Şimdi Ara

UÇAK RESMİ ÇEKMEK İÇİN D-SLR TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- Uçaktan: başka uçak ve manzara çekimi,

- Yerden: havadaki uçak ve iniş kalkış yapan uçak çekimi,

- Genel manzara çekimi,

- Börtü böcek, çiçek makro çekimi ve

- Genel amatör çekim

amaçları doğrultusunda yurt dışından getirmek üzere bir D-SLR makine almak istiyorum. Bu konudaki tek tecrübem arkadaşımın D300 body + 18-200 VR lensi ile yaşadığım bir kaç günlük macera. Bunun dışında hiçbir D-SLR makine kullanmadım.

Herhangi bir fiyat kıstasım yok ancak aşırı profesyonel cihazları almamam gerektiği bilincindeyim. Bu anlamda sadece örnek teşkil etmesi açısından söyleyebileceğim Nikon D90 da alabilirim D300s de veya Canon serisinden 550d de olabilir 7d de. D700 nasıl olur bilmem ama bana fazla gelmesi muhtemeldir. Dediğim gibi bu makinelerin benim kullanım amacımda ne gibi farklılıklar yaratacağı konusunda fazla bir fikrim yok. Dolayısıyla sizlerin fikrine ihtiyacım var.

Mobil vaziyetteyken çok fazla lens taşıma şansım olmadığı için de Nikkor 18-200 VR tarz bir lens almamın da çok amaçlı çekimler yapabilmem için de uygun olacağını düşünüyorum.

Fotoğrafçılık konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Teşekkürler..

• 18-200 lens ile uçak çekmete zorlanabilirsiniz.Çünkü yasak olduğu için uçaklara çok yaklaşamazsınız.Manzara için geniş açı , börtü böcek için makro , uçak çekimi için güzel bir tripod ve en az 70-300 veya daha üstü zoom lens almanız gerekiyor.Hepsi bir arada olayı malesef yok DSLR dünyasında.Makine olarakta D90 önerebilirim veya 550d
  • Arkadaşım, ne yapacaksın uçağı? Uçarı mısın yoksa? İn yere bak ne güzel hayat var. Eşi dostu çek, gülen çocukları, saçları dalganan genç kızları, yitip giden çocukluğumuzu çek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

18-200 lens ile uçak çekmete zorlanabilirsiniz.Çünkü yasak olduğu için uçaklara çok yaklaşamazsınız.Manzara için geniş açı , börtü böcek için makro , uçak çekimi için güzel bir tripod ve en az 70-300 veya daha üstü zoom lens almanız gerekiyor.Hepsi bir arada olayı malesef yok DSLR dünyasında.Makine olarakta D90 önerebilirim veya 550d

Teşekkür ederim cevabınız için. Dediğiniz lensler ilerki dönemlerde tabi ki de olmazsa olmaz ancak ben ilk başta 18-200 gibi bir lens ile bir süreliğine işi kıvırabileceğimi düşünüyorum, keza uçaklara yaklaşma konusunda bir engelim yok.

D90'ın bana yeteceğini biliyorum ancak iş yoğunluğum sebebiyle ikinci el satış işleriyle uğraşacak pek vaktim yok. Yani D90'ı alıp bir süre kullanıp yetmediği yerde yeni makine arayışına girersem benim için sıkıntılı olur. Ama D90 bana çok uzun süre yeter derseniz o zaman ok derim.

Ancak bir süre sonra üst model arayışına gireceksem baştan o sınıfta bir makine almak her ne kadar fotoğrafçılık "raconunda" gereksiz para harcamaya girse de tercihim o yönde olur.

Fikirlerinizi bu doğrultuda paylaşırsanız memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerilla

Arkadaşım, ne yapacaksın uçağı? Uçarı mısın yoksa? İn yere bak ne güzel hayat var. Eşi dostu çek, gülen çocukları, saçları dalganan genç kızları, yitip giden çocukluğumuzu çek.

