Şimdi Ara

UÇAK RESMİ ÇEKMEK İÇİN D-SLR TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18-200lerden en iyisi Nikon'unki. d300s + 200-400VR + 18-200VR gibi bir set mükemmel olur. 200-400 VR pahalı gelirse Sigma 100-300 f4 + Sigma 1.4Ex extendar da iyi.
    7D ile 24-105 f4 IS L tavsiye ederim. çok geniş değil gibi duruyor aslında ama fotoğraf kalitesi olarak 18-200IS'e göre 3-5 gömlek üstündür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Bence 18-200mm yeterli olur. Madem uçaklara yaklaşmakta bir engel yok, o zaman geniş açı da lazım olacaktır duruma göre. Ama bu lensin kalitesi bir 70-200mm gibi üst seviyede değil. Arkadaşlara katılıyorum, yukarda sayılan bütün gövdelerle uçak fotoğrafı çekersiniz.

Teşekkür ederim. Son cümlenizden "D90 veya 550d alın daha falzasına hiç gerek yok" dediğinizi anlıyorum, doğru mu? Bu arada arkadaşımın D300 + 18-200 VR lensi ile Autoshow 2008'de çok güzel fotoğraflar çekmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings
    keza uçaklara yaklaşma konusunda bir engelim yok.

Çok şanslısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shimoda

quote:

keza uçaklara yaklaşma konusunda bir engelim yok.

Çok şanslısınız.

Şu aleti bir alayım o zaman çektiğim resimleri sizlerle de paylaşacağım.
  • Body den daha cok objektif etkili olacaktır. O yuzden calısmaya ve ısıga uygun objektif secimi cok onemli. Tele objektif oldugundan bol ısıga ihtiyacınız olacak.
    Kaliteli calısmalar icin tripod kullanmak cok daha iyi netice verir. Enstantene degeri odak uzaklıgının altına inmesin. Telede cok onemlidir. Baska bir ayrıntı keskinlik onem arz eden fotograflarda diyaframı max acık tutmayın. Raw calısmanız sizin yararınızadır. Ucak kus cekimleri gibi konularda serbest ve surekli netlemeyi kullanın. Farklı odak uzaklıklarının perspektif etkilerinide kullanmaya calısın. Bu tarz calısmaların inceliklerininde ogrenin. Her calısmanın farklı detayları vardır. Basarılı Kompozisyon icin gereken detaylarıda ogrenin. Isıgı iyi kullanın. Deklansore basarken bilincli basmaya gayret edin. Sıradan degilde farklı bakıs acıları yakalamaya calısın. Yoksa size guzel gelsede, elinizde bir dunya yanlıslarla dolu kıymetsiz fotograflarla donersiniz.
    Sadece ekipmana odaklanmayın, fotografcılık bilgisi cok daha onemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 14 Eylül 2010; 18:06:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Body den daha cok objektif etkili olacaktır. O yuzden calısmaya ve ısıga uygun objektif secimi cok onemli. Tele objektif oldugundan bol ısıga ihtiyacınız olacak.
    Kaliteli calısmalar icin tripod kullanmak cok daha iyi netice verir. Enstantene degeri odak uzaklıgının altına inmesin. Telede cok onemlidir. Baska bir ayrıntı keskinlik onem arz eden fotograflarda diyaframı max acık tutmayın. Raw calısmanız sizin yararınızadır. Ucak kus cekimleri gibi konularda serbest ve surekli netlemeyi kullanın. Farklı odak uzaklıklarının perspektif etkilerinide kullanmaya calısın. Bu tarz calısmaların inceliklerininde ogrenin. Her calısmanın farklı detayları vardır. Basarılı Kompozisyon icin gereken detaylarıda ogrenin. Isıgı iyi kullanın. Deklansore basarken bilincli basmaya gayret edin. Sıradan degilde farklı bakıs acıları yakalamaya calısın. Yoksa size guzel gelsede, elinizde bir dunya yanlıslarla dolu kıymetsiz fotograflarla donersiniz.

