Şimdi Ara

uçak mühendisliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shu kadınlar için uygun fakat firmalar bu kez boy,kilo uyumu ,dil istiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: plütomsu

Mühendislikler genel olarak erkek mesleği görülür. Analitik zeka vs erkekler biraz daha önde ve başarılı. özellikle bu dediğinize katılıyorum ama ben matematiğe aşığım ve bu sene kısa bir sürede fizikte ne kadar ilerleyebildiğimi farkettim aslında bu da bir etken oldu.sizce seneye tekrar hazırlanıp tıpa geçmek mi daha mantıklıdır şimdiden teşekkür ederim.
    Erkekler başarılı diye senin başarısız olacağın anlamına gelmez. İstisna olabilirsin. Çalışmak zekadan büyüktür. Matematik ve fiziğinde güzel dediğine göre. Başarılar olursun neden olmasın. Ben yapamam erkekler daha iyi psikolojisi ile sakın girme.

Ve daha önemlisi kafan çok karışık. Seneye tıp için mi uğraşsam diyorsun. Puanına göre değil de ilgi alanına göre seçim yap. Hangisini daha çok seveceksen o bölüme git. Eğer sevmediğin bölüme puanın yetiyor diye gidersen o bölümde başarılı olamazsın. Tıpa geçmek mantıklı diye bir şey yok eğer sen mühendislikten başka bir şey istemiyorsan.

Ama tıpta istiyor gibisin. Hangisini daha çok istediğine karar ver. Tıp istiyorsan tekrar mezuna kalabilirsin. Yıllar geçer gider bir gün bir bakmışsın 70 yaşına gelmişsin. Eğer hayalin tıp ise onun peşinden git. Daha çok gençsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vioman kullanıcısına yanıt
    hocam size son bir sorum var.sonra söz veriyorum rahatsız etmeyeğim.sizce yazılım mühendisliği nasıldır ve bilgisayar mühendisliği nasıldır?benim tanıdğım 3 kişi var ve 2 si mesleğini icra etmiyor.yani onların bakışı taraflı olur.beni bu konuda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
  • evet tamamen ingilizce. ankaradaki en iyi hazırlık okullarından birine sahiptir.
    yurt imkanı var mıdır?çünkü biz 4 kardeşiz ve hepimiz okuyoruz.kyk dışındaki yurtlar biraz sıkıntı olabilir.
  • bilgisayar mühendisliği matematik üzerine kurulu bi alandır. problem çözme yeteneği, çözüm yolları ürebilme yeteneği gibi vasıflar ister. bilgisayarlarla aran nasıldır bilemem ama baya haşır neşir oluyorsun. cinsiyet işine gelirsekte bu bölümde cinsiyetin hiç bir önemi yok.

yazılım müh dediğiniz alan çoğu üniversite de yok. vakıf üniversiteleri bir de burdan para kazanalım diye açmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 22 Temmuz 2019; 12:0:9 >
  • Kardeşim uçak mühendisi yükseğini yapıyor şuan da ben makina mühendisliği seçmiştim birlikte girdik zaten sınava. Şuan da bana göre daha iyi kazanıyor iş olayı birazda şans işi gerçi o anda çıkan fırsatları değerlendirmen lazım. Ama şimdi ki aklım olsa uçak mühendisliği seçerdim. Savunma sanayisinde çalışıyorsun genelde ve daha rahat çalışma koşulları ve en son teknolojiler ile sürekli iç içesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 22 Temmuz 2019; 12:3:2 >
  • ankara'da kyk yurdu çok. fakülte merkezde olduğu için ulaşım çok kolay zaten.
    hocam Allah razı olsun.sabahtan beri başınız etini yedim. çok sağolun.
    istanbulda yaşadığım için diğer illere temkinli yaklaşıyorum ister istemez.
  • hasomen kullanıcısına yanıt
    evet haklısınız.inşallah kendimi dil alanında da geliştirmeyi planlıyorum.İnşallah hepimize en hayırlısı olur.
  • ankara memur şehridir her şeyin bi düzeni vardır :D istanbulun karmaşasında yaşayan burada her türlü yaşar
  • Mülakatlarda işe girerken 10-15 dk ingilizce konuşuyorsun. Yani kardeşim işe girerken öyle olmuş savunma sanayisinde. Birde sürekli yabancı ülkelerden mühendis ya da savaş pilotları geliyor onlar ile akıcı konuşabilmen lazım o yüzden çok önem ver ingilizceye. Tekrardan hayırlı olsun not ortalamanı da olabildiğince yüksek tutmaya çalış çünkü ileride yurt dışına gitmek istersin daha rahat olur çıkman. Ben kardeşimle post doktora da yurt dışı düşünüyoruz mesela şuan da ya da olursa doktora da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 22 Temmuz 2019; 12:14:36 >
    doğru
  • öğretmenim shu acaba ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plütomsu -- 22 Temmuz 2019; 12:19:23 >
  • hasomen kullanıcısına yanıt
    inşallah hayırlısıyla.çok teşekkür edrim.sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plütomsu