Çok duygusal bir yaklaşım olmuş, gerçekten hoşuma gitti. Uçak işi bir heves ama onunla beraber sanatsal resimler çekmeyi de ihmal etmem zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

quote:

Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

18-200 lens ile uçak çekmete zorlanabilirsiniz.Çünkü yasak olduğu için uçaklara çok yaklaşamazsınız.Manzara için geniş açı , börtü böcek için makro , uçak çekimi için güzel bir tripod ve en az 70-300 veya daha üstü zoom lens almanız gerekiyor.Hepsi bir arada olayı malesef yok DSLR dünyasında.Makine olarakta D90 önerebilirim veya 550d

Teşekkür ederim cevabınız için. Dediğiniz lensler ilerki dönemlerde tabi ki de olmazsa olmaz ancak ben ilk başta 18-200 gibi bir lens ile bir süreliğine işi kıvırabileceğimi düşünüyorum, keza uçaklara yaklaşma konusunda bir engelim yok.

D90'ın bana yeteceğini biliyorum ancak iş yoğunluğum sebebiyle ikinci el satış işleriyle uğraşacak pek vaktim yok. Yani D90'ı alıp bir süre kullanıp yetmediği yerde yeni makine arayışına girersem benim için sıkıntılı olur. Ama D90 bana çok uzun süre yeter derseniz o zaman ok derim.

Ancak bir süre sonra üst model arayışına gireceksem baştan o sınıfta bir makine almak her ne kadar fotoğrafçılık "raconunda" gereksiz para harcamaya girse de tercihim o yönde olur.

Fikirlerinizi bu doğrultuda paylaşırsanız memnun olurum.

Valla hocam D90 dan daha iyi makineler yok değil.Öncelikle Full frame klasmanı var.Ancak bu konularda daha tecrübeli arkadaşlar seni bilgilendirirse daha iyi olur.Ancak D90 çok iyi bir makine bu konuda şüpheniz olmasın.En önemli şeylerden birisi lens.Bu konuda biraz daha bütçe ayırmanız sizin için iyi olur

• Fiyat kıstası yok diye bir şey de yok ama

Profesyönel segmente atlamayacaksak madem, önerim D300s + AF-s 14-24 f2.8 +AF- s 24-70 f2.8 + AF-s VR 70-200 f2.8II

-------------------------

Bence her şeyi sıfırdan alıp öncelikle kendinizi biraz bilinçlendirin, yoksa sadece önerilere dayalı bir alışveriş sizin için sayısal loto oynamak gibi bir şey olacaktır. D90 ve 18-200 makul önerim olurdu yine de...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Fiyat kıstası yok diye bir şey de yok ama

Profesyönel segmente atlamayacaksak madem, önerim D300s + AF-s 14-24 f2.8 +AF- s 24-70 f2.8 + AF-s VR 70-200 f2.8II

-------------------------

Bence her şeyi sıfırdan alıp öncelikle kendinizi biraz bilinçlendirin, yoksa sadece önerilere dayalı bir alışveriş sizin için sayısal loto oynamak gibi bir şey olacaktır. D90 ve 18-200 makul önerim olurdu yine de...

Profesyonel makineleri ayrı tutarak fiyat kıstasım olmadığını söylemiştim. Dolayısıyla 10000$'lık body de alabilirim demek değil bu. Kabaca D90'dan D700'e kadar olan aralıkta bir cihaz alma amacındayım. Nikon'a daha sıcak bakmakla beraber Canon da alabilirim. D90 ve 18-200 lens önerinizi gerçekten ciddiye alıyorum. Ancak benim burada esas ulaşmaya çalıştığım sonuç ilk verdiğiniz örnekteki D300s veya benzeri bir makineye ne kadar ihtiyacım olup olmadığı. Dediğim gibi bu konuda doğru kararı verecek tecrübeye sahip değilim.