Teşekkür ederim. Bu yazdıklarınızı muhakkak uygulayacağım. Yalnız bir de body tavsiyesinde bulunur musunuz lütfen. Örnek olarak Nikon D90 ile D700 aralığında Nikon veya Canon modellerinden birisi olabilir.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 14 Eylül 2010; 19:06:05 >

• Bir konuyu daha merak ediyorum. Bir arkadaşım D700 almıştı ve Nikkor 18-200 VR lensin D700'e uygun olmadığını söylemişti. Mount olarak takılabiliyormuş ancak full frame body olduğu için o lens takılırsa balık gözü tabir edilen şekilde resim çekiliyormuş. Bu durumda full frame makinelerin lensleri diğer D-SLR makinelerinkinden farklı mıdır?
  • DX lensler FX gövdelerde çalışır, hatta FF gövdeler otomatik olarak tanır ve megapikseli düşürerek sadece sensörün aps-c boyutuna denk gelecek kısmını kullanarak DX bazında çalışabilirler. Tabii ayarlarda DX lensleri FF sensörle de kullanabilirisinz fakat 18mm gibi bir değerde balıkgözünden ziyade tamamen dairesel bir görüntü alırsınız kenarlara ışık düşmeyeceğinden.

EDIT:

Kısacası DX lensler aps-c sensör boyutunda çalışmak için yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 15 Eylül 2010; 0:50:31 >
  • Nikon'da çalışıyor, Canon'da EF-S lensler 5D ve 1Dlere takılamıyor. D700'de DX lens kullanınca piksel sayısı 5 milyona düşüyor sanıyorum
  • quote:

quote:

Body den daha cok objektif etkili olacaktır. O yuzden calısmaya ve ısıga uygun objektif secimi cok onemli. Tele objektif oldugundan bol ısıga ihtiyacınız olacak.

Teşekkür ederim. Bu yazdıklarınızı muhakkak uygulayacağım. Yalnız bir de body tavsiyesinde bulunur musunuz lütfen. Örnek olarak Nikon D90 ile D700 aralığında Nikon veya Canon modellerinden birisi olabilir.

Edit: imla

Body ve objektif aslında ihtiyaca, kullanım alanına gore secilir. Genelde yapılan hatada yeni baslayanları ne istediklerini bilmemeleri ve konuya hakim olmamalarından kaynaklanıyor.

D90 ile D700 cok farklı sınıfta, kulvarda makinalar. Bir arada secenek seklinde sunmak yanlıs.
    Biri FF sensor, magnezium govde, cok daha profesyonel vs vs pro kullanıma yonelik tasarlanmıs. Digeri crop sensorlu plastik govde, ileri amator tasarım, video cekebilen govde.

Mesela manzara ve ic mekan calısacaksanız genis acı onemliyse, govdede mekanik ve suya dayanıklılık istiyosanız, daha detaylı ayarlara ihtiyac duyacaksanız, 51 focus points (15 cross-type sensors) gibi gelismis ozelliklere sahip D700 tercih etmelisiniz.

Yada sizin icin video onemliyse, cok detay ve ayrıntıyla ugrasmak niyetinde degilseniz, saha ve zor sartlarda calısmalar yapmayacaksanız, tele agırlıklı calısmak niyetindeyseniz crop faktorude goz onune alarak D90 tercih etmelisiniz.

Bunlar basit ornekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 15 Eylül 2010; 11:12:21 >

• quote:

Body ve objektif aslında ihtiyaca, kullanım alanına gore secilir. Genelde yapılan hatada yeni baslayanları ne istediklerini bilmemeleri ve konuya hakim olmamalarından kaynaklanıyor.

D90 ile D700 cok farklı sınıfta, kulvarda makinalar. Bir arada secenek seklinde sunmak yanlıs.
    Biri FF sensor, magnezium govde, cok daha profesyonel vs vs pro kullanıma yonelik tasarlanmıs. Digeri crop sensorlu plastik govde, ileri amator tasarım, video cekebilen govde.

