Şimdi Ara

Denon PMA 520ae ile Zensor 1 mi Zensor 3 mü? ...ve DAC seçimi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Toplamaya başladığım sistem benim için ilk olacak. Denon PMA 520ae ampliye sahibim, kaynak olarak ilk adımda diz üstü bilgisayar, Foobar, Asio ile flac dinlemeyi düşünüyorum, CD çaları daha sonra planlıyorum. Bu kapsamda başta hoparlör ve DAC almayı düşünüyorum.

    1) Dinleyeceğim oda 15 m2 olduğundan ayaklar üzerinde olmak kaydıyla raf tipi hoparlöre yöneldim (mantıklı mı?)

    2) Birçok yerde Zensor 3 için elimdeki ampli ile uyumlu olduğunu, bir yorumda bu ikilinin sert çalacağını, başka bir yorumda da Zensor 1'in daha uygun olacağını okudum. Ne önerirsiniz? (Dali olacak diye bir şart yok, her ne kadar kaynağına sadık sese ulaşmaya çalışıyorsak da ben alt frekans konusunda hassasım, kısık seste derin bas seslerden hoşlanırım, yoksa kule tipine mi yönelmeli? Belki de Zensor 3 için sert çalacak yorumu bana uyar mı ne dersiniz?)

    3) Son olarak DAC konusunda Cambridge Audio Dacmagic 100 nasıl bir seçim olur? Creative, Asus vs harici ses kartlarını önermiyorlar, Denon'un da DA300 Dac'ı var, çin ürünleri var ???

    Değerli yorumları bekliyorum...







  • Güncel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tannoy mx1 önerir misiniz 400TL ye ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PMA520 ile Zensor 3 ü bir süre kullanmıştım. Eğer alt frekanslar konusunda tatmin olmak istiyorsanız Zensor 1 size yeterli gelmeyecektir. Zensor 3 bu anlamda şaşırtıcı derecede başarılı. 25m2 odamda çok başarılı sonuç verdiğini söylemeliyim.

    Zensor 3 ile ilgili olarak şunu söylemeliyim; köşeleri pek sevmezler. Köşeden 50 cm civarında uzak bir yerleşim yapmanız alt frekanslar konusunda doğru tercih olacaktır.
    Sert mi çalıyor derseniz, bence çok da sert değil. Burda kaynağınızın ve equalizer ayarınızın önemi büyük. Ben amplimi hep flat ayarda kullandım ve sesin orta parlağın bi tık üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Ardından Wharfedale kule tipine geçtim ve Zensor 3 ü arar oldum diyebilirim :)

    Kısacası bu ikili sizi üzmez.
  • FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Ciddi misiniz Wharfedale kule tiplerini araştırıyordum ben de, Zensor 3 ile kıyasladığımızda önermiyor musunuz? Kısık seste dolgun ve güçlü bir tını arıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klimt

    Ciddi misiniz Wharfedale kule tiplerini araştırıyordum ben de, Zensor 3 ile kıyasladığımızda önermiyor musunuz? Kısık seste dolgun ve güçlü bir tını arıyorum...

    Evet Wharfedale çok daha yüksek seslere çıkabiliyor fakat insanın kulağına zarar vermeyecek seviyede seslerde Dali benim kulağıma daha hoş gelen bir ses karakteristiğine sahip. Wharfedale sıcak bi sese sahipken Dali ortanın biraz daha soğuğuna kaçıyor. Kısık seste dolgunluk derseniz eğer kule tipi hoparlörler büyük sürücüye sahip olmanın avantajını bu anlamda daha iyi gösterirler.
  • FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Evet teşekkür ederim, işte bu yüzden oda küçük de olsa büyük sürücü boyutuna sahip hoparlör araştırıyorum. Tamam diyaframın hızlı hareket etmesi gereken müziklerde çap büyüdükçe salınım hantal kalacağından seslerin tamamlanmadan birbiri ardına binmesinden bahsediliyor, ortalama 16cm civarı çap düşünüyorum ben.

