Şimdi Ara

Üçüncü Dereceden Polinom Grafiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üçüncü derece dediği için x eksenini üç noktada keser diyerek A ve C şıklarını eledim ama devamını getiremedim.

Yardımcı olur musunuz?

Resim gözükmüyorsa: https://www.hizliresim.com/r29Toa

Üçüncü Dereceden Polinom Grafiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steepstone -- 7 Nisan 2021; 19:59:17 >

• buraktunc B kullanıcısına yanıt

Cevabı bilmiyorum hocam kaynak inceleme videosunda gözüme takıldı soru çözemeyince merak ettim

• Üçüncü Dereceden Polinom Grafiği

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam dikkati inceleyin a seçeneğinde 2 adet çift katli kök var b seceneginde de 1 adet çift katli kök var yani bu seçenekler minumum 4. Dereceden olabilir C zaten parabol D seçeneğinin türevini alınca ekstremum noktalar uyuşmadığı için cevap E

• Üç kökü olan d ve e şıkkı var. D(x)(x-4)(×+4) şeklinde bir polinom. X³-16x olur yani.türevi 3x²-16.türevinin sıfır olduğu noktalar 2 ve -2 verilmiş şıkta. Bu yanlış olacak.e ise (x)(x-2)(x+2) şeklinde yani x³-4x. Türevi 3x²-4 olacak. Türevinin 0 olduğu noktalar ise grafikteki gibi (+ -)2/√3. E şıkkı doğru. Polinomlara başkatsayı eklemememin nedeni türevde zaten sadeleşecek olmaları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E
  • Mramelex kullanıcısına yanıt

sağ olun hocam ben fonksiyon mantığıyla gittim ama türev bilmeden yapılmıyor galiba soru. bir ay sonra tekrar bakacağım Üçüncü Dereceden Polinom Grafiği 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir parabol sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • E

• steepstone kullanıcısına yanıt

bu soru pes yayınları ayt matematik denemesinde var. Tavsiye ederim bu denemeyi. Tam ösym ayarında. Cevabı zaten anlatmışlar. Ben de denemeyi öveyim bari :)

• hocam d y'ye göre simetrik değil sanki ben mi yanlış görüyorum

• HepDüşünceli kullanıcısına yanıt

Hocam aynen oradan gördüm de yeni nesil soru tipi biraz fazla gibi geldi. Görselli soruların kalitesi nasıl?

• steepstone kullanıcısına yanıt

hocam yeni nesil soru sayısı tam yarında. Görsel çok fazla değil olanlar da kaliteli. 2021 e özel çıktı bu denemeler. Başka hiçbir yayın deneme çıkarmadı.

• HepDüşünceli kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.