Şimdi Ara

uçak yolcuların hakları nelerdir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yarın tezkere alacam ve urfadan ankaraya thy ile uçacam.

bugün akşam saat 6'dan beyri urfaya kar yağıo ve sağanak yağıyo.

uçagım pazar akşamı saat 8 buçukda bu kar ve fırtına böyle devam ederse ve uçak kalkışı iptal olursa paramı geri alabilirmiyim..

ayrıca uçak rotar yaparsa thy kalacak otel ayarlıyormu

pek fazla bilgim olmadığı içın beni bilgilendirecek arkadaşlar olursa sevinirim

bu arada biletim promosyonlu

• Otel falan ayarlamaz, paranı büyük ihtimal iade eder ama küçük bir miktar kesinti olabilir
  • Banklarda sabahlıcan bsk care yk
  • Paranı bir ihtimal geri alırsın ama otel ayarlayacaklarını hiç sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: eysidi

Otel falan ayarlamaz, paranı büyük ihtimal iade eder ama küçük bir miktar kesinti olabilir

uçak iptal olursamı para iadesi olur..

diyelim uçak iptal oldu para iadesi oldu neden kesinti yapacaklarki.

rotar olursa yine paramı geri alabilirmiyim..

yoksa 1 gün sonra uçagın kalkmasınımı beklemek zorundayım
  • Valla başıma hiç gelmedi ama rötar olunca bildiğim kadarıyla beklemen gerekiyor uçuş saatini.Yada aradaki farkı ödeyerek(aynı firma olmak kaydıyla) başka zamana bilet alabilirsin, eğer alacağın bilet ucuzsa onlar aradaki farkı sana geri veriyorlar
  • Hava durumu dolayısıyla uçak kalkmazsa

Belli bir süre yolcuları bir salona alırlar.(Yolcuların belli bir bekleme süresi vardır.)

Gerekirse yemek verilir.

Meydan trafiği açılmazsa herkesin iletişim bilgileri alınır.Yolcular kalacakları yere bırakılır.

Kalacak yerin yoksa durumu belirt belki bir yer ayarlarlar.Eğer üstelersen kalacak yer paranı verirler.

İşi acil olanlar için başka ulaşım yöntemleri v.s teklif edebilirler.

Meydan açıldığı zaman veya biraz öncesinde yolcularla iletişime geçilir yolcular toplanır.

Müşteri memnuniyeti firmadan firmaya değişir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ucacaksin.. Yarin bu soylediklerini unutacaksin...
  • öyle birşey olursa uçağı yak
  • Paranı geri alırsın problem olmaz. Pist her duruma karsı devamlı acık ve iniş kalkısa hazır olur fakat hava kosulları gereği ucus iptal edilirse bekleme salonunda ucağın kalkıs saatini beklemekten baska caren olmaz. Bana kalırsa rötar durumu gerceklesirse sakın otobüsle falan döneyim deme. Kurban Bayramında Sivas'dan İzmire dönerken Sivasta kar vardı ve ona rağmen ucağımız kalkmıstı. Yani problem yasamazsın rahat ol.
  • Thy'de öyle şeyler olmaz rahat ol dostum. Avrupanın en iyi havayolu firmasından bahsediyoruz.
  • Varmıştır arkadaş Ankara'ya. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Thy'de öyle şeyler olmaz rahat ol dostum. Avrupanın en iyi havayolu firmasından bahsediyoruz.

Öyle şeyler olmazda şöyle şeyler olabilir:

http://www.sanliurfa.com/haber41970-ucak-urfaya-indi-kalkamadi.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Varmıştır arkadaş Ankara'ya. :)

pazar akşamı diyor sanki?
  • quote:

quote:

Thy'de öyle şeyler olmaz rahat ol dostum. Avrupanın en iyi havayolu firmasından bahsediyoruz.

Pilot yoktur o uçakta yolcular falan indirip kaldırıyordur. Thy'yi lekeleme çalışmaları hep bunlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

Pilot yoktur o uçakta yolcular falan indirip kaldırıyordur. Thy'yi lekeleme çalışmaları hep bunlar

edit : az kaldı seni o programcı koltuğundan indirecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Software Developer -- 11 Aralık 2011; 3:13:29 >

• quote:

quote:

Thy'nin bir suçu yok burada,olumsuz hava şartları nedeniyle yapması gerekeni yapmışlar.
    Zaten emin olun ki ne pilot,ne de thy gibi bir firma şartlar elverdikten sonra uçağı kaldırmama gibi bir olaya girişmez.
    Fakat uçağın kalkışını veya inişini etkileyecek bir hava koşulu var ise o an elbette rötar yapılması en iyi seçenektir,sonuçta uçak en ufak bir hatayı dahi affetmeyen ve bu ufak hatanın bedelinin yüzlerce can kaybı ile sonuçlanabileceği bir taşıt unutmamak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.