    Zensor 3, 7inç sanırım. 17,78cm ye tekabül ediyor.Bana uyar gibi.
  • Klimt kullanıcısına yanıt
    Şahsen raf tipi alacak olsam şuan zensor3 alırım. Bende de pma720+diamond 9.6 var. Odam küçük, belki akustikten yana sorun yaşıyorum ama dolgun sesi beni mutlu ediyor. Aksiyon filmlerinde de kısık seste inanılmaz başarılıdır kendileri. Ayrıca 9.2 de var ama onların sesi odamda beni pek açmadı. Bu nedenle raf tipine geçersem zensor3 denemek isterdim öncelikle. Ama dinleyerek karar vermek en doğrusu olurdu.
  • Yerinizde olsa amazondan klipsch alırdım. Dac olarak da m2tech evo alın bulamazsanız uyum açısından denon da300 alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Kule tipi düşünsek, diamond 8.3 kötü mü olur, olumsuz yorumlarla karşılaştım, dinleme imkanım da yok, ancak 450TL civarlarına temiz ikinci el bulunabiliyor.
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Amazon'dan hiç alışveriş yapmadım, 150-200 euro luk hoparlörler geçiyor mu gümrükten, bir de tam olarak hangi Klipsch modelinden bahsettiniz, DAC olarak da300 çok araştırdım, şimdilik bütçem için biraz fazla, önce hoparlör alacağım şu anki durum bunu gösteriyor, ama m2tech evo yu da favori listeme ekledim, teşekkürler.
  • Klimt kullanıcısına yanıt
    Gaçiyor çünkü vergi kesiliyor. Herkes kapış kapış da alıyır sizde bir klipsch bookshelf alın bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimt kullanıcısına yanıt
    Bende 8.1 de vardı. Bu amfi ile bir süre test etme imkanım oldu. Ufak odamı gayet güzel dolduruyordu. Orta sıcak denecek tonda çalıyordu, tizler ise çok parlak sayılmazdı. Ayrıca bassları yeterli gelmiyordu. Malum boyutu da ortada. 8.3'ler ise gene 2 yollu, modifiye raf tipi gibi. Fakat 8.4 3 yollu. bu açıdan bass eksiği giderilmiş olabilir dinlemek lazım. Bu nedenle temizi 500-600tl ye bulunursa 8.4 alınır bence. Ben 8.1'leri perdesiz 300e vermiştim 6 ay önce.
  • Arkadaşlar Wharfedale Diamond 8.3 aldım, yarın gelecek, nasıl olacak bakalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimt kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Deneyimlerini paylaşırsın.
  • Tekrar merhaba,

    Ses tam beklediğim gibi, bas konusundaki korkularım yersiz çıktı, oldukça güçlü bir sesi var, gri çalıyor diyorlardı, hakkaten gri çalıyor, ben de öyle severim, yani PMA 520 ile de gri çaldı diyebilirim, önceki Sony hoparlörlerde tiz çok öndeydi, ayrıca eleştirilerde 'kule ama kule sayılmaz', 'bir kule gibi davranmıyor' yorumları da beni korkutmuştu, ancak boyutları küçük de olsa bir kule dinlediğimi hissediyorum, belki küçük bir odada dinlediğim için olabilir, şimdilik mutluyum. Yalnız kablo ve spike konusunda sorularım var;

    1) Uygun fiyatlı kablo ne önerirsiniz, toplamda 2 - 3 metre işimi görüyor, bir de banana plug yapmak istiyorum, piyasadan herhangi 8 adet banana plug alsam kötü mü yaparım? Örneğin;

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-banana-plug-muz-konnektor-1-takim-8-adet-ucretsiz-kargo-447513000/detay

    2) Spike standart bir parça mı, vidalama yuvası çapı ve diş aralıkları açısından, öyle değilse diamond 8.3 lerin altındaki yuvaları ölçmem mi gerekiyor?

    Yardımlarınızı bekliyorum.




  • Klimt kullanıcısına yanıt
    Memnun kalmana sevindim. Sistemler dinledikçe, tecrübe ettikçe insanın beğeni seviyesi de değişmeye başlıyor. Mevcut sistemin seni mutlu ettiği süre sorun yok :)

    Banana plug kullanmaktansa direk kablonun ucu ile bağlamak daha sağlıklı deniyor. Hatta arada oksitlenmeye karşın kablonun açıkta kalan kısmı kesilip yeniden soyulup bağlanırmış. Bir araştır istersen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.