Şimdi Ara

Ucuz katalizör taktirmanin zarari olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 98 model polo classic aracimin katalizoru arizalanmis aracta bagirma gaz yememe sorunlari baslamisti. Egzozcu 100 liradan 1000 liraya kadar katalizor gosterdi bende maddi durumdan dolayi 150 liraya oanlardan birisini taktirdim.
    Aracin sesinde ve gaz yemesinde ciddi fark olustu bunu ilk kullanimda cok rahat hissettim.

Ucuz olani taktirmanin ne gibi olumsuz yanlari olabilir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• katalizörü komple iptal edin lpgliyse bir problem olmaz.
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Muayene de sorun çıkmaz mı ? Aslında merak ettiğim motora ya da başka bir yere zararı olup olmayacağı.
  • düz boru yerine boş katalizör oldumu problem cıkmaz. egzoz emisyon biraz fazla cıkar ama lpgden dolayı kabul edilebilir seviyede olur. Egzoz emisyonu heryerden alabiliyorsunuz ek olarak zaten. Sorun olarak eğer çift sensörlüyse katalizör arıza lambası yakar. Sizin araçta çift sensör yoktur muhtemelen. Benim aracım bu yüzden arıza lambası yakıyor ama ne çekişte nede yakıtta farkediyor. Yolda giderken duvar kenarından falan hızlı geçince bi dikiş makinesi sesi cıkarır ama pek problem olmaz. Ekstra olarak 3-4 Hp güç kazanır aracınız
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam cevap icin tesekkur ederim. Taktiği katalizor ile muayenegi disaridan yaptirmasam bile sorun olmayacagini soyledi zaten. Cift sensor yok hocam onceki arizali olmasina ragmen lamba felan yanmiyordu ama 4.vitesde 2500-2800 devirde bagiriyordu araba bariz bi sekilde, degistikten sonra o ses kesildi. Biraz durum duzelsin daha kaliteli birsey taktirabilirim daha sessiz olmasi icin.

• Sesi artti mi azaldi mi?
    Gaz yemesi degisti derken daha mi atiklesti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars kullanıcısına yanıt
    Sesi azaldi hocam daha sesli calisiyordu. Evet biraz daha atiklesti. Daha az ses icin ne yapabilirim ona bakacagim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.