Şimdi Ara

Uçlu kalem tavsiyesi / Versatil kalem tavsiyesi. ( Sürekli güncel konu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
7.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kullandığım ürün ve hizmetlerde fiyatından çok kaliteye önem veren birisiyim. Özellikle kullandığım bir ürün bana kesinlikle en iyi hissiyatı yaşatmalıdır. Sırf bu yüzden gereksiz para harcadığım çok durum olmuştur ama bu harcadığım parayı da hobilerime harcamış gibi düşünüyorum ve çok da takmıyorum. Neyse o başka bir konu tabi.

30 yaşından sonra 3 senedir DGS'ye hazırlanan biri olarak ( 0 matematik ile başladım bu sene netlerim yeterli seviyeye geldi :) ) bu süreçte birçok kalem denedim. İlk aldığım kalem xxx ( marka vermeyelim ayıp olur ) marka versatil bir kalemdi. Bu kalem ucu plastik, kendisi de hafif bir kalemdi. Tabi o süreçte olaya sadece "yazsın yeter" mantığıyla bakıyordum. Ama bu kalem hafif olmasının güzelliğinin yanında ucu çok fazla hareket ediyordu. Yani yazı merkezi sürekli hareket halindeydi. Bu maalesef ki yazı yazma motivasyonunu bozan ve soru çözerken kafaya takılmaya sebep olan bir durumdu. Bu iş böyle gitmez diyerek kalem araştırmaya başladım. Tabi önceliğim kaliteli olmasıydı. Fiyatı da aynı oranda kabul edilebilir aralıkta olmalıydı. Bu sebeple Rotring/Pentel gibi markaları fiyatlarından dolayı elemek zorunda kaldım. Bu markaların üst seviye kalemleri güzel ama pahalıydı. Markaların hemen hemen hepsi alt-orta seviye kalem de üretir ve bu kalemleri ucuza satabilmek için malzemeden feragat ederler. Bu yüzden telefon alırken bile bilinen markaların alt seviye telefonları yerine daha az bilinen markaların üst seviye telefonlarını tercih ederim. Bu durum hiç şaşmadı ve hep haklı çıktım. Hatta ilk bahsettiğim xxx marka dediğim kalem de aynı şekilde ünlü bir markanın alt seviye ürünüydü. Tam olarak bu süreçte karşıma PENSAN çıktı.

Peki neden Pensan'da karar kıldım? Öncelikle japon mallarına gerçekten hayranım. Kullandığım otomobili bile sırf bu yüzden japon malı olan Toyota olarak seçtim. Pensan kalemlerin mekanizmaları ve bazı parçaları Japon malı. Ayrıca fiyat olarak da yukarıda belirttiğim gibi çok bilinen markaların orta-alt seviye kalemlerinin fiyatlarında satılıyor. Bilinen markaların alt seviye kalemlerini kullanmaktansa Pensan'ın Japon malı kalemlerini kullanmayı tercih ettim. Bu süreçte tabi beni zorlayan elime uygun modeli bulmak oldu. Bu sebeple 3 tane Pensan Kalem almak zorunda kaldım. 4. olan ise biraz hor kullanabileceğim tamamen plastik olan TRI-Q modeli. Neyse ben size bendeki modelleri tanıtayım. Sizlerin de bu marka ve modeller hakkında kullanıcı tarafından yorumları okuma şansınız olsun.

Pensan IQ Next Versatil Uçlu kalem

İlk aldığım kalem. Hatta ilk aldığım 2 kalemden birisi diyelim. 0,5 uçlusunu arkadaşıma hediye etmiştim. Bu kalemi de severek uzun süre kullandım. Öncelikle ele çok iyi oturuyor. O konuda hiç sorun yaşamadım. Uç mekanizması kardeşi MY-IQ gibi komple otomatik kapanıyor. Az basınca uç çıkar.Tam basınca uç ve ön kısım kalıp olarak içeri girer. Ağırlığı da standart diyebiliriz. Daha hafif olsun diye de düşünmedim. Peki neden bu kalemin üstüne 2 adet daha kalem aldın derseniz şöyle söylerim. Bu kalemin uç ve tutacak arası benim elime kısa geldi. Yani ben 1,92 boyunda biri olduğum için doğal olarak ellerimde büyük. Kalemi tutarken biraz uç ile mesafe kalması gerektiğini düşünmüştüm. Ama ben anormal boylu biri olarak siz normal boyluların sıkıntı çekmeyeceğine eminim.

Pensan MY-IQ Versatil Uçlu kalem

Yukarıda bahsettiğim kağıt ile tutacak arasındaki mesafeyi uzatmak amacıyla tercih ettiğim kalem. Ağırlık ve tutma hissiyatı çok yakın. Hatta fark yok ama kesin konuşmuş olmayayım. Uzunluk da benim istediğim ölçülerde. Mekanizma kardeşi IQ-Next'de olduğu gibi tam otomatik kapanma sağlıyor. Yazarken keyif aldığım ve uzun yıllar benimle olacak sevdiğim kalemim :)

Pensan ACTION

Bu sanırım bu kategoride aldığım ve alacağım son kalem oldu. Açıkçası bu kalemi kırtasiyelerde bulmak imkansıza yakın. Hatta epttavm'de bu kalemi satan birinden sipariş verdiğimde MY-IQ modelini gönderdiler. İade etmek zorunda kaldım. Sonuçta bu benim ustalık kalemim diyelim. Bu sene DGS'yi halledersem yanımda gezdireceğim kalem bu olacak. Yine boy probleminden dolayı ucu uzun bir kalem olarak mekanizmanın da klasik-ince olmasından dolayı tercih ettim. Konunun başında bahsettiğim gibi taktımmı takıyorum. MY-IQ varken bu kalemi almak tamamen benim takıntım ile alakalı. Siz bana bakmayın :) Ama sevdim.

Bu kalem hakkında bir hatırlatma. Kapatma mekanizması yarı otomatik. Yani basılı tutup elinizle desteklemeniz gerekiyor. Bu şekilde tercih etmeyenler üstteki 2 kalemi daha çok sevecektir.

Pensan TRI-Q versatil uçlu kalem.

Kahrımı en çok çeken kalem. Çantaya atıp çıkıyorum. Yani biraz hor ve özensiz kullanabileceğim bizim ufaklığın da baba bana kalem versene dediğinde gözden kolay çıkarabileceğim bir kalem olarak koleksiyonumda bulunuyor. Bu kalemde sevdiğim kısım full plastik olmasından dolayı aşırı hafif. Ayrıca uç mekanizmasının iç tarafını görebileceğiniz saydam bir kısım bulunuyor. Mekanik bir görsel şov diyebiliriz. Ya da belki de ben abartmışımdır bilmiyorum. :)

Okuduğunuz için teşekkürler. Konuya sizler de farklı modeller ile katkı yapabilirsiniz. Elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım. Hatta belki markalar incelemem için kalem yollarlar :P Herkese saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnderT -- 22 Temmuz 2020; 18:33:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uçlu ve Versatil Kalem Önerileri

Uçlu ve versatil kalemler, yazma deneyimini geliştiren çok yönlü ve kullanışlı araçlardır. İster profesyoneller ister öğrenciler olun, ihtiyacınıza uygun bir kalem bulmanız çok önemlidir. İşte çeşitli seçeneklere sahip bir uçlu ve versatil kalem önerisi:

En İyi Uçlu Kalemler:

• Lamy Safari:Ergonomik tasarımı ve pürüzsüz yazma hissi ile öne çıkan bir klasik.
    • Pilot Metropolitan: İnce ucu, dayanıklı yapısı ve çeşitli renk seçenekleriyle beğeni topluyor.
    • Kaweco Sport: Taşınabilir boyutu, klasik tasarımı ve çok çeşitli dolum mekanizmalarıyla bilinir.
    • TWSBI Eco: Şeffaf gövdesi, büyük mürekkep kapasitesi ve uygun fiyatı ile dikkat çeker.
    • Parker Jotter: Dayanıklılığı, güvenilirliği ve ikonik tasarımıyla ünlüdür.

En İyi Versatil Kalemler:

• Zebra Sarasa Grand: Pürüzsüz yazımı, çoklu renk seçenekleri ve dört farklı uç kalınlığıyla bilinir.
    • Tombow MONO Graph Shake: Ucu tamamen içeri giren, sallanarak dolum yapılan ve çeşitli renklerde mevcuttur.
    • Rotring 600: Profesyonel kullanıcılar için tasarlanan, hassas çizim ve yazım sağlayan metal bir gövdeye sahiptir.
    • Uni-ball Signo 207: Suya dayanıklı mürekkebi, ince ucu ve geniş renk yelpazesi ile öne çıkar.
    • Staedtler Triplus Fineliner: Çeşitli canlı renkleri, ergonomik tasarımı ve üçgen şekliyle çizim ve not alma için idealdir.