sual 4:bu bölümü İTÜ yerine NEÜ de okusam benim için şansızlık olur mu?
    çok gereksiz sorular bunlar uçak müh 2. sınıf öğrencisi olarak cevaplayabilirim:

1-insanlar neyi ne kadar iyi yaptığına bakar , herkesin yaptığı şeyi yapabiliyosan diğerlerinden bir farkın olmaz. herkesin yaptığı şeyi yapabiliyosun ama ortalaman 4 diye de hiçbir büyük şirket seni almak için kuyruğa girmez. ama herkesin yaptığının yanında farklı bir şeyler yapabiilir inovatif çözümler üretebilir yaratıcı ve hızlı düşüenbilirsen, bunun yanında yabancı dil gibi girişkenlik gibi karakterinin oturup gelişmesini sağlayacak niteliklere sahipsen brikaç araştırma yapıp bunlar hakkında makale yayımladıysan projeler üretip kendini kanıtladıysan yurtdışında iyi bir üniversitede yüksek lisans yapma şansını elde edebilirsin ve bu da sana iş bulma konusunda daha çok katkı sağlar.

2-neden uygun olmasın ki? bir kız bu konulara ilgili istekli ve meraklıysa alanda kendini inanılmaz boyutlarda geliştirebilir tıpki bir erkek gibi.

3-iş sıkıntısı işini iyi yapan için olmaz

4-hayatında uçaklarla ilgisi olmayan birinin fakülteye başlayıp havacılık uzmanı olacağını sanma. türkiyede hiçbir üniversite kaliteli eğitim vadetmiyor. ancak istanbulda (fırsatlar şehri) okumak, istanbul teknik üniversitesinde okuyup daha kaliteli öğrencilerle bir arada bulunmak, istanbul teknik üni takımlarına katılıp ülkeni yurtdışında temsil edebilme, ist. teknik üni lablarına girebilme buralarda staj yapabilme, dünya çapında ünlü üniversitelerden mezun olmuş akademisyenlerden yeri gelince ders dinleme yeri gelince akademik tavsiye alma yeri gelince arkadaşlık kurma referansını kullanabilme vb daha sayamayacağım pek çok fırsatı kaçırıcaksınız. bu yüzden şahsi düşüncem kötü bi üniversitede iyi bi bölüm okumaktansa iyi bi üniversitede kötü bi bölüm okuyun ama bu saydıklarımın hepsine erişim şansınız bulunsun.

• astrofuzzy kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. sağolun.
  • Bende aynı durumdayım diyebilirim 53k daTıp/Dış için mezuna bırakıp 39k yaptım uçak y da havacilik ve uzay düşünüyorum Izmir ekonomi veya Aybu düşünüyorum ama kafam çok karışık ozellille Aybu ile ilgili yeni acilicak sonuçta girebilirmiyim bölümün yeni açılması bir dezavantaj midir eğitimi yeterli olur mu savunma sanayinde iş bulabilirmiyim beninde mat/fizik ve komplike yapilara uçaklara makinelere ilgim var mezuna tekrardan kalmam maddi açıdan ve psikolojik açıdan zor ama imkaansiz değil ama kaldirabilirmiyim bilmiyorum ve bir garantiside yok tyt sıkıntıli biriyim 60 Ayt yaptım denemelerde 65 civari yapıyordum sınav aninda çok saçma dikkat ve işlem hataları yaptım yani Ayt adına güveniyorum kendime ama tyt sorun çalışmadım da doğru düzgün tyt ye hiç ama bilemiyorum iyi bir siralama yapmak her sene daha zor oluyor gibi geçen sene 29k ya gelen netlerle suan 39k dayım bir akıl Aybu yaz git diyor ama Aybu kaç k ile alicak belli değil şimdi 50k ile alırsa siralamama yazık olucak bu sefer çok kararsızım...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.