Pazar gecesi 1 saat süren Dalaman-İstanbul uçağına bindim. Kalkarken sol kulağımdan çıt çıt diye sesler geldi 30 saniye boyunca. Uçaktan inince sol kulağımda tıkanıklık hissettim. 1.5 gün geçti ama halen hissediyorum (biraz azaldı). Başımı öne eğince bu tıkanıklık gidiyor ama kaldırınca tekrar geliyor.
* Soğuk algınlığım yoktu. * Burnumu ve ağzımı kapatıp tükürük yutma, sakız çiğneme gibi egzersizleri denedim. Zaten açık olan sağ kulağıma etki yapıyor ama sol kulağıma etkisi olmuyor.
Geçici bir sorun mudur, ne kadar zamanda geçmezse doktora başvurmalıyım? Teşekkürler
Kardeşim aynı şikayetleri bende yaşıyorum.Ayda en az bir kere uçan biri olarak doktora gittim.Burnumun bir deliği tıkalı çıktı.Buda kulakta basınç problemi yaratıyor dedi.Antibiyotik ve burun damlası kullandım.Ozamanlar sık uçuyordum.Gayet iyi geldi.Hiç bir sıkıntım kalmamıştı.Doktor eğer aynı problem devam ederse basit bir şişirme operasyonu yaparız demişti.Detayları söylemedi.Bende sıcak bakmadığımdan detay sormadım.Sonraları aynı sıkıntılar devam edince uçmadan önce burun damlası sıkmaya başladım ve hala uçağa binmeden önce burun damlası sıkıyorum.Hergün uçmadığım içinde burun damlasının ciddi bir yan etki yapacağını düşünmedim açıkçası ama yanılıyorda olabilirim. Geçen ay burun damlasını unutunca yine perişan oldum... Hele ki kurumuş yaprağı elinizde ufaladığınızda çıkan ses kulaklarımdan gelince herhalde kulak gitti dedim... Şunuda belirtmek isterim.Los Angeles'ten gelirken bu tarz sıkıntıları olanlar için basıç dengeleyici kulak tıkaçı gördüm.5 yada 10 dolardı.Almayıp denemediğime çok pişmanın.Eğer buralarda bulabilirsen mutlaka alıp dene derim.Selamlar...
Teşekkürler..
Doktora gittim. Sıvı birikmesi olmuş, %90 geçicidir dedi. Burun spreyi ve tablet verdi 5-6 gün kullanmam için. Devam ederse zarı çizip sıvıyı alacabileceğini söyledi.
Uçak kulaklığı ya da tıkaç tarzı şeyler ben de düşünüyorum artık. İyi birşey bulursan bana da haber ver lütfen.