Şimdi Ara

Uçaklar havada asılı kalabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
22.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • s-vtol tipi egzoz yönlendirmeleriyle uçaklar havada asılı kalabilirler. egzozlarını aşağı üfletmeye alarak. Kimi yolcu uçaklarında da flaplar bu görevi görüyorlar.. İniş esnasında çok ağır ilerleyip havada bekleme yapabiliyorlar.
  • Kız arkadaşın eger Harrier pilotu degilse sallıyor...
  • yok abicim tam analamıyla hiç bi uçak ahavada asılı kalamaz bu böle biline çünkü mantıklı olursak ucağı iten havada tuttan kuvvet motorların itici kuvveti bu mototrlar kıc tarafında ucları dısarı doru kaldığı müdetçe ucak havada asılı kalmaz ancak harrierler bu jet motor uclarını yeryüzüne yani asağı yönlendirdikleri için kalabilirler.bu arnold scwarznegerin oynadıı bi filmde de vardı cocuğunu falan kutarıodu harrierla ..vs.vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: optimus prime

yok abicim tam analamıyla hiç bi uçak ahavada asılı kalamaz bu böle biline çünkü mantıklı olursak ucağı iten havada tuttan kuvvet motorların itici kuvveti bu mototrlar kıc tarafında ucları dısarı doru kaldığı müdetçe ucak havada asılı kalmaz ancak harrierler bu jet motor uclarını yeryüzüne yani asağı yönlendirdikleri için kalabilirler.bu arnold scwarznegerin oynadıı bi filmde de vardı cocuğunu falan kutarıodu harrierla ..vs.vs.

Harbiden ne salak bir filmdi o.. Adam taksi kullanır gibi harrier kullaniodu sehir icinde.. Komikti komik...
  • Askerde bir arkadas inat etmisti vakti zamaninda ucaklar havada kalir diye butun sube gulmekten yarilmistik. Bir de iddia ediyodu adam sonra bakti olmadi e peki havada benzin bitince ne yapiyorlar dedi krize girdik direk :D Ucak yeterince havalanip duz ucmaya basladiginda zaten cok sakin ucuyor. Inmeye yakin donuslerde filan hissettirmiyor. Yalniz yukselip alcalmalarda motorun sesinden hizin artip yukseldigini anliyosunuz ve durmadigini :P Simdi bu askerdeki muhabbet aklima geldi yine guldum
  • quote:

Orjinalden alıntı: everybady

kardeşim adam uçak helikopter gibi kalkar demiyor, havada asılı kalabilirmi diyor, yaşlarınız kaç sizlerin 15 filansa anlatmya çalışmayım

senin de yaş 16 galiba.anlatabileceğin birşey varsa anlat.uçağın çalışma prensibi ile ilgili bilmediğimiz veya yeni icadedilmiş birşey varsa öğrenelim.

bakalım neymiş yolcu uçağının havada kalmasını sağlayan teknoloji?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trouble maker -- 30 Temmuz 2005, 11:13:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: everybady

kardeşler yolcu uçakları istedikleri takdirde havada asılı kalabiliyorlar bu böyle biline,

Seni ciddiye alıp konuyla ilgili bir iki teknik bilgi vermek isterdim ama bu sıcakta hiç de çekilmez doğrusu. Sen uçakların asılı kaldığında veya flapları sayesinde bekleme yaptığına inanmaya devam et. Hayırlı yolculuklar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

s-vtol tipi egzoz yönlendirmeleriyle uçaklar havada asılı kalabilirler. egzozlarını aşağı üfletmeye alarak. Kimi yolcu uçaklarında da flaplar bu görevi görüyorlar.. İniş esnasında çok ağır ilerleyip havada bekleme yapabiliyorlar.

Arkadaşa katılıyorum bazı yolcu uçakları inişte flapları tam açıor ama tam güç verior motora.Bu sırada çok yavaş ilerlediğinden sanki havada duruormuş gibi gözükebilir.
  • bkz skycar
     Uçaklar havada asılı kalabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: auzbek

eğer hatun f35 yada harrie le geldiyse doğrudur. ama thy yi kullandıysa ayrıl gitsin...

hahahahahah
  • Eğer uçak sea harrier ise o dediği doğrudur......
  • Valla Bu join strikeler f 35 ler cok yakında bizde olcak 2040 felan oha yani makine eskiyip paslanacak

harier ler hic entere etmiyo beni gayet yavaş ve nedense dikey kalkış yaptıgınını hiç göremedim

hep havada aslıyken gördüm birkere 55 metreden havalandı ama yuzde yuz vtol sayılmaz bu kalkış

ama f 35 dikey kalkıya motorunun lülesi aşahı dogru yamularak cok ilgin geldi bana