• İhtiyaçlarınıza karşılık bir karşılaştırma yapın o zaman;

Ne gibi ihtiyaçlarınız olacaktır? Gövde yapısı mı? Gövde hızı mı? ISO performansı mı? Ya da lensleri baz alarak kaç mm aralık, diyafram açıklığı, VR olup olmaması, prime mı zoom mu vs vs

Dediğim gibi her şeyden önce biraz bilgilendirin kendinizi bu tarz konularda, önerileri sonra kendi içerinizde kıyaslayarak karar verin.
  • D90 bence yeterli.Nenden derseniz örneğin alltaki resimler D90 ile çekimliş.Allta remark kısmında yazıyor.Bence harika fotolar

http://www.airliners.net/photo/Air-France/Airbus-A340-313X/1499858/L/

http://www.airliners.net/photo/El-Al-Israel/Boeing-747-458/1513664/L/ (Özellikle bu 70-300 ile çekimliş.D90 + 70-300 ucuz yollu harika bir seçim olabilir bence )

http://www.airliners.net/photo/Horizon-Air/Canadair-CL-600-2C10-Regional/1512604/L/ ( Buda 70-300 ile çekimiş )

http://www.airliners.net/photo/Skywest-Airlines/Embraer-EMB-120ER-Brasilia/1492757/L/

Daha fazla örnek koyabilirim.Ancak bu resimlerdeki kaliteden daha öteye gidebilceğinizi pek sanıyorum açıkçası.Bence yeterli yani daha iyisi mutlaka vardır

Kısaca D90 + 55-200 veya 70-300 bence sizin için yeterli olucaktır.Yetmezse bir tane TC alıp zoom oranını arttırırsınız

• Yav D50 + 70-300 vs vs de aynısını çeker, önemli olan kıstasları anlayarak belirleyip ihtiyaca göre almak
  • body çok önemli değil, d90'da olsa 550d de, k-7'de olsa hemen hemen aynı performansı alırsınız.

lense yatırım slr dünyasında önemlidir. uçak çekmek için hızlı bir lense ihtiyacınız olacak, mümkün olduğu kadar
    açık diyaframlı lens seçin, maksimum f/2.8 gibi. eğer yakından çekimde probleminiz yoksa, 18-200 ile mesela
    deneme yapıp hangi odağa kadar yaklaşabilirsiniz onu test edin sonra o odağa göre mümkünse prime,
    mümkün değilse o odağı kapsayacak iyi bir zoom lens seçin bence.
  • hareketli uzak cisim çekilecekse Canon öncelikli tercih olmalıdır. 550D iş görür.
    ama asıl kritik nokta lens olayı.. şiddetli tavsiyem 400mm'den aşağı lens almamanız.
  • yanlış soru: UÇAK RESMİ ÇEKMEK İÇİN D-SLR TAVSİYESİ
    doğru soru: UÇAK RESMİ ÇEKMEK İÇİN LENS TAVSİYESİ

Canon 550D veya Canon 40D (50D) + 300mm f4L IS
    veya
    Canon 550D veya Canon 40D (50D) + 400mm f5.6L
    veya
    Canon 550D veya Canon 40D (50D) + 100-400mm f4.5-f5.6L IS
    veya
    Canon 550D veya Canon 40D (50D) veya Nikon d90 + Sigma 100-300f4

Nikon'da benzer aralıktaki lensler biraz daha pahalı sanıyorum.

70-300 lenslerle de uçak çekilir tabi. örneğin Canon 70-300 f4-5.6 IS USM de iyi bir lens, sadece hızlı hareket eden uçakları yukarıda saydıklarım kadar takip edemeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

yanlış soru: UÇAK RESMİ ÇEKMEK İÇİN D-SLR TAVSİYESİ
    doğru soru: UÇAK RESMİ ÇEKMEK İÇİN LENS TAVSİYESİ

Canon 550D veya Canon 40D (50D) + 300mm f4L IS
    veya
    Canon 550D veya Canon 40D (50D) + 400mm f5.6L
    veya
    Canon 550D veya Canon 40D (50D) + 100-400mm f4.5-f5.6L IS
    veya
    Canon 550D veya Canon 40D (50D) veya Nikon d90 + Sigma 100-300f4

Nikon'da benzer aralıktaki lensler biraz daha pahalı sanıyorum.

70-300 lenslerle de uçak çekilir tabi. örneğin Canon 70-300 f4-5.6 IS USM de iyi bir lens, sadece hızlı hareket eden uçakları yukarıda saydıklarım kadar takip edemeyebilir.

