Şimdi Ara

uçakta pil sorun olur mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar hiç uçağa binmedim ve yaklaşık 10 saatlik bir uçak yolculuğu yapacam, bu 10 saatlik dilimde vakit geçirmek için kulaklığı takıp müzik dinlemek istiyorum fakat lityum pillerin uçakta sıkıntılı olduklarını duydum, normal kalem pille çalışan mp3 player kullansak sorun yaratır mı? teşekkürler



  • shgm nin yayınladığı tehlikeli maddeler dökümanında yanına alabileceğin lityum pillerin kapasitesinden bahsetmiş.

    uçakta pil sorun olur mu ?


    aynı şekilde yedek de taşıyabilirsin gerekli koşulları sağlarsan

    uçakta pil sorun olur mu ?


    http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/kurumsal/yayinlar/Gozetim_ve_Yonetim_Hizmeti_Kitabi.pdf

    bu dökümanı inceleyebilirsin

    ilave olarak ER dediğimiz Extended Range yani 7-8 saatin üstündeki seferlerde Hava yolu şirketleri genelde yolcu koltuklarında priz bulundurur. En kötü USB üzerinden sarz imkanı sağlayacak bir donanım sunarlar. Türk Hava Yolları nın bu tarz seferlerinde hem koltuk altında priz bulunur hem hem de kişisel ekranında usb ile şarz imkanı vardır.

    Ki THY ile seyahat edeceksen müzik arşivinin çok geniş ve güncel şarkıların olduğunu da göreceksin. Aynı şekilde film arşivi de gayet iyidir.

    Eğer henüz seyahat etmediysen nereye hangi hava yolu şirketi ile gideceğini söylersen sana o konuda biraz daha yardımcı olmaya çalışabilirim.
  • kalem pil sorun yok.bende bi cihaz vardı 9v ile çalışıyordu yani 6 adet kalem ppil ile. sorun olmadı.cihazın içinde pillerle geçiip uçak içinde cihazı kullandım.

    yalnız müzik için mp3 player ile uğraşmana gerek yok çünkü uzun yolculuklarda uçakta güzel bir lcd ekranlı tablet tarzı cihaz oluyo ön koltuğun arkasında . onda zaten film müzik oyun belgesel vs herşey oluyo. yok illa ben kendi mp3ümü dinliycem diyosan o zaman bilemem.uçaktaki o cihazda usb çıkışı var yani oraya flash bellek takıp flash bellek içeriğini o cihazdan açabiliyorsun. bu cihazlar iç hatlar uçuşlarında genelde olmuyo.bende 4 saat civarı uçuyorum yurtdışına. en son 1 hafta önce uçtum. 3-4 gün sonra yine uçucam 10 saat çok fazla yalnız.uyumalısın. film izlersin artık.uçakta en çok su sorun oluyor.ilaç gibi azar azar getiriyorlar. bol bol su içip bin hatta çantana da su al. o tablette usb çıkışı olduğu için ordan kendi telefonunu daşarj edebilirsinç şimdi uçuşlarda internette var artık yeni başladı. yalnız ücreti biraz tuzlu.istersen internete de girebilirsin uçarken.

    uçakta çorap dağıtıyolar onu giyip ayakkabını çıkar yoksa haşat olursun 10 saate. yanına biraz yiyecekte almanı tavsiye ederim.thy son zamanlarda zıvanadan çıktı eskiden yemek içecek servisi dolu doluydu şimdi makarna dağıtıyolar ravioli pasta adı da. bildiğin makarna yaw.yemeği kısa kısa çok abarttılar.resmen doymuyorsun. u arada thy ile mi uçucan onu bilmiyorum ama 100kg adamla 45kg kadına aynı yemeği dağıtıyolar.bence sen yanına su ve kuruyemiş tarzı bişeyler al. fındık badem ceviz tarzı. hatta 10 saat uçuş diyorsun sen poğaça falanda yüklen. uçak içi klimalı sürekli bu nedenle hava kuru baş ağrısı yapıyo.burun kuruluktan dolayı kanama olabiliyo. ara sıra lavaboya gidip burnuna su çek sümkür ve yüzünü yıka. yoksa indiğinde baş ağrısı olabilir.

    el bagajına sıvı koyma. suyu da bazen geçiriyolar bazen laf ediyolar napacakları belli olmuyo ama el bagajına sıvı yada krem kıvamında bişey koyma alırlar. uçağın altına verdiğin bagaja koy. kolonya fazla olunca yanıcı diye laf ediyorlar.ilk defa uçuyorum dediğin için yardımcı olmaya çalışıyorum ondan uzun yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 4 Kasım 2017; 1:39:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.