Uçlu ve Versatil Kalem Markaları:

Uçlu ve versatil kalemler söz konusu olduğunda, kaliteli markalara güvenmek önemlidir. İşte güvenilir kalem markalarından bazıları:

• Lamy
    • Pilot
    • Kaweco
    • TWSBI
    • Parker
    • Zebra
    • Tombow
    • Rotring
    • Uni-ball
    • Staedtler

İhtiyacınıza uygun en iyi uçlu veya versatil kalemi seçmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:

• Yazma stili
    • Uç kalınlığı tercihleri
    • Dolum mekanizması
    • Bütçe
    • Tasarım tercihi

Geniş ürün yelpazemizden seçim yaparak, yazma deneyiminizi geliştirecek ve ihtiyacınızı karşılayacak mükemmel uçlu veya versatil kalemi bulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5 yıldır aralıksız Rotring 500 0.7mm kullanırım. Ağırlığı olsun,yazım hissi çok başarılı buluyorum. 2B,HB,F olarak ayarlanabilmesi de gerçekten çok başarılı.
    Öncesinde Rotring Rapid 0.7mm kullanmıştım ama tabi aldığımda 15₺ idi şu an ne kadar bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an beğendiklerim ve kullandıklarım;

1)Scrikss graph-x
    2)Rotring Tikky
    3)F.Castell Grip 1347 (0.5 sevenler için grip 1345)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 yılından beri Faber Castell Tombik kullanıyorum lacivert renkli 2-3 senede bir bozuluyor ama olsun bana çok rahat geliyor kullanımı hatta ince kalem kullanınca garipsiyorum ama dediğim gibi çok rahat buluyorum yazımı da ne yumuşak ne de sert. Fiyatı da 7.5 liraydı ilk sonra 33 lira mı ne oldu .Bozmam ben derseniz alın derim de bozmamak elde değil çünkü 2-3 yıl sonunda ucundaki kayganlaştırıcı yağlar kendini dışarı atıp kapağı beyblade gibi döndürüyor.

• aga yaklaşık 2 senedir mikro mp231 kullanıyorum 2 liraya falan satılıyor bizim burada. mor renkli kullanıyorum hiçbir sıkıntısını görmedim 2 defa değiştirdim ama ikisinde de benim kalemi kırmaya çalışıp kırmam sonucunda oldu bu kalemlerin arasında ne fark ediyor? sadece merak ettiğimden soruyorum yani 2 liralık bir kalem ile 50 liralık kalem arasında ne fark var?

Orijinalden alıntı: Guest-8E31AFE1A

Pansan kalemler Türk malı değil mi ?
    Malzeme ve mekanizma japon. Ama komple mi geliyor yoksa malzeme montajı Türkiye'de oluyor bilmiyorum.

Ama üstünde Made in Japan yaziyor.

Uçlu Kalem Ve Uç Tavsiyesi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: majorsnake

aga yaklaşık 2 senedir mikro mp231 kullanıyorum 2 liraya falan satılıyor bizim burada. mor renkli kullanıyorum hiçbir sıkıntısını görmedim 2 defa değiştirdim ama ikisinde de benim kalemi kırmaya çalışıp kırmam sonucunda oldu bu kalemlerin arasında ne fark ediyor? sadece merak ettiğimden soruyorum yani 2 liralık bir kalem ile 50 liralık kalem arasında ne fark var?
    Hocam ucuz kalem aldım 1 tane ucu başı ayrı oynuyordu. Yazarken yere her dediğinde çıt çıt mekanik ses geliyordu. Hatta yazarken de tiz bir ses geliyordu. Yani fark oluyor her türlü :) Ama tabi bütçe meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: majorsnake

anladım hocam. ben hiç sıkıntı yaşamadım valla şimdiye kadar olur da rahatsız edici bir düzeye gelirse 15-20 liralık bir faber castell kalem alırım onu denerim
    Hocam konuda bahsettim. Ünlü markaların 15-20 liralık kalemlerini alacağına daha az bilinen pensan gibi markalara şans ver. Samsung m20 almak yerine oneplus almak gibi düşün :)

• tombow mono graph derim.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir

Ne mutlu Türk'üm diyene
  • Şişko bir tane kalem vardı. O kalemi gördükçe aklıma geometri soruları geliyor neydi o kalemin ismi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.5 senedir pilot the shaker
    10 aydır pentel smash kullanıyorum.
    Bunlara ek olarak rotring tikky 2(1997 2007) ve rotring tikyy 1. Nesil (1979 1996) arada kullanıyorum.
    Özellikle basta yazdığım iki kalem biraz pahalı olsa da omurluk kalemler ve çok öneririm.
    Istanbula gideceğim hafta sonu talep olursa fotoğraflı ufak bir inceleme,fikir belirtme yapabilirim.

• Rotring 600 bence uçlu kalem kategorisinde bir zirve cidden çok kaliteli ve resim kalemi olarak da kullanabileceğiniz bir kalem ama fiyatı cidden biraz uçuk o yüzden bende Pensandan yana kullandım tercihimi MY-IQ favorim şuan.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.