Şimdi Ara

Ucuz diye Denon 1311xp aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
7.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ev sinema sistemleri hakkında yüzeysel bilgim var, uzun zamandır alıp almamak konusunda hep kararsızdım, sürekli alacağım zaman iyice ararşıtırırım diyordum ama dün satürn de 999 TL ye bu cihazı görünce hemen aldım. Denon ve Onkyoya karşı hep sempatim vardı, evim de küçük, birden almış bulundum. Bunun nasıl bir cihaz olduğu hakkında fikri olana arkadaşım var mı. Sonuçta fotoğrafmakinasında vs. öyle mesala her iyinini daha iyisi muhakkak var, ama fazla beklentim olmadığını ve f/P olarak uygun olduğunu düşündüm. Umarım hata yapmamışımdır. Gece de azmettim 11 den 2^ye kadar kurdum, bluraye bağladım çalıştırdım, tabi gece sesini açamadım, sabah da işe geldim test bu geceye kaldı.
    Ama küçücük de bir problemim oldu, anfiye kolonları bağladığımda ses geliyordu, daha sonra anfiyi yerine ittim artık arkalardan ses gelmiyor, galiba bağlantıyı iyi yapamadım, kablolar oynadı.

Çok uzun olmuş ama fikri olan belirtirse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbagci -- 30 Mayıs 2011; 9:26:46 >

• Sayin xbagci,

Nette soyle bir inceledim, bence f/p olarak gayet iyi bir urun. Yeni teknolojilerin hepsini destekliyor. Sadece hop.ler icin review'larda biraz supheli yaklasmislar ama normal dinleme kosullarinda ses kalitesinde problem olacagini dusunmuyorum. Gule gule kullanin.

** hop. baglantilarinin zor yapildigi belirtiliyor muhtemelen sizin arka hop. baglantilarinda sorun oldugu icin sesler kesilmistir, baglantilari saglikli yapinca herhalde sorun cozulur.
    Nikon FM2-50mm f1,4 AIS Nikkor--Sony NEX-5N --Leica M6 - Summicron 50mm - Voigtlander 35mm - Elmar-C 90mm - Voigtlander 21mm--
  • artık o ayarlar menüye girdi avr lerde sterio anfilerde var yanlızca.

Orijinalden alıntı: xbagci

Teşekkürler. Dediğim gibi işim 2 de bitti, kullanma klavuzunun kurulumundan başka hiç bişeyini okumdım.
    Onu bir okuyayım daha az saçma sorularla yine burada olacağım

merhaba aldıgınız setin hop ların nasıl? şöyle söylim xp denen olayda hop lar küçük diye biliyorum? bende satürnden aldım ama farklı bi set sanırım ikiside. bi resmini koyabilirmisiniz

Ben hop.ler küçük olsun istedim, şu fotoğraftaki set.
  • ozaman sanki biraz pahalı
  • olmazmı söylemim mi en iyisi moralini bozmim durduk yere
  • Dün gece azıcık bir test yaptım, cuma gününe kadar kendime ayıracak bir 5 dakikam bile yok, yetiştirmem gereken ekstra bir çizimim var, eve geliyorum, yemeği bile laptopun başında yiyorum gece 12-1 e kadar çizim yapıyorum
    Neyse arka hoparlörlerden kendiliğinden ses geldi, nasıl oldu anlamadım, biraz kumandayı karıştırdım oldu.
    Kullanma klavuzuna da çok az bir göz attım, daha yapmam gereken konfirigasyonlar varmış, hızlıca okudum bazısını anladım bazısını anlamadım. Distance var mesala orada ön ve arka kolonların arasındaki mesafeyimi metre olarak giriyoruz?
    Bende saturnden aldim denon 1311 i set halinde bi kombinasyon yapmislardi pure acustick diye bi hop setinin yaninda. Set 4+1 den olusuyo sub yok icerisinde ama 2 tane buyuk kule war önler hop icin, bu hop sisteminin amfisiz tek fiyati 699 liraydi denon 1311 tek fiyati da 899 lira yaziyodu, ikisini alinca 899 a werdiler ama her saturn magzasi kendine gore indirim yapiyo bagimsiz olarak kampanya yapiyo ben yeni açilan beyoglu demiroren magzasindan almistim..

bende max. 600-700 TL arası bir bütçe ile saturnü gezerken 999TL ye bu seti görünce kitlendim. girişleri ve 3D vs gibi ileriye yönelik bir cihaz olması ilgimi çekti aktif subwooferla da beni kendine aşık etti :) özellikle satış yapan arkadaşlar anfinin tek fiyatı 1000 liraya yakın subwoofer tek fiyatının 400 liraya yakın olduğunu söylemeleri beni gaza getirdi. 5 hoperlör için bana çok kaliteli olmadıkları (tizler çok iyi değil) ama çok iyi ses elde etmek için daha iyi hoperlörler almam gerektiğini söylemişlerdi bu nedenle hayal kırıklığı yaşamadım. bende şu anda kullanma klavuzunu çantamda taşıyorum işe gidip gelirken okurum diye ama hikaye oldu... konfigürasyonu el yordamıyla yapmış bir insan olarak yardımlarınıza açığım.