Mesela manzara ve ic mekan calısacaksanız genis acı onemliyse, govdede mekanik ve suya dayanıklılık istiyosanız, daha detaylı ayarlara ihtiyac duyacaksanız, 51 focus points (15 cross-type sensors) gibi gelismis ozelliklere sahip D700 tercih etmelisiniz.

Yada sizin icin video onemliyse, cok detay ve ayrıntıyla ugrasmak niyetinde degilseniz, saha ve zor sartlarda calısmalar yapmayacaksanız, tele agırlıklı calısmak niyetindeyseniz crop faktorude goz onune alarak D90 tercih etmelisiniz.

Bunlar basit ornekler.

Teşekkür ederim. Ağrılıklı olarak havadaki ve yerdeki uçakları çekeceğim ama aynı zamanda manzara, doğa, sanat eserleri ve makro çekimler de yapmak isterim. HD video çekmek de güzel olur ancak öncelikli amacım değil. Sanırım D90 ileriye dönük olarak bana yeterli gelmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

yeni d7000'e bakın bir de
    http://forum.donanimhaber.com/m_43029079/tm.htm

Bu gerçekten güzele benziyor. Satışı başladı mı acaba? 10 gün içinde bu işi bitirmeyi düşünüyorum çünkü.
  • çektiğin fotoğrafları koy :D
  • Nikon D7000'e karar verdim, yurt dışından araştırıyorum. Satışı başladıysa alacağım kısmetse. Bu arada dpreview de bir inceleme yaparsa iyi olur.
  • quote:

Nikon D7000'e karar verdim, yurt dışından araştırıyorum. Satışı başladıysa alacağım kısmetse. Bu arada dpreview de bir inceleme yaparsa iyi olur.

D7000'e karar vermiştim ancak 1 aydan önce satılmayacak sanırım. O yüzden ikilemde kaldım. Bu hafta Canon 7d'mi alsam yoksa D7000'i mi beklesem karar veremiyorum. 7d çok aşırı olmamakla birlikte daha üstün bir body ama D7000 bana yeter de artar bile. Aralarında da 200$ fark olacak sanırım.

Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler..
  • "en iyisi olsun" diyorsan 7D daha iyi, ama d7000 de fena degil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Bence 18-200mm yeterli olur. Madem uçaklara yaklaşmakta bir engel yok, o zaman geniş açı da lazım olacaktır duruma göre. Ama bu lensin kalitesi bir 70-200mm gibi üst seviyede değil. Arkadaşlara katılıyorum, yukarda sayılan bütün gövdelerle uçak fotoğrafı çekersiniz.

Teşekkür ederim. Son cümlenizden "D90 veya 550d alın daha falzasına hiç gerek yok" dediğinizi anlıyorum, doğru mu? Bu arada arkadaşımın D300 + 18-200 VR lensi ile Autoshow 2008'de çok güzel fotoğraflar çekmiştim.

Gözümden kaçmış kusura bakmayın. Nikon D90 veya Canon 550D kesinlikle yeterli olur. Aynen dediğiniz gibi. Önemli olan doğru lensi seçmek.

• http://www.flickr.com/photos/44487564@N08/4611991939/

http://www.flickr.com/photos/44487564@N08/4611992659/

500D + 55-250

Alanın içine giremeyeceğinden alanın dışından çekebilirsin... Kalkışları inişleri o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

http://www.flickr.com/photos/44487564@N08/4611991939/

http://www.flickr.com/photos/44487564@N08/4611992659/

500D + 55-250

Alanın içine giremeyeceğinden alanın dışından çekebilirsin... Kalkışları inişleri o kadar...

Yok o konu problem değil yeterince yaklaşabiliyorum ama çok uzaktan zoomlu resimler de çekmek istiyorum. Bu arada güzel resimler çekmişsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.