Cevabınız için teşekkür ederim ancak yanlış soru sormadım çünkü 5-10 tane farklı lens alabilirim ama body sadece 1 tane almak durumundayım. Dediğim gibi al kullan öğren sonra daha iyisini al şeklinde bir durum benim için sıkıntılı, al-sat işleriyle uğraşacak vaktim yok. Muhakkak ki bahsettiğim farklı amaçların hepsi için farklı farklı lensler gerekecektir, bunun bilincindeyim. Benim buradaki arayışım bir D90 ile D300s, D700 veya 550d ile 7d arasında kullanım amaçlarımı etkileyecek farklar olup olmadığı. Yani pahalı makine iyi makinedir diye düz mantık ile gidip en kralı alayım demiyorum kısaca. 5d Mark II alsam ne olacak? İşime yarayacak mı? Daha doğrusu benim kullanım amacım için çok fazla değil mi?

Bu iş inceleme sitelerine girip ne işe yaradığını bilmediğim özelliklere bakıp "a bu da varmış iyi makine o zaman" demekle veya body karşılaştırmalarını okumakla olmuyor çünkü bahsedilen konuları bilmiyorum.

İşte bu yüzden buraya bu konuyu açtım. Yoksa araştırmaktan kaçtığım ve bilen birinin al şunu kullan demesi kolaylığını tercih ettiğim için değil.

Sizin lens tavsiyelerinizi not alıyorum. İlerki dönemlerde değerlendireceğim. Ama öncelikle body konusunda bana fikir verirseniz sevinirim. 550d, 40d, 50d ve d90 tavsiye etmişsiniz. Şimdi tekrar soruyorum. Sizce bir D300s veya 7d alsam gereksiz mi olur?

• Demek istediğim: Uçak fotoğrafı için önemli olan gövde değil lens. Yani 1D veya D3'ün ucuna Sigma 70-300 Apo lens takmak yerine ucuz bir gövde ile iyi bir lens kullanmak gerekli. 7D ve d300s alabiliyorsanız tabii ki benim önerdiklerimden daha iyi olur, ben uygun fiyatlı gövde önermiştim.
    5DMarkII çok iyi ancak 7D'nin AF olanakları ve becerisi daha iyi. Benim tavsiyem 7D + Canon 100-400 L IS olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Demek istediğim: Uçak fotoğrafı için önemli olan gövde değil lens. Yani 1D veya D3'ün ucuna Sigma 70-300 Apo lens takmak yerine ucuz bir gövde ile iyi bir lens kullanmak gerekli. 7D ve d300s alabiliyorsanız tabii ki benim önerdiklerimden daha iyi olur, ben uygun fiyatlı gövde önermiştim.
    5DMarkII çok iyi ancak 7D'nin AF olanakları ve becerisi daha iyi. Benim tavsiyem 7D + Canon 100-400 L IS olurdu.

Tamam teşekkür ederim. Bu kombinasyonu ilk sıraya yazıyorum. Yalnız 1 adet 18-200 gibi bir lens de almam lazım çünkü yanımda sürekli olarak birden çok lens taşıyamam. Seyahat halindeyken 18-200 ile hem manzara hem de bir nebze olsun zoomlu çekim yapabilirim sanırım.
  • 18-200 yerine 18-105 de tercih edebilirsiniz.Aradaki fark arttıça kalite düşüyor diye biliyorum ve okuyorum
  • Bence 18-200mm yeterli olur. Madem uçaklara yaklaşmakta bir engel yok, o zaman geniş açı da lazım olacaktır duruma göre. Ama bu lensin kalitesi bir 70-200mm gibi üst seviyede değil. Arkadaşlara katılıyorum, yukarda sayılan bütün gövdelerle uçak fotoğrafı çekersiniz.

Canon-Nikon veya Pentax fark etmez. Yanına bir adet Tamron 17-50mm ve seçtiğiniz gövdeye göre 70-200mm bir marka alırsanız, havada-karada-denizde her türlü çekimi yaparsınız (yani hemen hemen ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 14 Eylül 2010; 16:33:59 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.