Şimdi Ara

Ücretlendirme Periyodu Analiz .. Faturalı Hat mı & Kontörlü hat mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkcell telefonumun Haziran ayı faturası geldi. Fatura detaylarından yapmış olduğum bir analizi sizlerle paylaşmak istedim.

Haziran ayında toplamda 204 aramada 06:52:35 konuşma yapmışım. (6 saat, 52 dk, 35sn) Konuşmalarımın ortalama süresi 2 dakika 1 saniye. Bu konuşma verilerine göre analiz yapılmıştır.

Faturalı hatlarda 6 saniyede bir ücretlendirme olmaktadır. 06:52:35'lik görüşmem 6 saniyelik ücretlendirme ile 07:01:18'lik görüşme gibi ücretlendiriliyor. Bu da %2,1 daha fazla para veriyoruz.(Kamu tarifesinde olduğum için ben sabit veriyorum kurtuluyorum.)

Eğer 60 saniyelik periyodla ücretlendirilseydi (Her yöne dakikası 1 kontur tarifesi baz alınabilir) bu görüşmem 08:37:00 olacaktı. Bu da %25,3 daha fazla ücretlendirme oluyor demek.

Tablomuz şöyle....

Ücretlendirme Periyodu Konuşma Yüzde
    0 saniye / ücretlendirme 06:52:35 0,0 %
    6 saniye / ücretlendirme 07:01:18 2,1 %
    15 saniye / ücretlendirme 07:18:00 6,2 % (Dakikası 4 kontör)
    30 saniye / ücretlendirme 07:43:30 12,3 % (Dakikası 2 kontör)
    60 saniye / ücretlendirme 08:37:00 25,3 % (Dakikası 1 kontör)
    120 saniye / ücretlendirme 10:54:00 58,5 % (2 dakikası 1 kontör)
    150 saniye / ücretlendirme 12:32:30 82,4 % (5 dakikası 2 kontör)
    300 saniye / ücretlendirme 19:50:00 188,4(*) % (5 dakikası 1 kontör)
    600 saniye / ücretlendirme 12:00:00 423,5 % (10 dakikası 1 kontör)

Önemli Not: Yukarıdaki tablo benim görüşme istatistiklerime göre çıkmış bir sonuçtur. Kişiden kişiye farklılık gösterir. Eğer daha uzun süreli konuşmalara yapan birisi iseniz fazla ücretlendirme yüzdeniz düşecektir, eğer daha kısa süreli konuşmalar yapıyorsanız fazla ücretlendirme yüzdeniz daha da artacaktır.

(*) 5 Dakikası 1 kontörlü tarifede olsaydım 2,88 (neredeyse 3) kat daha fazla sürede ücretlendirmeye maruz kalacaktım.

Özetle demek istediğim şudur. Kontörlü hatlarda bu aralar bangır bangır reklam yapıyorlar. Şu kadar dakikası şu kadar kontor diye. Hesabınızı yaparken tablodaki fazla ücretlendirme yüzdenizi de hesaba katmayı unutmayın. 10 dakikası 1 kontore görüşebiliyor olabilirsiniz ama bilinki 1 saniyelik görüşmeniz de 1 KONTOR 'dür.

FATURALI HAT KULLANIN

• kesinlikle çok doğru bir tespit hocam. Misal kampus 15 dk 2 kontör eğer her seferinde 10 küsür dk konuşulacaksa problem yok ama benim gibi 30 sn 1 dk 1.5 dk konuşunca vay halimize

Yeri gelmişken bir şey sorayım tanıdığım birisi şirket hattı kullandığı için min. ücretli bir tarifeye geçecek. tarife saniye mi daha hesaplı olur yoksa biz bize mi ?
  • yıllardır aslında kontörlü hatlarda sömürülmekteyiz. analiz çok iyi olmuş. kontörlü hatlarda da istenirse daha düşük bir kontör atış periyodu yapılabilir. örneğin vodafone kontörlü ceplimitsizde 6saniye bazlı ücretlendirme var. ayrıca tüm operatörlerde saniye bazlı kontörlü tarifeler de var ancak bu kadarı da yetmez....

Kontörlü hatlarından başka özellikleri var arkadaşlar.6 sn bvazlı olsa neden faturalı kullansınki insanlar

Orjinalden alıntı: netcii

yıllardır aslında kontörlü hatlarda sömürülmekteyiz. analiz çok iyi olmuş. kontörlü hatlarda da istenirse daha düşük bir kontör atış periyodu yapılabilir. örneğin vodafone kontörlü ceplimitsizde 6saniye bazlı ücretlendirme var. ayrıca tüm operatörlerde saniye bazlı kontörlü tarifeler de var ancak bu kadarı da yetmez....

Vodafone kusuratlı kontor kavramını yapmış ve 6 saniyede ücretlendirdiği bir kontörlü tarife çıkarmış, kendilerini tebrik ederim, Turkcell ve Avea'a ya duyrulur.

Detaylı ilgi:
    http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/cep-limitsiz-kontorlu.php
    Vodafone içi (yurtiçi) aramalar dakikası 1 kontörden ücretlendirilmekte olup ücretlendirme periyodu 6 sn'dir (6 saniyede 0,1 kontör düşmektedir), yurtiçindeki diğer operatörleri ve sabit hatları aramanın ise dakikası 2 kontörden ücretlendirilmekte olup ücretlendirme periyodu 6 sn'dir (6 saniyede 0,2 kontör düşmektedir).

• Arkadaşlar evet vodafonun bu cep limitsiz konturlusunu kullanıyorum gercekten süper tek kelimeyle.Saniye bazlı ücretlendirme ve küsüratlı olarak kontor düşüyor her yönü aramak 2kontor/dk yani her 6saniye 0.2kontor düşüyo bu tarife sayesinde aveanın(öğretmen hattı) yüksek faturalarından kurtuldum.kontor sanki hiç bitmiyor gibi ama tabiki ben bunu cok uzun görüşmeler için degil gündelik normal kullanımlar için söylüyorumm
  • quote:

Orjinalden alıntı: lightjedi80x

Arkadaşlar evet vodafonun bu cep limitsiz konturlusunu kullanıyorum gercekten süper tek kelimeyle.Saniye bazlı ücretlendirme ve küsüratlı olarak kontor düşüyor her yönü aramak 2kontor/dk yani her 6saniye 0.2kontor düşüyo bu tarife sayesinde aveanın(öğretmen hattı) yüksek faturalarından kurtuldum.kontor sanki hiç bitmiyor gibi ama tabiki ben bunu cok uzun görüşmeler için degil gündelik normal kullanımlar için söylüyorumm

Gündelik kısa süreli konuşmalar için iyi bir tarifeye benziyor.
  • ewet kesinlikle kısa konusmalar için cok harika zaten 10dkdan sonra tüm vodafonlularla ücretsiz özelliğini kullanmıyorum onun için her aay kontor yükleme şartı var ama kontor yüklemesende 6sn 0.2 kontor sebeke dısı

https://www.turkcell.com.tr/destek/hattiniz/hazirkart/ucretlendirme-periyodu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.