Yollarda pek çok arzalanmış yada kaza yapmış araç görüyorum. Neredeyse %99,9' u arkasına üçgen reflektör koymuyor. Çoğunlukla kova, karton kutu ve benzeri eşyalar üçgen reflektör yerine kullanılıyor. Her araçta bulunması zorunlu olan üçgen reflektörler ya taşınmıyor yada ambalajı bozulmasın diye kullanılmıyor.
Ben pazar günü kaza yaptım , o an şoktaydım reflektor falan aklıma gelmedi.Etrafıma 50ye yakın insan toplandı şoktaydım zaten.Sonra 1-2 kişi bagajdan reflektörü alıp 15mt falan arkaya koydu.
Reflektörü görüp yanından gecmek isteyen biri otobüse vurdu , Otobüste yanındakine vurdu yol iyice tıkandı.Ambülans bekliyorum adam kanlar icinde yatıyor ama beyefendiler arabalarını oynatmadılar.En son birine saldırdımda arabasını cekip actı yolu. Şerefsiz adam sadece tamponunda ufacık sıyrık var ama yerde yatan insanın canını düşünmüyor.
Yani reflektör başıma baya iş actı :)
denzel bu kaçıncı kazan hocam araca bir cevşen tak kendinede bir nazarlık veya kurşun döktür. bizide bu kadar üzme....
Reflektör ne işe yarar kimse görmez mantığı olabilir. Ama olay büyükse kimsenin aklına gelmez o anki şokla..
Geçmiş olsun Hüseyin abi. Hayırdır ya. 3. oldu bu. Geçmiş olsun. Hadi hayırlısı bakalım. Sen arabaya bi nazar boncuğu falan al hatta at nalı falan da al. Ciddiyim.
quote:
Orjinalden alıntı: skyclad
denzel bu kaçıncı kazan hocam araca bir cevşen tak kendinede bir nazarlık veya kurşun döktür. bizide bu kadar üzme....
Onume yaya fırladı caddede , 2mt kala farkettim ama iş işten gecti.Adam 2 rabanın onunden zar zor kactı ben sol şeritteydim , onume düştü.Hızım 50-60 falandı.Frene basıp arabayı iyice sola cektim ama adam panikle arabanın üzerine atladı.Ben vurmadım yani sag taraftan zıpladı , camın ve tavanın uzerne düştü. Allahtan ölmedi adam. 10kaburgası , köprücük kemigi , cenesi vs. kırık , akciger zarı falan da yırtılmış.2gün once taburcu ettiler.Bende 1gün nezarette yattım.
K.orendeki shell e gelmeden Atatürk bahcesi var.Tam orda atladı önüme.
Arabada bi şanssızlık var.Bu kazada da benim hic kusurum yok.Hem raporda hemde adamın vermiş oldugu ifadede suclu yaya.Daha once ben kırmızı ışıkta beklerken belediye otobüsü gelip carpmıştı.Gün icinde önden arkdan dokunduran cok oluyor. Nazar mıdır nedir bilmiyorum ama trafige cıkmaya korkar oldum.Tüm aksilikler beni buluyor.
çok çok geçmiş olsun... Bence bir kurban kestirin....
bu konuda tamamen haklısın kullanılması gerekiyor aslına bakarsan bizim pek önemsemediğimiz kurallar arasında buda tıpkı emniyet kemeri gibi bu arada denzel geçmiş olsun dikkatli ol
Konuyu sapıtırdık ama göz edenin gözü çıksın @denzel.
quote:
Orjinalden alıntı: resmonse
Yollarda pek çok arzalanmış yada kaza yapmış araç görüyorum. Neredeyse %99,9' u arkasına üçgen reflektör koymuyor. Çoğunlukla kova, karton kutu ve benzeri eşyalar üçgen reflektör yerine kullanılıyor. Her araçta bulunması zorunlu olan üçgen reflektörler ya taşınmıyor yada ambalajı bozulmasın diye kullanılmıyor.
tembellik olsa gerek....yüzde 50 de taşımıyordur.... aslında çok işe yarar...özellikle geceleyin kesinlikle kullanılmalı kendi güvenliğimiz için....
Ben kullanmak zorunda kaldım ama durmuyor ki, uçuveriyor rüzgarda..
quote:
Orjinalden alıntı: iakalinli
Önünde ve arkasında demir ayaklar yok mu ? Benim reflektörde yaklaşık 30 ar cm 2ayak var ters yöne konumlandırılmış.Rüzgar falan etkilemiyor.
Zaten bu aralar en sık kullandıgım aksesuar oldu
Var ama rüzgarda gerçekten bir işe yaramıyor, ek olarak arabanın fırlayan tamponunu atmıştım yola
quote:
Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..
quote:
Orjinalden alıntı: iakalinli
Önünde ve arkasında demir ayaklar yok mu ? Benim reflektörde yaklaşık 30 ar cm 2ayak var ters yöne konumlandırılmış.Rüzgar falan etkilemiyor.
Zaten bu aralar en sık kullandıgım aksesuar oldu
genelde kazayı yapan şokta oluyor aklına gelmiyor.bugün kemer antalya yolunda adam önümde kaza yaptı .arabadan inmiş boş boş etrafa bakıyordu .bagajını açıp reflektörü ben koydum.
Reflektörü bırakın adam dörtlüleri bile yakmıyor. Bingöl - Muş arasında gidiyorum Transit minibüs ile,traktörün biri şehirlerarası yolun ortasında durmuş,gece 3-4 civarı. Lamba,reflektör,fosforlu işaret hiçbirşey yok. Yolu bilen bilir ışık yerleşim birimi hiçbirşey yok.
Hızım 110-120 falandı. Traktöre 15-20 metre kala farkettim hemen sola kırdım karşıdanda aynı anda araba geliyordu,bereket karşıdaki şoförde ustaymış,oda sağa kırdı yolun dışına çıkmadan adamın aynası gitti.
Döndük geri adamla karşılıklı geçmiş olsun dedik. Sıra traktör sürücüsünü dövmeye gelmişti. Aradık adam yok. Yol kenarındaki tarlada hızla ilerleyen bir gölge gördüm,muhtemelen aradığımız şahıs oydu
Az kalsın ölecektik hepimiz şerefsizin yüzünden
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme