Şimdi Ara

Uçaklar havada asılı kalabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
22.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim adam uçak helikopter gibi kalkar demiyor, havada asılı kalabilirmi diyor, yaşlarınız kaç sizlerin 15 filansa anlatmya çalışmayım
  • Ülen ayrılınılır mı o kızdan ne yapacaksın akıllı kızı?
  • belki asilma olayini soyle dusunmus olabilir ucak motorlarini bir sure durdurup yuksekten belli bir yukseklige alcaldiginda gibi tanimlanmis olabilir sonra tabi motorlar calistirilir ve ileriye dogru hareket :)
  • Yok kalıyor gibi gözükebilir bazen ama o göz yanılgısı . Yolcu uçağının yapabileceği cinsten bir iş değil havada öylece asılı kalmak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: everybady

kardeşler yolcu uçakları istedikleri takdirde havada asılı kalabiliyorlar bu böyle biline,

Nasıl yapıyorlar bunu? Teknik olarak mümkün değil gibi geldi çünkü bana.
  • quote:

kardeşim adam uçak helikopter gibi kalkar demiyor, havada asılı kalabilirmi diyor, yaşlarınız kaç sizlerin 15 filansa anlatmya çalışmayım

Yaşım 22 öncelikle anlatırsan sevinirim.
    Şimdi aynı xyz koordinatlarında bir uçak havada sabit kalıcak bundan bahsediyorsun sanırım nasıl olucak merak ediyorum aklıma gelen tek şey var.

Karşıdan uçağın yerçekimi kuvvetine karşı koyabilmesi için gerekli rüzgar esicek ki aerodinamik yapısı sayesinde havada kalması mümkün olsun aynı şekilde uçak motorlarıda bu güçde bir itmeyle uçağın sabit konumda kalmasını sağlayacak yani uçak hareket halindeki enerjiyi yakalayacak ama aynı zamanda yerinde durucak. Ki işin ayrıntısına inince bu bile bana sadece fizik kurallarına göre hayal gücüm olarak geliyor. :)

Senin youmun nedir?

• arkadaşa aldırmayın...

quote:

kardeşim adam uçak helikopter gibi kalkar demiyor, havada asılı kalabilirmi diyor, yaşlarınız kaç sizlerin 15 filansa anlatmya çalışmayım
  • bazı savaş uçakları ve özel yapım gösteri amaçlı uçaklar hariç hiçbir uçak havada çakılı kalamaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ángel

quote:

Orjinalden alıntı: auzbek

eğer hatun f35 yada harrie le geldiyse doğrudur. ama thy yi kullandıysa ayrıl gitsin...

benim dışımda F35 joint strike fighter zımbırtılarını bilen biri çıktı yaa ölsem de gam yemem artık

merak etme kardeş ben de biliyorum harrier ve f35 jsf'ı... ölme,gam da yeme
    tv izlersem genellikle discovery channel izlerim,oradan biliyorum.
    duyduğuma göre türkiye 2040 yılında hava gücünü bu f35jsf lerle upgrade edecekmiş

ayrıca bazı arkadaşlara şunu söylemeliyim ki;amerika nın geliştirdiği ve askeri amaçlarla kullandığı opsrey(osprey de olabilir) adlı helikopter-uçak karışımı araçlar dışında havada asılı kalabilen ve çok büyük miktarlarda ağırlık taşıyabilen araç yok(gerek insan,gerek eşya taşısınlar)... bu böyle biline...

•  Uçaklar havada asılı kalabilir mi?

Harrier la yapılabilecekler, bunu yolcu uçağının yapabilmesi için on fırın ekmek yemesi lazım
    http://www.aerowebspace.co.uk/images/avi/riat-2004_sea-harrier-fa2_01.wmv

• Beyler inanmıyorum yaaa boyle bir seyi tartısabildiginize

10 yasındaki yegenim koptu bunu duyunca!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blur

Beyler inanmıyorum yaaa boyle bir seyi tartısabildiginize

10 yasındaki yegenim koptu bunu duyunca!

Olur olmaz tartışılmıyor zaten olanların nasıl olduğunu konuşuyoruz 10 yaşınındaki yeğenin tabi kopar daha fizik nedir görmedi ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: NaPoLYoN

quote:

Orjinalden alıntı: ángel

quote:

Orjinalden alıntı: auzbek

eğer hatun f35 yada harrie le geldiyse doğrudur. ama thy yi kullandıysa ayrıl gitsin...

benim dışımda F35 joint strike fighter zımbırtılarını bilen biri çıktı yaa ölsem de gam yemem artık

merak etme kardeş ben de biliyorum harrier ve f35 jsf'ı... ölme,gam da yeme
    tv izlersem genellikle discovery channel izlerim,oradan biliyorum.
    duyduğuma göre türkiye 2040 yılında hava gücünü bu f35jsf lerle upgrade edecekmiş

ayrıca bazı arkadaşlara şunu söylemeliyim ki;amerika nın geliştirdiği ve askeri amaçlarla kullandığı opsrey(osprey de olabilir) adlı helikopter-uçak karışımı araçlar dışında havada asılı kalabilen ve çok büyük miktarlarda ağırlık taşıyabilen araç yok(gerek insan,gerek eşya taşısınlar)... bu böyle biline...

ama F35 ler de harrier lardan farklı olarak silah donanımı tam ve yakıt deposu dolu iken dikey olarak havalanabiliyor duyduğum bir habere göre türkiye bu uçağın geliştirilme aşamasında rol oynayacakmış, gövdesinin türkiyede yapılması planlanıyor, tabii sadece duyduklarımı söylüyorum ama askeri yarışmalarda hava birliği olarak 1. gelen bir ülkenin bu önemli aracın yapımında rol alması hiç de yadırganacak bir durum değil

• başka neler konuşuyorsunuz, sinekmi hızlı uçar arımı
  • peki gemi suyun dibinde asılı kalabilirmi.
  • evet kalabilirler
  • quote:

kardeşler yolcu uçakları istedikleri takdirde havada asılı kalabiliyorlar bu böyle biline,

sen uçmuşsun kardeş. helikoptermi bu havada asılı kalsın. töbee töbeee çarpılacan walla
  • quote:

Orjinalden alıntı: legendary

quote:

sen uçmuşsun kardeş. helikoptermi bu havada asılı kalsın. töbee töbeee çarpılacan walla

devam edelim. ha gayret delecez ne kadar fizik kuralı varsa. come on, haydi, kim tutar forum ahalisini, hobaaa...

• Senin yenge uçakları stand-by moduna almış.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.