F35 özelikleri için

şeması için tıklayın
    http://www.adeptscience.co.uk/htmlemail/mcad_oct_03_images/lg_cutaway-lg.jpg

döneleride burda (teknik özelikleri ) ii bakın 2006 ilk teslimat olcak türkiyede 134 tane alcak bunlardan

http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/f-35.htm

tam da adamını konusu bu yaaaaaa bayılırım havacılıga ben nasıl kacırdım allah allah

• Arkadaşım öncelikle F35 yani havada asılı kalabilen tek uçaktan bahsedeyim.F35'in ilk prototipleri yapıldı.Daha uçak, uçağı alacak ülkelere dağıtılmadı.Türkiye F16'ları bu uçaklarla değiştirecektir.Bu uçakları Dünyanın en güçlü savaş uçağı olan F22 Raptor'ların yavrusu olarak da düşünebilirsin.Manevra kabiliyeti yüksek ve güçlü bir uçaktır.Tek motor 5. nesil bir savaş uçağıdır.3 ana modeli vardır : F35A-F35B-F35C.Biz F35A ları alacağız ama bu konuda hala bazı karışıklıklar var bir araştır derim.Ama F35C(F35B de olabilir) motorunu 90 derece aşağı indirerek havada asılı durabilir.Ama o kız arkadaşın yolcu uçağına havada duruyor veya normal havaalanına savaş uçağı iniyor diye manada bulunduysa onu terket.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekin asil

Arkadaşım öncelikle F35 yani havada asılı kalabilen tek uçaktan bahsedeyim.F35'in ilk prototipleri yapıldı.Daha uçak, uçağı alacak ülkelere dağıtılmadı.Türkiye F16'ları bu uçaklarla değiştirecektir.Bu uçakları Dünyanın en güçlü savaş uçağı olan F22 Raptor'ların yavrusu olarak da düşünebilirsin.Manevra kabiliyeti yüksek ve güçlü bir uçaktır.Tek motor 5. nesil bir savaş uçağıdır.3 ana modeli vardır : F35A-F35B-F35C.Biz F35A ları alacağız ama bu konuda hala bazı karışıklıklar var bir araştır derim.Ama F35C(F35B de olabilir) motorunu 90 derece aşağı indirerek havada asılı durabilir.Ama o kız arkadaşın yolcu uçağına havada duruyor veya normal havaalanına savaş uçağı iniyor diye manada bulunduysa onu terket.

oha 7 yıllık hort!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşım öncelikle F35 yani havada asılı kalabilen tek uçaktan bahsedeyim.F35'in ilk prototipleri yapıldı.Daha uçak, uçağı alacak ülkelere dağıtılmadı.Türkiye F16'ları bu uçaklarla değiştirecektir.Bu uçakları Dünyanın en güçlü savaş uçağı olan F22 Raptor'ların yavrusu olarak da düşünebilirsin.Manevra kabiliyeti yüksek ve güçlü bir uçaktır.Tek motor 5. nesil bir savaş uçağıdır.3 ana modeli vardır : F35A-F35B-F35C.Biz F35A ları alacağız ama bu konuda hala bazı karışıklıklar var bir araştır derim.Ama F35C(F35B de olabilir) motorunu 90 derece aşağı indirerek havada asılı durabilir.Ama o kız arkadaşın yolcu uçağına havada duruyor veya normal havaalanına savaş uçağı iniyor diye manada bulunduysa onu terket.

Konu dışında post kasılmıyor dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: asdasd4441

quote:

Konu dışında post kasılmıyor dostum

Biliyorum

• herkes atmış tutmuş burada ama teorik olarak söz konusu yolcu uçakları dahil hava akımını kullanarak uçan tüm nesneler havada asılı kalabilir. Şöyle ki;

Uçaklarda kaldırma kuvvetini meydana getiren, kanatlar üzerinden geçen hava akımının, hücum açısına sahip ve asimetrik olan kanat profili yüzeyinde akışıdır. Şekle bakınca daha iyi anlayacaksınız,

Uçaklar havada asılı kalabilir mi?

Havada asılı kalma kısmı ise şöyle mümkün. Bahsettiğimiz kaldırma kuvveti, akış hızının karesiyle orantılıdır. Yani bir uçak motorlarından elde ettiği itkiyle karşıdan gelen rüzgar hızını dengelerse olduğu noktada asılı kalabilir. Tabi bu akış hızı aynı zamanda uçağın ağırlığını tam olarak karşılayacak kaldırmayı üretiyor olmalıdır.

Kafanız karıştıysa gözünüzde bir martının esen rüzgara karşı sabit durmasını getirin. bahsettiğim tam olarak bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 27 Kasım 2012; 22:51:51 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.