıyor.fakirlik değil tamamen cimrilik.

evet hocam belediye dağıtıyor. sabah erken saatte veya gece el ayak çekildiğinde kamyonlar geliyor,paket pkaet atıyor kapılara gidiyor. ben sabah 7-8 gibi görmüştüm. abartmıyorum mahallenin %90 ının kapısı kömür çuvalıydı. almayanı sayardınız yani. haram zıkım olsun çoluk çoçuğundan çıksın. biz çalışıyoruz bu dilencileri besliyoruz. bordromuzdan çat diye indiriyorlar hemen.adamın iki katlı evi var kapıda arabası var sırf partili diye kömür alıyor,gıda yardımı alıyor. biz mutfağa her ay 500 tl zorunlu harcama yapıyoruz adam o parayla sigara içip geziyor.

biz balkona çamaşır bile asmıyoruz bildiğin leş kokuyor.hastaneler astım hastası dolu.acilde herkese hava takıyorlar.oy uğruna milleti hasta ettiler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Yağ yakmanın ağır cezaları var evinizi mühürlerler şerefsizim Ama soba yakana kadar herkesi infrared ufo ısıtıcı kullanmaya davet ediyorum..

Doğalgaz faturası ödemek istemeyen ve buna gücü yetmeyenlerden bahsediyoruz. Ne ile ufo tavsiye ediyorsun? Elektrik sayacına paralel çektikten sonra mı ufo tavsiye ediyorsun?

Ufolar az yakıyo diye biliyorum kömürün odunun isini ve tozunu ve ölüm tehlikesini çekene kadar mantıklı olabilir..

• quote:

quote:

quote:

Ufolar az yakıyo diye biliyorum kömürün odunun isini ve tozunu ve ölüm tehlikesini çekene kadar mantıklı olabilir..

yok yaa hiç alakası yok. faturanın ırzına geçiyor ufo. bende vardı kullanmıyorum,çok saçma sapan yakıyor.

• quote:

quote:

quote:

Elektrikle ısınma en maliyetli olanı. Doğalgazla ısın, çok daha ucuza gelir. Elektrik, sadece kaçak kullanan kansızlar için ucuz, bedava olunca...

• Gecen yıl Haziran ayında ithal fındık kömürün tonunu 565 TL den almıştık. Bu yıl aynı kömür 1000 TL civarında. Olduğum ilçede doğal gaz yok. Daire başı 4 ton kömür zor yetiyor.

565 ten 1000 TL ye çıkmış aynı kömür.. Allah yardımcımız olsun

• Şimdi sana birkaç sebep diycem olayı cozeceksin. İlki eski evlerde soba bacası var. İkinci eski evlerin yalıtımı iyi değil. Ucuncusu odun ve hatta kömür 1 kilosunun vereceği ısıyı almak için yakacağın doğalgazın maliyeti 1 kg kömürden daha pahalı.

Şimdi gelelim sonuca yeni evlerde yanlış bilmiyorsam baca yok isteselerde kolay kolay odun sobası yakamazlar zaten ki gerekte yok yalıtımı iyi ise fazla masraf çıkarmaz o ev. Eski evler böyle değil yalıtım olmadığı için doğalgazı sürekli yakmak zorundalar atıyorum ayda 500-600 lira faturayı kafadan ödemek zorundalar. Onun yerine alacağın 1 ton odunla kömür daha az maliyetli ve evi daha çok ısıtıyor.

Ayrıca doğalgaz hem sıcak su hemde mutfaktata kullanılıyor buralarda tüpe göre tasarruflu illa alan evini ısıtmak için almıyordur.

• quote:

quote:

quote:

Yahu senin dünyadan haberin yok zenginlik var galiba o aletler elektrik saatini fır fır döndürüyor. Üstelik bunlar aşırı verimsiz çalışan aletler.

• 90'larda enflasyon olduğu gibi ortada idi ve maaşlara ona göre zam gelirdi. Hatırlıyorum babamın maaşı zam sonrası 2 katına çıktığı olurdu.Şimdi hükümetin çok zeki ve muhterem kurmayları ve ekonomistleri sayesinde enflasyon pinpon topu ve bisiklet zinciri gibi eşyalar üzerinden hesaplandığı için çok düşük çıkıyor.

Bu yüzden maaşlara da bu düşük oranda hasbel kader zam yapılıyor. İş verenlerin de işine geliyor.

Oysa ki akşam sofrana koyduğun yemek, kışın üzerine aldığın kıyafet, bir senede 100% zamlandı. Yani cebindeki para eridi. Geçen sene 10 bin kazanıyorsan o paranın alım gücü bu sene 5-6 bin oldu. 4 bin ise 2 bin oldu. Bu kadar basit.

Ne yapalım, bu oyları verenler de bisiklet zinciri yesinler artık.
  • emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    Bisiklet zinciri olsa yine iyi onlara bile 2 kat zam geldi. İnanılır gibi değil enflasyonun %10 olması.

• tlc de izledim
    alaskadan ev alıyorlar
    bildiğin dağ başı en yakın yerleşim 40-50 km ilerde
    o da 500 nüfuslu kasaba
    her yer dağ orman göl filan
    evler de sobayla ısınıyo
    fakat adamın dediği şu: burda öyle kafana göre odun yakamazsın belediyenin belirlediği sınırı aşamazsın. doğanın bozulmaması için alınan bir önlemmiş
    olaya bakar mısın?
    resmen dağ başında kimseler yok ve insanlar bu kurallara uyuyor
    bizde şehrin göbeğinde hiç kimsenin kurallara uyduğu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragen

Bisiklet zinciri olsa yine iyi onlara bile 2 kat zam geldi. İnanılır gibi değil enflasyonun %10 olması.

10% falan değil zaten dostum. Reel Enflasyon bir senede 70-80%

Rakamlarla oynayarak kandırmaya çalışsalar da insanlar yavaştan uyandı (şükür)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.