Şimdi Ara

Uçak Bileti İsim Uyuşmazlığı (2 pasaport)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler arkadaşlar. Bir arkadaşımla Basel-Barcelona-Ibiza turuna çıkıyoruz. İst-Basel, Basel-Barca uçuşlarımız Easyjet'ten, Barca-Ibiza biletlerimiz de Ryan Air'den. Benim sıkıntım, AB (Bulgaristan) vatandaşıyım, vizeye ihtiyacım yok ama BG pasaportumdaki ismim Türk ismimden farklı, bir Bulgar ismi... Rezervasyonu yaparken bu olayı tamamen unutup benim Türk adımla rezervasyon yaptık ve aldık biletleri. Türk pasaportumun da süresi Şubat gibi doldu. Şimdi ben bu durumda iki pasaportumu da yanıma alsam check-in işleminde Türk pasaportumu gösterip işlemleri tamamlayabilir miyim? Check-in işlemleri yaptığımız pasaportta vizesi falan olması gerekiyor mu uçacağımız yerin? Ülkeye girişte en nihayetinde BG pasaportumu göstereceğim. İsim değişikliği için de sadece Easyjet 2 bilet için toplam 72 euro para istiyor, az para değil. Yardımcı olanlara teşekkürler şimdiden...



  • 2pasaport a göre işlem yapacaklarını zannetmiyorum.
    tek yol 72 euro yu verip ismi değiştimen gibi gözüküyor.
  • İsim tamamen farklıysa uçağa binemezsin. Check-in işlemini yapılacağı pasaportun dışındaki pasaportlar şirketleri ilgilendirmiyor. İsim değişikliği yapman şart.

    Bendede Bulgar pasaportu var, ama soyadın aynı, ismini yazarken 1-2 harf farklı ise bunu görevliye anlatabiliyorsun. (Mesela Adım cem, pasaportta Dzhem yazıyor. Soyadım tamamen aynı.) Ben böyle Londradan uçağa binmiştim.

    Bizim bir tanıdık uçacakken senin gibi farklı isimlerinin olduğunu unutup türk adı ile bilet almıştı, sonra bize danıştı, uçamayacağını söyledik, dünya para verip bileti değiştirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mechaniker

    İsim tamamen farklıysa uçağa binemezsin. Check-in işlemini yapılacağı pasaportun dışındaki pasaportlar şirketleri ilgilendirmiyor. İsim değişikliği yapman şart.

    Peki check-in işlemini yapacağımız pasaportta, gideceğimiz ülkenin vizesi olması gerekiyor mu? En azından yeni pasaport (malum süre uzatılmıyor artık) alsam, vize olmaksızın onunla binebilir miyim uçağa? Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
  • mumkun degil almazlar. cezasini verip duzelttirin. ucacaginiz pasaporta bakarlar isterseniz 5 pasaportunuz kimliginiz olsun, islem yapacaklari sadece 1 tanedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brsayhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mechaniker

    İsim tamamen farklıysa uçağa binemezsin. Check-in işlemini yapılacağı pasaportun dışındaki pasaportlar şirketleri ilgilendirmiyor. İsim değişikliği yapman şart.

    Peki check-in işlemini yapacağımız pasaportta, gideceğimiz ülkenin vizesi olması gerekiyor mu? En azından yeni pasaport (malum süre uzatılmıyor artık) alsam, vize olmaksızın onunla binebilir miyim uçağa? Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

    Tabiiki olması gerekiyor. Vizesiz binemezsin, zaten eski pasaportuna el koyuluyor. Eski pasaportunda olan vizeyi nereden bilecek Check-in memuru? Cezanı öde isim değiştir, en kolayı bu bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 2 Mayıs 2011; 1:02:34 >




  • İyi günler tekrardan. Problemi neyse ki hallettim. İst-basel, basel- barcelona uçuşlarım EasyJet'leydi, müşteri hizmetlerine mail atıp durumu izah ettim. İki isminde bana ait olduğunu ama yanlışlıkla, yolculukta kullanmayacağım isimle aldığımı belirttim biletleri. Onlarda çok sağduyulu yaklaşıp 2 pasaportumu da taratıp, yollamamı istediler, aynı kişi olduğum kanaatine vardıklarında da 2 biletimde de isimleri Bulgar ismimle değiştirdiler. En iyi yanı da herhangi bir ücret almadan. 36+36+40küsür euro (bilet fark ücreti) yaklaşık 120 euro ödemekten kurtardılar beni...


    Şimdi tek bir sıkıntım kaldı. Aynı problem Ryanair'den aldığım barcelona-ibiza biletinde de var. Ama o bilet domestic olduğu için pasaport göstermesem de olmaz mı check-in işlemini yaparken? Yani Türk ehliyetimi göstersem sıkıntı çıkar mı? Ülke içi uçuş en nihayetinde, artık vizenin önemi olmadığına göre, problem çıkar mı?




  • merhaba ben de bu konu hakkında bir şey sormak istiyorum.. Aynı durum bende de söz konusu uçak biletlerin türk ismimle alınmış durumda ben ise bulgaristan pasaportumu kullanacağım ve isimler farklı ,önceki mesajlarda ki bu durumda olan arkadaş ne yaptı acaba.. Bir de elimde ingilizce tercümeli apostilli 2 ismin aynı kişiye ait olduğunu gösteren bir belge var bu beni kurtarır mı çok fazla bir vaktim yok .. yardımcı olursanız sevinirim..
  • Merhabalar.Benim de buna benzer bir sıkıntım var.Uçak bilet bilgilerinde ismim Ali Yener diye gözüküyor yanlız pasaport ismim Ali Zafer Yener.Acaba sorun çıkar mı?
  • arkadaşlar merhaba,
    ben de bg pasaportumla uçacağım ama türk adımla bilet aldım, bg pasaportunda baba adı da isimden sayılıyor ve ben haliyle onu yazmadım... isim aynı ama baba adı yok ve soy adda da bir harf farklı. thy bilet dğeiştirmiyor. sorun yaşadınız mı siz uçuşlarınızda?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.