piyasadaki en iyi ürünlerden olmayabilir ama fiyat/kalite olarak heralde en iyi ürünlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokarca01

selamlar

bende max. 600-700 TL arası bir bütçe ile saturnü gezerken 999TL ye bu seti görünce kitlendim. girişleri ve 3D vs gibi ileriye yönelik bir cihaz olması ilgimi çekti aktif subwooferla da beni kendine aşık etti :) özellikle satış yapan arkadaşlar anfinin tek fiyatı 1000 liraya yakın subwoofer tek fiyatının 400 liraya yakın olduğunu söylemeleri beni gaza getirdi. 5 hoperlör için bana çok kaliteli olmadıkları (tizler çok iyi değil) ama çok iyi ses elde etmek için daha iyi hoperlörler almam gerektiğini söylemişlerdi bu nedenle hayal kırıklığı yaşamadım. bende şu anda kullanma klavuzunu çantamda taşıyorum işe gidip gelirken okurum diye ama hikaye oldu... konfigürasyonu el yordamıyla yapmış bir insan olarak yardımlarınıza açığım.

piyasadaki en iyi ürünlerden olmayabilir ama fiyat/kalite olarak heralde en iyi ürünlerden

hayırlı ugurlu olsun sanada kokarca01
    bende bildigim kadarıyla yardımcı olmaya çalırırım

• hızlı cevap veren birini bulmuşken sormak isterim :)

night modu nedir şumudur sesin biranda yükseldiği patlama vs sesleri limitlemesimidir?

ben bişeyler ayarladım ama emin de değilim
  • ewet geceleri film veya oyun oynarken süpriz ses yükselmeleri, ve dinamik hacmi kontrol etme modu diyebiliriz.3 seçenekli seviyeli olarak sunumuş we daha çok dolby d. ve dolby hd film we oyunlardaki yükses dinamikleri belirli sewiyede tutmak için diyebilirim
    şöyle bir özellği dikkatimi çekti bu avr yi opsiyonel olarak 7.1 e çıkarabilirsiniz zaten tüm hd ses codecleri var yani avr zaten 7.1 ancak 5.1 olarak üretilmiş zaten genelde böyle çıkartıyolar 7.1 çıkartan ben bi compakt sistemlerde samsung u gördüm bu tarz ht lerde ise daha göremedim belki bu sene itibariyle çıkabilir hatta bunun bir üst modeli 7.1 hop takımı olarakta gelebilir...

bu avr yi 7.1 olarak kullanmak istiyorsanız pre out çıkışı var subwooferin yanında ordan l/r analog olarak 5.1 sisteminiz varsa hatta stereo sisteminizde olur bağlantı yaparak iki hop daha eklemiş olursunuz hatta klavuzunda 2.1 olarak belirtilmiş yani subwooferde olmuş olur böylece sistem 7.2 ye çıkmış olur sanırım bu cihazın böyle bir imkanı var...
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • 1311 için hdmi dan ses aktarmaz dedi denon bayisi..1611 ve ustu destekliyormuş hdmi dan ses aktarımını...yani şunu diyebilir miyiz?1311 alırsak laptop - 1311 arasında hdmi ile ses alamayacagız sadece goruntu vericek..Mesela benim laptop umda optic cıkış yok.Sesi alamayacagım 1311 ile demekki....1611 ya da 1911 alırsam ki (hdmi dan ses aktarımını destekliyormuş) laptop ta oynattıgım dtsli ,dts hd master audio veyahut TRue HD codecli bir mkv yi sadece hdmi bağlantı ile laptop + 1611 ile optic cıkışa gerek kalmadan yeni nesil ses formatlarını dinleyebilecegim..Yanlış mı anladım acaba?
  • 1311 dediğiniz bu bahsi geçen xp değilmi? bu avr hdmı üstünden ses ve görüntüyü aktarır sorun yok ayrıca pc player görevini görecek yani hdmı dan ses aktarmaması pc için geçerli pc niz hdmı dan sesi aktarıyorsa bu avr ile hdmı bağlantı yaparsınız avr dende çıkarsınız tv ye hdmı olarak hem ses hemde görüntü elde edersiniz tabi tv olmadanda yine hdmı olarak bağlantı yaparsınız avr den yine ses alırsınız görüntüyüde zaten pc den alırsınız dediğim gibi pc de varsa no problem
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

1311 dediğiniz bu bahsi geçen xp değilmi? bu avr hdmı üstünden ses ve görüntüyü aktarır sorun yok ayrıca pc player görevini görecek yani hdmı dan ses aktarmaması pc için geçerli pc niz hdmı dan sesi aktarıyorsa bu avr ile hdmı bağlantı yaparsınız avr dende çıkarsınız tv ye hdmı olarak hem ses hemde görüntü elde edersiniz tabi tv olmadanda yine hdmı olarak bağlantı yaparsınız avr den yine ses alırsınız görüntüyüde zaten pc den alırsınız dediğim gibi pc de varsa no problem

Anladım peki laptopumun hdmi baglantıda ses aktarıp aktarmadıgını nası anlayacagım?normalde hdmi ın farkı dvi dan seste taşıması degil mi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.