Şimdi Ara

ücretsiz-yavru karga-tek ayağı kırık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 gün önce bir kedi tarafından kovalanmakta olan minik bir karga yavrusunun bahçede bacağını kaptırmış durumdayken kurtardık. Doğanın dengesini bozmakla iyi mi yaptık açıkçası tereddütüm var. Bu ayrı bir konu elbet.

Gelelim yavrunun hayatına...
    veteriner zaten birşey yapmadı sayılır. kırık olan yerle ilgili olarak.. karganın 4 tane parmağı var ve bir parmağı arka tarafına doğru uzanmakta buna başparmak desek doğru olur. Kırık olan da bu parmaklar. üzerine basıyor ama dengeyi diğer bacakla sağlıyor. bazen de düşer gibi oluyor.

Minik karga uçmak için can atıyor ama kanatları oldukça yetersiz.

Bu durumda evde besleyenlerde oluyor ama biz balkonda bir meyve kasasını duvara asarak beslemeyi tercih ettik. Elden yemek vermek yerine doğallığı etkilenmesin diye yiyeceğini kasanın içine atarak besliyoruz.

kargayı bazen ziyaret eden de oluyor. şu ana kadar 2-3 ziyaretçisi oldu. İlk gelen mübalağa etmeyelim tavukdan daha büyük dev bir kargaydı.. yavrunun annesi diye biz izlerken birden yavrunun boynunun arkasına daldı. yavru garibim ağzı açık yiyecek geldi diye beklerken dayağı yedi.

karga nasıl uyur diye merakımızı da giderdik.
    Bu yavru gece veya zaman zaman da gündüz yiyecek sonrası kafayı tam arkaya çevirerek horul horul uyuyor....

bazen gündüz uyuduğu için çok net görüyoruz. Yanına giderken bile uyku derinliğinden hissetmeyebiliyor.

Bazen sandıktan dışarı uçmak için kenara gelip dışarı uçma provası yapıyor ama balkonun içine düşüyor. Balkonun zemininden de çevrede hep duvar göründüğü için başlıyor gaaaaak gaaaaak diye bağırmaya....

alıp yuvasına koyunca da sesi kesiliyor......

Minik yavru ile merak ettikleriniz olursa cevaplamaya çalışırım. Eğer İstanbul Anadolu yakasında bu kargaya gönüllü bakabilecek veteriner veya veterinerlik öğrencisi de olursa verebiliriz...
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• evcil hayvan olarak karga besliyorum desem arkadaşların tepkisi ne olurdu merak ediyorum
  • ülkemizdeki karga cinsleri evde beslenirse 40 yıla kadar yaşabiliyormuş.. doğada ise 10-14 sene arası. Bu karganın anne ve babası ortada yok.. ama kanatları sağlama geldimi uçacaktır. Bu nedenle yavruya geçici kedilerden uzak bir yuva lazım. bahçede kediler olmasa bende bakacam ama kedi çok fazla var....

bi de veterinerlik öğrencisi falan denk gelse tam tez çalışması yapar

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Çoğu hayvanı severim ve ufaklıktan beri cebimede çok zarar vermişlerdir. 1 kez karga beslemeyi denemiştim ama parmağımı verdiğim yemeğe tercih ettiğini gördükten sonra işim olmaz diye düşündüm. Bahçemde şu an 3 kedi var ve birinin sırt derisini o karga denen mahlukat resmen soydu. O halde kediye bakmak durumunda kaldık. Bence ver bi kediye doğanın dengesi yerine gelsin diyeceğim ama bu işin şakası. Ufak bir havyan bile olsa sorumluluğunu almak büyük iş. Alana şimdiden bol sabır diliyorum...
  • kargalar benim minik civcivimi bile yedi bence o kadar aç hayvan var sokakda bir şekilde denge sağlansın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.